Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Nyt omia vaalitunnelmia sekä kuulumisia

  • Aura Sallan kanssa kampanjatyössä
    Aura Sallan kanssa kampanjatyössä
  • Toivottavasti tuleva pääministeri kuvassa. Eikä Vapaavuorikaan huono vaihtoehto seuraavaksi ole.
    Toivottavasti tuleva pääministeri kuvassa. Eikä Vapaavuorikaan huono vaihtoehto seuraavaksi ole.

Kokoomuksen osalta olen vaalitulokseen tyytyväinen, saimme selkeästi eniten ääniä ja suurimman luottamuksen kansalaisilta asiallemme. Mitä tulee äänestysprosenttiin, niin olen alkanut miettiä kaivataanko tässä maassa tosiaan jokaisen jurnuttavan sohvaperunan peukalonjälkeä joka asiaan.

Minulla muuten oli oma ehdokas näissä vaaleissa, vaikken tällä foorumilla juurikaan sitä esiin tuonut. En pidä tätä ainakaan kokoomuksen (tarkemmin ajatellen minkään puolueen) toimijan kannalta kovinkaan hedelmällisenä ympäristönä, jo pelkkä puoluetunnuksen käyttö johtaa jurnuttamiseen asian vierestä. Olen ollut jopa tyytyväisempi siihen että kirjoitukseni ovat saaneet vähän tai eivät lainkaan kommentteja siihen nähden mitä ne saivat muutama vuosi sitten kun kaikki houreisimmat laajakaistan vaeltajat tuntuivat pitävän blogiani avaussivunaan ja syöksyivät aina jotain julkaistuani kommenttiosioon väittelemään omien harhojensa kanssa. Alkuun se nauratti, mutta lopulta muuttui masentavaksi, sittemmin vain tylsäksi. Tilanne on onneksi parantunut tältä osin.

Oma ehdokkaani Aura Salla pärjäsi kokoomuksen listalla erittäin hyvin. Tarkalleen ottaen 13 999 ääntä julkisuudessa täysin tuntemattomalle henkilölle on uskomaton suoritus jota oli ilo olla omalta osaltaan tekemässä. Se on enemmän kuin Päivi Räsänen, Mikael Jungner tai monet kansanedustajina toimivat ehdokkaat niin kokoomuksesta kuin muistakin puolueista saivat. Lisäksi teemoilla jotka sotivat yleistä trendiä vastaan eli myönteisellä suhtautumisella liittovaltiokehitykseen, kun vaalien tulos selvästi kielii ihmisten valinneen maltillisemman linjan edustajia sekä jopa Stubb pakitteli aiemmista näkemyksistään jo ensimmäisissä haastatteluissa. Tulosta voi siis pitää tulevaisuutta varten erinomaisena. Ehdokas on kuitenkin vasta 29-vuotias ja nämä olivat hänen ensimmäiset valtakunnalliset vaalinsa, aiemmin hän on osallistunut ainoastaan kunnallisvaaleihin Helsingissä. Uskon että kuulemme hänestä vielä.

Merkittävin muutos vaaleissa tapahtui omissa ajatuksissani. Siinä missä aiemmin olin nuorempana äärimmäisen euroskeptinen ja osin "rautaa rajalle"-linjan nurkkanationalisti, kehkeytyi minusta vuosien saatossa vähitellen eräänlainen kieli keskellä suuta väyrystelevä pan-eurooppalainen, joka sittemmin alkoi elää kohti yhtenäisempää Euroopan hallintoa ja eurokriisin aikaan tajusin että tämä valtioketju toimii kuten ketjuttunut ihmismuuri: olisi helppoa tönäistä yksi irrallinen ihminen pois rivistä, mutta jos ketju pitää toisistaan kiinni, hänet vedetään aina takaisin paikalleen. Euroopan Unioni on juuri sitä että pidämme kaverit mukana kun menemme eteenpäin, tuli vastaan mitä tahansa ja iski kehen hyvänsä. Siten minusta kuoriutui federalisti, niin sanottu NATO-intoilija olin jo puolitoista vuosikymmentä aiemmin, eikä se ole kuin vahvistunut etenkin viime aikoina.

Nyt puheenjohtajavaaleissa tuen Jan Vapaavuorta. Jokin aika sitten siirryin perinteisestä pullapalaverikokoustelusta Savo-Karjalan piiristä Helsingin piiriin ja Virtuaalikokoomuksen jäseneksi. Virtuaalikokoomus on nimensä mukainen yhdistys, joskin kun säännöt määräävät että on kuuluttava johonkin piirijärjestöön niin se kuuluu Helsingin piiriin. Tämä ei minua häiritse etenkään siksi että Helsingin piiri oli ensimmäisiä jotka asettuivat tukemaan Jan Vapaavuorta puheenjohtajaksi. Hän on hyvä mies jollaista tämä aika Suomessa tarvitsee.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa

"Nyt puheenjohtajavaaleissa tuen Jan Vapaavuorta."

"Hän on hyvä mies jollaista tämä aika Suomessa tarvitsee."

Miksi? Kannattaako Vapaavuori TTIP-sopimusta, metsähallituksen ja pohjavesivarantojen yksityistämistä?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Tottakai hän kannattaa kaikkea perimmäistä pahuutta jonka vuoksi minäkin häntä tuen. Näin neutraaleja kysymyksiä kun satelee, niin ne saavat arvoisensa vastauksen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Hyvä, että tunnustit olevasi federalisti! Siksi annoin suositukseni!

EU liittovaltio on metka juttu. Sitähän rakennetaan mm. kreikkalaisia sairaita heitteile jättämällä. Niin ainahan liittovaltioiden rakentaminen on vaatinut uhrinsa.

http://luntatupaan.puheenvuoro.uusisuomi.fi/168343...

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Kiitos suosituksesta!

Tietysti noihin Kreikan asioihin on hyvä perehtyä muutenkin kuin yhden ruotsalaiskirjoituksen verran, varsinkaan kun euro ei jostain mystisestä syystä rapauta kuin ainoastaan Kreikan terveydenhoitoa. Tapa jolla he säästönsä hoitavat on toki sisäpoliittinen valinta, mutta kyllähän tuossa jo ihmisarvon kunnioitus menee alitetuksi pahemman kerran, olettaen että tilanne nyt on sellainen kuin haluat esittää. Siitä en ylläty lainkaan että yrität tarjoilla tätä jonain hyväksyttävänä asiana saati päämääränä suuntaani. Ikävää ettet tuohon ikään ole saavuttanut näemmä minkäänlaista henkistä kypsyyttä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mitäs tämä puoluetoverisi Stubb puhui darwinistisesta projektista?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #6

Stubb sanoi että euro on darwinistinen JÄRJESTELMÄ mikä on täysin eri asia kuin väittämäsi "darwinistinen projekti". Stubb tarkoittaa sillä varsin selkeästi sitä että euro karsii talouksista ominaisuudet joita ne eivät enää tarvitse ja jättää jäljelle ne jotka takaavat pitkän aikajänteen selviytymisen. Yhteiskunnan tulisi nimenomaan muotoutuakin näin, koska jo nykyisellään 70-luvulle jämähtäneet rakenteemme aina verotusta myöten ovat suurin kilpailukykymme este, eikä euro tai mikään Kreikalle annettu takaus.

Anna-Leena Nieminen Vastaus kommenttiin #23

Euro on kaikkea muuta kuin darvinistinen sillä se ei ole vapaa eli kilpaileva valuutta.

Euroa säädellään valtiollisella interventiovälineellä eli Euroopan keskuspankilla johon valtioiden edustajat nimittävät viranomaiset.

Euro on valtion/valtioiden väliintulon saastuttama, joten mitä darvinistista siinä on?

Mitä tulee kommenttiisi verotukseen liittyen niin miten tuleva euromaiden yhteinen verotus keskusjohtoineen(fiskaalinen unioni) parantaa kilpailukykyä?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #23

Darwinismi ei kuitenkaan koske saksalaisia ja ranskalaisia pankkeja?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kokoomuksen saldo 80-luvulta tähän päivään. Valtion omaisuus on myyty, velkaa otettu tappiin, työttömyys ennätyslukemissa ja palvelut ajetaan alas samalla kun verotus pilvissä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Harri Holkeri toivoi aikanaan maltillista rakenneuudistusta. Tamäkö sitä sitten on?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Rakenneuudistuksen osalta on kovin vaikea toteuttaa sitä kohta enää mitenkään maltillisesti. Järjestelmäämme ei ole uudistettu oikeastaan lainkaan, vaan vanhoihin puitteisiin ja niiden päälle on kasattu uusia säädöksiä. Järkeily on samanlainen kuin vanhassa talossa löisi lahonneiden lautojen päälle uusia.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Käytännössä kokoomus on ollut perinteisestä kolmesta suuresta keskustan (os. Maalaisliitto) ja SDP:n lisäksi vähiten aikaa hallituksessa. Tietysti rooliamme on kiva liioitella, mutta kannattaisi muistaa ettemme päässeet edes hallitukseen ennen kuin 80-luvun lopulla ja juuri laman kynnyksellä.

Tosin mitäs väliä tuollakaan, kun sai haukkua kokoomusta. Mukava että ihmiset löytävät edes tällaisista asioista sisältöä elämäänsä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

45 miljardia lisävelkaa Kataisen saldo.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Mikä on kohtalaisen vähän verrattuna siihen mitä muissa Euroopan maissa jouduttiin tekemään. Ai niin, mutta sinuahan se ei kiinnosta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kiva, että puolueen tila kiinnostaa enemmän kuin isänmaan etu.

Kun ajattelee, missä tilassa euroalueen talous todellisuudessa on, niin pelottavimmat puolueet ovat ne, jotka ovat koko tämän eurokriisin takana ja sen jatkumisen ylläpitäjiä ja syventäjiä. (Toinenkin kupla on jo tekeillä) Tosin ne itse ja jopa mediakin kutsuvat itseään "vastuullisiksi".

Ennuste Suomesta ja Euroopasta, jossa Stubbin mukaan kriisi oli ohi jo v. 2011. Mutta:
"Aktia ennustaa Suomen talouden supistuvan tänä vuonna kolmatta vuotta peräkkäin, mutta vauhdin hidastuvan 0,3 prosenttiin viime vuoden 1,4 prosentista."

Hyvää miestä tai naista Kokoomus tarvitseekin puheenjohtajakseen, jolla on kanttia pitää liittovaltio pitkän tikun päässä Suomesta ja joka tarvittaessa kykenee tekemään diagnoosin siitä, milloin euroa ei enää kannata rahallakaan pelastaa.

"Talouskavsun puute on johtanut 10%:n tuotantokuiluun, hyvinvointitappioon ja euroalueen asukkaiden elintason laskuun..." (Euron tulevaisuus toim. V. Kanniainen, sivu 10)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Suomen osuudet koko europaketissa ovat sitä luokkaa että jos paketti menee nurin niin me vielä 1,8 % osuudellamme selviämme kuivemmin jaloin kuin kukaan muu. Sikäli Kanniaisen väitteet menevät uuteen valoon, koska tarvitaan sisäpoliittisia uudistuksia joihin euro ei varsinaisesti liity.

Näemmä se on täällä tapana ladella syytöksiä ja sitten olettaa että otettaisiin vakavasti. Mene pillittämään blogiisi.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Kuten Stubb sanoi Pohjoismaiden kokouksessa: "Kaikkea paskaa sitä kuuleekaan". Tämä oli ihan fantsusti sanottu.

Onkohan kokoomus edes hieman keskustellut Suomen vesivarojen myynnistä ulkomaisille sijoitusyhtiöille? Ainakin huippuasiantuntija kansanedustaja Kimmo Sasi on kannattanut ehdottomasti myyntiä, koska se on vapaata markkinataloutta parhaimmillaan. Kaikkien kansanedustajien suuresti arvostama ja kunnioittama asiantuntija kansanedustaja Kimmo Sasi on mielipiteensä sanonut ja sen myös suomenruotsiksi kääntänyt eli, että väärinkäsityksiä ei ole.

Tähän saakka ovat kokoomus ja ruotsalainen kansanpuolue sekä kokoomuksen puisto-osasto vihreät aivan timangisti täysin samaa mieltä. Ja miksi eivät olisi, koska ruotsalaisten säätiöt rahoittavat kaiken kukkuramitoin.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Sieltä sitä asiantuntijakommentointia keskustelevaan sävyyn taas tulikin. Hevosmiesten tietotoimistossa lienet kunniajäsen.

Toimituksen poiminnat