Natsien ottein natseja vastaan

Erilaisten anarkistien ja muiden radikaalien suosima takku.net on julkaissut tiedotteen iskusta perussuomalaisia vastaan. Tekijät ilmoittavat kivittäneensä perussuomalaisten toimiston ikkunan Vallilassa varhain aamulla. Tiedote kokonaisuudessaan on seuraavanlainen:

Helsinki: Tiedote iskusta Perussuomalaisia vastaan

Aikaisin torstai aamulla 18.9. kivitimme säpäleiksi Perussuomalaisten mainostilan etuikkunat Hämeentiellä Helsingin Vallilassa.

Vallitseva taantuma on antanut ympäri Eurooppaa jalansijaa oikeistopopulismille ja uusfasistiselle liikehdinnälle. Perusuomalaiset ovat yksi näistä tahoista, jotka tarjoavat naiiveja ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin käyttäen hyväkseen taloudellista epävarmuuden tilaa. Syntipukkina ongelmille toimivat niin maahanmuuttajat, ei-heteroseksuaalit, feministit kuin Kalliossa asuvatkin.

Angela Davis totesi jo 1970-luvulla “If they come for me in the morning, they will come for you in the night.” Fasismi ei välttämättä vielä kosketa juuri sinun elämääsi henkilökohtaisesti, mutta pian saatat huomata jo kuuluvasi johonkin diskriminoituun ryhmään. Kukaan ei ole turvassa fasismilta!

Yhteiskuntaan, jota perussuomalaiset ovat luomassa, ei mahdu kaikkea elämämme runsautta, vaan ainoastaan malli valkoisesta heteromiehestä ja hierarkisesta ydinperheestä yhteiskunnan perusyksikkönä, alisteisena totalitaariselle hallinnolle.

Perussuomalaiset ovat yrittäneet luoda itselleen poliittisesti korrektia kuvaa, välttäen esiintymistä ääriryhmänä. Perussuomalaisten riveissä kuitenkin seisoo monia kovan luokan fasisteja, kuten Suomen Sisuun kuuluva Jussi Halla-aho, joka on myös Euroopan parlamentin jäsen. Perussuomalaiset ovat onnistuneet muovaamaan haluamaansa suuntaan poliittista keskustelua, tehden rasismista ja muusta vihapuheesta hyväksyttävää. On vaarallista päästää valtaan fasisteja, edes niin sanottua "demokraattista", puoluepoliittista tietä. Tästä löytyy monia historiallisiakin esimerkkejä.

Ratkaisut eriarvioisuuteen, köyhyyteen ja yhteiskunnalliseen osattomuuteen ei löydy rakentamalla lisää hierarkioita, vaan niitä purkamalla. Tarvitsemme tasa-arvoisen yhteiskunnan, jossa kaikilla on yhtäläinen valta päättää yhteiskunnan järjestäytymisestä ja elämistään. Puoluepolitiikka ja fasismi ei tätä pysty ikinä tarjoamaan.

Teollamme haluamme vaikeuttaa perussuomalaisten toimintaa konkreettisesti. Fasismin torjumiseen vaaditaan toimintaa kaikilla tasoilla. Aiomme vastaisuudessakin toimia myös suoran toiminnan keinoin perussuomalaisia ja muita fasisteja vastaan. Persut eivät ole tervetulleita "punavihreään kuplaan", eivätkä muuallekaan!

Muistamme myös tasan vuosi sitten kuollutta Pavlos Fyssasia, jonka Kultaisen Aamunkoitto-fasistipuolueen jäsen murhasi Kreikassa. Osoitamme solidaarisuutta jatkamalla samaa kamppailua.

Lähetämme myös terveiset Ruotsiin, jossa käydään jatkuvasti tärkeitä antifasistisia kamppailuja repressiosta huolimatta. Terveiset muun muassa Joelille, joka on tuomittu seitsemäksi vuodeksi vankilaan puolustettuaan itseään ja antirasistista mielenosoitusta uusnatsien väkivaltaiselta hyökkäykseltä.

Kamppailumme ja solidaarisuutemme on kansainvälistä! Alas fasismi!

——————————————–

Tulipa vaan mieleen että nehän olivat nimenomaan fasistit jotka häiritsivät väkivaltaisesti muiden puolueiden toimintaa, mustamaalasivat heitä kansanvihollisiksi, pyrkivät eristämään heidät päätöksenteosta ja ylpeilivät tällä kaikella. Hekin olivat mielestään jalolla asialla ja heillä oli myös omat marttyyrinsa, vainoja paenneen juutalaisen ampuma saksalainen lähetystön virkamies Ernst von Rath oli sytyke tapahtumasarjalle joka sittemmin jäi historiaan kristalliyönä. Näyttäisi olevan Ruotsin mallin mukaista toimintaa että kun sikäläisittäin ruotsidemokraatteja vastaan suunnattua väkivaltaa on vähätelty ja siihen suhtauduttu ymmärtäväisesti, niin suvaitsevaisimpina itseään pitävät ottavat oikeuden omiin käsiinsä täälläkin.

Ilkivaltakaan ei kuulu politiikkaan ja toivottavasti tekijät jäävät kiinni. Vahingonkorvauksen lisäksi heidät voisi esimerkin hengessä pistää jakamaan keväällä perussuomalaisten vaalilehteä vaikkapa sellaiset 10 000 kappaletta oppiakseen paremmin sietämään erilaisuutta sekä arvostamaan suomalaista demokratiaa jossa jokainen ääni saa kuulua ja kansa päättää mitä niistä haluaa kannattaa.

ilikka
Kokoomus Kuopio

Syksyllä 2006 liityin kokoomukseen ja keväällä 2023 erosin kokoomuksesta. Tässä blogissa olevat kirjoitukset ovat syntyneet noiden lähes kahden vuosikymmenen välillä.

Toivotan avartavia hetkiä tämän ajatusteni julkiseksi arkistoksi jääneen blogisivun parissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu