Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Nainen, mamu tai homo

Päivi Räsänen on kuulemma vaalitenteissä alakynnessä siksi kun on ainoa nainen. Kuka tahansa maahanmuuttaja on kotoutuspolitiikan rautainen asiantuntija, koska on maahanmuuttaja. Homo tietää mitä homo kelaa, siksi homot tuovat keskusteluun aina jonkin yleisen homonäkökulman, sen sijaan että olisivat yksilöitä siinä missä heterotkin.

Yksilöitä haluaa olla harvempi koska kollektiivisen loukkaantumisen käyttäminen vipuvartena on hyvin voimakas keino jolla saa uhrin kruunuaan asettelemaan myötäilijöiksi pelotellut miestoimittajatkin. Dogmi on voimakas, eikä sen kyseenalaistajille löydy juuri ymmärtäjiä, sen sijaan leimaaminen, mustamaalaaminen ja henkilöön käyminen ovat tyypillisiä tapoja kohdata tähän asiaan keskittyvä kritiikki. Toimittajalle tästä kirjoittaminen olisi julkinen itsemurha, joten myös Suomen "ainoan itsenäisen verkkolehden" päätoimittaja Huusko on psyykkiseksi priapismiksi luonnehdittavassa tilassa sen vuoksi että maahanmuuttaja saattaa vihdoin yltää eduskuntaan. Jee. Juhlapäivien tullen viimeistään muistutetaan että henkilön taustallahan siis ei ole koskaan mitään väliä, vaan sillä millainen ihminen on ja mitkä ovat hänen arvonsa. Mutta mamu eduskuntaan, ihan kuin Burger King: Vihdoinkin Suomessa! Hyvin samanlainen spektaakkeli siitä mediaan varmaan saataisiinkin. Koska taustalla ei ole väliä, vaan yksilöllä on.

Päivi Räsästä ympäröivässä uutisoinnissa vaalitenttien saralta ainakin Iltalehti kirjoitteli paperiversiossaan kuinka tällä oli ollut vaikeuksia "ainoana naisena" saada puheenvuoroa. Hämäräksi jää miten puheenvuoron saaminen tai saamatta jääminen oikeasti liittyy kenenkään sukupuoleen, mutta sillä Päivistä leivottiin näppärästi uhri, samalla tapaa kun aina naisen julkisesti kämmätessä tehdään. Jatkossa muut panelistit voisivat korostetun kohteliaasti antaa puheenvuoron myös Päiville, mutta sitä pidettäisiin alentavana, koska sukupuolella ei ole väliä vaan asiat ratkaisevat. Joskus ei ole miespuheenjohtajakaan saanut suunvuoroa, mutta silloin sitä pidetään jämäkkyyden puutteena, koska kohtelemme sukupuolia tasavertaisesti.

Homoista minulla ei ole tänne enempää lisättävää, koska aihe ei ole enää uuden avioliittolain läpimenon jälkeen jaksanut kiinnostaa ihmisiä, ei edes Yleisradiossa. Homous on varmaan kunnallisvaaleissa taas tosi hot, mutta näissä kisoissa se jäi naiseuden ja maahanmuuttajuuden varjoon. Eipä silti, kollektiiviselle homoudelle joka tekee jokaisesta vähemmistönsä asiantuntijan on kuitenkin tilaus edelleen olemassa, laki kun menee käsittelyyn vielä ja sitä ovat asettuneet edelleen vastustamaan niin Timo Soini kuin Päivi Räsänenkin. Päivinhän vallitsevan logiikan mukaan pitäisi tietää mitä on olla heikommassa asemassa, tosin hän on kollektiivinen uhri vain silloin kun politiikassa tulee pataan jostain mistä puolustajat ovat samaa mieltä. Siksi Päiviä on ihan korrektia vihata niissäkin piireissä joissa toisaalta häntä käytetään keppihevosena naisten uhriaseman korostamiseen, etenkin vaalien aikaan. 

Sellaista on elämä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Olen Belgialaisten, flaamilainen, ent. roomalaiskatolilainen radikalisoitunut nyk. ev.lut. käännynnäinen, maahanmuuttaja, suomen kansalainen, entinen merenkulkija, ent. prosessintyöntekijä, ent. pölynimurikauppias, ent. kauppa ja korjaamoalan yrittäjä jne.

En ole tällä keralla ehdolla, mutta Huusko olisi voinut minun valinnalla iloitse otsikossa vihdoinkin pölynimurikauppias eduskuntaan.

Tosin minun kohdalla otsikko kuuluisi näin, Belgialainen nousi valtaan, toistuvatko Leopod II hirmuteot Suomessa?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Entiset siirtomaaisännät alistavat Suomenmaata? Katso kuvat. Tuollaisen lööpin keksin nopeasti.

Toimituksen poiminnat