Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Hyvinvointivaltion pummit ry

Aivan äskettäin lanseerattu Hyvinvointivaltion Kummit on Madventuresista tuttujen Tuukka Milonoffin ja Riku Rantalan tekemä kampanja jossa he kannustavat ihmisiä mahdollisimman suureen verojen maksuun jotta hyvinvointivaltio säilyisi. Erityisesti kampanjassa on paheksuttu ministeri Laura Rätyä jonka laillista siirtoa palkkatulosta osinkoveron piiriin pidettiin jyrkästi tuomittavana "veronkiertona" ja media maltillisenakin versiona uutisoi klikkailujournalismin tyyliä noudattaen "verokikkailusta" vailla minkäänlaista kritiikkiä.

Hyvinvointivaltion Kummien sivuilta löytyy video jossa Riku Rantala yrittää viedä muovikassissa summaa lahjoituksena verottajalle joka Rädyn osingoista "jäi saamatta" hänen tulkintansa mukaan. Kauppalehti julkaisi tänään tietoja Madventuresin sekä Hyvinvointivaltion Kummit -kampanjan taustalla olevasta Gimmeyawallet -yhtiöstä jonka omistavat Riku Rantala, Tuukka Milonoff sekä heidän kaverinsa Petri Mäkitalo. Siitä kerrotaan seuraava mielenkiintoinen yksityiskohta:

"Hyvistä talousluvuista on riittänyt jaettavaa myös omistajille. Yhtiö näyttäisi maksaneen viime vuonna osinkoa 50 700 euroa eli koko edellisvuoden verojen maksun jälkeen jääneen tuloksen."

Osapuilleen näinhän toimi myös Räty, joskaan hän ei nostanut koko edellisen vuoden tulosta joka jäi verojen jälkeen. Häntä pidettiin hyvinvointivaltion vihollisena, etenkin sen kummeiksi ilmoittautuneiden Rantalan ja Milonoffin toimesta. Tuon summan maksaminen palkkatulona olisi toki kartuttanut veroja enemmän kuin osinkoina maksaminen, koska kyllähän huippusuosittua sarjaa tekevän kolmikon palkkatulojen veroprosentti on väkisinkin yli 32 % tasolla.

Hyvinvointivaltion Kummien sivuilta vielä esittelystä pakollinen helmi:

"Me hyvinvointi­valtion kummit sanodumme irti kaikesta veron­kierrosta ja kikkailusta ja väitämme, että näin toimimalla yhtään ainoata yksityistä hyväntekeväisyys­talkoota ei tarvita."

Okei. Aluksi voittekin lopettaa osinkojen maksamisen itsellenne ja ryhtyä nostamaan pelkästään palkkaa. Riku Rantala tosin on vasemmistonuorissa toiminut aikoinaan, joten hän varmasti kokee vain tehneensä kuten laki sanoo ja se riittää. Aivan kuten Esko Seppänen joka kritisoi Europarlamentin eläkejärjestelmää "kultapossukerhoa" ja kuittasi itsensä huippueläkkeelle kyseistä järjestelmää hyödyntäen. Vasemmiston symppaajille on usein ollut tyypillistä ettei tällaisia ratkaisuja enää tuomitakaan kun omat ovat tekemässä, vaan etsitään kaikenlaisia meriselityksiä ja aletaan ampua viestintuojaa.

Asiaa on pohdiskellut myös blogistikollega Pasi Matilainen ja tarjoaa asiaan käypää ratkaisua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Matias Härkönen

Tuon sivuston ensimmäinen lause:

"Miksi meidän pitäisi miettiä kelle lahjoitamme rahaa? Hyvinvointi­valtio tekee sen parhaiten puolestamme."

Ikuinen usko valtioon. En voi kuin hymähdellä :D

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Kun näin sivuston ensimmäistä kertaa ajattelin että joku liberaarimafian tyyppi on uhrannut hieman aikaa ja jonkun verran vaivaakin trollatakseen oikein kunnolla. Sitten huomasin että kyllähän ne ihan tosissaan ovat ja ei ole feikkisivusto.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Sampo Haarlaa sai jankuttamalla kokoomuksesta tuta moderaation voiman. Keskitytään avaukseen.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

No sinänsähän esim. lastenklinikan kummien toiminta on epäeettistä siinä mielessä, että lastentaudit ovat mediaseksikkäitä, kun taas esim. lastenpsykiatria ei sitä ole.Helikopterisankarit ovat seksikkäitä, kun taas terveyskeskuksen puurtajat eivät, jne...lahjoitukset eivät mitenkään välttämättä kohdennu sinne, missä suurin tarve olisi.

Pekka Pylkkönen

Kohdentuvatko ne aina parhaiten virkamiesten tai poliitikkojen päätöksilläkään?

Ei siinä, itsellä on ainakin niin vähän kosketuspintaa terveydenhuoltojärjestelmän tilatarpeisiin että jättäisin kuitenkin suosiolla arvioinnin sinne teille asiaa paremmin tunteville. En toisaalta kokisi mitenkään epämiellyttäväksi osallistua keräykseen terminaalihoitopaikkaan tai mainittuun lastenpsykiatrian laitokseen vaikka kumpikaan ei minua juuri henkilökohtaisesti koskekaan.

Jyrki Paldán

Kertokaapas toki hyvinvointivaltiota tehokkaampi järjestelmä, joka takaa kaikille alueen asukkaille koulutuksen, taloudellisen turvan, terveydenhuollon, toimivan infran, turvallisuuden ja yhteiskuntarauhan? Minulla kun ei tule yhtään sellaista mieleen.

On toki totta että järjestelmästä hyötyminen ja sen kritisoiminen on jollain tasolla tekopyhää, mutta toisaalta omia etuoikeuksia vähentävän muutoksen ajaminen on myös äärimmäisen jaloa. Yksi parhaista ja tunnetuimmista esimerkeistä on Warren Buffet, joka on tunnettu siitä että hän kannattaa veronkorotuksia ja järeää perintöverotusta. Siitä huolimatta että hän hyötyy alhaisista veroista suunnattomasti.

Warren buffetin kommentti perintöveron poistosta:

"It is like choosing the 2020 Olympic team by picking the eldest sons of the gold-medal winners in the 2000 Olympics"

Matias Härkönen

"Kertokaapas toki hyvinvointivaltiota tehokkaampi järjestelmä, joka takaa kaikille alueen asukkaille koulutuksen, taloudellisen turvan, terveydenhuollon, toimivan infran, turvallisuuden ja yhteiskuntarauhan? Minulla kun ei tule yhtään sellaista mieleen."

Kysehän on lopulta siitä, mitä kaikkea se järjestelmä tarjoaa. Veikkaisin että 99% suomalaisista allekirjoittaa nuo ylläolevat ja niitä varten ollaankin valmiita maksamaan veroja tiettyyn pisteeseen asti. Mutta kaiken tuon lisäksi, meidän tulee maksaa enemmän veroja, jotta voimme tarjota oopperat, pitää yllä byrokratia viidakkoa, maksatella tulevaisuustutkimuksia Himaselle, hyysätä ihmisten käyttäytymistä, valvoa juomista, maksaa kreikan velkoja, antaa miljardi euroa kehitysapua joka menee pääosin kankkulan kaivoon jne.

Mutta kyllä valtio tietää. Seuraavaksi kai joku vasuri ehdottaa 100% verotusta. Valtio sitten ostaa kaikille kaikkea mitä valtio haluaa meidän saavan. Ihana ihanne.

Jyrki Paldán

Aivan, olet ihan oikeassa. Eikö tästä havainnosta voisi vetää johtopäätöksen että tavoitteena tulisi olla hyvinvointivaltion tehostaminen ja järkeistäiminen, ei sen purkaminen tai vastustaminen?

Veroprosenttikin on itse prosenttina nähdäkseni täysin irrelevantti. Verotuksen tulee mielestäni olla sillä tasolla että arvokkaat ja maailmankuulut hyvinvointivaltion hyödylliset palvelut saadaan säilytettyä. Tarkoitti se sitten veroprogressiota 95% asti tai 10% tasaveroa.

Käyttäjän OlliTuovinen kuva
Olli Tuovinen Vastaus kommenttiin #6

Palvelut köyhille eivät vaadi korkeaa veroprosenttia eivätkä julkista palveluntuotantoa. Vain köyhille suoritettavat tulonsiirrot voitaisiin toteuttaa varsin halvalla.

Pekka Pylkkönen

Lähes kaikki muut momentit paitsi tulonsiirrot ovat melko hyvällä tolalla kustannusten suhteen. Melkein puolet veroeuroista menee yksinomaan tulonsiirtoihin. Siitä olisi jo syytä keskustella että ovatko ne oikealla tasolla ja kohdentuvatko ne oikein.

Jukka Mäkinen

Suuri osa tulonsiirroista menee tulonsiirtokoneiston pyörittämiseen. Se osa myös kasvaa koko ajan.

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #11

Se raha joka menee tulonsiirtokoneiston pyörittämiseen tekee vain pienen mutkan ja palaa kulutuksen kautta takaisin yksityiselle sektorille. Se ei häviä maagisesti mihinkään. Tietysti olisi paljon tehokkaampaa ja parempaa että se raha ei menisi kulutukseen julkisen sektorin palkkojen, toimistotilojen, papereiden, tietojärjestelmien ja musteiden kautta, vaan esimerkiksi sairaaloiden, koulujen, sosiaaliturvan, infran ja turvallisuuden kautta. Tulonsiirtokoneiston pöhöttyneisyys ei kuitenkaan ole mikään maailmanloppu, toisin kuin oikeat talouden ongelmat kuten eriarvoisuus, rahan katoaminen kierrosta, varallisuuden kertyminen ja köyhyys.

Valitettavaa on kyllä että tulonsiirtokoneistonkin kautta kiertänyt raha lopulta valuu veroparatiiseihin, ulkomaiseen kulutukseen, ulkomaisten firmojen pääomiin, pääomapakoon, pankkiireille yms. keplotteluun, jonka vuoksi se katoaa kierrosta. Tilannetta ei kuitenkaan paranneta muuttamalla tuota kierron suuntaa suoremmaksi(tuhoamalla hyvinvointivaltio), vaan keskittymällä itse ongelmaan.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #13

On turha puhui kouluista ja sosiaaliturvasta ikäänkuin puhuttaisiin samasta asiasta. Koulutus 3 ole veronmaksajille kallista, tulonsiirrot ovat. Koulutus on myös investointi, passiivisuuteen panostavat tulonsiirrot eivät ole.

Tuo mutkateoriasi on ihan päätön. Tuottamattoman yksilön kulutus ei paranna kenenkään elinoloja. Paitsi sen Tuottamattoman yksilön tietysti.

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #16

"Tuottamattoman yksilön kulutus ei paranna kenenkään elinoloja. Paitsi sen Tuottamattoman yksilön tietysti."

Ei tietenkään. Parempi olisi että jokainen yksilö tuottaisi ja että tuotannon hedelmistä nautittaisiin yleisesti.

Tietääkseni meillä ei kuitenkaan nykyiselläänkään - julkisen sektorin koosta huolimatta - ole työvoimapulaa. Markkinat eivät yksinkertaisesti onnistu luomaan riittävästi tuottavia työpaikkoja kaikille.

Täytyy myös ottaa huomioon että voitto tai raha eivät ole sama asia kuin hyvinvointi tai tuotanto. Julkinen sektori ei hävitä rahaa mihinkään, ellei budjetti ole ylijäämäinen. Konkreettisesta hyvinvoinnista ja hyvinvointia luovasta tuotannosta ei taas ole pois ainoastaan julkisen sektorin tulonsiirtokoneisto, vaan myös esimerkiksi kaikki yksityisen sektorin markkinointi, verojärjestelyt ja osa myynnistä. Ne eivät tuota mitään konkreettista tai luo hyvinvointia, vaan toimivat kuin "yksityinen tulonsiirtokoneisto".

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #11

Kaikki Suomen hallinto syö yhteensä noin yhtä paljon kuin terveydenhuolto, kymmenisen prosenttia veroeuroista. Puhtaat tulonsiirrot vievät lähes puolet.

Itsekin olen perustulon kannalla muttei sieltä sosiaaliturvan hallinnosta hirveitä säästöjä ole odotettavissa. Toisaalta melkein mikä tahansa kohde on tietysti parempi kuin pelkkä turha paperinpyöritys.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Mielenkiintoista tosin että on tullut tasan yksi (1) kommentti koskien Hyvinvointivaltion Kummien kampanjaa jossa todettiin olevan "joissain määrin" ristiriitaista moralisoida muita samojen oikeuksien käyttämisestä mitä tilaisuuden tullen hyödyntää itsekin.

Voi olla että Usari antaa vääristyneen perspektiivin, mutta hieman syntyy kuva että kivoja dokkareita ja kampanjoita mm. YLE:lle tekevät ja julkisella rahoilla osinkojaan kuittaavat julkkikset ovat eri asemassa kuin yksityisellä lääkäriasemalla aikoinaan toiminut ministeri. Kokoomuslaista ministeriä vaan on hauskempi kivittää julkisesti asiasta jonka suhteen hänen moraaliaan, joskaan ei lainkuuliaisuuttaan, voi arvostella kuin tuomita samasta asiasta viihdetaiteilijoita jotka toimivat käytännön elämässä oman kampanjansa keskeisintä periaatetta vastaan ja arvostelivat sitä kokoomusministeriä. Hehän julistavat sivuillaan kuinka tuomitsevat "kaikenlaisen verokikkailun" ja sitten nostavat osinkoja itselleen, tuotannoista joiden eräs maksaja on ilmeisesti myös Yleisradio. Mielestäni se on moraalisesti paljon arveluttavampaa toimintaa kuin yksityisellä lääkäriasemalla toimiminen tai edes kokoomuslaisuus.

Se näyttää olevan selvää ettei teoilla ole moraalisia merkityksiä vaan painotus on ainakin julkisuudessa vain ja ainoastaan sillä kuka tekee.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Lieneekö tässä kyse ihan puhtaasta herravihan ilmentymästä? Kokoomuslainen ja ministeri joka nostaa osinkotulona palkkojen sijaan rahaa ulos on helppo ja yhteisöllisyyttä luova paheksunnan kohde kun on "eliittiä" mutta Madventuresin hauskoja matkavideoita eksoottisissa ja köyhissä maissa tekevät dokumentaristit taas ovat niin arvostettuja ettei heidän toimintaansa aleta paheksumaan? Saati että kivitettäisiin vielä kaksinaismoralismista johon Räty ei ole syyllistynyt, jolla taas Rantala ja Milonoff surffaavat täysin avoimesti vaatimalla nimenomaan muita maksamaan enemmän veroja sekä ratsastamalla Rädyn tapauksella.

Olisivathan Madventuresin tekijät ja nykyiset Hyvinvointivaltion Kummit voineet palauttaa omasta yhtiöstäänkin "maksamatta" jääneet verot kun pyöräyttivät osinkoina ulos rahaa jonka olisi voinut nostaa palkkanakin, tosin silloin paljon kovemmin verotettuna. Miksi he eivät itse halunneet maksaa "mahdollisimman paljoa" veroja, vaikka niin kehottavat tekemään ja kuinka yksikään kommentoija ei näe tässä mitään omituista?

Jyrki Paldán

"Kokoomuslainen ja ministeri joka nostaa osinkotulona palkkojen sijaan rahaa ulos on helppo ja yhteisöllisyyttä luova paheksunnan kohde kun on "eliittiä" mutta Madventuresin hauskoja matkavideoita eksoottisissa ja köyhissä maissa tekevät dokumentaristit taas ovat niin arvostettuja ettei heidän toimintaansa aleta paheksumaan?"

Tai sitten kyse ei ole niinkään henkilöistä ja heidän saavutuksistaan, vaan heidän mielipiteistään. Siinä missä Riku ja Tunna ajavat järkeä verotukseen ja kritisoivat verojärjestelyä turhana byrokraattisena kikkailuna ja verovelvollisia eriarvoistavana asiana, Räty kyllä pahoitteli tekonsa moraalia, mutta ei ole missään maininnut kannattavansa todellista veroprogressiota lähteestä huolimatta, saati pääomatulon tuloveroa aggressiivisempaa verotusta. Tämän johdosta liputan Rikun ja Tunnan puolesta, koska he ovat mielestäni oikeassa asian suhteen, en siksi että he ovat saavuttaneet tietyn imagon, tehneet dokumentteja tai ovat hauskoja.

Herravihaksikaan sitä on mielestäni vaikea tuomita, kuten ilmoitin jo ihailevani myös Warren Buffetin vasemmistolaisia mielipiteitä. Buffett on kuitenkin yksi maailman rikkaimmista ihmisistä, hieman eri kaliiberin "herra" kuin verokikkaileva lääkäri. Lisätään listaan toinen hieno "herra"; Nick Hanauer.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Kai tässä naurettavaksi muuttuvassa "oletteko järjestelleet verojanne pienemmiksi"-keskustelussa on toisaalta toive esimerkin voimasta. Verojärjestelmä, joka käytännössä edellyttää verosuunnittelua (ellei halua maksaa sivutuloistaan 50% tjsp suoraan veroina), on mätä.

Mutta ne, joiden tehtävä on rakentaa hyvä systeemi, tai jotka istuvat poliittisissa positioissa, pitäisi edellyttää sitoutumista sekä järjestelmän kirjaimeen että henkeen - tai sitten pyrkiä muuttamaan sitä järjestelmää.

En ole oikein koskaan ymmärtänyt tätä logiikkaa. Ilmeisesti yleinen oikeustaju kääntyy helposti vastaan, jos joku omilla toimillaan osoittaa, että järjestelmä on hänen mielestään mätä eikä ole noudattamisen arvoinen, mutta silti odottaa, että muut noudattaisivat järjetelmää.

Jos nyt miettii osastoa Riku & Tunna, niin ehkä tuolla "hiljaisen vapaaehtoisen ylimaksamisen" sijaan myöhemmin tapahtunut "äänekäs vapaaehtoinen ylimaksaminen" tuottaa jotakin - keskustelua, ajattelua, kyseenalaistamista. Ihan kuten tämän tekstisikin tänään. Onnistunut markkinointikampanja poikien tuotannolle ja tekemiselle. Toivottavasti myös lopulta se paikka käydä keskustelua siitä, mikä on kohtuullista ja oikeudenmukaista - sekä verottajalta että verotettavalta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Onkohan näille "kummeille" tullut paha omatunto? Vai onko kysymys pelkästä markkinointikikasta?

Käyttäjän AlekAlekseevits kuva
Ari Vehkanen

Mitäs jos nostetaan kunnissa ja valtiolla 10000 palkat miljoonaan euroon. Sitten voidaan sanoa ne maksaa veroja eli elättää köyhiä ja muita ;-)

Suurimmat pummit on työelämässä olevat pellet jonka tajunnut vuosikymmeniä jokaiken paitsi ei poravarit ja oman navan ajattelijat.

Eikun YT:t kehiin ja syyllistämään syyttömät, tällä palstalla täysin narsisteja liian moni joille oma minä täkein. Haloo ja menkää hoitoon.

Kaikki palkat on kikkailua, kusetus on suurin mikä kannattaa.

Tässä kurssi huippuihmisille jotka ei tajua perus asioita.

http://www.tiede.fi/keskustelu/7445/ketju/sertifio...

Käyttäjän AlekAlekseevits kuva
Ari Vehkanen

Eiköhän suurimmat pummit olet joilla on rahaa elämään

- saavat yritystukia
- saavat maataloustukia (wahlroos&Herlin 250 000€v)
- saavat puolutukia
- saavat lapsilisiä vaikka eivät tariva tukia ;-)
- saavat eu-tukia vaikka eivät tarvitse tätä ;-)
- saavat kunnantukia vaikka on rahaa ;-)
- Veronkiertjätä ja muut pasiaanit joita riittää tässä kokkoomuksessa ;-)

Ja mitä on palkan korotukset kokoomus piireissä ja muissa prs jutuissa. Sitten sanotaan maksetaan lisää veroa kun itse korotetaan palkkoja. vmp.

Tää kirjoittaja on täysi pelle kokoomuslainen juuri joka haluaa että jos köyhä haluaa elämään rahaa se ei ole sallittua mutta muut almut ovat , plaaahhhhhhhh

Nämä pilaa Suomen ja kiitos, Sukuni kärsii haudassa näitten kaltaistesiasi takia ja pakko muuttaa pois maasta jonka moni tehnyt :-(

Käyttäjän MarkoKoponen kuva
Marko Koponen

Tässä maassa on hyvinvointia yhtä paljon kuin aamussa viikon ryyppyputken jälkeen.

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

"Mielenkiintoista tosin että on tullut tasan yksi (1) kommentti koskien Hyvinvointivaltion Kummien kampanjaa"

Eikä sitä toista kommenttia tule tässäkään, mutta kirjoituksesi oli loistava ja pelasti päiväni. Kiitos siitä :)

Niko Kinnunen

Riku Rantala on ehdottomasti sopiva henkilö markkinoimaan sosialistista hyvinvointiyhteiskuntaa. Mies on kiertänyt maineen ja rahan motivoimana kymmeniä maita joissa altistanut itsensä viihteen vuoksi mitä ihmeellisimmille taudeille. Näitä on sitten Meilahden eksoottisten tartuntatautien osastolla hoidettu pitkään, kalliilla ja meidän muiden veronmaksajien rahoilla, asia on laajalti dokumentoitu. Rantala ei siis missään nimessä ole nettomaksaja vaan nykyisestä systeemistä hyötyjä. Sietääkin niitä rahoja palautella takaisin.

Liisa Inari

Hei
Tässäpä sitten kommentti aiheeseen liittyen.
Kampanja on uusi ja ymmärrän, että et ole ehkä kiinnostunut tutustumaan siihen enempää ja tutkimaan kampanjan ideaa. Tässä kuitenkin muutama lainaus sinua askarruttavista osingoista:

"Riku Rantala haluaa tehdä yhden asian selväksi:
"Kun me ollaan kritisoitu Laura Rädyn verokikkailua, me ei olla kritisoitu osinkoja sinänsä."
Rantala harmistui Twitterissä lukemastaan keskustelusta, joka koski hänen omaa veronmaksuaan. Rantalalla ja Tuomas "Tunna" Milonoffilla on yhteinen yritys Gimmeyawallet Productions Oy, josta he ovat nostaneet osinkoja. Yritys työllistää tällä hetkellä kymmenkunta ihmistä.
"Yrittäjät kyllä ansaitsevat ottamastaan riskistä jonkinlaisia palkintoja, jotka motivoivat heitä painamaan hommia. Mekin olemme sellaisia käyttäneet."
Rantalan mukaan ministeri Räty nautti yrittäjien saamista eduista ilman yrittäjiin kohdistuvia todellisia riskejä kun hän nosti palkkansa holding-yhtiöstä osinkoina. Yksi yrittäjyyden isoja esteitä on sen työläys ja rankkuus.
"En ole missään nimessä sitä mieltä, että yrittäjiltä pitäisi poistaa mahdollisuus saada yrittäjäriskiä vastaan tuottoa esimerkiksi osingoilla", Rantala sanoo."
http://nyt.fi/a1305870821825?jako=a63eb74e66c142fc...
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/05/hyvinvoint...

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Minkähänlainen yrittäjäriski mahtaa liittyä siihen että tekee hommia Yleisradiolle? Lisäksi yksityislääkäri joka työskentelee lääkäriasemalla yrittäjänä on tässäkin tapauksessa tulkittu yrittäjäksi ihan verottajankin puolesta. Verottaja on aika hanakka katsomaan onko kyse yrittäjyydeksi naamioidusta työsuhteesta. Nämä Yleisradion "hyvinvointivaltiosta" paasaavat vakiokasvot voisivat ensimmäisenä miettiä onko heidän tekemisensä lähempänä työsuhdetta vai yrittäjyyttä. Lisäksi kun sanotaan etteivät kuitenkaan vastusta osinkoja, mutta vaativat kaikkia maksamaan "mahdollisimman" paljon veroja, niin veronsa saa maksimoitua kun ei osakeyhtiöstä nosta kuin palkkaa. Turha valittaa "verokikkailusta" jos ei itse ole valmis maksamaan raskaimman mukaan ja sanomaan että olipa sen arvoista. Rantalalta on toki monillekin vasemmistolaisille hyvinvointihurskastelijoille tyypillistä alkaa pyörittelemään asiaa sitten kun on omat kuviot tulleetkin vastoin odotuksia julkisuuteen.

Käyttäjän paavoheiskanen kuva
Paavo Heiskanen

Periaate on toki väärä, Rantala puolustautui sanomalla että he kantavat todellista yrittäjäriskiä, toisin kuin Räty. Koska verotiedot ovat julkisia voimme todeta että Rantala ansaitsi viime vuonna 43 150 euroa, voisiko joku osaavampi laskea paljonko valtiolta jäi saamatta verotuloa?

Toimituksen poiminnat