Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Soinista sittenkin pääministeri?

Perussuomalaisten kannatus on jälleen vakiintunut nousu-uralle. Soinin mahdollisuudet päätyä helposti tuloksiltaan esiteltävän sektoriministerin sijaan huomattavasti suurempaan rooliin on alkanut pelottaa häntä itseäänkin. Olisiko se historian huonoin hallitus jos Soinin valtionvarainministerinä toimisi jo moneen kertaan tyhjiä lupauksia (200 000 työpaikkaa, "kymmeniä tuhansia" virkamiehiä pois, jne) heitellyt Sipilä?

Soinin hallitukseen sijaa ei olisi ainakaan vihreillä, vasemmistoliitolla tai RKP:llä. Heidän olisi ihan turha edes tulla säätytalolle kolkuttelemaan. Kristillisdemokraatit, sosialidemokraatit ja kokoomus olisivat keskustan lisäksi perussuomalaisille mieluisia kumppaneita, juurikin tuossa järjestyksessä.

Soinin hallitukseen tulisivat keskusta ja SDP hyvin todennäköisesti. Suuri osa puolueen kannattajista suosii vasemmistolaista politiikkaa, samoin puolue on sellaiselle rakentunut alusta lähtien. Keskusta ja SDP ovat monessa asiassa samaa mieltä perussuomalaisten kanssa, samoin heistä jokaisella on taipumus kehuskella pelkästään aloitteiden torppaamisella kannattajilleen, kertomatta mitä tuon aloitteen vastustaminen merkitsi ja mitä sen hyväksyminen olisi tarkoittanut. Sikäli luvassa olisi erittäin hienoa toimintaa jossa jokainen keräilisi alusta lähtien pisteitä sillä että halvaannutti hallituksen toiminnan tai sitten he eläisivät harmonisesti ja halliten viisaasti, kuten kaikissa kommunistisissa utopioissa on muistettu lopputulokseksi maalailla.

Perussuomalaisten tosin ei tarvitse huolehtia mistään hallituskuvioista, jos he uusivat Jytkyn eli spektaakkelin vuodelta 2011, jolloin he liki kahdeksankertaistivat kannatuksensa. Nykyisellä edustajien määrällä, yhdestä erottamisesta ja yhdestä loikkauksesta huolimatta Soini saisi koko eduskunnan täyteen perussuomalaisia, suoraan laskien heille annetulla kertoimella tulisi 296 paikkaa eli parlamenttia pitäisi laajentaa vielä puolella jotta pelkästään perussuomalaisten edustajat mahtuisivat istumaan cheeky


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Kari Savinen

En tiedä Partanen, mistä ovat kotoisin pohdintasi ?

Muuten ei kommentoitavaa ole kuin siltä osin, että historian huonoin hallituskausi on onneksi päättymässä.
Tämän surkeampaa ei voi tulla, se on kyllä varma !

Pohjalta ei voine muuta kuin nousta.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Pohdinnat ovat omiani ja olen niitä miettinyt kyllä. Loppua jos joku perussuomalainen ei ymmärrä vitsiksi niin en voi auttaa. Suurin osa ihmisistä kuitenkin ymmärtää.

Matias Koskelin

"Alkanut pelottaan" ?

Siis virka jossa on nähty tuppeensahattu ja käteinen !?

Herramunvereni, onpa rima korkealla!

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Pelottaa on normaalia suomen kieltä. Jostain syystä Kataisen vastustajia siivittää taipumus lapselliseen nimittelyyn, aggressiiviseen ja mitätöivään suhtautumiseen sekä puutteellinen äidinkielen perusasioiden hallinta. Sitä ei tarvinne kauaa miettiä miksi valikoituneet kohteet saavat vihaa niskaansa henkilöiltä joissa tyypillisesti yhdistyvät nuo mainitut piirteet.

Anne Lindell

Ei pelota, sillä eittämättä ex-ministeri, ex-kansanedustaja ja ex-KD:n pj. Toimi Kankaanniemi on kuvioissa vahvasti mukana.

Galluppien mukaan Ps-puolue on ollut muista peoiketen tasainen nousija, ja voi vielä ohittaa muut puolueet. Eli mega-jytkyä pukkaa. Tämä kirjoitus kannattaa lukea, niin viimeisetkin epäilykset haihtuvat.: ” Mega-jytkyä pukkaa! Ps-puolue saattaa yllättää kaikki .... Nyt on helppoa ennustaa; eli, erittäin jännittävät ja tasaiset vaalit tulossa. Eittämättä taitaa vaalipäivänä 3:n johtavan puolueen vaalitulos olla aika lailla tasainen. ” ... Kirjoitus jatkuu täällä - - - >
http://annemargaretalindell.puheenvuoro.uusisuomi....

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Jos persut näin surkean hallituksen kaudella onnistuu oppositiossa pudottamaan kannatustaan, niin Soini lähtee vaihtoon...

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Soini on tosin jo ilmoittanut että voijohtaa perussuomalaisia myös oppositiossa. Onhan tuo ihan kiitettävän itsevarmaa toimintaa, joskin hänellä on varmasti syynsä siihen. Oikeasti perussuomalaisissa ei tapahdu mitään ilman Soinin hyväksyntää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Enää ei puutu kuin hevosta ja kolmea kenkää: kansa, joka haluaisi Soinin pääministeriksi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Millwallin kannattajajoukko on jo varmaan tilannut lakanan jossa lukee ainakin kolmen melonin kokoisilla kirjaimilla painettuna Welcome Prime minister Soini. Kenttäkuuluttajaa odottavat suomenkielen lausuntaharjoitukset, jotta sana Tervetuloa tulisi mahdollisimman oikein äännettyä. True Finn ansaitsee isänmaansa kielellä esitetyn tervehdyksen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Olen paljon samaa mieltä ettei Soinista tule pääministeriä, mutta ei tuo irvailukaan osoita mitään aikamiesmäisyyttä.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Kun joku kirjoittaa meistä tekstin jotka ovat yleensä huomattavan alatyylisiä sekä aggressiivisia, sinä olet onneksi ollut samalla innolla puolustamassa myös kokoomusta. Eiku...

Lisäksi jos avauksen kaltainen teksti on mielestäsi "irvailua" niin tee kaikille palvelus ja höllää sitä pipoa edes hieman. Moraalinen plöijäily on vastenmielistä katsottavaa kun oikeasti kyse on vain argumenttien puutteesta sekä halusta päästä jeesustelemaan.

Seppo Hildén

Anna mä arvaan, mitä oppositioon jäävä Kokoomuksen Stubb sanoo vaalitappion jälkeen medialle.

Se sanoo, että on peiliin katsomisen paikka, ottaa taskustaan puhelimen ja ottaa itsestään sittenkin ekaks selfien.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen
Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Paras kohta tässä vitsissä on heti tuossa alussa, jossa toteat perussuomalaisten vakiinnuttaneen kannatuksensa takaisin nousu-uralle.

Toimituksen poiminnat