Punkkeri Mitä edestään löytää, ei ole välttämättä jättänyt mihinkään

Pienpuoluekenttä elää: SVR nousee, Muutos 2011 kasvaa!

Aiemmin Suomen Kansan Sinivalkoisina tunnetun ryhmittymän entinen puheenjohtaja Olavi Mäenpää on perustanut konkurssiin haetun Vapauspuolueen tilalle uutta ryhmää nimeltä Sinivalkoinen Rintama. Vapauspuolue oli kuntavaaleissa hajaannuksen tilassa, johon Mäenpään kohtelulla oli selkeä vaikutus, hänet mm. todettiin laittomasti erotetuksi puolueesta. Tuolloin puheenjohtajana toiminut Lisbeth Puttonen oli puolueen ainoa ehdokas kuntavaaleissa koko maassa. Vaalien mentyä puolue haettiin konkurssiin. 

Sinivalkoinen Rintama (SVR) on ilmoittanut asettavansa täyden 20 ehdokkaan listan tuleviin eurovaaleihin ja pyrkii europarlamentin lisäksi myös seuraavissa 2015 vaaleissa eduskuntaan. Olavi Mäenpää on kannanotoissaan piikitellyt ensisijaisesti perussuomalaisia.

Toisena pienpuolueuutisena Muutos 2011 valtuutettujen määrän kasvu Padasjoella yhdellä valtuutetulla kun perussuomalaisten valtuustoryhmä hajosi sisäisiin erimielisyyksiin. Kiistat saivat alkunsa kun perussuomalaisten paikallisyhdistyksen hallituksessa ajettiin läpi uudistus, jolloin uudet henkilövalinnat herättivät eripuraa. Paikallisyhdistyksen puheenjohtajana sekä kunnanvaltuutettuna toimiva Anita Saarinen kertoo puolueesta on lähteneen hänen lisäkseen viisi henkilöä. Saarisen mukaan kaksi näistä on myöskin liittynyt Muutos 2011 jäseniksi. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Jos ja kun olet asiaa paremminkin seurannut, niin miten tuo mahtaa lain mukaan toimia?

Jos Vapauspuolue todesta on konkurssissa, niin eikö silloin yhtä lailla Sinivalkoinen rintama ole konkurssissa - miten se käytännössä vaikuttaa toimintaan?

Tai jos teknisesti ottaen yritetään perustaa uusi puolue johon vain siirtyy vanhan porukka, ja vanha puolue jätetään kuolemaan velkoihinsa eikä ketään kiinnosta, niin ei kai se uusi puolue sentään puoluestatusta peri - joten europarlamenttivaaleja varten tarvisi kannattajakortit kerätä, ja siihen onkin jo vähän kiire?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Käytännössä Mäenpää kaappasi puolueen johtajuuden, joten on oletettavaa että hän on myös taloudellisesti järjestellyt asioita kuntoon taustalla. Tietysti se on sikäli mielenkiintoista että hän on samaan aikaan sekä korvausten saaja puolueen suunnalta, mutta puheenjohtajana myöskin se joka voi korvauksillaan kyseisen menoerän oikaista. Joku tällainen kuviohan siinä on taustalla, koska Vapauspuolue rp. on Kokkolassa pidetyssä puoluekokouksessa päättänyt muuttaa nimensä Sinivalkoiseksi Rintamaksi. Tämä taas on ihan laillista ja mahdollista, jolloin puoluestatus tietenkin säilyy.

Asta Tuominen

On (mielestäni) aivan selvää, että James Hirvisaaren liittyminen Muutokseen on saanut monet puoluetoiminnan kielteisistä piirteistä kärsivät edustajat miettimään vaihtoehtoja. Voi olla aika tympeä tunne painaa nappia B, kun on äänestäjille luvannut painaa nappia A. Muutoksessahan puoluekuria ei ole ja oma ajattelu on suorastaan suotavaa.

Suora demokratia on niin hieno aate, että soisi kaikkien puolueiden kaikkien edustajien ja varsinkin asianomistajien eli äänestäjien miettivän sen etuja ja hyötyjä.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Toisaalta Muutokseen on liittynyt vähemmälti henkilöitä siksi että oman puolueen ryhmäkuri olisi ahdistanut. Hirvisaari liittyi saatuaan potkut perussuomalaisista eduskunnan lehterillä kuvaamansa Seppo Lehdon "tamperelaisen moro-tervehdyksen" jälkeen ja nyt uutisessa käsitellyt liittyivät siksi että paikallisyhdistyksessä tuli riitoja henkilövalinnoista. Nämä tapaukset eivät varsinaisesti nosta esiin ongelmia jotka suora demokratia voisi ratkaista.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Olen aina pitänyt näitä pienpuolueita, muutos 2011 ja IPU:a ns. vanhojen puolueiden "käsikassaroina", protestiäänien hajoittajana. Kokoomuslaisen ollessa näitä puolueita mainostamassa, ei ainakaan käsitystäni muuta.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #5

Ei suinkaan, pyrimme keräämään niitä protestiääniä.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #5

Paavon suhteellisuudentaju näemmä luovalla tauolla. Imartelevaa että uskot minun pystyvän heiluttelemaan näitä puolueita esiin nostamalla vaalituloksia, mikä on ihan kiitettävän tärähtänyt ajatus. Muutenkin pidän aika yksinkertaisena taipumustasi tarttua puoluetaustaani, sillä kirjoitusteni sisältö olisi varsinainen kohde. Suurin osa ihmisistä tällä palstalla tosin on yhtä kyvyttömiä ajatteluun kirjoituksiani ja niiden motiiveja arvioidessaan, joten et ole yksin. Teoriasi älyttömyyttä se ei kuitenkaan muuta. Epäilen vahvasti ettet vain pysty parempaan.
Sääli.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Kyllähän tuo blogi oli selvää mainostusta/kehumista näille pienpuolueille, sitä et voi kieltää.Tai tietenkin kieltää voit, mutta se ei pidä paikkaansa. Se olisi sama jos väittäisit että korppi on valkoinen.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Miksi väität "mainokseksi" sitä että kertoo mitä pienpuoluekentällä tapahtuu? Ajattelusi suppeus on kyllä ihan omaa luokkaansa. Tosin lieneekö se sitten mahdotonta uskoa että parisataa lukijaa keräävässä Usarin blogissa voisi joku olla neutraali ja jopa vilpittömästi kiinnostunut eduskunnan ulkopuolisista puolueista?

Toimituksen poiminnat