Punkkeri Mitä edestään löytää, ei ole välttämättä jättänyt mihinkään

Kun on ihmisillä liian tylsää

Mietinpä tuossa vaan sellaista että onko ihmisoikeus tehdä ohjelmia, ainakaan jos ne ovat muiden mielestä huonoja? Niin, tämä liittyy viikon kohuun Kokoomusnuorten Liiton ja puheenjohtaja Susanna Kosken sekä sitä tietä myös emopuolue Kokoomuksen ympärillä. Oikeastaan siitä ohjelmasta on sanottukin jo kaikki oleellinen, niin sen sisältö kuin muotokaan ei ole havaintojeni kannalta oleellista. Oleellista on kuinka internet on tehnyt meistä ihmisinä jotain todella kammottavaa.

Miettikääpä nyt sitäkin että olet nuori, kiinnostunut bileistä ja politiikasta, sinulla on näkemys siitä kuinka kaikki asiat olisivat niinq paremmin. Sitten pääset ihan omaan järjestöön jossa voitte porukalla miettiä ja oppia että aikuiset eivät ainakaan asiakirjoissa käytä sanaa niinq. Täynnä intoa teette sitten ohjelman ja hieno siitä tulikin. Kaikki niinqt on saatu poistettua ja asettelukin on mitä mainioin. Sen jälkeen helvetti pääsee valloilleen.

Yleisradio, iltapäivälehdet, maakuntalehdet, viikkolehdet ja internetin keskustelupalstat, blogit, facebook, twitter räjähtävät kun Suomesta löytyi nuorisojärjestö jonka ohjelma on niiden mielestä huono. Yleisradion haastattelijakin totesi Koskelle että mites te nyt noin, tuo teidän ohjelma on niin erilainen kuin puolueellanne. Vastahan täällä on Teiniliitosta alkaen taputeltu päähän siitä kun ohjelma on sellainen ettei sitä varmasti usko kukaan nuorten tekemäksi. Nyt kun on järkytytty kerralla nuorisojärjestön ohjelmasta ja pöly alkaa laskeutua, luulisin että tästä voi jo tehdä yhteenvedon:

Ihmisten halu kivittää väärää mieltä olevat on saanut järkyttävät mittasuhteet. Lisäksi ajatellaan kauhistellen että mitä jos ne ohjelman uudistukset tulisivat voimaan. Niin, milloin tulisivat? Arvon lukija jos on yli 18-vuotias, niin juuri sinä voit päättää äänelläsi kaikissa vaaleissa millaisia asioita edistämään pyrkivä porukka pääsee mihinkin.

Toki kohua on pyritty käyttämään kokoomuksen leimaamiseen, koska ihmiset nyt vaan ovat aika käsittämättömän pikkusieluisia ja monetkin tyhmiä. Kokoomuksen puolueohjelmastahan päättää puoluekokous kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Siellä kyllä kaivattaisiin rätväkkäämpiä linjauksia, mutta siihen taas voi jokainen jäsen vaikuttaa. 

Nyt nähty pöyristymisfarssi on ollut noloa seurattavaa, etenkin kokoomuslaisen silmin. Minua ei haittaa se jos nuorisojärjestö tekee jotain, pitäisi osata suhtautua ja pistää asioita mittakaavaan. Järkytytään, väsäillään jotain naurettavia listoja joissa porukalla sanotaan että oli niinq mustakin ihan hirvee ja tehdään kaikki muutenkin median ja typerien ihmisten ehdoilla.

Oikea suhtautuminen kokoomusnuorten ohjelmaan on vaan todeta että "no niin, sillä lailla" ja jatkaa elämäänsä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Merja Heikka

Näin on.

Kysymys lienee vallasta. Halutaan kytätä niitä yleisesti hyväksyttyjä mielipiteitä, joilla kuvitellaan saatavan ääniä.

Näinhän se demari-puoluekin näivettyi.

tai siis arvella sitä mikä olisi äänten kalastamiseen sopivaa mielipidettä.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Näinhän se demari-puoluekin näivettyi."

Mitä sä höriset? Voisitko antaa esimerkin, jossa maltillinen, tai se maltittomampi puoli on esittänyt Susanna Kosken/Kokoomusnuorten kaltaisia keinoja kannatuksensa nostamiseksi.

Tai, jotain muita esimerkkejä demarien/vasemmiston keinoista joilla ihmisiä yritetään populistisesti höynäyttää?

Polittikasta, ja elämästäkin olisi hyvä ymmärtää perusasioita.

Merja Heikka

Tarkoitin sitä, että näivettyi siihen, ettei mitään uutta ole esitetty viime sotien jälkeen.

Eläkeläisten puolue, joka ei hengitä. Ei hapetu.

Äläkä sinä Tyry kerro minulle mitään "perusasioiden" ymmärtämisestä mitä yhteiskuntatieteisiin tulee. Vai meinaatko, että ymmärrät paremmin yhteiskuntaa, koska sinulla on munat. Jos on.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Tarkoitin sitä, että näivettyi siihen, ettei mitään uutta ole esitetty viime sotien jälkeen." ...Viime sotien jälkeen... jaha, jaha, vai niin.

En minä ala tuohon sanomaan mitään... Vai ei ole saanut mitään aikaan viime sotien jälkeen.

No, en tuohon sinun yhteiskuntatieteellisten perusasioiden ymmärtämiseenkään mitään ala sanomaan. Toisit joskus niitä esille... Vaikka sen ensimmäisen kerrankin.

Merja Heikka

Tietysti demarit ovat sotien jälkeen vaikuttaneet, positiivisestikin. Tarkoitin, että mitään uutta, innovatiivista he eiväät ole esittäneet pelikentille viime vuosikymmeninä. Jos ei nyt tätä Halosen linjaa pidetä sinä "uutuutena". Eli työväen liikkeen muokkaamista globalisaation tarkoitusperiin sopivaksi.

Mutta kun sinä et tajua, niin vaikeata tämä kommunikointimme on. Ja siihen vielä lisäksi tuo asenteesi....

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #7

No, kyllä minä annan tuolle myönteisyydelle nyt suosituksen.
Ensimmäinen kerta, kun Merja antaa edes hitusen periksi...Siksi.

Merja Heikka Vastaus kommenttiin #8

Sehän on selviö.

Vaan kun sinä et tajua mistä on kyse. Sinä, ilmeisen tahallasi, olet ymmärtävinäsi väärin. Ei minulla muiden ihmisten kanssa ole täälläkään ollut vastaavia vaikeuksia. Vaikka yrittäisi selittää asian moneen kertaan - vaikka se oli jo alkuperäisessä kommentissani - niin sinä vääntelet ja kääntelet, puhut asian vierestä. Tämä meidän kemiamme ei ilmeisesti oikein pelaa. Minä en haluaisi sanoa junttimaisesti, että kun sinä olet ymmärtämätön ja epärehellinen, vaikka sinä olet minusta niin sanonut. Se on kumminkin jotensakin kuvottavaa sanoa ihmisistä niin.

Jospa et kommentoisi siis enää kirjoitelmiani, koska tällainen katkos välillämme on.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #9

"Tämä meidän kemiamme ei ilmeisesti oikein pelaa. Minä en haluaisi sanoa junttimaisesti, että kun sinä olet ymmärtämätön ja epärehellinen, vaikka sinä olet minusta niin sanonut. Se on kumminkin jotensakin kuvottavaa sanoa ihmisistä niin."

Kemiasta en tiedä, mutta mielipide-erot ovat suuret, ja itse koen olevani oikeassa, niinkuin olenkin.

"Jospa et kommentoisi siis enää kirjoitelmiani, koska tällainen katkos välillämme on."

Tuohon en suostu. Sinun on bannatava minut, mutta toisaalta muiden kirjoittamissa, kuten tässä kommentointini mahdollisituu ja kuuluu keskustelusääntöjen sisään.

Jos, ja kun bannaat minut, kirjoitan siitä oman blogini, ja perustelen syyt, mitkä siihen johtivat. Sinulla ei tällä kertaa ole ässiä käsissäsi.

Tosin, en käy profiilissasi kyttäämässä oletko niin tehnyt vai et.

Myönsit kuitenkin vähän tuosta aloituksestasi tässä blogissa, ja onhan se jotain.

Merja Heikka Vastaus kommenttiin #11

Olenpas minä tärkeä henkilö.

Enhän edes kirjoita blogeja kuin korkeintaan puolen vuoden välein. Joskus menee vuosikin. Sitäpaitsi, olen nyt bannannut kaikki. Kukaan ei voi kirjoittaa blogeihini.

Anteeksi Ilkka tämä asian vierestä kirjoittamiseni.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Ymmärrän tuskasi oikein hyvin. Harvassa ovat ne tahot, jotka ovat varta vasten hakeneet ohjelmasta kannatettavia kohtia. Tämä ei tarkoita vielä sitä, että olisivat kynät sauhuten allekirjoittamassa koko pumaskaa.

Nämäkin "pöyristyjäiset" olisi voitu käyttää paljon tehokkaammin kaikkien eduksi, kun sieltä olisi useampi poiminut kohtia, joista on samaa mieltä.

Se antaisi gallupnenäisille emopuolueillekin vihiä siitä, mitkä ovat kannatusta saaneita linjauksia. Sitten vain "reilulla integraatiolla" siihen suurempaan ohjelmaan nämä teesit, ja vaalitulokset ovat varmasti parempia.

Mitenkään kaukaahaetultahan nämä viittaukset eivät ole? :D Esimerkkejä lakonisesti esittelevä myöntää itsekin, että hänen esimerkkinsä ovat naurettavia...

Sanansaattajana toimiva pj. näkee jo tervatynnyrit ja höyhentyynyt. Nytkö sitten puuhataan viestintuojalle eropassitkin? On tämä Suomi ihmeellinen maa.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Ongelma on sama kuin persuillakin. (Emo/nuoriso-osastossa.

Jos siellä jossain jotain hyvää on sisällä, ne hukkuu niiden asioiden sisälle, joita ei voi sanoa hyviksi.

"Se antaisi gallupnenäisille emopuolueillekin vihiä siitä, mitkä ovat kannatusta saaneita linjauksia."

Kokoomuksen nuoriso-osasto, ja persujen koko kenttä pyrkii hyötymään pessimismistä, eli huonojen aikojen tuomasta tyhjyyden tai turhautuneisuuden mukanaan tuomasta tunteesta.

Jos, ja uskon siihen, hyvät ajat vielä koittavat, loppuu populistien kannatus kuin seinään. Tämä koskee molempia kokkarinuoria, ja koko persukenttää.

Simon Elo (Ps) jo ehti ilmoittaneensa kannatuksensa (rakkautensa) kokoomusnuorten linjanvetoon.

Tuolla ei pitkälle pötkitä, paitsi...Jos huonot ajat ajautuvat laajempiin anarkistisiin toimiin maiden sisällä, ja sitä kautta jopa sotaan/sotiin.... Silloin ollaankin samassa ilmapiirissä joka edelsi ennen toista maailmansotaa kumppanissamme Saksassa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Simon Elo löysi ohjelmasta jotain hyvää. Ei hänkään kertonut kannattaneensa sitä läpikotaisin.

Jos nyt on niin, että sekä Perussuomalaisten, että Kokoomuksen nuorisojärjestöt löytävät joissain kohdin samoja säveliä niin niiden kannattaa yhdistää voimansa näiden tavoitteiden saavuttamiseksi.

Voi toki käydä niin, että suosio romahtaa, jos kansa vaikka haluaisikin maksaa pankkitukia pitkin muuta Eurooppaa tästä ikuisuuteen. Mistä sitä ikinä tietää?

Huonot ajat ovat siivittäneet Kreikassakin uusnatsit jo melko suosituksi, ja kannatus on ollut nousujohteista. Ja Kreikan kurimus on yksinomaan muiden euromaiden omaa typerää politiikkaa, josta on varoitettu jo kesällä 2011.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Voi voi.

Siis vastakkaista mieltä oleminen tarkoittaa pikkusieluisuutta ja tyhmyyttä?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Voi voi, selkeästi sanoin että siihen tyyliin reagoiminen kuin tuohon nyt reagoitiin on pikkusieluisuutta ja tyhmyyttä. Sitähän sinä et tajunnut. Arvaa mistä johtuu?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

IP: "Arvaa mistä johtuu?"

Varmaankin siitä, että olen mielestäsi pikkusieluinen ja tyhmä, koska olen eri mieltä kanssasi...

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #22

Ainakaan luetun ymmärtämisesi ei ole edes peruskoululaisen tasolla. Siihen neuvoisin keskittymään ensimmäiseksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Osa porukasta ei käsitä mistään mitään ja haukkuu muiden mukana ja ne jotka käsittävät jotakin huomasivat että kokkareiden aloitteissa on jotakin josta ei kannata tai ei ole sopivaa keskustella.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Poliittisissa ohjelmissa on vähän se, että kun ne on kuitenkin suunniteltu toteutettavaksi. Riippumatta siitä, tuleeko ne ikinä toteutumaan. Siksi niihin pitää suhtautua vähän eri vakavuudella kuin johonki julkkis bb-sarjaan.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Filosofian opiskelijaksi joka on mukana politiikassa, suhteellisuudentajusi on kyllä aikamoista alakastia. Voihan sitä ehdottaa vaikka mitä, jos ehdottaa sellaista jota kukaan ei kannata, niin ei se ehdotuksen THE Pöyristyttävyys meinaa että siitä koskaan tulisi yhtään mitään.

Siksi mun linja onkin että nykyään hypätään kattoon/takajaloille ja vedetään kierroksia asioista joita joku vaan sanoo. Haluaisin elää maailmassa jossa alettaisiin reagoida sitten kun jonkun asian eteen tehdään väkivaltaa tai käytetään muita epädemokraattisia keinoja. Jos joku ehdottaa jotain sun mielestä tyhmää ja se menee sitten läpi ja saa suuren kansansuosion, niin se vaan kuuluu demokratiaan. Paskatkin ehdotukset voivat mennä läpi. Aika monta on mennytkin, mutta niitä ei voi perua, kun näin laajapohjaisessa hallituksessa sitten joku mimosa kitisee kuinka meni kasvot, vaikka oli alunperinkin väärässä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Uutisoinnista ja somesta päätellen KNL:llä on enemmän painoarvoa kuin kaikilla emopuolueilla yhteensä, joten jos olisi nuorempi olisi ilman muuta harkitsemisen arvoista liittyäkin siihen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kaikilla Abeleilla ei ole varaa hankkia omaa omituista Kainiaan, vaan he joutuvat tyytymään kollektiiviseen. (Niin myös KNL ym.)

Mutta, jos ajatellaan, miten paljon vahinkoa euroalueelle, Suomelle ja Kokoomukselle on aiheutunut, tuntuu siltä, että pääministeriin ja valtiovarainministeriin verrattuna KNL:a voidaan pitää täytenä harrastelijana ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eiköhän vahingoksi nimeämäsi korjaannu kun harrastelija Halla-aho valitaan EFD-ryhmään europarlamenttiin.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Mikä nyt on se nimeämäni vahinko?

Toimituksen poiminnat