Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Miesten pahoinvoinnin syy - naisten vika sekin

Olen ankaran miettimisen jälkeen pohtinut erilaisia kielellisiä sekä post-genderisiä positioita ja löytänyt jälleen erään asian josta voisimme naisia syyttää. Heidän kielenkäyttönsä ja sen esittämä premaritaalinen struktuuri on omiaan luomaan inferioriteetilla voimistettua prematuuria fenomenologiaa siinä maskuliinisessa viitekehyksessä jossa muut genderismin muodot ovat jo sille pohjan luoneet.

Tarkoitan tällä sellaisia termejä kuten poikamies. Tuon paradigman sisällä oleva on jotenkin definitiivistä miestä vähäisempi koska oleminen ilman puolisoa on inferiaalinen ominaisuus, kun taas käytämme aviossa olevista termiä ukkomies. Ei kukaan sano että naimisissa oleva nainen olisi "akkanainen" tai naimaton nuori nainen olisi "tyttönainen". Tytöttelyä ja pojittelua on pidetty sopimattomina vähättelyinä ellei kohde ole lapsi tai alle 20-vuotias nuori.  Feminiinisessa pariutumisdiskurssissa on kuitenkin pidetty validina esittää jopa seksuaalisia apuvälineitä ostava nuori nainen emansipoituneena ja voimakkaana, missä taas seksuaalisia apuvälineitä ostava mies, muuhun kuin parisuhteeseen niitä hankkiva, on jälleen infeerio-objekti sekä yleinen huvittuneen halveksunnan kohde. Maskuliinisessa fenomenologiassa mies on objekti jolle tehdään: häntä ihailllaan, palvotaan, palvellaan, jumaloidaan. Nainen paradigman myötä positiossa jossa hän ihailee, palvoo, palvelee ja jumaloi. Feministisessä diskurssissa asia on käännetty päälaelleen ja mies on subjekti joka on olemassa vain objektin tarpeita varten. Femininiisessä fenomenologiassa miehen määrittää ensisijaisesti palvotun objektin arvokkuus, jonka nainen pyrkii valloittamaan itselleen. Näiden paradigmojen kautta voisimme lähestyä sitä gender-positiota jota post-hedonistinen informaatioaikamme on erilaisine sovelluksineen viitoittanut, kuten antanut mahdollisuuden jakaa tietoisuuden tästä fenomenologisesta vaiheestaan (selfie) etenkin sosiaalisessa mediassa.

Tämän vuoksi on mielestäni väärin käyttää sanaa poikamies.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Anne Lindell

Ilkka, olet väärässä ... täysin väärässä ei nimi miestä pahenna kuin ei naistakaan, olen ylpeästi "uusiovanhapiika" ja sillä sipuli.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Sinkku on hyvä nimitys. Tosin monet liittävät käsitteeseen kielteisiä merkityksiä ja yhdistävät sen baarikeskeiseen elämäntapaan. Monet naiset karsastavat sinkku-nimitystä, koska se luo mielikuvaa, että he olisivat jotenkin seksuaalimoraalisesti vapailla teillä. Sinkkuja on kuitenkin aikusväestöstä nykyään jo neljännes. Trendit viittaavat siihen, että tulevaisuudessa sinkkuja on jopa enemmistö aikusväestöstä.

http://singlesmanifesto.org/sinkkumanifesti.htm

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Itseasiassa olen samaa mieltä. Kielenkäyttöön liittyy vallankäyttöä, joka on usein tiedostomatonta. Tosin tämä koskaa ihan kaikkia sukupuolesta katsomatta, ja on tosiaan ihan tiedostamatonta. Itse kun on alkanut havainnoimaan enemmän kielenkäyttöä ja mediassa esiintyviä sukupuolirooliodotuksia niin tulee huomanneeksi kun käytetään toista sukupuolta vähätteleviä tai turhaan sukupuolittavia termejä.

Mutta herranjestas, vanhapiika pois käytöstä merkityksessä sinkkunainen. Todella leimaavaa.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Vanhapiika on vanhapiika siinä missä ukkomies on ukkomies.

Ilkka Partanen: Käytitkö kaikki sinun osaamat sivistyssanat sekä prepositiot?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

En likimainkaan. Minun osaamaNI sivistyssanat ja prepositiot ovat iäti laajeneva kokonaisuus.

Käyttäjän vesaluoma70 kuva
Vesa Luoma

Mielestäni tämä pahoinvointi johtuu kummankin sukupuolen kyvyttömyydestä nöyrtyä sisäiseen eheytymiseen.Ihminen on kautta historian ollut nöyrtymätön,omaa etua tavoitteleva narsisti.Sekä miesten että naisten pitää katsoa peiliin ja tunnistaa oma rikkinäisyys ja tehdä parannusta päivittäin.Ihminen on pohjimmiltaan ahne ja tämä korostuu nykyaika vielä enemmän kustannustehokkaana työn tekona.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Mitä ihmeen puolienglantia Ilkka Partanen puhut? Sinussahan on selvää nykytrendin pääministeriainesta - kukaan ei ymmärrä mitään ilman suomi-englanti-suomi -sanakirjaa, jos silläkään. Voisitko kuitenkin suomentaa kun otsikko kiinnostaa? Vai oliko artikkeli kenties tarkoitettu kapulakielihuumoriksi?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Oli. Luulin että se olisi ymmärrettävissä hyvinkin nopeasti, vaikka löysinkin termin "poikamies" kuvaamaan vähän samanlaista termiä mistä feminismissä usein tehdään pinotolkulla väitöskirjatutkimusta.

Nyt kommentit luettuani en ihan oikeasti tiedä mitä ajatella.

Toimituksen poiminnat