Punkkeri Mitä edestään löytää, ei ole välttämättä jättänyt mihinkään

Pojat on poikia ja rikollista pitää auttaa

Helsingissä riehuneen katujengin etnisyys on herättänyt valtavasti tunteita. Pelätään että maahanmuuttajista ja romaneista pääosin koostuneen joukon hyökkäily valtavaestöä edustavien nuorten ja jopa lasten kimppuun saattaisi lisätä ennakkoluuloja maahanmuuttajia ja romaneita kohtaan. Ainakaan toistaiseksi yksikään maahanmuuttaja- tai romaniyhteisö tai edes niistä yksittäiset henkilöt eivät ole olleet huolissaan nuorisonsa toiminnasta. Sikäli kun voidaan olettaa että he ovat syrjäytyneitä, niin epäilemättä rikoskierteessä olevien skinien taustat ovat pullantuoksuisia sunnuntaipäiviä vai onko niin että ainoastaan valkoihoisia voidaan taustastaan riippumatta syyttää kollektiivisesti ja muita ei?

Muistammehan tapaukset joissa poliitikot olivat suomalaisten edesottamuksista kovasti huolissaan, vaikka rasistiset teot ja sellaisiksi etäisestikin arvellut ovat saaneet äänekkään tuomion nimenomaan valtaväestöä edustavalta suomalaisyleisöltä ja poliitikoilta etenkin, jopa vakuutuspetoksen yritykseksi paljastunutta pizzeriapaloa myöten.

Tosin on yhteiskunnassamme yksi joka häviää aina. Hän on se tavallinen, isompia ongelmia aiheuttamaton ja rauhallinen, yleensä hyvätapainen nuori.

Jos hän on maahanmuuttaja- tai muu ns. taustainen ja joutuu omiensa kurmottamaksi, niin hänen täytyy väistää koska häiriköille ei kukaan mitään mahda.

Jos hän on valtaväestöä ja joutuu vaikka häirikköskinien kurmottamaksi niin hänen täytyy väistää, koska häiriköille ei kukaan mitään mahda.

Jos rauhallista maahanmuuttajaa tai muuta ns. taustaista henkilöä kurmottaa skinijengi niin asiasta nousee eduskuntakyselyjä, A-Talkin ja A2:n teemaillat sekä viikkokausien rummutus pääkirjoituksissa, kolumneissa ja television aamuohjelmissa, lähtökohtanaan suomalaisen rasismin kasvu ja sen uhat.

Jos maahanmuuttajat tai muut ns. taustaiset kurmottavat valtaväestöön kuuluvaa niin asiasta vaietaan, mutta jos jälki on niin raakaa että asia nousee keskusteluun, niin asiasta nousee eduskuntakyselyjä, A-Talkin ja A2:n teemaillat sekä viikkokausien rummutus pääkirjoituksissa, kolumneissa ja television aamuohjelmissa, lähtökohtanaan suomalaisen rasismin kasvu ja sen uhat.

Uhrien kärsimyksillä on melko vähän merkitystä missään tapauksissa. Siinä näkyvät pelkurimaiset arvomme, koska emme uskalla tuomita pahantekijöitä riippumatta keitä he ovat saati antaa ymmärrystä uhreille riippumatta keitä he ovat. Uhrin elämästä ei ole kiinnostunut kukaan, koska kyllähän yhteiskunta hoitaa, tärkeää on vain päästä tuomitsemaan rasistit ja jos rasismia ei satu harmiksi tapauksissa olemaan niin mennä helpoimman kautta eli todeta kiusatulle ja hakatulle että mitäs jos menisit johonkin muualle. Ei me noille mitään haluta ainakaan sinun takiasi mahtaa.

Tämä ei ole kovien arvojen yhteiskunta, tämä on munattomien egoistien sössöyhteiskunta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Ei hyvä , ei paha, inhimillinen !

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

No joo, Ilkka. En olisi uskonut, että olisimme jostakin asiasta näin samaa mieltä -Näitä asioita pitää katsoa myös blogistin näkökulmasta, jos oikeusvaltio haluamme olla.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Mielenkiintoinen teesi. Oletko siis sitä mieltä että tästä jengiongelmasta ei ole puhuttu paljonkin viime päivinä? Itse olen kyllä saanut varsin runsaasti informaatiota aiheesta, ihan virallisenkin lehdistön kautta. Eikä hakkaamista ole mitenkään hyysätty ja saamieni tietojen mukaan poliisikin on tutkinut asiaa tekijöiden rodusta riippumatta.

Joten en nyt oikein ymmärrä että mitä sinä tarkoitat. Muuten ajatus on toki ymmärrettävä. Sen faktuaalisuus kyllä sitten hieman enemmän kiinnostaa. Millä tutkimusnäkökulmalla olet kerännyt aineistoa ja analysoinyt sitten sitä "tavallista kansaa" tai "liberaaleja" (tai ketkä sinulla tässä nyt sitten ovatkaan käsitelykohteina) tässä kysymyksessä?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Otit Ilkka rikollisten uhrien turvattoman aseman esille. Olen itse todennut saman asian muutamassa lähiajan blogissani. Koskien liikennerikoksia.

Oikeudessa pitäisi jakaa oikeutta ennen kaikkea uhrille. Että tämän taloudelliset, ruumiilliset ja henkiset kärsimykset huomioidaan täysimääräisesti. Että sivullinen uhri kokee syytetyn tuomion oman oikeustajunsa kannalta hyväksyttäväksi. Saa yhteiskunnaltakin kaiken tarvitsemansa avun.
Rikoksentekijät harvoin maksavat heille määrättyjä korvauksia, vaan uhri saa korvausta Valtiokonttorilta, jos saa. Varmaankin kovan paperisodan jälkeen?

Tuntuu siltä, että tuomaritkin heidät unohtavat tuomioita määrätessään kovin usein. Tuijotetaan vain pilkun tarkasti kylmiä lakipykäliä, vaikka niissä olisi joustovaraa uhrin hyväksi.

Mika Bergström

Jos olis valtaa niin kuin on mieli.. meillä ei olisi näitä mamu-jengejä.

Smirre Laakso

MILTÄ TUNTUIS JOS JOKU MAMU LÖIS SUN SUKulaises/perheenjäseneksi kasvikseksi?? olisitko vielä samaa mieltä??

Smirre Laakso

hössöttäminen kaikkea kansaa kohtaan on turhaa...värillä/uskonnolla ei ole mitään merkitystä...kaikille sama kohtelu...eli maassa maan tavalla...7 mut tääl se ei ikävävaan toimi.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kun kulttuurissa on naisten kivittämistä, vääräuskoisten tappamista ja kunniamurhaa oman perheen jäseniä koskien, jauhonaamojen potkiminen on vertailussa no big deal.Sitähän tällainen hyssyttele asianomaisten kohdaltakin alleviivaa, ei mainittavaa seuraamusta.
Huolissaan pitäisi olla esimerkiksi uhrien omaisten asenteen muuttuminen maahanmuuttajia kohtaan, suvaitsevasta saattaa tulla hyvin nopeasti varsin nuiva ja syystäkin, petytään virkavallan saamattomuuteen ja voipa tapahtua niinkin , että joku jantteri ottaa omat konstit käyttöön ja saadaan takuusti lööppikamaa viikkotolkulla vigilantesta assan tienoilla saalistavasta heterosta, makkaraasyövästä lapsen vanhemmasta, jolle tuli mitta täyteen. Eikä pelkästään uhrien omaisten asenteen vaan myös yleinen suhtautuminen eriyttää näitä blokkeja toisistaan ja kotoutuminen on aina vain kauempana ja enemmän rahaa vaativana.
Jengitappelu saadaan varmaankin näiden 4 murhasta syytetyn kohdalla kunhan vankeustuomio on ehdoton. Bandidos tai Hells Angels kontra muslimijengi vankllamiljöössä. Ehkä sekin vaietaan kuoliaaksi sillä kummassakin jengissä on kantasuomalaisia, tosin toisen jengin kantasuomalaiset saaneet uskonnollisen herätyksen myöhemmällä iällä.tiedä häntä pisteytysskaalasta, pistojen syvyys, kiukaalla istumisen kesto, koomaan syvyys vai mikä?

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Samoilla asenteillahan on ylläpidetty mm. koulukiusaamista iät ajat. Kiusaajia pyritään ymmärtämään, heille tarjotaan apua ja oikein joukolla etsitään millä tuo kiusaaminen saisi edes osittain oikeutuksen. Eli kysellään millainen on kiusattu. Kun itsestään selvä vastaus on: ihan millainen tahansa. Lähes ainoa yhdistävä tekijä on, että hän on ollut väärän ihmisen edessä väärään aikaan. Mutta ketään eivät kiinnosta nämä koulukiusaamisen uhrit. He ovat vain niitä, jotka väistävät. joko koulumatkoilla, koulunpihassa tai sitten toiseen kouluun. Ja sitten heidät unohdetaan.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Täytyy kompata sekä blogistia, että Kristiinaa.

Rasisti-huutoja tuntuu taas tulevan, jos uskaltaa kysellä mitään taustoja tähän liittyen.

Toimituksen poiminnat