Punkkeri Mitä edestään löytää, ei ole välttämättä jättänyt mihinkään

Tavoiteihminen

Ilman sääntelyä olisimme äärimmäisen hajanainen yhteiskunta ja kaikilla olisi asiat huonommin. Kulttuurillista ymmärrystämme ja laatutietoisuuttamme on nostanut se että neljään saakka auki olevilla ravintoloilla täytyy olla tarjolla virkamiehen mielestä "tasokasta" ohjelmaa. Muuten kelpuuttaisimme viihteeksi mitä tahansa ja eihän se nyt käy, kyllä sen täytyy olla jotain todella tyylikästä jossa vain henkisesti jalostunut ihminen siemailee drinkkiään aamuneljään eikä koskaan rällää shotteja kierroskaupalla.

Oikeasti älykäs ihminen tajuaa että hänen omaisuutensa on vain lainassa yhteiskunnalta, eikä hänellä ole mitään osaa omiin saavutuksiinsa. Kaikki on pelkkää tuuria ja onnenkantamoista, siksi niille jotka näissä arpajaisissa eivät pärjänneet täytyy tasata tuloerot mielellään täysin, koska kyse on pelkästä onnesta ja kaikki ovat lopulta yhtä älykkäitä, uutteria ja lahjakkaita jos vain viitsisivät. Toinen on kuitenkin jo saanut onnistumisen elämyksiä niin on vain reilua että suurin osa hänen rahoistaan kanavoidaan koneistoon joka kanavoi ne tasaavassa hengessä eteenpäin. Ilman tuuria ja yhteiskuntaa hänkään ei olisi voinut koskaan onnistua missään.

Perinnöt, jos joku sellaista jätettäväkseen ahneudellaan rohmuaa, olisi reilua antaa takaisin alkuperäisen omistajansa haltuun, koska tasaavassa hengessä ne palautuisivat yhtävertaisina mahdollisuuksina onnistumisen iloon myös sille joka ne vanhanaikaisesti olisi edeltäjiltään saanut ja täysin ansiotta syntymällä vain tiettyyn perheeseen. Joku kyynikko voi kysyä miksi rahaa annetaan vain syntymisestä tiettyyn yhteiskuntaan, mutta sehän on ihan eri asia. Ei sitä tässä tarvitse selittää, kyllä sen jokainen ymmärtää jos vähän viitsii miettiä. Onnistumisen kokemus luvassa siinäkin, mutta harmillisen aineeton, tosin sitä vasta voikin jakaa loputtomiin ja se siten lisääntyy ikuisesti. Aivan kuten niin sanottu varallisuuskin, mutta nyt avasin jo ihan liikaa.

Yrittäjyyden sääntely sekä hankaloittaminen erilaisin maksuin, lupamaksuin, koulutusvaatimuksin ja tarkastusmaksuin on äärimmäisen aiheellista, ilman sitä yhteiskuntamme ei koskaan voisi nousta todellisimpaan kukoistukseensa. On hieman riskialtista että joku haluaa ansiota ohi työnantajan organisaatioiden, ay-liikkeen sekä ennen kaikkea rikkoo sitä tärkeintä periaatettamme vastaan jota iskostamme kaikilla koulutusasteilla: käy koulusi hyvin niin saat hyvän työpaikan, vaikkei se enää varmaa olekaan, niin et kai sinä yrittäjän epävarmuutta halua niskaasi? Sanotaan että siinä on vapautensakin, mutta onko sellainen menestys jota ei ole saavutettu tekemällä kaikki asiat kuten muutkin sitten minkään arvoista? Kysyn vaan.

Suomessa me keräämme mieluusti yrittäjiltä ennakkoveroja sekä eläkemaksuja, koska on tärkeää että he eläkkeelle jäädessään omaavat pohjakassan jolla tulla toimeen. Veroja keräämme koska se nyt on tärkeää saada verot etukäteen niiltä kaikilta ne on mahdollista etukäteen ottaa. Emme oikein luota että yrittäjät osaisivat huolehtia eläketurvastaan vapaaehtoisesti. Toisaalta sosiaalitoimen piiristä ei eläkettä kerry ja voidaankin kysyä kyynisesti että kun heillä on oikeus minimieläkkeeseen niin miksi yrittäjän pitäisi eläkeikään asti yrittäessään olla jotenkin sellaisen ulkopuolella ihan ilman mitään pakollisia keräyksiäkään. Tässä tullaankin perustavimpiin asioihin koko yhteiskunnassamme. Haluamme ihmisiä jotka rehellisesti yrittävät ja onnistuvat, samoin kuin niitä jotka rehellisesti ovat yrittämättä ja onnistumatta. Näin se on, koska suomalainen yhteiskunta pohjaa rehellisyyteen.

PS. Toki on sitten jotain omaishoitajia jotka muka välittävät läheisistään ja hoitavat heidät mieluummin itse kuin antaisivat koneiston toimia kuten se on suunniteltu. Sellainen on kyllä niin arvojamme vastaan, että tietenkin täytyy hieman näpäyttää ja osoittaa että helpompaa olisi mennä osaksi koneistoa, tehdä kuten muutkin ja antaa viranomaisten hoitaa välittäminen. Siitä on määritelmät, ohjeet sekä suositellut annokset tulossa määrittelyyn heti ensi vuoden uudistuksessa, mutta yhtäläisen tulkinnan varmistaminen valtakunnallisesti voi viedä muutoksen siirtymistä käytäntöön 2020-luvun alkuvuosille.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Vähän pelkäsinkin että jonkun on ihan varmistettava.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Muiden kuin perussuomalaisten ja heidän johdannaisensa (M2011) kummalliset tarinat on kyllä syytä aina tarkistaa. Perussuomalaiset eivät vitsaile kuin vaaliohjelmissaan...

Toimituksen poiminnat