Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Soini ei halua osinkoveroihin muutosta, lääkärivaimon kaverit syynä?

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ja puheenjohtaja Timo Soini ottivat vahvasti kantaa kuinka "moraalitonta" on maksaa veroja lain sallima määrä, vaikka se onkin vähemmän kuin palkansaajana samasta summasta joutuisi maksamaan. Lain noudattaminen on siis rikollista ja rikkominen moraalinen teko. Kauas on tultu siitä kun puheenjohtajan esikuva Veikko Vennamo ravisteli poliittista kenttää. Vennamo oli oppiarvoltaan oikeustieteen tohtori ja tarttui hanakkaasti huomaamiinsa epäkohtiin. Todellinen kansanmies ja hieno poliitikko. Hän olisi tässä vaiheessa jo yrittänyt kaikin keinoin muuttaa lakia jota pitää kohtuuttomana ja joka on pyörinyt julkisuudessa säännöllisin väliajoin kohta melkein vuosikymmenen. Olisi todennäköisesti myös onnistunut ja kertonut heti alkuun arvostellessaan millainen lain pitäisi olla ja mikä siitä tekee nykyisellään moraalittoman.

Timo Soini on kasvanut aikuisikään Vennamon lähipiirissä. Hän on pyrkinyt myös omassa toiminnassaan pitämään yllä Vennamon perinnettä iskevistä lauseista ja nokkelista kärjistyksistä. Timo Soini on valtiotieteiden maisteri ja tehnyt gradunsa populismista. Soini on arvostellut moniakin asioita, muttei ole esittänyt niille koskaan mitään ratkaisuja. Soini on todennut myös oppineensa Vennamolta sen että politiikassa tulee olla oma suunnitelma tai muuten on osa jonkun muun suunnitelmaa. Tämä näkyy hyvin Soinin poliittisessa toiminnassa, jossa hänen oma kannatuksensa on suoraan sidoksissa siihen ettei epäkohtia pyritä korjaamaan, niistä vain huudetaan loputtomiin.

Aiemmin viikolla tullut Rädyn osinkoverotusskandaali oli hyvä esimerkki kuinka toisaalta Soini valjastaa ihmisten tietämättömyyden, faktojen peittelyn ja oman haluttomuutensa toimia asian hyväksi kuitenkin osaksi puolueensa nostetta. Soini tai yksikään puolueen toimija ei omaa mielipidettä millainen osinkoverotuksen pitäisi olla jos nykyisen lain mukaan toimiminen on moraalisesti väärin. Jos toimii vastoin lakia niin se taas on juridisesti, vaikkei välttämättä moraalisesti, väärin. Inhimillisesti väärin on ylläpitää tilannetta jossa ihmiselle annetaan tietoa kuinka hänen pitää toimia ja sen jälkeen rangaistaan julkisella nöyryytyksellä ohjeiden noudattamisesta. Uskovaisen miehen luulisi ymmärtävän että tuollaisessa tilanteessa vasta onkin ihminen yksin ja ahtaalla. Tosin eipä tule Soinilta ymmärrystä ja sano että huonot lait täytyy muuttaa, ei voi noudattajaa naulata ristille.

Moni perussuomalainen piiloutuu sen taakse että syynä olisi puolueen asema oppositiossa ja että vain hallitus voisi asiaan vaikuttaa. Se on vastuun pakoilua ja täysi valhe. Eduskunta-aloitteen voi tehdä vaikka oppositiosta. Julkinen paine olisi kohdallaan että allekirjoittamatta jättäminen olisi vaalien alla melkoinen riski, osalle hallituspuolueidenkin edustajia jopa poliittinen itsemurha. Yli 100 allekirjoitusta kerännyt aloite rinnastuu hallituksen esitykseen. Perussuomalaiset kuitenkaan ei tiedä miten lakia muuttaisi. Eikä tee aloitetta kun on todennäköisesti riskinä etteivät kaikki omastakaan eduskuntaryhmästä allekirjoittaisi, lisäksi moni heidän kannattajansa on mahdollisuuksien rajoissa eräs tämän ihan kohtuullisen järjestelyn edunsaajista, eikä siinä mitään vikaa ole. Vikaa on siinä että ensin huudetaan, paheksutaan, kivitetään yksittäinen henkilö asiasta jossa ei oikeasti ole omastakaan mielestä mitään korjattavaa. Jos olisi, niin tietäisimme mihin malliin lakia halutaan muuttaa. Siitä ei ole paljon kuulunut. Perussuomalaisistakaan tuskin lopulta tässä on mitään kohtuutonta, mutta oli hauska lyödä syytöntä kun tilaisuus tuli.  

Lopuksi on muistettava että Timo Soinin vaimo Tiina on lääkäri, siis verkostoitunut kollegoihin joista mahdollisesti joku tätä Rädynkin käyttämää mahdollisuutta hyödyntää. Hänen omistuksistaan, kavereidensa omistuksista tai työsuhteistaan en tiedä, eivätkä ne minua kiinnosta koska laissa ei mielestäni ole nykyisillä ehdoilla mitään vikaa. Niitä ehtoja voisi hieman höllentääkin että kevyemmän verotuksen piiriin pääsisi yhä useampi, kun kuitenkin yrittäjyyteen halutaan kannustaa. Töissäkäyntiin ja yrittäjyyteen on raha ihan kohtalaisen hyvä kannustin. Vai onko joku eri mieltä?  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Mieleen tulee tästä kirjoituksesta huolimatta ensiksi Kokoomuksen keplottelija Räty,josta on tarkoitus kääntää huomio pois kirjoittamalla Soinista.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No joo, että joku Tiinan tuttu tuota Rädynkin käyttämää mahdollisuutta hyödyntää. Voi, voi..tuota Tiinaa....että tuollaisia mahdollisia tuttuja hänellä ja vielä Timon vaimo.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

No nyt kun on aloitettu kivien heittely lääkärien palkkiojärjestelyistä hyötyneille, on rehellisyyden nimissä varmaan kaivettava esiin kaikki niistä suoraan tai välillisesti hyötyneet (ja vaadittava eroa). Ettei mene yksipuoliseksi.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Tulovero neljännes, mutta ei se huvi siihen lopu.
Vähemmän saastuttavaan diesel-autoon yllytti Vanhanen.
600 Euroa/vuosi, kun ei saastuta tätä saastunutta maata.

Kaupassa, tankatessa huomaan, et kuinka paljon tämä paska valtio rokottaa.

Kaikki suomalaiset, ehkä 10% ovat valmiita maksamaan, että pummi saa kaljansa. Kuppaajalta loppuu nyt veri, sitä voi tarvita itsekin hamassa tulevaisuudessa.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Kuten nähtävissä on, eivät perussuomalaiset muuta kuin luikertelevat kun aletaan heidän suuntaansa katsoa. Mitään kommentteja kuinka lakia tulisi muuttaa ja mikseivät perussuomalaiset sitä ole muuttaneet kaikkina näinä vuosina, edes yrittäneet jää mysteeriksi. Omalta osaltani totesin jo avauksessa mikä oma kantani asiaan on ja eipä kokoomuksessa sitä mitenkään vääränä pidetä. Sen sijaan uhriutuminen ja kiertely näkyy nyt olevan perussuomalaisten "pelin politiikkaa" josta muita aina syyttävät.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Illka on vain kiittämätön, kun Soini yritää suojella kokkarien tuloja liiemmalta verotukselta!

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kyllä Ilkka pystyy parempaankin..

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kokkarit teki kökösti, mutta eniten ärsyttää persut, näemmä.

Vaikka toki noi demarit on tästä suurinta mölyä pitäneet. Tosta Rädyn toiminnasta. Ja ovat vielä samassa hallituksessa.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Ovathan he toki tässä lähteneet tekemään tikusta asiaa, joskaan heillä ei ole mitään uskottavuutta, juuri siksi kun ovat hallituspuolue. Lisäksi demareiden julkikuva ja vetovoima on sillä asteella etteivät he saa uusia äänestäjiä ilman perustavia muutoksia. Annetaan heille sen suhteen työrauha ja sekoilkoot nyt mitä sekoilevat.

Perussuomalaiset sen sijaan on vakavasti otettava lähinnä asemansa puolesta. Suurimpana oppositioryhmänä sillä on toki velvoite myös tehdä huomaamilleen epäkohdille jotain ja medianäkyvyydestä tai vipuvoimasta saada koko oppositio mukaan, ehkä osa hallituspuolueidenkin edustajista ei tämän asian tuominen aloitteella käsittelyyn jäisi kiinni. Soini hurskastelee ja puoluesihteeri säestää taustalla, mutta ihan oikeita keinoja joilla oppositiostakin voi vaikuttaa he eivät kuitenkaan käytä. Politiikan helppoheikkejähän he näemmä ovat. Käärmeöljykauppiaita joita sattui kerran lykästämään ja sen jälkeen on menneet omatkin ennusteet aina pieleen.

Jukka Mäkinen

"Suurimpana oppositioryhmänä sillä on toki velvoite myös tehdä huomaamilleen epäkohdille jotain "

Jaa-a, mihinkäs lakiin tämä velvoite perustuu??

Opposition ainoa moraalinen velvoite on kritisoida kaikkea mitä vallassa oleva puolue tekee, ja yrittää päästä valtaan, että voisi tehdä jotain.

On aivan turha yrittää syyttää persuja siitä että kookoomuslaiset ryssivät kaiken mihin koskevat. Kyvyttömyyspuolueesta vain on tullut osaamattomien pyrkyreiden turvapaikka.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #12

Ei lakiin tietenkään, mutta "moraaliin" jonka asiantuntijaksi Soini, puoluesihteeri Slunga-Poutsalo ja monet perussuomalaiset ovat julistautuneet.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Kävin tsekkaamassa muistin virkistämiseksi SMP:n historiaa. Jotenkin sen elinkaari Vennamoineen, rahoitusjärjestelyineen, sloganeineen, nousuineen, laskuineen ja häpeällisine loppuineen, näyttäytyy tutulta Perussuomalaistenkin elinkaaressa.
Senkin laskukiito on jo alkanut. Voi olla, että ennen lopullista romahtamista ja pesänselvitystä Soini ehtii ministeriyteen. Jos luoja suo, tulevat äänestäjät ja hallitusneuvottelijat sen sallivat.

Toivon kyllä Soinille ministerin postia. Kyllä hän sen ansaitsee. Se saattaa olla mahdollistakin, jos vaan persukansa nielee kaikki ne takinkäännöt, jotka Soinin johdolla joutuisivat tekemään hänen ministeriytensä vuoksi.
Historia toistanee itseään. SMP profiloitui omien sanojensa (Vennamon) mukaan uudeksi puolueeksi "vanhojen puolueiden" vastapainoksi.
Kunnes "aika söi vallankumoukselaisensa" ja sekin muovautui vanhojen puolueiden kaltaiseksi.
Näin näyttää ajanhammas tekevän Persuillekin uutena puolueena. Tarkastellessa puolueen toimintaa sen lähtökohdasta tähän päivään.
Ehkä uutisoin ennenaikaisesti Perusuomalaisten loppua? Ehkä en.

Soini on jo nyt asettanut kynnyskysymyksiä. Joista se joutuu todennäköisesti luopumaan ministeriytensä vuoksi. Ovatkohan kaikki persulaiset mielissään, jos niin käy?
Soini on ihan oikein havainnut aikansa olevan loppumassa puolueensa aktiivisessa johdossa.
Siksi liene hänelle tärkeätä kruunata uransa ministeriydellä. Takinkäänöstä huolimatta. Tarkoitus pyhittänee keinot.

Olin kuulevinani, että Soini ei haluaisi kolmen suurimman puolueen lisäksi hallitukseen pienpuolueita. Toivotaan sitten, että se ei ole "kuolemantuomio" omalle ministeripestilleen. Tulevia vaaleja ajatellen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Partaselta jää huomioimatta se tosiasia, että mitä enemmän laki sallii verosuunnittelua jopa "verokikkailua" toisille niin taas toisille, lähinnä palkansaajille, se kostautuu korkeampina maksettuina veroina. Partasen ajattelussa läpi lyö kokoomuksen ideologia "jokainen tulkoon toimeen omillaan, köyhistä viis"

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Myös palkansaajille on omat vähennyksensä jotka ovat ihan yhtä "kikkailua" kuin yrityksille myönnettävät. Käytännössä palkansaajan pitää ansaita rahaa hyötyäkseen verovähennyksistä ja yrityksellä on oltava huomattava summa varalllisuutta että vain 20 % (yleinen tuloveroprosentti) suuruisella verolla on mahdollista nostaa ulos edes sitä Rädyn 5000 euroa vuodessa. Samaan aikaan on kuitenkin yrittäjä maksanut tuloveroa täysin normaalisti eli on useamman verotuksen piirissä kuin palkansaaja.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Arto Granlundille siis helpotuksen huokaus että yrittäjän asema on Suomessa hankalampi monelta osin kuin palkansaajan. Ei tarvitse kadehtia.

Toimituksen poiminnat