Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Epäisänmaalliset MEPit

Suomesta meni Brysseliin sähläämään neljä kiukuttelijaa joille on tärkeää tehdä kampanjaa vaikka oman maansa etujen kustannuksella. Aiemmin pidettiin äänestys uudesta komissaarista, jossa muuttuneen valta-asetelman vuoksi Jyrki Katainen valittiin talouskomissaariksi. Kolmen kuukauden kuluttua hän pyrkii uusimaan paikkansa.

Kotimaisista änkyröistä etulinjassa olivat perussuomalaiset molemmilla MEPeillään eli Jussi Halla-aho ja Sampo Terho olivat sitä mieltä ettei Kataista pitäisi valita kyseiseen tehtävään. Ei ole tiedossa ketä, jos ketään, he olisivat valmiita kannattamaan. Suomen oman edustajan nimityksen vastustaminen on juuri sellaista kulttuuria jota vaalimaan änkyräpuolueet kuten vasemmistoliitto ja perussuomalaiset ovat alunperinkin syntyneet: paikka komissaarina on käytännössä aina pääministeripuolueen nimitys ja koska perussuomalaiset jäivät selkeästi alle tavoitteidensa (Soinikin povasi kolmea paikkaa ja sittemmin hehkutti kahta paikkaa jonain voittona) he eivät tajua edes Euroopan Parlamentissa olevansa Suomen edustajia eivätkä niinkään vahvasti maansa puoluepolitiikkaan sidoksissa. Tosin eihän sitä saisi koskaan selitettyä perussuomalaisten kannattajille ympäri toreja että kun Suomi asettaa ehdokkaan komissaariksi niin on aika reilua tukea häntä, samalla tapaa muutkin tukevat sitten jos oma vuoro joskus koittaa. Oletetaan että Kataisen nimitys olisi kaatunut näihin kahteen ääneen, niin kelpaisikin huudella seuraavat kolme vuodenaikaa kuinka suomalaisia ei EU:ssa nimitetä mihinkään tärkeisiin asemiin...

Asetelma on tyypillinen jatkumo sille farssille jota perussuomalaiset on EU:n suhteen pitänyt koko historiansa: ensin siitä halutaan eroon, mutta sitten Soini sanoo ettei haluakaan ja tämä johtaa siihen ettei eroa ajeta, joskin toreilla puhutaan äänestäjiä ympäri EU:sta eroamisella, mikä taas perutaan kun tullaan valituksi. Brysseliä kutsutaan "Pyrsseliksi" jossa ei kuulemma päätetä mitään tärkeää, paitsi sitten kun päästään itse sinne niin kerrotaan että täällä voi kuulkaa vaikuttaa tärkeisiin asioihin. Sanotaan ettei EU tarjoa suomalaisille kuin murusia pöydästään, mutta haukutaan sitten kaikki suomalaiset joilla on edes mahdollisuus saavuttaa EU:n huippuvirkoja.

Perussuomalaiset oli aikaisemmin poikkeuksellinen liike poliittisella kartalla, joka kohtasi kyllä aitoa syrjintääkin, mutta nykyisin sen kannattamiseen täytyy olla joko täydellisen sinisilmäinen, typerä tai epätoivoinen. Siitä on tullut osa koneistoa ja Soinikin alkanut pyörtää puheitaan sitä mukaa kun etuja sekä mahdollisuuksia ison pöydän ääreen on auennut. Perussuomalaiset huijaavat äänestäjiään jatkuvalla takinkäännöllään (EU, säätiöt, puoluetuki, jne) ja petaavat tyytymättömyyttä osoittelemalla vikoja muissa ja tekemällä samaa itse rinta rottingilla. Nämä kansanvallan sankarit toki loukkaantuvat kuin kommunistit aikoinaan jos heidän tekojen ja sanojensa ristiriidoista joku huomauttaa.

Loppukaneettina todetaan vielä että Heidi Hautala (vihr.) ja Merja Kyllönen (vas.) äänestivät tyhjää Kataisen valinnan osalta. Heidi Hautala säilyttääkseen vasemmistoänkyrät Greenpeacesta kannattajissaan, Kyllönen siksi koska on vasemmistoänkyrä. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (73 kommenttia)

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Perustuslaki:

2 §

Kansanvaltaisuus ja oikeusvaltioperiaate

Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.

"he eivät tajua edes Euroopan Parlamentissa olevansa Suomen edustajia"

Suomalaisia he kyllä ovat, mutta ovatko he Suomen edustajia perustuslain mukaan?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Luet väärää lakikirjaa. MEP ja EU-päätöksenteko ovat erikseen, tosin eräs uusimpia lisäyksiä perustuslakiin oli EU:n jäsenyys. Hyvä yritys päteä silti.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Mikä on sitten se lakikirja mielestäsi, jota pitää lukea? Miten MEP JA EU-päätöksenteko ovat niin erikseen, ettei siihen perustuslaki päde?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #51

Siksi että EU on valtioiden välinen liitto jolla on omaa päätöksentekoaan koskevaa lainsäädäntöä ja meidän, samoin kuin jokaisen jäsenmaan lait, käsittelevät pääasiassa heidän valtionsa päätöksentekoa.

http://eurooppatiedotus.fi/public/default.aspx?nod...

Tuolta löydät keskeisimmät asiat.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #52

Vai että tuo mainitsemasi valtioiden välinen liitto siis oikeuttaa ohittamaan Suomen perustuslain. Missä lakitekstissä nuo mepit on oikeutettu ajamaan Suomen ja suomalaisten etuja? Onhan se tietenkin lapsellista olettaa, että perustuslailla suojellaan kansalaisia, mutta haluaisin kuitenkin edes säilyttää "uskon" siihen.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #57

Kannattaisi perehtyä lainsäädäntöön vähän tarkemmin, sitten jos on vielä kysyttävää niin ne eivät ole ihan tuota tasoa.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #95

Onneksi saan tyhmiin kysymyksiin viisaita vastauksia! Jatka vaan lämpimiksesi kirjoittamista, nythän kirjoittelusi lämmittää jo minuakin.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #96

Eipä kestä, tuon paremmin sinua ei voi evästää kukaan muukaan. Kysymykset kun ovat perustason asioita (miten EU-laki voi mennä kansallisen edelle, jne) niin siinä ei voi kuin neuvoa perehtymään asiaan. Eurooppatiedotus ja Euroopan Parlamentin sivut auttavat, Eurooppatiedotukselta voit myös tilata materiaaleja.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #98

Ei minulla ole minkäänlaista ongelmaa ymmärtää lakien merkitystä. Perustuslaki on se meidän ykköslakimme, ja sen "avulla" (tai joskus ilman sitä) poliitikkomme ovat luovuttaneet valtaa tuolle mainitsemallesi valtioiden väliselle liitolle.

"Kysymykset kun ovat perustason asioita (miten EU-laki voi mennä kansallisen edelle, jne) niin siinä ei voi kuin neuvoa perehtymään asiaan."

Ehkä sinun on hyvä perehtyä asiaan; saatat oppia jotain.

Miten muuten näet voitavan kaventaa tuolle valtioiden väliselle liittoutumalle annettuja valtuuksia? Mihin lakiin silloin nojaudutaan?

Tapio Vehmaskoski

Oletko todella sitä mieltä, että sinä ja Kokoomus päätätte ketä suomalaiset mepit saa äänestää Brusselissä?

Olisikohan mepit valinnella äänestäjillä oikeutta lausua kantansa asiassa, vai onko sekin epäisänmaallista?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Netissä nähtävästi suhteellisuudentaju on jotain psykedeelien aktiivikäyttäjän luokkaa. Jopa vittuiluksi kommenttisi oli huono. Minulla on oma mielipiteeni asiasta. Kyse on tietysti siitä haluaako suomalaisten saavan hyviä paikkoja EU:ssa vai eikö halua. Valinnoista, joiden perusteet olivat jo tiedossa, kiukuttelu äänestyksissä oman vaalikampanjan hengessä on lapsellista pikkupolitikointia, mutta en ole nähnyt perussuomalaisten vielä muuhun kykenevän. Toki he mieluusti esiintyvät jonain suurten linjojen vetäjinä, joskin heidän linjansa muuttuilee aika tiuhaan ja täysin sen mukaan millaisia etuja puolueelle on tarjolla.

Tapio Vehmaskoski

V...-alkuisen sanan käyttö ei ole fiksua edes omassa blogissa. Meillä jokaisella on mielipiteitä. Minusta lähtökohtana ei saa olla pelkkä suomalaisten saaminen hyville paikoille EU:ssa vaan oikeiden valintojen tekeminen. Minusta Rehn olisi voinut jatkaa kesälomakomissaarina Kataisen sijasta kauden loppuun.

Mielestäni perusmepit eivät ole kiukutelleet äänestyksissä, mutta sinä sen sijaan kiukuttelet blogissasi. Omaa kykenemättömyyttään ei kannata korostaa toisia mollaamalla.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #63

Kyllähän se persujen touhu oli kiukuttelua jolla pyrittiin saamaan huomio omille äänestäjille että taas oltiin pahoja poikia. Tietysti perussuomalaisille ei syntymätyytymättöminä kelpaa mikään ja he valittavat jatkuvasti, kuten tuolla kirjoitinkin, ettei suomalaisille muka olisi EU:ssa tarjolla mitään merkittäviä tehtäviä. Kun joku suomalainen sitten pyrkii tai tulee valituksi merkittävään tehtävään EU:ssa niin perussuomalaiset aloittavat heidän haukkumisensa. Ei siinä ole mitään logiikkaa, tuollaista pidetään epäkypsänä käytöksenä että aina ollaan haukkumassa paitsi jos omia valitaan johonkin niin sitten ovat motiivit jaloja sekä tehtävät äärimmäisen merkittäviä saavutuksia. Noinkohan persut kasvavat aikuisiksi eduskuntavaaleihin mennessä?

Reijo Tossavainen

Kokoomus-, demari- ja kepumeppien käytös hieman aiemmin valiokuntien puheenjohtajuuksia jaettaessa oli poikkeuksellinen epädemokraattinen ja ylimielinen. Aiemmasta suhteellisuuteen perustuvasta jakotavasta poikettiin, koska muut puolueet eivät olleet riittävän eu-myönteisiä!

Tämän tapauksen seurauksena ainakin minun ennestään kielteinen eu-kanta muuttui vieläkin kielteisemmäksi.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Muistahan että Timo I ei halua erota eurosta eikä EU:sta. Näin hän sanoi ainakin televisiossa, mutta voi olla se oli vain sellainen hetken lapsi ja nyt on jo mieli muuttunut?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No eikö ole mukavaa että perussuomalaiset, vihreät ja vasemmisto ovat löytäneet kerrankin yhteisen sävelen?

Olen aina vierastanut SOMEn kautta levinneitä myyttisiin laajuuksiin yltäneitä käsitteitä persuista "natseina" tai kollektiivisesta stalinmaisesta "vihervasemmistosta". Mutta koska ne monille käyvät, niin nyt on sitten uusi termi "viherpersuvasurit"... kyl se siitä sitten... jollakin tavalla.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ja ota ihmeessä tuo "kommentit julkaistaan vasta kun ne on hyväksytty".. mikäli siis haluat enemmän uskottavuutta.

Kirjoittamisen estäminen blogeihin on enemmän mm. Soinin heiniä... blogikirjoitusten esto toimii kyllä mm. Halla-Ahollakin maineeseen ja mammonaan saakka.... ja monella muulla, joten ehkä sittenkin uraasi edistääksesi ei kannatakaan sallia muita kuin "sopivia" kommentteja. Mutta etkö silloin leimaudu vähän samaan kastiin kuin osa perussuomalaisia (joita siis kritisoit)?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Nähtävästi sinulla on vahvoja harhoja paitsi nokkeluutesi tasosta, myös minun uratoiveistani.

Julkaisen kommentteja jotka liittyvät avaukseen kyllä täysin pidäkkeettä, seula on olemassa niitä mölisijöitä varten jotka tulevat sössöttämään ties mitä ainoata agendaansa avauksesta riippumatta. Jos avaus sattuu käsittelemään samaa aihetta, ei heidänkään sössötystensä julkaisulle ole mitään estettä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Tämän blogin kommentit julkaistaan vasta kun ne on hyväksytty."

Kertoo kyllä kaiken tarvittavan siitä kuinka nokkelaksi itse itseäsi kuvittelet, eikö totta? Mies joka vastaa vain kysymyksiin, joihin itse katsoo pystyvänsä vastata. Mutta omapa on linjasi. Piikittelyyn vastataan piikittelyllä kuten huomaat (kritisointi on blogilinjaasi kohtaan). Ehkä aloitimme väärällä jalalla aamun ja parannetaan tästä.

Olen kritisoinut perussuomalaisia vähintään yhtä paljon kuin Kokoomusta. Jostain syystä toistaiseksi vain pari kokoomuslaista on bannannut viestejäni. Sinun kunniaksi todettakoon ettet itse liittynyt vielä heihin.

Ja mikäli Soini on luvannut (kuten kokoomuslainen Seppo-Juha Pietikäinen ilmoitti) perussuomalaisten kollektiivisesti äänestävän joka kerran suomalaisia, niin asian pitäisi olla selvä. Tosin mielestäni siinä tapauksessa puoluekuri olisi taas näyttänyt idioottimaisuutensa, koska satun kannattamaan sitä, että jokainen valittu edustaja äänestää omantuntonsa mukaan. Ja tiedoksi että Halla-Ahon kanssa esim. olen monessakin kohtaa eri mieltä, mutta kyllä miehellä saa olla oikeus äänestää halunsa mukaan puoluekurista riippumatta (jota siis en kannata; en myöskään sitä että joka tapauksessa ihmisen olisi pakko äänestää suomalaista mielipiteestään riippumatta). Ja puolustan jopa vasureiden tahi vihreiden oikeutta äänestää tyhjää ilman että heidät siitä leimataan isänmaanpettureiksi.

Ihanko aidosti kannatat sitä että aina pitäisi äänestää suomalaista? Suoraan kysymykseen suora vastaus, kiitos.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #32

Totesin sellaisen olevan epäisänmaallista että kun suomalainen on ehdolla johonkin korkeaan tehtävään ja vieläpä kun kyseessä on ennalta tiedetty järjestys niin muutama mimosa siellä alkaa kiukkuilemaan. Siitä en pidä. Suomalaisille kuuluu yksi komissaarin paikka ja se on nykyisessä tilanteessa kokoomuksen läänitys. Jos se jonain päivänä on perussuomalaisten läänitys niin heidän on aika turha tämän jälkeen toivoa lojaalisuutta muilta. Niin makaa kuin petaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #35

Tämä selvä. Tosin isänmaallisuus/epäisänmaallisuus -käsitteenä eroaa meillä rankasti ja itse varaan sen ihan rankemman luokan henkilöille. Typerä lojaalisuus sulle-mulle -tavoin onkin mielestäni hyvin valheellista, joten hyvä että siitä päästiin eroon näin alkuunsa. Ei esim. kokoomuslaisen tulisikaan jatkossa olla esim. perussuomalaiselle henkilölle äärimmäisen lojaali mikäli uskoo toisen ehdokkaan olevan järkevämpi tai mikäli ei vain usko henkilön olevan sopiva tiettyyn virkaan. Kyseessä on vain oma mielipiteeni toki. Joskus harvoin on tarpeen yhdistää voimansa ja unohtaa hetkeksi mielipiteensä, mutta saa erittäin tarkoin harkita mitkä ovat ne oikeat kohdat siihen.

En laske Kataisen valintaa niin tärkeäksi kohdaksi ja omissa kirjoissani on siis ihan ok mikäli muut puolueet eivät jatkossa äänestä persuja, vihreitä, demareita tai ketä tahansa kollektiivisesti pelkän suomalaisuuden takia. Kuten nytkään kaikki eivät äänestäneet Kataista; tosin perussuomalaiset saisivat ilmoittaa syynsä vastustamiseen, vihreät ja vasurit tyhjän äänestämiseen. Samat säännöt kaikille ja järjen käyttö on sallittua.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #41

Eipä siihen tehtävään ollut edes muita ehdokkaita ja siksi on aika typerää olla äänestämättä ainoaa ehdokasta joka on vielä omasta maasta. Vaalikampanjaahan sillä tehdään, ei mitään muuta. Sinä päivänä kun PS saisi pääministerin paikan niin Jusula varmaan kehittelisi Soinille lausuttavaksi jotain meheviä nimityksiä henkilöille jotka eivät tukeneet persujen asettamaa ehdokasta komissaariksi. He vaativat aina muilta enemmän kuin ovat itse valmiita tekemään. Tyypillisiä häirikköjä siis, tosin on minulla ilo tuntea muutamia selkeän aatteellisia perussuomalaisiakin.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #44

Vaalit joissa on yksi ehdokas ovat demokratian irvikuva. Koko komission ja EU:n johdon valintaprosessi on täysin mätä.

Yksi syy lisää erota tästä demokratian hautausmaasta.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #48

Nähtävästi sinulla on hieman treenaamista siinä että opit ymmärtämään ettei "demokratia" ole sama asia "Petri Mäkelän haudattujen toiveiden toteutuminen". Nimittäin Kataisen nimitys oli erittäin demokraattinen toimenpide, vaalien suurin puolue ja pääministerin paikkaa hallussa pitävä ryhmä nimitti oman ehdokkaansa paikalle joka sille oikeutetusti kuuluu.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #55

Miksi siitä sitten piti äänestää?

Ja en muuten ole nähnyt yhtään sopimusta jossa talouskomissaarin paikka olisi ollut kokoomukselle läänitetty. Suomen komisaarin virka teille kyllä kuuluu.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #58

Tyhmää voi leikkiä, tosin näsäviisastelu ei lukeudu edes siihen.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Kuntelin aamulla radiosta Ykkösaamua, jossa Anneli Jäätteenmäki tästä meppien äänestyskäyttäytymisestä kysyttäessä muistutti, että aikoinaan Kokoomus ei äänestänyt Jacob Södermania vaan oman ryhmänsä ehdokasta, kun Söderman valittiin virkaansa. Niin, että...

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Tässä tapauksessa ei ollut muita ehdokkaita.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

En nyt ymmärrä. Siis jos Söderman on ehdokas ja häntä ei äänestetä, niin eikö se ole samalla tavalla kuin kirjoitat epäisänmaallista?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #17

Tämä on vähän kuin opettaisi suhteellisuusteoriaa kukkakaalille. Jos et oikeasti tajua mikä ero noilla on, niin ole tajuamatta, minä en ainakaan osaa auttaa.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen Vastaus kommenttiin #19

No täytyy kai kirjoittaa bloggaus ja kysellä, josko joku kertoisi kukkakaalille, miksi Jäätteenmäki noin sanoi?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #23

Hyvä idea. Monesti olen ihmetellytkin miksi täällä ihmiset jaksavat kitistä mm. minulle milloin mistäkin. Kirjoittaisivat omaan blogiinsa niitä Korkeimpia Totuuksia ja niin mielenkiintoisesti ettei kukaan voi olla lukematta.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Eli Kokoomuksen laittaessa talouskomissaariksi ehdolle pelkurimaisesti pääministerin paikalta epäonnistumistensa jälkeen lähteneen Kataisen. Pitäisi persujen riemusta kiljuen kannattaa tuota tuhon airutta ja talousasioissa täysin epäonnistunutta laskutaidotonta?

Vaikka tuskimpa tätä julkaistaan, kun kokoomuksen äänitorvilla on nykyään sensuuripolitiikka päällä.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Kylläpä vaan julkaistiin, niin hirvittävän vaarallinen ja vaiennettava toisinajattelija kuin ehkä koetkin olevasi. Moniin blogeihini tullut kommentointi on ollut niin ohi aiheen ja väsynyttä jankutusta että hyvin näemmä terävöittää kun laittaa vähän suitsia teille ajatusten Tonaville.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Moniin blogeihini tullut kommentointi on ollut niin ohi aiheen ja väsynyttä jankutusta..."

Kysyn nyt sitten asiallisesti, mitkä ovat Kokoomuksen ja/tai Kataisen saavutukset tällä hallituskaudella? Saa ylistää rajoittamatta kunhan puhuu faktaa, Kokoomus kun tuntuu herkkähipiäisten puolueelta.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #15

Merkittävin saavutus on ollut ylivoimaisesti eurokriisin hoito. Sen lisäksi myös saatiin työllistymisen kannalta tärkeä 300 euron suojaosa, pudotettiin opiskeluputken kestoa eli saatiin yhden korkeakoulututkinnon periaate. Sillä on julkisiin menoihin sekä työuriin vaikutus joka nähdään jo muutaman vuoden kuluttua, nousukaudella työllisyys usein ampaisee uusiin lukemiin. Eräs saavutus on myös NATO-keskustelun tuominen uudella tavalla julkisuuteen, nykyään siitä on jopa kiihkottomia arvioita, aiemman kahden kiihkoilevan leirin sijaan. Siinä nyt muutamia aika keskeisiä ja lähitulevaisuudessa jo vaikuttavia seikkoja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #20

"Merkittävin saavutus on ollut ylivoimaisesti eurokriisin hoito"

"Eurokriisin hoito", kuulostaa epämääräiseltä näkemykseltä ellei perustele miten Suomi tai euromaat ovat tästä hyötyneet konkreettisesti? Olen varma ettemme tule näkemään näitä perusteluja ja Kokoomus perustaakin kannatuksensa pelkille mielikuville.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #34

Tätähän se on, sinä kysyt ja minä vastaan, jonka jälkeen alat jankuttaa. Vastasin jo aiemmassa kommentissani tässä esittämiisi kysymyksiin.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Ohi aiheen jankuttaminen on lähinnä oma keskustelutapasi.

Enkä koe olevani vaarallinen, mutta jostakin syystä puoluetoverisi Pietikäinen pisti minut banniin kun tohdin kritisoida komissaarivalintaanne.

Ja eurokriisiä ei ole ratkaistu, eikä edes helpotettu Kataisen toimesta.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #29

Minua ei kiinnosta mitä Pietikäinen blogissaan tekee. Kysy häneltä asiasta sähköpostitse, vastaa niihin meinaan henkilökohtaisesti.

Lisäksi nyt on kuunneltu kuusi vuotta kuinka kuulemma ei ole eurokriisiin vaikutettu Suomen toimesta mitenkään, vaikka hetki sitten syytettiin "rahan lapioinnista". Koittakaa nyt päättää. Sen sijaan tukipakettien ansiosta moni valtio on jo saanut clean exitin veloistaan ja Kreikassa kriisin syvyydestä ja äkillisestä romahduksesta johtuen kehitys on hidasta, joskin se menee tasaisesti parempaan suuntaan.

Eikö sellainen älyllinen epärehellisyys koskaan kolkuta omatuntoa että aina tilanteen mukaan vaihdellaan ääripäitä joihin sanotaan toisen syyllistyneen? Okei tämä on toki normipersulle kysymys jota hän ei edes kykene pohtimaan koska kuvittelee olevansa kaiken rehellisyyden ruumiillistuma, mutta kysyn nyt sinulta.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #30

Kerrotko vielä ne "Clean exitteihin" johtaneet syyt, näihinhän ei vaikuta EKP:n lupaus pitää kyseiset maat lainamarkkinoilla hinnalla millä hyvänsä?

Kreikan osalta velkojen takaisinmaksua ei tulla näkemään.

Rahan lapioiminen ja se ettei kriisiä ole helpotettu eivät ole toisensa poissulkevia asioita, mutta et ilmeisesti kykene käsittämään näinkään monimutkaisia asioita, vaan turvauduit tapasi mukaan loukkaamaan muita keskustelijoita.

Kreikka olisi pitänyt pakottaa uudistumaan nopean defaultin kautta ja pankkien pystyssä pysyminen olisi jäänyt näiden kotimaiden hartioille, Suomalaisella veronmaksajalla ei ole vastuuta Saksan pankeista.

Edelleen yhtään sijoittajaa ei ole saatu vastuseen, vaan Saksan ja Ranskan pankkeja on pidetty pystyssä, vaikka kaiken oikeudenmukaisuuden mukaan nämä olisi tullut kansallistaa jo ajat sitten (En kannata kansallistamisia, mutta jos veronmaksajien rahoilla pääomitetaan pankkeja, tulisi se tehdä suoraan ja omistusosuuden siirtyä valtiolle.

Kreikan tukeminen on pitkittänyt kriisiä, joka voisi jo olla ohi, jos olisi toimittu järkevästi.

Mutta turhaan minä sinulle selitän.

Ps. Ennakkosensuroit aiheen ohi kirjoittamisen vuoksi ja itse tuot tähän keskusteluun aborttiasioita. Ei sinua ainakaan johdonmukaisuudesta voi syyttää.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #33

Kovastipa nyt yritetään haastaa. Kreikan osalta Soinin Teboil-ratkaisu "piikki kiinni ja letkut irti" olisi johtanut valtavaan syöksykierteeseen jossa korot olisivat kilahtaneet täysin ennätyslukemiin lähes yön yli mennessä ja spekulatiivinen raha olisi hävinnyt lainamarkkinoilta. Tarkoittaa ettei lainaa saisi käytännössä millään, nykyisetkin lähtisivät maksuun pikaisesti korkoineen ja 90-luvun lama n. kymmenkertaisena. Paitsi ei pelkästään Suomeen vaan koko euroalueelle eli toipuminenkin kestäisi sitten hieman pidempään kuin n. viisi vuotta.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #38

Ei raha lainamarkkinoilta olisi hävinnyt, vaan siirtynyt niiden maiden käyttöön joiden asiat olivat kunnossa. Korkopiikki olisi jäänyt lyhytaikaiseksi ja se olisi samalla pakottanut etelä-euroopan heikot taloudet korjaamaan ongelmansa. Nyt todellista korjausliikettä ei ole tullut, kun pohjoisen piikki on auki ja EKP antaa rajattomasti tukiostoja.

Yksikään maa ei olisi palannut markkinoille ilman EKP:n laillisuudeltaan erittäin kyseenalaisia tukitoimia.

Koko ongelmaa ei olisi ollutkaan ilman euroa, mutta ei jossitella sillä päätöksellä.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #43

Kovasti sinä jossittelet toimenpiteiden siunauksellisuudella joita kuitenkaan kukaan perussuomalaisten lisäksi ei kannattanut. Sikäli kun "kansa tietää" niin kansa tuki samoja puolueita myös eurovaaleissa ja tätä voi pitää vahvana signaalina.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #49

Kansa tietää sen mitä sille kerrotaan.

Joko Stubb on pyytänyt anteeksi valehteluaan siitä että eurokriisi on ohi Kreikan ensimmäisen lainapaketin jälkeen? Haukkui erimieltä olevia vielä pölhöpopulisteiksi...

Ei tietenkään, koska kokoomus valehtelee, ainakin mielummin kuin myöntää virheensä.

Mutta ole vahvana uskossasi ja jatka meidän muiden pilkkaamista korkeudestasi, muuhun sinusta ei taida ollakkaan.

Toivon kuitenkin että voisit jättää keskustelijoiden pilkkaamisen vähemmällä, se ei anna hyvää kuvaa puolueestasi, jossa on ihan älykkäitäkin ihmisiä.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #60

Siis minulle on mielestäsi oikeutettua syytää mitä tahansa ja en saa vastata yhtään särmäkkäämmin takaisin? Monet kommentoijista kun ovat niin innostuneita omista kuvitelmistaan että mennään syyttämisen, haukkumisen ja muun henkilöön kohdistuvan puolelle. Toki heitä on aiheellista muistuttaa miten mukavaa se on kun on itse kohteena. Minulla ei ole velvoitetta alkaa julkiseksi kusitolpaksi, vain siksi että haluan tuoda esiin erinäisiä asioita politiikasta.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Pakko vielä kommentoida, Kokoomuksesta olisi löytynyt myös oikeita talousosaajia komissaarin tehtävään. Miksi se piti antaa laskutaidottomalle ja kouluttamattomalle Kataiselle, jolla ei ole mitään oikeita näyttöjä talousasioista?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Jatkossa näin hölmöt kommentit eivät pääse läpi, mutta annetaan tämän vielä esimerkin vuoksi mennä. Valtiovarainministeri joka luotsasi Suomen läpi historian pahimman finanssikriisin sekä toimi pääministerinä sen jälkeen, ajaen edelleen menestyksellistä rahapolitiikkaa jonka ansiosta jo vuoden kuluttua elämme todennäköisesti nousukautta? Joo, niin se on ettei osaa laskea eikä ole näyttöä talousasioiden hallinnasta :D

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Valtiovarainministeri joka luotsasi Suomen läpi historian pahimman finanssikriisin"

Mikäli talouskriisi on ohi siitä pitäisi tiedottaa myös hallitukselle. Kokoomuslaiset ovat kyllä sitkeitä mielikuvamarkkinoinnissa, faktat vaan ovat hakusessa.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #53

Talouskriisin osalta on todettu jo aiemmin pahimman olevan takana. Sen vuoksi Katainen jättäytyi pois pääministerin tehtävistä koska käytännössä merkittävimmät asiat on jo hoidettu.

Seuraava kriisinpoikanen itää sisäpolitiikassamme jossa erilainen sääntely syö resursseja ja katkoo orastavilta ideoilta siivet joustamattomuudessaan. Tähänkin on tullut kannanottoja kokoomukselta ja ne ovat saaneet kannatusta myös yli puoluerajojen.

Perussuomalaisten olisi hyvä laskeutua norsunluutornistaan kansan pariin ja nähdä millaiset asiat oikeasti vaativat ratkaisua, sen sijaan että sättivät milloin mitäkin kohteekseen valitsemansa puolueen henkilöitä tai saamaa julkisuutta kitkerin sanankääntein. Politiikka on yhteiskunnan tärkeimpien osien kehittämistä eikä mitään esikoulun kuranheittoa sellaisten päälle joilla menee paremmin kuin itsellä.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #59

"Seuraava kriisinpoikanen itää sisäpolitiikassamme jossa erilainen sääntely syö resursseja ja katkoo orastavilta ideoilta siivet joustamattomuudessaan. Tähänkin on tullut kannanottoja kokoomukselta ja ne ovat saaneet kannatusta myös yli puoluerajojen."

Tälle suositus ja samalla pitää päästä eroon viherverottamisesta ja mielellään saada rahapolitiikka omiin käsiin. Sisäinen devalvaatio on kuitenkin suomessa tuhoontuomittu ajatus, joten ulkoista valitettavasti tarvitaan.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Herraisä että joku voi olla sokea. Katainen&co. ovat ennustaneet talouden alkavan kasvaa 6kk päästä jo yli neljän vuoden ajan.

Vielä kun kerrot miten Katainen on tehnyt rahapolitiikkaa joka on itsenäisen EKP:n käsissä niin hyvä?

Suomi ei ole päässyt läpi finanssikriisistä ja ainoa asia, joka pitää taloutta pystyssä ovat eurovaaleja varten tehdyt veivaukset euroalueen talouspolitiikassa.

Toivon olevani väärässä, mutta mielestäni Suomen talouskasvua ei ole näköpiirissä ja ilmeisesti kokomomus ei sitä toivokkaan, ainakin kun katsoo Vapaavuoren blogia.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #56

Näemmä alkaa tosiaan veto loppua jutuista. Kokoomuksen ajama yhteisöveron alennus johti jo merkittävään investointiin ja lisääkin on tulossa. Tietysti rajahyöty kapenee verotuksessakin ja periaatteessa kaksinkertaisen verotuksen poistaminen toisi meille kerrasta pääkonttoreita enemmänkin. Sitä voitaisiin vielä vahvistaa erinäisillä muilla työnteon, kulutuksen ja omistamisen verotusta keventämällä.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #70

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2014/07/18/ek...

Tässä vielä ennusteita siitä miten Kreikka nousee, alijäämä yli 12Mrd euroa ja velkaa 177% BKT:sta, ajatella miten huonosti siellä voisikaan olla...

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #79

Voisivat olla paljonkin huonommin. Kreikan osalta on jo aiemmin tullut todettuakin että se on nyt kaikkien perussuomalaisten suosikki josta oikein toivotaan Suomelle sekä muille valtavia tappioita kieli pitkällä. Vaikea sellaista on pitää kovin suoraselkäisenä toimintana että ensin rakennetaan koko puolueen kannatus tyytymättömyydelle, sitten aletaan kampittaa omia nimityksissä ja toivotaan että menisi mahdollisimman huonosti koko Euroopalla jotta oma kannatus saisi nostetta vaaleihin. Vennamo ei moiseen alentunut, mutta harvempi hänen henkistä perintöään perussuomalaisissa edes muistaa. Pelin politiikka ja oma etu on mennyt kaiken edelle.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #87

"Voisivat olla paljonkin huonommin."

Kokoomuksen uusi slogan nähtävästi ja aina maailmasta saattaa löytyä valtio jolla menee vielä huonommin kuin Suomella, siihen on hyvä verrata Kokoomuksen hallitessa.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #97

Suurin osa Euroopan saati maailman valtioista on Suomea heikommassa jamassa usealla eri mittarilla. Lista valtioista joilla asiat ovat edes yhtä hyvin tai paremmin on paljon lyhyempi.

Nyt kuitenkin alkaa näkyä yhä tuskallisemmin kuin paljaana paistava luu, että että suomalaisille erittäin tärkeät arvot kuten vakaus ja turvallisuus ovat muodostaneet lainsäädäntöön ja virkamiestoimintaan esteitä kehityksellemme.Turvallisuutta tavoitellessa on jo alettu muuttaa asioita järjettömiksi ja vakautta varmistellessa hyydytetty suuri osa kaikkea uutta ja kokeellista yrittäjyyttä jalkautumasta käytäntöön. Ainoa mitä valtion tarvitsee tehdä on poistaa järjettömimmät rajoituksensa ja antaa aitoja mahdollisuuksia pk-yrittäjyydelle, sen kummempia verorahojen pumppauksia (os. elvytys) tai muuta erillisjärjestelyä ei tarvita.

Tapio Vehmaskoski

Kahlasin läpi blogisi kommentteineen. Ihmettelen huonoa käytöstäsi ja kommentoijien nimittelyä.

Miksi käyttäydyt huonosti?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Kun on tarpeeksi pitkään hillinnyt itsensä ja huomannut ettei sitä vastavuoroisuutta koskaan tule, on aika tajuta ettei kohteliaisuudella voita mitään mutta vastaamalla samalla mitalla sentään jonkinlaisen tasoituksen tunteen. Kun haukutaan kaikeksi maanpetturista lähtien ja sitten kitistään ennakkomoderaatiosta kun sen laittaa parin vuoden jälkeen taas päälle siksi kun yhä harvempi kommentti käsittelee avausta, niin kyllähän siinä alkaa mitta tulla täyteen näitä usarinkin tyyppejä. Ei nettiapina opi kuin siitä että pistetään itsensä likoon eräänlaiseksi peiliksi:
jos alat aukoa päätäsi, minä auon takaisin.
Jos näsäviisastelet, morkkaan siitä.
Jos yrität olla nokkela, morkkaan siitäkin.
Jos keskustelet asiallisesti, minäkin keskustelen asiallisesti.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Tuota olet ainakin viimeisen vuoden trollannut ympäri nettiä ad-hominemeja sylkien, joten aika huono selitys.

Yleensä kaltaisiasi yhden totuuden torvia löytyy poliittisen kentän vasemmalta laidalta.

Ps. Kataiseen kohdistunut kritiikki ei ole suunnattu sinun henkilöäsi vastaan.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #76

Aika huonosti valehdeltu. Eikö taidot riitä parempaan?

Jari Leino

Halla-aho ja Terho äänestivät mielestäni oikein.

Katainen ei aja Suomen etua, eikä ole koskaan ajanutkaan, joten hänen valitsemisensa komissaariksi ei myöskään edistä Suomen etua.

PS:n problemaattisesti Pryssel-suhteesta olen kanssasi samaa mieltä.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

On äärimmäisen isänmaallinen teko, äänestää vastaan niin Kataista kuin Junckeria. He ovat liittovaltiomiehiä, Suomen itsemääräämisoikeuden vihollisia.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Perussuomalaiset oli aikaisemmin poikkeuksellinen liike poliittisella kartalla, joka kohtasi kyllä aitoa syrjintääkin, mutta nykyisin sen kannattamiseen täytyy olla joko täydellisen sinisilmäinen, typerä tai epätoivoinen".

Hmm... Ystäväni Ilkka. En itse voi nyt olla ollenkaan samoilla linjoilla kanssasi. Mielestäni perussuomalaiset ovat edelleen vaihtoehto nykyiselle politiikalle. En yksinkertaisesti näe mitään hyvää viimeisen hallituksen toimissa, eikä tämä "pakkonaitettu" hallitus olekkaan saanut mitään aikaiseksi.

Hallituspuolueiden lupaukset ovat toinen toisensa jälkeen jääneet toteuttamatta ja valtio on kusessa. Ministerit luikkivat pakoon "vastuutaan" kuka minnekkin! Tämä kaikki sitten yritetään laittaa perussuomalaisten syyksi.

Totuutta silmiinkatsova huomaa, että alkuperäisestä ministereistä vain muutama on enää kantamassa "vastuuta"! Silti pitkin kautta on perussuomalaisia syytetty vastuunpakoilusta. Tämä on minusta melko huvittavaa.

Jos- ja kun ollaan rehellisiä, niin historiankirjat tulevat kirjoittamaan tästä hallituksesta yhtenä suomen historian surkeimpana hallituksena!

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Historia muistaa kokoomuksen hallitustaipaleen aikana jolloin Suomi nousi EU-maiden joukkoon yhdeksi kovista nimistä. Perussuomalaisille on varmaan turha edes selittää etteivät ministerit pääse "karkuun" mihinkään, koska samat ministerien paikat ovat puolueella edelleen. Miten ne hoidetaan tietenkin heijastuu ihmisten toimintaan haluavatko he kannattaa puoluetta jatkossakin. Tosin tuollaista joutavaa, mielikuviin perustuvaa valheellista leimaamista perussuomalaisten politiikan tekemisestä on suurin osa.

Kataisen hallitus osui erittäin vaikeana aikana tekemään erittäin vaikeita päätöksiä. Jos Soinia olisi kuunneltu muistettaisiin tämä ajanjakso aikana jolloin pohjoinen sivistysvaltio omalla jästipäisyydellään upotti itsensä Itä-Euroopan kaalimaiden alapuolelle vuosikymmeniksi. Nyt kuitenkin suorastaan mestarillinen toiminta kriisin hoidossa on jättänyt tulevaisuuden sisäpoliittisiksi ratkaisuiksi kilpailukykyämme koskien, eurokriisi on pitkälti jo ratkaistu, eräänä merkittävimpänä tekijänä Jyrki Katainen sekä kokoomuksen ennakkoluuloton linja.

Kalervo Palonen

Seppo-Juhani Pietikäinen, tämä toinen Kokoomuksen puhuva pää, kirjoitti samasta meppien epäisänmaallisuudesta ja hävisi kommenteissa 6-0. Miksi ihmeessä sinun piti vielä jatkaa tätä tyhjän jauhamista?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Siksi kun asia on tärkeä ja aika moni on jonkinlaisessa innostuksen tilassa kuvitellessaan kuinka asiat olisivat hoidettu Suomessa jotenkin huonosti ja varsinainen syöksyn kurimus vasta edessä. Oikeasti riskit pahemmasta ovat takana, Katainen vetäytyi koska hänen työnsä oli kotimaassa tehty ja aika muille haasteille.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Vain yksi ehdokas ja henkilö on epäisänmaallinen jos ei häntä äänestä. Kuulostaa semmoiselta minkälaisen puheen olen toivonut pysyvän kaukana Suomalaisesta demokraattisesta toiminnasta.

1. Jos Kataista ei olisi äänestetty kahden kuukauden pestille niin eiköhän sieltä olisi joku toinen Kokoomuslainen löytynyt siihen hommaan.
2. Onhan tämmöisestä jo perinteitä omassakin eduskunnassamme missä nöyryytettiin aikoinaan Niinistöä puhemies vaaleissa. Tuo oli mielestäni enemmänkin linja erimielisyyttä Kataisen kanssa.
3. Komissaarin tehtävä ei ole ajaa Suomen etua vaan EU:n etua joten mielestäni on parempi että MEPit äänestää sen mukaan tulevaisuudessa minkä katsovat olevan sitä politiikkaa minkä he ovat äänestäjilleen luvanneet. Kataisen ja PS:n kannat EU:n suunnasta ovat aika erilaiset niin en ymmärrä mikä ongelma siinä on että he pyrkivät pitämään sen linjan minkä ovat äänsetäjilleen luvanneet.
4.Ymmärrän hyvin että joillakin on hätä saada ne työttömyysprosentit pienenmään keinolla millä hyvänsä ja Kataisesta on kai sitten hyvä aloittaa.
5. Aikoinaan Kokoomus oli ylpeä siitä että se halusi tehdä positiivista politiikkaa mutta päivä päivältä se menee kauemmaksi siitä ajatuksesta. Nykyään tuppaa näkymään vain muiden puolueiden haukkujia.
6. Toivottavasti tämän viimeisen vuoden aikana alkaa näkymään veromuutosten ansiosta jotakin muutakin kuin YT neuvotteluja.

Ei tarvitse sinunkaan huolehtia.....kyllä sinne löytyy aina komissaari Suomesta. Jotkut voi vain toivoa että se on joku muu kuin Katainen.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Kyllä tässä kirjoitettu myönteisiäkin tekstejä, tosin niihin saa aina vain päivystävältä persujen osastolta negatiivisia kommentteja oli aihe mikä tahansa. Tässä asiassa oli erityisen tärkeää nostaa esiin kuinka ristiriitaisesti perussuomalaiset toimivat eli ensin väittävät ettei suomalaisia tulla nimittämään merkittäviin tehtäviin ja sitten kun nimitetään, ovat he ensimmäisenä sitä vastustamassa. Se ei ole kovinkaan loogista. Mielestäni on vähän turha valittaa heikkoa menestystä jos kampittaa omia pelaajiaan. Tosin kun vaalit ovat tulossa niin heidän on varmisteltava sopivia jakolinjoja sekä viholliskuvia niitä varten. Mitä he haluaisivat Suomessa tehtävän paremmin ja millainen on tulevaisuuden Suomi perussuomalaisten haaveissa on jäänyt ainakin minulle arvoitukseksi. Voi olla ettei heillä ole tarkoituskaan rakentaa mitään, päästää vaan itsensä helpolla ja valittaa kaikesta. Esittäytyä vaihtoehtona tarjoamatta kuitenkaan mitään vaihtoehtoja.

anita frisk

No huhhuh, enpä ole näin hurmoshenkistä tekstiä aiemmin lukenut, Jyrki Katainen valtiomies ja toiminut loistavasti valtiovarain- ja pääministerinä. Tästä voidaan olla mieltä jos toistakin.

Tämänpäiväisessä Metro-lehdessä Katainen kertoi ensimmäisestä päivästään EUn talouskomissaarina. Kiva elämänmuutos, kuulemma. Ja nyt on kaksi asiaa yli kaiken, opettelen twitterin ja ranskan kielen. Näillä eväillä Suomi ytimeen ja nousuun, vai mitä blogisti?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Enemmänkin hurmahenkisiä sfäärejä saavuttaa tämä epänormaali Kataisviha, jota kuitenkaan sen harjoittajat eivät osaa perustella tarkemmin kysyttäessä. Kun kysyy mitä olisi pitänyt tehdä jotta tilanne olisi nykyistä parempi, saa kasan ulkoaopeteltuja fraaseja pääosin "piikki kiinni ja letkut irti"-oppien mukaisena. Se tie tosin on tutkittu ja todettu että Kreikan potkaiseminen pihalle olisi ollut vakava virhe jonka lasku pitkä ja leveä. Samoin kun kysyy että mitä sellaista Katainen on tehnyt että häneen noin voimakkaasti täytyy keskittyä niin vastaukset ovat jo puhtaan vainoharhaisia, suoranaisia syitä ei osata kertoa.

Tapaan aina myös kysyä että kun kerran kaikki on nyt Kataisen vika niin tilanteen kääntyessä parempaan olette varmaan valmiita pyytämään anteeksi ja tunnustamaan tilanteen yksin hänen ansiokseen? Kun eihän yksin voi olla pelkässä vastuussa, sellainen on lapsellista kiusaamista. Useimmat tässä vaiheessa alkavat puhella varsin sekavia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Aallonharja toteaa "Soinilla on periaatteita" hopö, höpö, Soini toimii Vatikaanin "kaikuna" täälä Suomessa, ottaa vastaan sen mikä ylhäätä, Vatikaanista, annetaan. Suomeen syntyvät työpaikat yritysten kautta, hallituksen mahdollisuudet vaikutttaa niiden syntymiseen ovat kohtalaisen vähäiset. Politiikot voivat omalta osaltakaan, lainsäädännön kautta, auttaa yrityksiä, kuten byrokratiaa purkaamalla, mutta viimekädessä avaimet työllistymiseen ovat yrityksillä.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Näinhän se on! Katainenkin totesi hyvin jo valtiovarainministerinä ollessaan ettei valtio voi luoda yhtäkään työpaikkaa yksityiselle sektorille, se voi ainoastaan parantaa tai heikentää edellytyksiä työpaikkojen syntymiselle.

Osana näitä sisäpoliittisia ratkaisuja joiden varassa nyt lähivuosina talouskasvuun tarttuminen ratkaistaan ovat kokoomuksella Norminpurkutalkoot. Se tarkoittaa byrokratian ja sääntelyn vähentämistä rajuin ottein, yrittäjyyden edellytysten parantamista, veronalennuksia kautta linjan sekä julkisen sektorin rakennemuutoksen toteuttamista. On todennäköistä että tuostakin huudetaan silloin kun sitä tehdään ja syytetään taas meitä kaikesta, sitten jälkikäteen kiitellään ja pistetään jonkun mieluisamman puolueen ansioksi.

Toimituksen poiminnat