Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Don't cry for me Hommaforum

Tein eilen illalla sen päätöksen jota olin jo pitkään miettinyt eli poistuin Hommafoorumilta lopullisesti. Viestihistoriani on kyllä halukkaiden nähtävissä edelleen jos joku kadonneen rasismin metsästäjä haluaa mennä yli 3000 viestin joukosta etsimään nk. raskauttavaa aineistoa. Se on minusta ihan ok, kunhan sitten linkitellään suoraan keskusteluihin eikä kokonaisesta kappaleesta poimita irrallista lausetta joka hieman vielä liimailtuna toisaalta poimittuihin yksittäisiin sanoihin muodostaa kokonaisuuden jota voi sopivasti latautuneessa seurassa osoitella leuka täristen. Homman sankareista eräs jo tekikin näin, tosin sen suhteen mitä ajattelen Hommasta ja hommalaisista, poimien parikymmentä yksittäistä lausetta pitkistä ketjuista ja kappaleista, sitten esitellen niitä jonain yleisenä mielipiteenäni. Luonnollisesti tavoitteena loata minua sikäläisissä piireissä. Kun tuollaisia esikoululaisia ovat ne jotka minua pitävät vihollisenaan, niin aika tarpeettoman helpolla pääsen aktiivisuuteeni nähden.

Toisella laidalla taas on yritetty seurailla Hommafoorumia ja poimia sieltä joitain kommentteja, samoin kuin tämän sivuston kommenttiosioista, joilla voisi todistaa minun edustavan jotain ääriliikettä. Tällä porukalla tosin aineisto äärimmäisistä mielipiteistäni on niin ohutta tavaraa, että ihan tässä joutuu jo kädestä pitäen neuvomaan. Pitäähän sitä avuttomia auttaa. Siis nyt tarkkana:

Kaikista helpoimmalla pääsette kun sijoitatte kasvoni vapaavalintaisen natsiupseerin kuvaan ja jossain Paljastettu-sivustolla kauhistelette porukalla että niin se Homman kokoomuslainenkin sitten pukeutuu jatkuvasti natsiunivormuun. Oheen voitte kirjoitella näyttävän patteiston keksimiänne versioita sanomisistani. Onhan noita vastaavia lällättelyjä ennenkin nähty, niin ei siinä mitään uutta sinänsä ole, eikä teillä toisaalta ole mitään rimaa alitettavaksi. 

Hommaa ja vasemmistolaisia fasismihysteria-sivustoja toki yhdistävät sinänsä vilpittömät tunteet: huolestuneisuus ja halu muuttaa vallitsevaksi kuviteltua kehityksen suuntaa sekä olla etujoukossa pelastamassa hyvät ihmiset Pahuuden vallalta.

Siis kaikki on kuten myyttisessä tarustossa kuuluukin. Sankarijoukot ryhmittyvät käymään sotaa Pimeyden voimia vastaan sydän kuolemaan valmiina. Toisille päätään hyökkäykseen nostaa Ikuista Pahuutta edustava monikultturismin ja punavihreyden kaksipäinen lohikäärme ja toisilla taas Ikuista Pahuutta edustava uusliberalismin ja äärioikeistolaisuuden kaksipäinen lohikäärme.

Normaali ihminen kysyykin näitä tyyppejä kuunnellessaan ensimmäisenä että missä v*tussa te oikein elätte.

Eivätkä uhat lopu kummallakaan osapuolella siihen että "sotaa" käytäisiin edes kapitalismin ja kommunismin välillä tai konservatismin ja reformismin välillä, vaan hajonta on yhä hienojakoisempaa sekä asetelmat monelta osin muuttuneet järjettömiksi. Monikin "reformistina" eli uudistajana sekä kovin avomielisenä itseään pitävä suhtautuu eri mieltä oleviin kohtalaisen samalla asenteella kuin inkvisiittorit aikoinaan. Toki hän julistuksissa on sitä mieltä että mielipiteen vapaus tulee olla ja asioista voitava keskustella hyvässä hengessä, vaikeistakin. Samoin moni konservatiivisia arvoja vaaliva unohtaa täysin ihailemansa sivistysperinnön ja käytöstapansa kun kohtaa eri mieltä olevia henkilöitä. Toki hän julistuksissa on sitä mieltä että mielipiteen vapaus tulee olla ja asioista voitava keskustella molemminpuolisen kunnioituksen ilmapiirissä, vaikka olisi kuinka vaikeita asioita. 

Se mistä voisi olla ihan oikeasti huolissaan, niin lähinnä siitä kuinka loputtoman keskenkasvuista, argumenteiltaan vähä-älyistä ja kädetöntä on sitten se aktiivisin ja näkyvin etujoukko joka ilmoittaa missiokseen suomalaisen yhteiskunnan suojaamisen "uusfasismilta" tai "fasismilta" tai "natseilta", saati "islamisaatiolta", "punavihreydeltä" tai "homosaatiolta". Kiakkovieraat ja Hetero-Pride antoivat varsin hyvän katsauksen tähän asetelmaan.

Sikäli kun katsoo netissä toimivia sotureita vasemmiston osalta, niin voitaneen jo julistaa että fasismi, uusliberalismi ja homovastaisuus olisivat jyränneet voittoon jos sen estäminen olisi näistä tyypeistä kiinni, onneksi ne aatteet nyt eivät sattuneet olemaan minkäänlaisessa nousussa. Toisaalta taas hommafoorumia selatessa voidaan todeta että punavihreys, homosaatio ja islamismi ottivat tyrmäysvoiton jo ensimmäisessä erässä jos se oli näistä tyypeistä kiinni, onneksi ne eivät sattuneet myöskään olemaan nousussa.

Ilmeisesti netissä on aika paljon sellaista ainesta jota ei kuunnella missään muualla ja sen vuoksi täällä heidän näkemyksensä muuttuvat jotenkin tavanomaisemmiksi kuin ovatkaan? Olen huomannut myös tietynlaisissa tilaisuuksissa saman että niissä käy paljon ihmisiä joiden mielipide ei ole muuten yleinen, mutta niissä puitteissa siltä kylläkin vaikuttaa.

Kirjoituksestani on tietysti helppo kokea pisto sydämessään niidenkin joita en tätä kirjoittaessa ajatellut, en hommafoorumilaisista enkä vasemm...no joo, sieltä ei ole vielä sitä maltillista aikuista tullut kanssani keskustelemaan. En epäile etteikö siellä voisi järkeviäkin ihmisiä olla, joskin harvinaisemmalta se näyttää kuin esim. vihreissä tai demareissa.

Eipä minulla tämän kummempia, hyvää alkanutta viikkoa vaan kaikille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Et sä varmaan ole sielultasi hommafoorumilainen ollutkaan kun noin suoraan puhut.

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Minä kun en edusta kumpaakaan mainitsemaasi tahoa, niin voinen vilpittömästi onnitella päätöksestäsi jättää Hommaforum. Kultteihin ei kannata vaipua liian syvälle.

Käyttäjän Mikko-VilleMtt kuva
Mikko-Ville Määttä

Ei hommaforum kuitenkaan mikään stormfront ole, joten kyllä siellä monen maailmankuvaan voinee vaikuttaa. Myönnän etten ole mikään homman aktiivinen seuraaja, mutta kyllä siellä näyttäisi pyörivän melko sekailaista seurakuntaa ja moderaattorit ḧoitavat ilmeisesti hommansa.

Olen pitänyt sitä pelkästään hyvänä, että kyseisellä forumilla on pyörinyt kaltaisiasi järkeviä tyyppejä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Anteeksi Ilkka Partanen, mutta kuka sinä yleensä oikein edes olet? En viitsi vaivautua piirtelemään Hitlerin viiksiä täysin tuntemattoman hemmon naamaan.

Asta Tuominen

Ilkka Partanen oli Homman kokoomussoturi, joka sai niskaansa niin paljon sontaa, etten yhtään ihmettele hänen poistumistaan Hommasta. Foorumin sääntöjen mukaan nimellisiin kirjoittajiin, kuten Ilkkaan, tulee suhtautua näin: "Käyttäjät olkoon kohteliaita toisilleen sekä aivan erityisesti niille, jotka kirjoittavat omalla nimellään." Tämä ei koskenut Ilkkaa, jota sai provosoida käytännössä niin paljon kuin sielu sieti, koska väärä puolue tai väärät mielipiteet. Ilkkahan tietysti vastasi samalla mitalla ja sai säännöllisesti bannia.

En ihmettele hänen ratkaisuaan. Jos olisin Ilkka, en olisi jaksanut lähellekään näin pitkään.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Taru Elkamalle terveiset että täältä oli poimittu mm. kommenttini sekä joitain kirjoituksianikin tälle Paljastettu-sivustolle, joskaan en oikein ymmärtänyt mikä siinä sisällössä liittyi heidän asiaansa mitenkään. Tekstini oli siltä osin suunnattu heille kun täällä näitä seurailevat.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Uusliberalismi on väärin ymmärretty paholainen, jonka maineen olen päättänyt pelastaa. Hyvin tämä sujuu, uusliberalismia haukkuvat enää hölmöt.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin, olet harvinainen uusliberalisti kun et hauku köyhiä etkä ole ylimielinen keskustelukumppani joka kehuu itseään ja mitä on saanut aikaan jne.
Ehkä vähän sivistyneempi kuin Henri Heikkilä joka kuitenkin ilmentää uusliberalismia paremmin kuin sinä mun mielestäni.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Tapasi muodostaa käsitys uusliberalismista (tai vaikkapa Hommaforumista) tuntuu olevan se, että ensin muodostat sen käsityksen, ja sitten etsit henkilöitä, lauseita tai tekoja, jotka siihen käsitykseen sopivat, ja nimeät ne kyseisen tahon tai aatteen edustajiksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

Niinhän ihmiset toimii. Hommafoorum on brändännyt itsensä juuri siksi mitä on. Pahoittelen. Toivottavastai et ole investoinut koko identtiteettiäsi siihen. Silloin tietysti tekee kipeää kun toiset rehellisesti sanoo minkä kuvan paikasta saa jos seuraa esim Puheenvuoroa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #15

Minä ainakin yritän toimia toisin. Otetaan esimerkiksi vaikka jokin minulle erittäin vastenmielinen ideologia ja tapahtuma, jossa on minun mielestäni toimittu ja käyttäydytty huonosti. Vaikkapa marxilaisuus ja itsenäisyyspäivän Kiakkovieras tapahtuma. En minä ole väittänyt, enkä väitä, että hevosia hakanneet tai näyteikkunoita rikkoneet olisivat marxilaisia. En toki sano myöskään, että eivät olisi, mutta en automaattisesti yhdistä eläinrääkkäystä ja marxilaisuutta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #19

Se on tietysti hyvä juttu. Mun tähtäimessä on saada "nettipersut" kokemaan samanlaista argumentointia kun mitä itse harjoittavat. Tyylilajini on tietoinen.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #21

Nietzschen sanoin: joka taistelee hirviöitä vastaan katsokoon, ettei itse muutu hirviöksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #23

Olisihan se niin jos tämä olisi ainoa viiteryhmä. Täällä mä oon hirviö ihan siksi että täällä phutaan vain hirviötä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Hommafoorumista lähtö on hyvä alku (äärimmäisen tylsä porukka). Sitten, kun vielä eroat Kokoomuksesta, niin hyvä tulee!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ymmärrän hyvin poistumisesi. Vaikea ymmärtää miksi siellä viihdyit. Muutaman käynnin jälkeen ei oma sisäinen masokistini sietänyt hommakeskustelun tuottamaa henkistä pahoinvointia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Sama täällä. En tullut koskaan tajuamaan, mikä siinä hommailussa oli niin kiinnostavaa!

Matias Härkönen

En ole koskaan Hommafoorumilla kirjoitellut sen enempää kuin missään takku.neteissäkään. Noita jaksaa seurata vain jos on omaksunut yhden ainoan totuuden johon sitten kaipaa vahvistusta ja selkään taputtelua.

Puheenvuorossakin porukat on pitkälti jakautunut kahtia. Toiset peukuttaa aina toisen ryhmän blogeja ja kommentteja ja toiset toisen. Ajatuksilla ei useinkaan ole mitään väliä. Mennään ryhmän mukana.

Vaikka itsellänikin on omat mielipiteeni ja sen mukaan peukku saattaa toiseen leiriin osua useammin kuin toiseen, niin kyllä suosittelut lähtee myös "vastapuolelle" jos siihen on aihetta.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Lähdin itse Hommasta vuonna 2011 pääosin siksi että puheenvuoro tarjoaa enemmän poikkeavia näkökantoja, joka on suuri plussa ihmiselle joka rakastaa väittelyä.

Ei hommassa muuten mitään suurempaa vikaa ollut. Ainainen yksimielisyys on vain pidemmän päälle vähän tylsää.

Janne Suuronen

Ilkka Partasella on sitten taas jokaviikkoinen ylimielinen itkupotkuraivari-haistatteluhetki menossa :)

Ei niikseen, että olisin minäkään enää vuosiin hommaforumilla käynyt, mutta kunhan ihmettelen tarvetta tällaisiin julkisiin avautumisiin. 95% suomalaisista ei kuitenkaan edes tiedä, että mikä on hommaforum.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Kappas, eri mieltä oleville blogiinsa bannia jakeleva nti Suuronenkin saapui paikalle. Tietysti on kiehtovaa että kun facebookissa osoittautuu että olet väärässä, kenkäiset pois kavereistasi ja julkaiset avauksesi blogina täällä. Kun kommentoin siihen, vastasit ja sen jälkeen suljit minulta kommentointimahdollisuuden etten voinut vastata niihin samoihin asiavirheisiin joihin kompastuit jo siinä facebook-kirjoittelussa.

Suuronen näemmä pitää täysin asiallisena että minä en voi osallistua hänen blogissaan keskusteluun, mutta minun blogejani hän tulee sitten dissaamaan. Arvoitukseksi jää mikä kirjoituksessani on "haistettelua" mutta todellisuus ei Jannelle ole niin tärkeässä roolissa mielipidettä muodostaessa.

On sen verran naurettava ukko, ettei ole edes häiriöksi.
Sen kun vaan Janne mesot ihan rauhassa :D

Janne Suuronen

Ihan hauska kommentti ottaen huomioon, etten Uudessa Suomessa ole bännännyt kuin kuvattoman "Ilkka Perälän" ja joka allekirjoitti kommenttinsa nimellä "alias Pekka Siikalan" :)

Joten pistä korkki kiinni jo. Vai olitko se sinä ?

Naamakirjassa tosiaan kavereistani lentävät sellaiset ihmiset pihalle, jotka tulevat suoraan seinälleni haistattelemaan ja valehtelemaan.

Tästä löytyy se kirjoitus, josta Ilkka otti Kataisen puolestaloukkaantujana nokkiinsa ja sai aikamoisen itkupotkuraivarikohtauksen naamakirjan puolella:
http://jannesuuronen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1550...

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #18

Ikävä vain Janne, että kirjoittamaasi päivitykseen tuli eriävä mielipide ja tietosi niin eri hallituskokoonpanojen tekemistä päätöksistä kuin taitosi tulkita tilastoja ovat...sanotaan nyt näin että omaa luokkaansa. Sitä keskustelua facebook-seinälläsi kyllä kommentoi ja seuraili moni muukin, joten jos sinusta on ok valehdella toiminnastani täällä, niin minkäs minä sille voin. Minä ja sitä keskustelua seuranneet tietävät kyllä missä mennään. Toki mitä tämä toimintasi sinusta kertoo, niin en oikein hahmota mitä kuvittelet saavuttavasi, tosin se ei taida olla järin oleellista. Sen sijaan näyttäisi olevan hyvin tavallista että haastat riitaa, kieltäydyt myöntämästä virheitäsi, valehtelet, mitätöit ja nimittelet. Sitten julistat kuinka se on aina se toinen henkilö joka käyttäytyy asiattomasti. Tästä ei perinteisesti ole saatu kuulla kuin sinun puolesi asiasta, joten ihan hyvä että tulit kommentoimaan.

Kuten sanottua, voit mesoa ihan rauhassa vaikka täällä. Jos yhtään helpottaa, niin hyvä.

Lisäksi näemmä bännin poistaminen blogiasi koskien on sitten todistavinaan jotain, kun silloin tuoreeltaan jo huomasin ettei minulla ollut mahdollisuutta kommentoida. Kasvaisit hyvänen aika nyt jo aikuiseksi, iso mies.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Nojaa, toisaalta silloin kun Suuronen sai itse muutama vuosi sitten -- taisi olla joulukuussa 2010 -- pyyhkeet ja kenkää tuolta äärimmäisen merkittävältä forumilta, hän avautui itse niin ikään asiasta julkisesti ja äärimmäisen nyyhkyttävään sävyyn täällä Uuden Suomen puolella.

Silloinen kirjoitus "Case Hommaforum" on tietysti kadonnut eetteristä, koska Suuronen nollaa bloginsa säännöllisesti. Mutta on se mieleen jäänyt.

Janne Suuronen

:)

Sen verran korjaan, ettei tullut kenkää. Kyllä ne tunnarit vieläkin varmaan olisivat voimassa.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Kyllä Hommalta kannattaa päivän uutiset käydä katsomassa, mutta keskustelupalstana tämä on monipuolisempi, juurikin erilaisten näkemysten vuoksi.

Toimituksen poiminnat