Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Viikko fasistina käynnistyy

Päätin viettää 28.7-3.8.2014 teemaviikkoa fasistina. Tuona aikana pyrin omaksumaan fasistisen maailmankuvan mahdollisimman hyvin ja miettimään eriarvoisuuden sekä totaalisen konrollin hyviä puolia yhteiskunnallisessa kehityksessä. On täysin mahdollista että löydän fasismista kiitettäviä seikkoja, samaten kuin siitä että ihmisillä on esimerkiksi syntyperäänsä liittyen täysin erilaiset oikeudet ja velvollisuudet.

Se mikä usein unohtuu, niin fasismiakin on erilaista ja puhdasoppiseen fasismiin eivät vastoin yleistä luuloa edes kuulu rotuopit tai ihonvärillä arvottaminen. Harhakäsitys on syntynyt siitä että fasismin ykkösmiehenä pidetään Adolf Hitleriä, jonka rotuopit ja maailmankuva olivat omaksuttu hämäristä teorioista koskien kadonnutta Atlantista. Eikä se ollut ainoa syy, vaan Ensimmäisen Maailmansodan jälkeen rasismi, eugeniikka ja etenkin antisemitismi olivat valtavirtaa jokaisessa puolueessa. Ymmärrettävästi vasemmisto ei paljoakaan mainosta tätä puolta historiastaan. Eikä sellainen vastaa toivomaamme käsitystä historiasta että natsien agenda oli rakennettu enemmänkin myötäilemään silloisen valtavirran ajatuksia ja vahvistamaan jo vallitsevia uskomuksia kuin aivopesemään ihmisten enemmistöä jonkinlaisista keskitien kulkijoista natsien oppeihin.

Fasismilla on kuitenkin opissaan keskeisiä asioita joita tulee jokaisen kunnon fasistin kunnioittaa. Eräs tärkeimmistä on luokkataistelun lopettaminen ja kaiken toiminnan alistaminen kansalliselle edulle, kuinka fasistien johto sitten sen haluaakaan määritellä. Toinen tähän kiinteästi liittyvä seikka on ns. korporatiivisen talousjärjestelmän luominen ja ylläpito. Sankarillinen työnantajien ja työntekijöiden yhdistäminen luo uudet liitot jotka voivat hallita maan taloutta harmoniassa ja yhtenäisyyttä kokien, kansallisten intressien toteutuessa kuin itsestään.

Joten soittakaa dosentti Bäckmanille että tämän viikon hän ja Suomen Antifasistinen Komitea (SAFKA), samoin kuin Li Andersson, Dan Koivulaakso ja Paljastettu -sivuston väki saavat seurata ainakin yhtä henkilöä, joka julkisesti ilmoittaa kannattavansa fasismia. Tosin kun sunnuntai 3.8 päättyy niin olen taas kokoomuslainen, mutta on monia joille sekään ei ole kovin kaukana fasismista.

Aiempia teemaviikkoja ovat olleet Viikko feministinä sekä Viikko ylpeänä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Antti Jokinen

Varo vaan, kohta olet myös "Paljastettu" sivustolla.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Muistaakseni olen siellä jo.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Mielestäni pääseminen pähkähullujen tarkkailulistoille on jo itsessään meriitti. En muista pitkään aikaan nähneeni mitään niin vammaista kuin paljastetun porukat.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Pitäisikö kuitenkin kirjoittaa fascismi - kantasanahan on fasces, tosin kyllä lääketieteessä puhutaan faskikulaatiosta?

På svenska fascism, viroksi venäläisittäin fashism.

Vai pitäisikö suomentaa vitsailuksi, kun kerran kantasana on vitsakimppu :-)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Vanhaan suomen kieleen kuului varsin pitkään kirjoitusasuna "fascismi" joskin fasismi on nykyisin yleisemmin käytetty. Vitsailu olisi hieno lanseerata uuteen merkitykseen :D

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Harvinaisen huonot perustiedot. Tieteellisiä artikkeleita pitäisi kirjoittaa mieluummin neutraalisti ja maltilliseen sävyyn kuin suhtautua kohteeseensa vähättelevästi ("kultalusikka suussa syntynyt" - minkäs kukaan voi sille mihin syntyy, ovatko rikkaiden lapset automaattisesti huonoja ihmisiä?) saatika antaa vaikutelma että arvosteltavista teorioista on päätetty etukäteen mitä mieltä niistä kuuluu olla ja pyritään vakuuttamaan lukija tulkintojen oikeellisuudesta. Suurin osa niin kansallissosialismin kuin kommunisminkin opeista oli joutavaa roskaa, tosin ne saavuttivat niinkin suuren suosion aikoinaan niillä osioilla jotka ihmiset totesivat järkeviksi. Kommunisteilla on edelleenkin kannattajia jopa kolmen puolueen ylläpitämiseksi, kansallissosialismi taas on marginaalisempi virtaus.

Risto Koivula

Ei tietenkään kultalusikka tarkoita välttämättä "huonoa ihmistä". Tässä tapauksessa mielestäni se oli kyllä olennainen osa sekä Bergerin että Himmlerin persoonallisuutta. Ei ole esimerkiksi soveliasta harrastajien epäillä johtavan ylilääkärin medisiinaripoikaa mielisairaaksi. Se on ylilääkärin asia. Tai kuninkaan, vaikkakaan ei enää istuvan, kummipoikaa "valtion viholliseksi".

Toinen pointti: Miksi kokenut populisti ja taitava kansankäsittelijä Ernst Röhm otti nämä "hienostonulkit" mukaan liikkeensä johtoon, toisen eli Himmlerin mahdollisimman julkisesti (mm. kantoi lippua sotaministeriön valtauksessa, jossa oli suuri riski tulla ammutuksi) ja toisen eli Bergerin salaa, mutta itseoikeutetun erikoisasiantuntijan ominaisuudessa, ja maksoi siitä pitkien puukkojen yönä hengellään? Yksi syy oli raha: näillä oli fyffeä ja rikkaiden perheidensä taustatuki.

Toinen syy oli heidän ainakin paikallinen julkkisstatuksensa. Röhm rakensi mussollini- laisen SA:n ja natsit kaappasivat sen oman, eksentrisen ideologiansa peite- ja toteutusjärjestöksi.

Natsipuolueen sisäinen puhdistus oli iso juttu, jossa päänsä menetti pitkä rivi paikallis- pomoja. Mutta sen ei huomattu merkitsevän ideologista täysremonttia, ja natsipuolueen syntyä "mussolinilaisesta" sellaisena kuin se oli. Erilaiset "totalitarismiteoriat" sivuuttavat tämän täydellisesti. Kirjoissa ja elokuvisa siitä kyllä löytyy.

Natsijohto ei juurikaan puhunut sellaista, mitä he eivät tarkoittaneet tai "uskoneet" (mikä pitäisi olla EU:n-"totalitarismin" ydintuntomrkkejä). He vaan eivät tuoneet esiin (vale)tieteellisia perusteluja: ne olivat sotasalaisuus.

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/11/hannah-...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Ei yksi pääsky kesää tee,täällä on punikkeja(ja putinisteja)melkeinpä enemmistö !

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tervetuloa joukkoon tummaan Ilkka!

Itse olen varmaan merkitty monellekin listalle ko. aatteen tähden, vaikka itse en omasta mielestäni ole fasisti, vaan ihan tälläinen itsenäinen työmies!

Käyttäjän Lithargoel kuva
Jarno Valtonen

Onnittelut rohkeasta provokaatiosta, kova tyyppi. Kun nyt eläydyt uuteen (?) rooliisi, niin minkälaisia säädöksiä sinulla on esim. lähipiirisi naisille pukeutumisesta? Ja entä jos joku kyseenalaistaa roolisi fasistina, niin säästätkö hänet kaasukammiolta, vai vietkö roolin ns. loppuun asti?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Roskaväki rakastaa vahvoja miehiä; roskaväki on kuin nainen!

Benito Mussolini

PS. Fascismi ei nyt kuitenkaan ole sama asia, kuin kansallissosialismi.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Viikko stalinistina odotteleekin jo antoisasti mahdollisena lisäprojektina.

Kun nämä kaksi hanketta yhdistää, siihen voisi saada EU-rahaa Euroopan sosiaalirahastosta (ESR) ja jos mukana olisi vähintään kolmen maan edustajia, se saattaisi mennä myös kansainvälistymis- ja kulttuurikasvatuksen runsaan rahoituksen puolelle. :p

Vertaileva tutkimus näistä voisi ylittää jopa mediakynnyksen?

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Muistaakseni fasistit juottivat väkisin risiiniöljyä vastustajilleen. Ajattelitko ottaa tämän mukaan viikon ohjelmaan?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En tiedä muista fasisteista kuin neuvostoliittolaisista, jotka juottivat risiiniöljyä sodan päätyttyä saksalaisille sotavangeille, jotka pantiin Voiton Päivän kunniaksi kulkemaan rivistössä Moskovan Keskustan läpi paska kintuista valuen. Kolonnan perässä ajoi sitten pesuharjoilla varustettu kadun puhdistusauto. Kadun varrelle kerääntyneet kansalaiset saivat miliiseiltä keppejä, joilla he pieksivät vankeja.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Alexander Werth(Venäjä sodassa), joka oli paikalla, ei kyllä kerro mitään tuollaista - en minä toki tiedä, mikä totuus on.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #18

Pari vuotta sitten tuli dokumentti, jossa haastateltiin saksalaista sotavankia, joka oli päässyt palaamaan vankeuden jälkeen Saksaan. Hän kertoi tuon siinä ohjelmassa. Tukena oli vanhaa mustavalkofilmiä kyseisestä "paraatista". Pesuauto näkyi siinä dokumentissa, mutta kepeillä huitomista ei, ainaostaan väkijoukon tuuppimista ja päälle sylkemistä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #20

Werthin kirjasta muistan sen, jotta hänen mukaansa nuoremmat siviilit yrittivät kiusata sotavankeja, mutta vanhemmat estivät sen, monet heittivät leipääkin. Pesuauto on kyllä siinäkin mainittu.

Olavi Mansikka

Onnee vaan matkaan. Jokaisessahan suunnassa on ne hyvätkin puolet. Kommunismi aatteestakin löytyy sisältä fiksuja asioita. Ihmiset vain soveltavat ne yleensä päin prinkkalaa...

Käyttäjän velimattivanhanen kuva
Veli-Matti Vanhanen

Partanen:"Tosin kun sunnuntai 3.8 päättyy niin olen taas kokoomuslainen, mutta on monia joille sekään ei ole kovin kaukana fasismista."
Joo, loikkaus ei tunnu kovin pitkältä. Olihan Kokoomuksen EU-vaali ehdokkaanakin henkilö, joka haluaa puhdistaa Lapuanliikkeen maineen.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Tarkalleen ottaen Kai Pöntinen haluaa Lapuan Liikkeelle saman ymmärryksen minkä osakseen ovat saaneet kommunistitkin. Jostain syystä Suomessa, Pohjoismaissa ja Länsi-Euroopassa kauhistellaan fasismia ja äärioikeistolaisuutta, huomaamatta että samaan lopputulokseen on pyritty myös vasemmalta laidalta. Fasismi ei kerro nykyisestä oikeistosta mitään, eikä kommunismi nykyisestä vasemmistosta, mutta siitä huolimatta näitä termejä viljellään kuin aatteilla olisi suurempikin kannatus.

Jyrki Paldán

Äläpäs muuta virka.

Esimerkiksi heitto "On täysin mahdollista että löydän fasismista kiitettäviä seikkoja, samaten kuin siitä että ihmisillä on esimerkiksi syntyperäänsä liittyen täysin erilaiset oikeudet ja velvollisuudet" on vähintäänkin ironinen, ottaen huomioon että tuohan kuuluu jo nyt myös kokoomuksen arvoihin perintöveron poistamisen kannattamisen muodossa.

Warren Buffettin kommentti perintöveron poistosta:

"It is like choosing the 2020 Olympic team by picking the eldest sons of the gold-medal winners in the 2000 Olympics"

Risto Koivula

Siinä yhteydessä olisi sitten hyvä tilaisuus vaihtaa puoluetta johonkin muuhunkin!

Seppo Hildén

No niin Ilkka, siitä sitten reippaana jo tänä yönä maalipurkin kanssa kiertelemään Kuopion kaupunkia ja maalailemaan daavidin tähtiä juutalaisten omistajien liikehuoneistojen oviin ja ikkunoihin.

Sitten kun tämän olet saanut tehtyä, niin kiertelet luonnollisesti päivällä Kuopion torilla hätistelemässä alempirotuisilta näyttäviä henkilöitä pois kaupunkistasi. Jos ei Teillä siellä Kuopiossa ole ulkomailta tulleita tummaihoisia henkilöitä, niin kotimaiset romaanitkin käy ihan hyvin.

Ps. Mielestäni tuo ideasi julistaa toimivasi viikon fasistina ei ole ehkä sieltä kaikkein järkevimmästä päästä. Tätä todistanee jo tämä saamasi kommentin sisältö.

Valitettavasti.

Aslak Koivuila

Lukiko Hilden vain otsikon ?
Partanen taisi todeta, ettei rotuopit ja antisemitismi kuulu viikon teemaan.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Kaikki eivät jaksa lukea kirjoituksista kuin pari lausetta alusta otsikon lisäksi. Ikävä kyllä. Hilden on siinä oikeassa että tunnetuin ja viimeisin fasistinen liike toimi juuri noin. Viikko rasistina on kuitenkin jossain vaiheessa tulossa joten rotuoppien esittely jäänee sen piiriin.

Seppo Hildén Vastaus kommenttiin #28

Heh, kyllä minä luin koko blogin, mutta kun jo otsikko oli sellainen hauska statementti (julistus), niin eihän siihen voinut olla tarttumatta.

ja sitä paitsi, jos johonkin ryhtyy, niin turha sitä on puolivillaisesti tehdä.

Ilkka, takaan myös että muutaman yön retkeilysi Kuopion yössä maalipurkin kanssa nostaisi sinut kertaheitolla myös laajempaan poliittiseen tietoisuuteen.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Fasismin suurista saavutuksista saa puhua. Joukkotuhonta tosin on keskittynyt juutalaisiin ja unohtanut muut uhrit. Siinä se eroaa äidistään kommunismista. Jonka rikoksia yritetään unohtaa ja ei koskaan kunnolla ole käsitelty. NL kun kuului voittajiin. Nyt siellä on sitten säädetty lakikin vanhan NL:n malliin, että uusia tulkintoja ei sitten tehdä. Tutkia saa, mutta lopputuloksen pitää olla oikea.

NL ja kommunistiset maat olivat sellaisia, että epäsuosioon joutuneet ja hävinneet ihmiset katosivat historiasta ja valokuvita ym.. Miten lienee sukulaistensa muistista.

Käyttäjän opakonda kuva
Olli Suominen

"Joukkotuhonta tosin on keskittynyt juutalaisiin ja unohtanut muut uhrit."

Mites ne romanit, afrikkalaiset, sotavangit, poliittiset toisinajattelijat, kehitysvammaiset ja homoseksuaalit joita oli ~puolet natsien uhreista?

"Jonka rikoksia yritetään unohtaa ja ei koskaan kunnolla ole käsitelty."

Voisitko tarkentaa miten kommunistien tekosia on (ainakaan meillä vapaassa lännessä) yritetty unohtaa? Aihetta saa tutkija ja siitä saa puhua ihan vapaasti.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Niin tuotahan tarkoitin. Nuo toiset on unohdettu lähest tyystin.

Kommunismin rikoskisia täällä tutkia ja niistä saa puhua. Mutta täälläkin vaikuttaa isoliuta ihmisiä, jotka niitä vähättelevät. Sitten on niitä bäckmanneja, jotka ne kiistävät lähes täysin ja oikeuttavat välttämättömyytenä.

Risto Koivula

Mitä tahansa järjettömyyksiä saa myös sepittää, ja Kirjata EN:n ja EU:n "päätöksiksi":

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/03/miten-m...

EU:n "lain" mukaan tätä lisäksi ei saa arvostella, kun "EU on päättänyt".

Tolaisella "totuuden nurkanvaltauksella" EU asettuu YK:N Turvallisuusneuvostoa vastaan, joka päättää kansanmurhista.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Ukrainan nälänhätä oli todellinen,se oli kremlissä tehty nkp;n tahallinen provokaatio ukrainan lannistamiseksi !
Amerikkalaiset tuli hätiin ja toimitti viljaa satoja tonneja,muutoin olisi kuolonuhreja ollut vielä enemmän !

http://fi.wikipedia.org/wiki/Holodomor

Toimituksen poiminnat