Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Keskitetyn vallan kiistattomat hyödyt

Unkarista kuului viimein jotain järkeviä lausuntoja. Pääministerinä toimiva Viktor Orbánin mukaan maa ei halua olla liberaali demokratia, vaan se haluaa liittyä omavaltaisten autokratioiden arvovaltaiseen joukkoon. Liberaaleilla demokratioilla on kyllä ollutkin lähinnä kielteisiä vaikutuksia yhteiskuntien kehitykseen. Hajanainen ja vailla kansalliseen ylpeyteen ja voittoisuuteen pohjaavia ikonisia tarinoita, maamerkkejä ja hahmoja järjestelmä muuttuu nopeasti pelkkään yksipuoliseen edunvalvontaan keskittyväksi rahakoneeksi. Tavoitteenamme jokaisella fasistilla on pyrkiä yhdistämään koko yhteiskuntamme voimat rintamaan, jossa luodaan selkeä yhtenäisyys ja ylemmyydentunne muuta maailmaa vastaan. Edunvalvontakoneistoon voi päästä osaksi epäterveitä vaikuttimia kannattavia tahoja, mutta työntekijöiden ja työnantajien muodostama liittouma kykenee pitämään maan kilpailukykyisenä tiukkoinakin aikoina sekä valvomaan jäsentensä aatteellista puhtautta. 

Liberaalit lällydemokratiat ovat muutenkin yhtä seisovaa vettä mitä tulee niiden kehitykseen. Kun poliittinen valta päätöksistä siirtyy usealle keskenään ristiriitaiselle ryhmälle, syntyy valtion sisälle tilanne jossa puolueet ostavat päätöksillä uskottavuutta omien kannattajiensa suuntaan. Keskittyneessä vallassa ja yksipuoluejärjestelmässä ei ole tällaisia ongelmia, lisäksi uudistukset voidaan toteuttaa helposti ilman vastarintaa. Kansan yhtenäisyys ja luottamus siivittää vallanpitäjien halua käyttää asemaansa koko valtakunnan hyödyksi. Johtajlleen uskollista, maahansa kiintynyttä, kohtalonsa ymmärtänyttä ja sisäisesti vahvaa yhteiskuntaa on myös mahdoton horjuttaa ulkoapäin ankarinakaan aikoina.

Liberaalit demokratiat eivät kykene samanlaiseen voittokulkuun kuin yksipuoluejärjestelmä ja historiallisten myyttien kautta olemassaoloonsa elähdytetty valtakunta.

Tämä kirjoitus on osa Viikko fasistina -teemaa, jonka aikana pyrin omaksumaan fasismin keskeiset periaatteet ja etsimään siitä hyviä, kannatettavia puolia. Aiempia teemaviikkoja olen viettänyt feministinä ja priden hengessä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ei kai tuo ole ihan nuinkaan?
Ei taida kuin Argentiinassa jonkinlainen peronismi (ns. fasismina) olla voimissaan.
Putinilla on kova yritys päästä fasismiin, mutta näyttää hänkin umpikujaan joutuvan.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Se johtuu siitä ettei joku Putin olekaan kunnon fasisti, vaan turhan pehmeäotteinen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tuo julkilausumapamfletti lienee vaatinut kokkariltakin joltistakin eläytymistä. Vaikka ei nuo mitään vieraan planeetan juttuja kyllä mitenkään ole tänäänkään ja tässä. Ja on tainnut jotain jäädä näkemätttä ihan julkimediasta, jos et Ilkka ole huomannut Isä Puutiaisen olevan aitostalinistinen itävaskisti, luultavasti jo KGB-urallaan mutta viimeistään pääministerikaudeltaan 1999 lähtien.

Mitäs muuten luulet, kuka on Milosevicin jälkeen Euroopan viimeinen diktaattori? Onko se Lukashenka niin kuin usein sanotaan, vai Putinko sinnittelee pidempään? Se on kai varmaa, että jos ensin kaatuu Putin, niin parissa kuukaudessa menee syöttiläänsäkin. Keskustelua aiheesta tämän blogin lopussa: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/172740-s...

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Typerää viittailua puoluetaustaani, minua ei enää sen jälkeen kiinnostanut lukea mitä sanottavaa sinulla on mistään asioista. Fasismin edistyksellisyyttä varmistaa kyky tehdä nopeita johtopäätöksiä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Hei mutta YES!! Nyt äkkäsin :) Tarkoitit siis että eläydyttyäsi "kunnon" fasistiksi, uskot muka että aina kannattaa vetää äkkipikaisia johtopäätöksiä ja mutkat suoriksi kesksutelukumppaneita arvioitaessa...

Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki! Juuri noin fasistit ajattelevat, ja moni on lähtenyt keskitysleirille Stalinin ja Hitlerin salama-arvion perusteella. Samoin on mikä tahansa ulkoinen triviaali pikkuseikka käypää kauraa keskustelun lopettamiseksi monille nykyajankin ylimielisille ääripelleille kun jää alakynteen (dogmeihin vetoamisen lisäksi), desanttidosentista no sanonko kehen...

Jonkinasteisena pitkäaikaisena kokoomuslaisena itsekin ensin pidin reaktiotasi outona ja ihmettelin näinkö väärin, että nimesi alla on viittaus oletetusti puoluetaustaasi: Kokoomus. Edelleen pidän itse tuota taustaa melko hyvänä kansanvaltaisen länsimaisen ajattelun kannalta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Rahakonettahan tässä itsekukin polkee, myllyä jolla koko maaailma hyödynnetään kaatopaikalle.

Susanna Kaukinen

Onhan se kiistatta totta, että yhtenäistä kansaa ei voi koskaan voittaa. On sitten ihan toinen juttu, syntyykö se yhtenäisyys diktatuurista vai suoraan demokratiaan pohjautuvasta todellisesta kansalaisyhteiskunnasta, joka on Sveitsissäkin pärjännyt loistavasti jo vuodesta 1847.

Kannattaa tutustua, jos keissi ei ole tuttu.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Suora kansalaisyhteiskunta kuitenkin alistaa kansakunnan biologisen ja älyllisen eliitin virkamiehiksi, joiden tehtävä on toteuttaa aivottomien massojen oikkuja. Vahva johtajuus, kansakunnan ehdoton yhtenäisyys, sitoutuminen oman yhteiskunnan tulevaan rooliin maailmanhistorian esikuvana sekä myyttisistä esikuvista koostettu menneisyys ovat parhaat eväät turvaamaan ihmisten luottamusta esivaltaan.

Pirjo Jokinen

Meinasin jo hieraista silmiäni, mutta täähän oli tää juttu. :)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kiinalainen fascismi näyttää toimivan vaihtoehdon mädättävälle poliittiselle liberalismille. Talouselämässä kilpailu on hyväksi, mutta politiikassa ei, koska valituiksi tulevat mielistelijät, narsistit, tuulenhaistelijat ja tyhjän lupaajat. Kiinassa kaaderi karaistuu puolueen johtotehtävissä ruohonjuuritasolta lähtien, ja ylöpäin seuloutuvat vahvat miehet,jotka ovat osoittaneet johtajan kykynsä. Sillä ensisijaisesti poliitikonhan pitää olla JOHTAJA ja kansan esikuva. Valtion johtoon tarvitaan vahvoja miehiä, joiden esimerkkiä kansa seuraa, kuten Benitolla oli tapana sanoa.

Toimituksen poiminnat