Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Kaikki ovat nyt tyytyväisiä

SDP otti askeleet kohti uusia vaalitappioita valitsemalla Antti Rinteen puheenjohtajaksi. Ay-liikkeen miehenä ja kokemattomana poliitikkona Rinne tulee viemään loppuun romahduksen joka alkoi Eero Heinäluoman aloittaessa puheenjohtajakautensa Paavo Lipposen jälkeen.

Uskoin vahvasti että Urpilainen jatkaa ja Rinteen ehdokkuus oli alunperinkin vain keino saada puolueelle näkyvyyttä. Kasvava määrä ay-liikkeen piirissä olevista miehistä tosin on siirtynyt demareista persuihin ja puolue on jäänyt JHL:n ja PAM:in kaltaisten, naisvaltaisten järjestöjen käsikassaraksi politiikassa. Julkisella sektorilla työskentelevä keski-ikäinen nainen on kohtalaisella varmuudella demarien äänestäjä. He ovat uskollisia äänestäjiä, eivätkä voi kuvitellakaan antavansa ääntään kuin keski-ikäiselle demarinaiselle, joka on tehnyt uransa ennen politiikkaa julkisen sektorin palveluksessa. Kun katsoo demarien ehdokaslistoja eduskuntavaaleissa ja vaikka nykyistä eduskuntaryhmää on asia helppo todeta. Sikäli demarien kriisi ei ole niin paha kuin alunperin on arveltu. Puolue käy läpi katharsistaan jossa sen hylkäävät kaikki, ehdottoman uskollisia kannattajia lukuun ottamatta. Tilanne on tuttu myös SMP:n jälkeläiseksi syntyneelle perussuomalaisille. Useimmiten tästä on seurannut aatteellinen uudistuminen sekä asemoituminen puoluekentässä aiempaa paremmin. Tämä tehtävä jää Rinteen seuraajalle joka voi ilmaantua jo seuraavaan puoluekokouksen päätteeksi.

Kokoomuksen puheenjohtaja on nykyisillä nimillä pitkäaikaisempi asema, sillä Jyrki Kataisen kaudella tehty ansiokas uudistumistyö on saatettu maaliin ja puolue elää 2000-lukua, vastaten modernin maailman haasteisiin. Seuraajalla on Suomen suurin puolue jolla on taustallaan pelkkiä vaalivoittoja. Suomen politiikassa vastaavaa ei ole tehnyt yksikään puoluejohtaja koko maan historiassa, vaan perinteisesti on roikuttu vallassa puoliväkisin siihen saakka että on käyty kausi tai kaksi oppositiossa, minkä jälkeen perinteisesti on päästy kolmen suuren kierrätyksessä taas hallitusvuoroon. Nyt suuria puolueita on neljä sekä on hyvin todennäköistä että 2015 hallitus kootaan kolmesta suuresta puolueesta. SDP on varmasti mukana tässä neuvottelussa, joskin todennäköisesti päättää jäädä Rinteen johdolla oppositioon. Onhan 2016 on taas puoluekokouksen aika.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

SDP:n seuraava puoluekokous on kyllä vasta vuonna 2017, jos kaikkimenee normaalisti. Puoluekokous juuri pidensi puoluekokousten väliajan kolmen vuoden mittaiseksi.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Kiitos tiedosta. Tätä en uutisista huomannut.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"SDP otti askeleet kohti uusia vaalitappioita valitsemalla Antti Rinteen puheenjohtajaksi."

Väärä arvio. Miten aidan takaa voisikaan tulla oikea arvio?

"Uskoin vahvasti että Urpilainen jatkaa ja Rinteen ehdokkuus oli alunperinkin vain keino saada puolueelle näkyvyyttä."

Niinhän ne uskoivat muutkin,... Oikeistolaiset.

Voisitko blogisti arvioida enemmän sanojasi; "alunperinkin vain keino"
Kenen keino, ja missä suunniteltu?

Onhan näissä tahattomissa salaliittoteorioissa tiettyä huumoria.

Toimituksen poiminnat