Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Rasismi Suomen politiikassa

Minua hämmästyttää se raivo jolla media täysin yksimielisesti suhtautuu perussuomalaisiin. Näkyvissä asemissa olevat puhuvat päät eri aloilta ovat kaikki yksimielisesti perussuomalaisia vastaan tai ainakin suhtautuvat suhtautuvat suurella varauksella ja tekevätkin sen hyvin selväksi. Yliopistoissa virkoihin voi olla vaikea päästä mikäli omaa edes perussuomalaisina pidettyjä mielipiteitä, jäsenkirjasta puhumattakaan. Julkisella sektorilla perussuomalaisia on paljonkin, joskin vasta puolueen noustua suurten joukkoon alkoivat demarijohtoiset ay-liikkeet sulattaa perussuomalaisia näkyvinäkin toimijoinaan. 

Perusuomalaisia piikitellään toisinaan myös siitä että Vennamo oli vähemmistöjen puolustaja, tosin unohdetaan mainita ketkä silloin nimbyilivät oikein kunnolla pakolaisten suhteen. Toivonkin että kyse on pelkästä tiedon puutteesta, kun aina jätetään keskustelun ulkopuolelle että karjalaisiin suhtauduttiin RKP:n ydinseuduilla hyvinkin halveksivasti, eikä heitä haluttu auttaa millään tavoin. Näinä rasismista ja muista syrjinnän muodoista täyttyvän julkisen keskustelun aikoihin ei missään mediassa olla kysytä suomenruotsalaisilta että haluaisitteko pyytää takautuvasti anteeksi ja kuinka he sitten nykyään tuon historiansa kokevat. Kyseessä olivat kuitenkin samaa hyökkääjää paenneet, kotiseuduiltaan aseellisella ylivoimalla häädetyt ihmiset ja vieläpä saman maan väkeä. Kuinka räikeää rasismia sellainen on että eri puolelta samasta maasta pakeneville ei tarjota mitään apua, vaan vahditaan haukkana ettei heitä asuteta lähiseuduille? Varsinkin kun Karjalan evakot olisivat tarvinneet vain tilkun maata jota viljellä ja päästä siten uuden elämän alkuun. Vähemmästäkin lähtee käyntiin suomalaisia koskeva itseruoskintakeskustelu, siihen riittää jo sekin että nimimerkkien takaa sanotaan internetissä myös ulkomaalaisista kaikenlaista ikävää.

Suomenruotsalaisissa ilmenevät rasistiset asenteet ja järkyttävä menneisyys rotuoppeineen ovat maassamme tabuaihe, jota ei haluta käsitellä. Jopa evankelis-luterilainen kirkko on pyytänyt anteeksi sitä että he alistivat saamelaisia 30-luvulla, nimenomaan rotuoppien perusteella. Ei RKP:n toiminta siitä mitenkään poikkea, joten aihetta anteeksipyyntöön olisi etenkin karjalaisille evakoille, mutta itsekkäästä ja omahyväisestä vähemmistöstä ovat historian saatossa saaneet osansa toki muutkin. 

Usein kysytään että mitä on suomalaisuus, mutta koskaan ei käydä läpi RKP:n vastausta siihen, vaikka heillä on jo 1800-luvulta lähtien ollut asiasta erittäin selkeä näkemys. Suomalaiset ja suomalaisuuden nimittäin määritteli hyvinkin tarkkaan RKP:n oppi-isä Axel Olof Freudenthal, joka oli kielentutkijan lisäksi rotuteoreetikko.

(Huomautan että myös Jussi Halla-aho on kielentutkija, mutta sitkeistä syytöksistä huolimatta hän ei ole puolustanut kirjoituksissaan rotuteoreettisia näkemyksiä. Tämä jo nyt ennen kuin joku muukin keksii ohuen yhtäläisyyden).  

Suomalaiset sijoittuivat Feudenthalin teoriassa ruotsalaisia alempaan rotuun ja sekoittumista tuli välttää viimeiseen asti. Huumoria tilanteeseen tuo että oikeasti mm. PISA-tutkimuksissa suomenruotsalaiset pärjäävät suomalaisia heikommin ja suomalaiset taas ovat Pohjoismaiden ykkönen. Suomalaisia on tästäkin huolimatta moitittu useinkin umpioituneiksi, tyhmiksi junteiksi ja todettu geeniperimämme liian kapeaksi jotta selviytyisimme tulevaisuudessa. Sellainen on kaikissa muissa yhteyksissä paheksuttuun rodunjalostukseen liittyvä pohdinta, joskin jos tilanne on tuo suomalaisten osalta, niin mitenkähän sukurutsainen suomenruotsalaisten geenipooli sitten mahtaa olla? Todella pienen kansan äärimmäisen pieni vähemmistö, joka vielä on parisataa vuotta tarkoituksellisesti pitäytynyt omissa oloissaan. Mikäli geeniperimän suppeutta erilaisine seurauksineen on syytä suomalaisten suhteen ihan määrätietoisesti peukaloida esim. sosiaaliperusteista maahanmuuttoa lisäämällä, niin on meillä tämäkin porukka jolla teorian mukaan pitäisi kohtapuoliin alkaa kasvaa jalat korvista tai jotain. Nähtävästi he mieluummin kaatuvat saappaat jalassa. Hiljaisuudesta päätellen heiltä ei edes odoteta samaa mitä muilta. Voihan ne PISA-tulokset tietysti niinkin tulkita. 

RKP jakaa edelleen puoluepäivillään Freudenthalin nimeä kantavaa mitalia joka myönnetään "ruotsin kielen ansiokkaasta edistämisestä", mikä taas käytännössä tarkoittaa ansiokasta toimintaa suomenruotsalaisen vähemmistön etujen puolesta. SDP:n entinen voimahahmo ja kahdeksan vuotta pääministerinä toiminut Paavo Lipponen kuuluu mitalin saaneiden joukkoon. Omasta historiastaan huolimatta RKP on eräs äänekkäimpiä huutamaan rasismista ja sille ikävissä päätöksissä taas vetäytyy vähemmistöasemansa taakse, syyttäen eri mieltä olevia vihamielisyydestä suomenruotsalaisia kohtaan. Taktiikka toimikin varsin pitkään, aihehan on näkyäänkin hyvin arka, mutta syrjinnän harjoittaminen kiinteä osa RKP:n ideologiaa.  

Kevään neuvottelujen päädyttyä kolmen suuren yhteisymmärrykseen, oli puolueelle oli täysi mysteeri miksi he eivät jäivät ulkopuolelle. Uskon reaktion olevan täysin aito, koska ei heidän ole muiden tapaan tarvinnut neljäänkymmeneen vuoteen perustella edes omille äänestäjilleen miksi puolueen pitäisi olla mukana. Harjoitettiinpa millaista politiikkaa tahansa, RKP:tä kiinnostaa vain ja ainoastaan ruotsinkielisten asiat. Puolueen äänestäminen tapahtuu pitkälti verenperintönä, tyypillisesti vain suomenruotsalainen vähemmistö äänestää RKP:tä ja tasainen kannatus kertookin, että he ovat hyvin uskollisia äänestäjiä. Jälleen kaikista muista puolueista poiketen, RKP ei edes yritä laajentua koko maahan, vaan pitäytyy ruotsinkielisen vähemmistön alueilla sekä suurimmissa kaupungeissa joissa puoluetoiminnalle riittävä ruotsinkielinen väestö.

RKP on kuitenkin toimittajille ja kolumnisteille kaiken arvostelun ulkopuolella, koska siihen ryhtyvä saisi kollegat kimppuunsa. Pienissä piireissä, oikeamielisten valtakunnassa, on journalismin periaatteilla heitetty vesilintua ja ratkaisevaa on kuka tekee, eikä mitä tehdään. Tämän voi huomata etenkin kun teemoina ovat suvaitsevaisuus ja rasismin vastustaminen. 

Todellisen kallonmittaajarasistin aatteelle rakentuva historia ja kapean, varakkaan kielivähemmistön edunvalvontaan keskittyvä nykyisyys tekee RKP:stä jotain mihin ei edes Suomen Vastarintaliike yllä. Eikä yltänyt edes se porukka josta on taas viime aikoina paljon puhuttu, jopa heidän käsityksensä rodullisesta eliitistä oli RKP:n vastaavia leveämpi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Kari Ahveninen

Hmm... tällä kirjoituksella et tule takuulla saamaan suosiota tuolta "suvaitsevalta" laidalta... pääset vielä tuonne "rasistien" monilukuisaan joukkoon. :)

Mutta asiallinen, ja todenmukainen kirjoitus, josta kiitos. Toivottavasti perseesi kestää merivettä...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

RKP on kaiken arvostelun yläpuolella, koska heillä on ne säätiöt, joista tukea virtaa vähän joka suuntaan.

Eikö ne isot pojat ole sinulle vielä Ilkka siellä Kokoomuksessa tätä kertoneet?

Soinilla on vain se yksi säätiö!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Noista Freudenthal-jutuista olen joutunut korjaamaan anakronistisia juttuja niin monta kertaa, etten jaksa enää lähteä väittelemään tuosta, kun Ilkan lähtötiedot aiheesta näyttävät olevan perussuomalaisten vuoden 2011-2012 propagandan tasolla.

Jos nyt kuitenkin palattaisiin nykyaikaan ja nykyajan rasismiin, niin sen idiotia kiteytettynä on se, että kun Halla-aho istuu vuositolkulla monomaanisesti postaamassa seuraajilleen uutisia maahanmuuttajista ja islamista ilkeämielisesti kommentoiden (ei suinkaan koskaan mitään hyvää, vaikka hän voisi valita tehdä myös niin) niin ollaankin lopulta tilanteessa, jossa Syyriasta tulee pakolaisia jotka ovat yrittäneet taistella Isistä vastaan mutta joutuneet pakenemaan sen jaloista, ja vihaavat Isistä kenties enemmän kuin kukaan muu tässä maailmassa, niin heidät vastaanotetaan Isis-terroristeina.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Tulisikin syyrialaisia, mutta eihän se siltä näytä. Edes pensselisetää ei tänne huolittu, vaikka olisi varmasti sopeutunut hyvin. Sekin paikka meni ties kenelle hampuusille.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Petra, minä taas pelkään ihan päinvastaista. Meillä on nyt jo merkkejä siitä, että kaikein Isis-mielisimpiä pyritään Suomessa oikein virallsten instituutioiden taholta nimenomaan paapomaan, ja unohdetaan, että olisi nyt tärkeämpää kuunnella Isistä paenneita uhreja kuin isis-mielisiä itsejään. Viittaan nyt Suurmoskeijakeskusteluun ja Ylen ajankohtaisohjelmiin sekä Kirkon ulkomaanavun paimenkirjeeseen eduskuntavaaliehdokkaille. Kaikissa noissa on isis-mielisimpien tunteet (!) huomioitu kaikkein selvimmin "silkkihansikkailla".

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Oikeassa olet. Kyllähn täällä Puheenvuorossa monet puolustavat sharia-lakia yms.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Kaikkein isis-mielisimpiä pyritään--- paapomaan"

Jaha. Kuinkas suuri osa maahanmuuttajista tai kantasuomalaisista on näitä "kaikkein isis-mielisimpiä", joita "paapotaan"?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #20

Eikös KELA rahoita korvauksillaan joitakin Suomesta IS:n taistelemaan lähteneitä?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #23

Ne pitää heti saada pois, niin Isis kaatuu samantien.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #24

Arvelin vain, että velkarahaa ei nyt ihan kaikkeen pitäisi työntää!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #30

Muutaman kymmenen henkilön tulojen selvittäminen on sinänsä kalliimpi prosessi kuin että sitä rahaa sinne jonkin verran menee, joten asia on tietenkin periaatteellinen eikä kustannuskysymys.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #31

Niin kenen periaate lie sitten paras ja viisain?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Niinpä niin, et vaan "viitsi" oikaista asioita oikealle tolalleen, varmasti olet moneen kertaan tehnyt...rinnastaminen perussuomalaisiin taitaa käydä ihan refleksistä?

Tietenkään et ota kantaa siihen kuinka RKP suhtautui evakkoihin, samoin kuin siihenkään millainen henkilö puolueen aatteen rakentaja oli. Sen sijaan päästään Halla-ahon nettikirjoitteluun ja Syyrian pakolaisiin.

Hyvin sää vedät, jatka samaan malliin!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Niin ihan oikeasti. Tulet niin hatarin ja värittynein tiedoin, että ihmettelen oikeasti missä olet ollut kun noita aikoinaan tälläkin blogialustalla purettiin, monta monta kertaa. Se ei VOI olla ollut mennyt sinulta ohitse. Mutta miljoonannen kerran, ole hyvä:

Freudenthal toki oli rasisti, mutta niin olivat monet eurooppalaiset tiedemiehet ylipäänsä: se oli silloin, karmeaa kyllä, validia tiedettä, ja luultiin että se on hyvä lähestymistapa muihin heimoihin, ja näin kuviteltiin saavan tietoa niistä.

Ensisijaisesti hän oli kuitenkin merkittävä kielentutkija (kuten Tahko Pihkala oli ensisijaisesti urheilija eikä rasisti, mutta voit huviksesi painottaa kumpaa asiaa haluat), ja kielenvaalinnan nimessä tuota mitalia jaettiin aina vuoteen 2007 asti, kun Suomalaisuuden liiton masinoimat tahot hyökkäsivät tuohon instituutioon. Mm. Jussi Niinistö oli sitä mieltä, että miten tuota mitalia voidaan jakaa. Sittemmin sitä ei ole jaettukaan, mutta ulkopuoliset tahot määrittelivät selvästi tuon mitalin merkityksen. RKP:läisille se merkitsi puhtaasti kielenvaalintaa, ei sitä muuten olisi jaettu suomenkielisille suomalaisille. Tyhmä pönötysmitali ja ihan hyvä että sen jakaminen on jäänyt, mutta täytyy antaa vähän miinuspisteitä myös aiheen käsittelytavalle, kun sille on annettu anakronistisista syistä lisämerkityksiä. Suomensukuisille kansoille tuli nostetta 1800-1900-luvuilla kun (ruotsinkieliset) Donnerit alkoivat tutkia niitä ja nostaa niitä kunniaan.

RKP:n kehittymiseen on vaikuttanut kaksi täysin erilaista liikettä: toinen oli nationalistinen, vähän kuin ruotsinkieliset persut Suomen lippu kädessä, toinen oli liberaali ja kansainvälinen. Molemmista on näkyvissä jäänteitä nykyisessä RKP:ssä.

Maailma oli ennen raju. Suomenkielisiä karsastettiin, ruotsinkielisiä karsastettiin, saamelaisia karsastettiin ja ennen kaikkea romaneja karsastettiin. Nationalistiset voimat jylläsivät, mutta ei vain niin että historiantulkinnassa voi suodattaa oman mielensä mukaan rusinat pullasta ja yrittää soveltaa niitä nykypäivään. Jotenkin vielä surkeampaa on perustella jotain nykyisyydessä tapahtuvaa menneen maailman asioilla.

Asun itse alueella, jonne tuli tuhansittain Karjalan evakkoja, vaikka täällä oli ruotsinkielinen enemmistö. Heitä kohdeltiin osin huonosti, sekä ruotsinkielisten että suomenkielisten toimesta. Ryssittely oli aluksi tavallista. Nihkeyttä löytyi ensin molemmilta puolilta. Suurin osa heistä muutti muualle Suomeen. Reilu tuhat jäi ja alkoi opettaa paikallisille suomea, karjalaisniksejä, sienestystä ja juustontekoa. Tunnen paljon heidän jälkipolveaan.

Vanhoillisten rkp:läisten joukosta löytyy ihan taatusti samanlaista rasismia kuin vaikkapa Suomalaisuuden liitossa. Mutta puolueen linjasta sitä ei löydy, ja Calle Haglund on ainakin omasta mielestäni aivan loistava ja tasa-arvoinen poliitikko, vaikken kaikessa hänen puolueesta välitäkään. Mutta ovat olleet aktiivisia saamelaisten asioissa, jotka taas eivät kiinnosta puolustamiasi perussuomalaisia lainkaan, koska heillä on laitettu kaikki energia kaiken muun karsastamiseen.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #19

Hyvä kommentti (#19), mutta

"Mutta puolueen linjasta sitä ei löydy"

Puolueen linjasta löytyy kuitenkin nationalismia, minkä voi sanoa olevan äärinationalismia, koska kielipakkoa sovelletaan muihin (ryhmän ulkopuolisiin).

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #33

Muistuttaisin, että tätä "äärinationalismia" ajoivat silloin 60-luvun loppupuolella enemmän tai vähemmän suunnilleen kaikki suuret puolueet, lukuunottamatta ehkä SDP:tä.

Mukana oli myös SMP presidenttiehdokkaansa Veikko Vennamon johdolla.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #40

RKP ajaa sitä edelleen, entistä terhakkaammin.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #41

Olen itse huomannut RKP:n sisältäkin kuuluvan vähemmän terhakkaita kannanottoja. Olennaisempaa kuitenkin on, etteivät muut puolueet aja ruotsinkielen vapaaehtoisuutta terhakkaasti.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #43

Puolet kansanedustajista oli vaalikoneissa sitä mieltä, että pakkoruotsista pitäisi luopua, mutta äänestivät kuitenkin puolueen johdon kannan mukaan, eli pakkoruotsin puolesta.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #44

Tuli mieleeni muuten vielä, että onko sinusta rasismi=äärinationalismi?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #45

No ei se, mutta Petra sanoi: "RKP:n kehittymiseen on vaikuttanut kaksi täysin erilaista liikettä: toinen oli nationalistinen".

Joten tuo on edelleen...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #19

Pakko heittää vettä kiukaalle, kun huvittaa tämä loputon keskustelu.

Hitleri oli vegaani ja Euroopan kovin eläinaktivisti, mutta ei hänenkään nimissään jaella pörröisiä eläinystävä -mitalleja. Mauton rinnastus, tiedän, mutta en voinut vastustaa kiusausta!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

P.S. Kirjoita seuraavalla kerralla juttu Kokoomuksesta ja sen kauheasta menneisyydestä, mistä Stubbin on irtisanouduttava heti. Niin, minunkin mielestäni se olisi historiantajunta ja junttia.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #21

Kokoomus on tehnyt tilinpäätöksen historiastaan, RKP ei koskaan. Jos oikeasti olisit sivistynyt etkä vain esittäisi sellaista saadaksesi sinulle mieluisan porukan näyttämään edes jotenkin siedettävältä ilman erillistä anteeksipyyntöä, tietäisit tämän varsin hyvin. Eikä RKP tule mitään tilinpäätöstä historiastaan koskaan tekemäänkään, vaikka muilta sitä toki vaatii. Yhtälailla aikalaisvirtauksia olivat aikoinaan myös antisemitismi ja eugeniikka. Niitä kuitenkaan et puolusta missään samalla argumentilla, et ainakaan ennen kuin puhe kääntyy suomenruotsalaisten harjoittamaan rasismiin ja rotuteorioihin.

Sori vaan Petra, sinä tunnut vaihtelevan hyväksyttävyyttä tekojen harjoittajan mukaan, oikeastaan sen mukaan kuinka lähelle ne osuvat sitä porukkaa jota sinä pidät arvossa. Se tekee sinusta osapuolena jäävin, koska et ole johdonmukainen vaan saman teon tuomittavuus muuttuu sen mukaan kuka tekijänä sattuu olemaan. Tosin se on teille tyypillistä, toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset myös näissä arvioissa.

Jollekin muulle tuo ylimielisyytesi voi näyttäytyä itsevarmuutena, samoin suurpiirteinen huitelusi ja mielivaltainen asioiden erillisperustelu tilanteen mukaan suurenakin ymmärryksenä. Sitä vasten mitä vaadit muilta silloin kun sinulle mieluisia tahoja ei ole mukana, kuitenkin paljastaa asenteellisuutesi sekä sen että epäinhimillisyys on sinusta ihan jees, kunhan sitä harjoittaa joku joka kuuluu Petra Nyqvistin suosikkeihin.

Hyi helvetti.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #54

Oletpa vihainen ja ad hominem-epäkohtelias. Minulla ei ole mitään tekemistä RKP:n kanssa, mutta sen verran olen lukenut puolueen historiasta, että mielestäni tulkitset sitä mielivaltaisesti.

Freudenthal ei perustanut RKP:tä, hän ei ollut edes poliitikko vaan tiedemies. RKP:n perusti Lille, se sama mies joka ensimmäsen kerran julkisesti ehdotti Suomen itsenäistymistä. Freudenthalin rotuopit eivät saaneet sijaa puolueessa, ainoastaan nationalistinen liike perustui hänen juttuihinsa.

En ole löytänyt RKP:n historiasta sellaista väkivaltaista liikettä kuten oli Kokoomukselle läheinen Lapuan liike, jonka paitaa Susanna Koski edelleen käyttää.

Kari Ahveninen

Petra, voitko osoittaa jonkun virheellisesti argumentoidun tai väärin linkitetyn tiedon Halla-ahon kirjoituksissa? Entä sen ilkeämielisyyden?
No, ok, se pohjoismaisista demareista kirjoitettu saattoi olla vähän ilkeämielinen, mutta he itse ansaitsivat sen.

Freudenthalia et kyllä sinäkään pysty mitenkään puhtaaksi valkopesemään. Vai onko se rasistista?

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Petra: Tämän Freuthendalin ja RKP:n rasistisilta vaikuttavat kytkökset on kyllä syytä penkoa lävitse ja kunnolla. Ja pyytää oppositiopuolue RKP:n puheenjohtaja Carl Haglundilta kunnon selvitys miten puolue on voinut jakaa tämmöisen rasistin nimeä kantavaa mitallia!
Toivon kuitenkin kyseessä olevan jonkinlainen erehdys mutta jos rasistisia kytköksiä löytyy oletan Haglundin ymmärtävän pyytää anteeksi puolueensa puolesta valtaväestöltä ja sanottuvansa puolueensa kanssa irti kaikenlaisesta rasismista.

Toivon myös että ihmiset eivät ala syyllistämään kaikkia RKP:n äänestäjiä rasisteiksi.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula
Käyttäjän KimMartinLarni kuva
Kim Larni

Eli mielestäsi nämä syyrilaiset pakolaiset ovat taistelleet Isistä vastaan ja joutuneet pakenemaan? Mielenkiintoinen kanta, sillä mihin jäivät naiset ja lapset? Isisille?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä
Kari Ahveninen

Oliko sinulla sitten jotain sanomista itse asiaan, Eero? Vai muuten vain huutelemassa?

Käyttäjän HannuHaanpaa kuva
Hannu J. Haanpää

Hyvä yhteenveto, samoilla linjoilla ollaan. Me täällä Ruotsissa olemme jo pitkään saaneet lukea lehdistä ja katsella Ruotsin TV:stä kuinka Perussuomalaiset ovat rasistisia ja nuivia maahanmuuttajia kohtaan, vihaavat suomenruotsalaisia, haluavat kieltää ruotsin kielen ja Märtta tikkasen sanoin "driva oss och bögarna i havet" eli "ajaa meidät ja homot mereen". Kampanjan periaatteena näyttäisi olevan ajatus että väitökset muuttuvat tosiksi kun niitä tarpeeksi monta kertaa toistetaan...

Hyvin tarkoitushakuiselta näyttää tämäkin kohu mikä on viimeaikoina tuonut jukisuuteen kaikenlaisia lausuntoja milloin miltäkin kulmalta. Useinmiten pöyristyttävän tyhmiä kannanottoja ihmisiltä joiden luulisi omaavan kyvyn johdonmukaiseen ajatteluun.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

tnx Ilkka.
:)
suvaitsemattomuus on ihan muualla kuin on annwttu ymmärtää.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Voisiko olla mahdollista että tämän rasisti Freuthendalin ajatus olisi ollut saada "alemmat ihmiset" puhumaan arjalaisten kieltä? Ja tämän takia RKP:n politiikassa ei tunnu olevan muutakuin enemmistölle sangen vastenmielinen pakkoruotsi joka merkittävästi haittaa Suomen lapsien mahdollisuuksia yhdentyvässä ja globaalissa maailmassamme.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Jos Immonen tai Halla-aho syyttäisi romanian romaneita rikollisiksi, ihmiskauppiaiksi, niin lehdistö nostaisi myrskyn rasististen ennakkoluulejen lietsomisesta, mutta kun RKP:n edustajat tekevät saman, niin tällaisiin väitteisiin kansanryhmän rikollisuudesta suhtaudutaan myötämielisesti.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Mikäli Perussuomalaiset r.p. on vielä olemassa jossakin muodossa vuonna 2168, niin osa heidän poliittisista vastustajistaan käyttää varmasti Halla-ahoa ja tämän mielipiteitä esimerkkinä puolueen synkästä vaietusta menneisyydestä.

Voisinpa melkein lyödä siitä vetoa.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Tepon kanssa samaa mieltä! RKP:llä on puoluekartassa muita puolueita moniarvoisempi linja. Ainoa ongelma on täysin vanhentunut "pakkoruotsi". Ruotsinkieliset koulut, ammattikoulut ja yliopisto kyllä ylläpitävät ruotsinkieltä Suomessa. Ruotsin osaamisen arvostus kasvaa kun sen pakollinen opetus suomenkielisissä kouluissa loppuu ja globaalisti ajattelevan RKP:n luulisi juuri tämän ymmärtävän.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Evakoista suurinosa ois halunnu palata kotitiloilleen jos ne vielä olis ollu sodan jälkeen.
Tosi moni lähti esimerkiks Sallaan mistä äitinikin on vanhoba evakkona.

He halus rakentaa suomea, eikä jäädä vain muiden ruokittaviks.
Keskelle rämettä isoisänikin rakensi pesänsä sitten ja raivas sen aikaislla vehkeillä pellot, sitten rakensi kodin ja navetan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kokoomuksessa tuskin katsellaan tällaista kovin pitkään. Jos katsellaan, niin huono juttu.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Saas nähdä kuinka Ilkan käy?

RKP:n arvostelu ei hyvää ennusta!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kokoomus ja RKP ovat aatteellisesti niin lähellä toisiaan, että harvemmin näkyy ristiriitoja ko. puolueiden välillä. Partanen tuskin on missään keskeisissä tehtävissä, joten en usko tämän vaikuttavan mitenkään.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #29

Näyttäis ainakin olevan Susanna Kaukisen porukassa tervetullutta tekstiä, Kaukinen levittää Partasen blogia ympäri nettiä ja kirjoittaa, että suomenruotsalaisten maita pitää nyt pakkolunastaa.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #35

Minulla ei ole ongelmaa sen kanssa jos joku itsekin radikaalina pitämäni taho levittää tekstejäni. En kirjoita siten että haluaisin jonkun tietyn tahon välttelevän kirjoituksiani.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Jouni Snellman siis on sitä mieltä että kertoessa historiallisista ongelmista, jotka mahdollisesti aiheuttavat epämukavia tunteita täytyisi erottaa puolueesta? Tämä keskustelu myöhemmälläkin jossa viitataan armahtavana tekijänä etten toimi "keskeisissä tehtävissä" olisi jokin syy jättää erottamatta. Tämä on osa sitä viestintuojan ampumisen kulttuuria jolla painostetaan poliitikot olemaan ottamatta kuin ympäripyöreitä, mukavia kantoja asioihin jotka kuitenkin olisi hyvä käsitellä ihan julkisesti.

Mikäli RKP:n historia on jossain välissä julkisesti käsitelty ja asialliset anteeksipyynnöt toimitettu, niin silloin tästä ei ole mitään haittaa, tuleepahan sekin selväksi. Jos taas ei, niin hyvähän nämä olisi viimein käydä.

Seppo Hildén

Vaikka poliittista tulevaisuutta ajatellen tämä kirjoitus oli blogistilta poliittinen itsemurha, niin toiseen vaakakuppiin menee se, että blogistilla on ainakin munaa sanoa asiat niin kuin ne on. Harvinainen taito politiikan piirissä olevilta.

Tällaista suoraa tekstiä on ilo lukea. Rohkea kirjoitus, Ilkka.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Kiitokset palautteesta, tosin en koe tehneeni poliittista itsemurhaa. Jatkuvasti hoetaan kuinka rasismi on suomalaisille jotenkin ominaista, mutta harvemmin puhutaan vähemmistön ennakkoluuloista, umpioitumisesta sekä suorasta rasismista kaikkia ulkopuolisia kohtaan. Suomenruotsalaiset o(li)vat tästä erittäin hyvä esimerkki, eikä kukaan vaadi heiltä anteeksipyyntöä.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Kiitos Ilkka Partanen hienosta ja totuudenmukaisesta kirjoituksesta. Voitte vain kuvitella, miltä tuntuu elää vähemmistönä RKP:n ikeen ja idologian alla.

Olin jo antamassa periksi politiikassa mutta ehkä mietin sittenkin vielä hetken, ennen kuin pyyhkeeni kehään kokonaan heitän =)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

No niinhän te siellä Pietarsaaressa olettekin heittäneet pyyhkeen kehään jättämällä virkavelvollisuudet hoitamatta. http://kuntalehti.fi/kuntauutiset/paatoksenteko/yl...

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Petra; Sinä et tiedä taustoja tähän enkä minä sinulle niitä kerro. Totuus voisi sinullekin olla katkera pala niellä!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #38

Minulle kelpaakin ihan haastattelussa antamasi selitys. Jos se ei olekaan totta, se ei kuulu minulle.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #39

Vaikuttamismahdollisuudet ovat olemattomat mutta ei syy poisjääntiin. Tomittajilla on aina omat käsityksensä sanotuista sanoista ja merkityksistä =)

Keijo Räävi

Suomalainen kuuluu alempien rotujen joukkoon. Tämän on todennut myös Tatu Vanhanen omissa rotututkimuksissaan ja hänen tutkimuksensa on julkaistu meidän aikanamme eikä suinkaan 1800-luvulla.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Tarkalleen ottaen se ei ollut "rotututkimus" koska sellaiset on sittemmin kielletty, joskin eri valtioiden älykkyyksissä ja niiden sijainnilla on selkeä yhteys, samoin on yhteys siihen millainen valtio noin keskimäärin on elellä:

http://ourworldindata.org/wp-content/uploads/2015/...

Jos me olemme "alempaa rotua" niin kerrotkos mitä nimitystä vielä alemmaksi sijoittuvista pitäisi käyttää?

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

En olisi ehkä blogistilta odottanut aivan tällaista lievästi sanottuna kliseistä avausta. RKP, evakot ja Freudenthal ovat niin kuluneita ja käytettyjä läppiä, että itse aina lasken huvikseni monesko kommentti jossain suomenruotsalaisia tai ruotsin kieltä käsittelevässä ketjussa mainitsee nämä. Mitään erityistä arvoa on vaikea nähdä näiden käsitteiden toistamisella.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Minäkin tuossa mietin, että täällä on käynnissä vähän sellainen viikkobingo. Joko aiheena on RKP, evakot ja Freudenthal tai sitten rasismi, monikulttuurisuus ja perussuomalaiset. Sitten on näitä satunnaisia aiheita kuten Nato, Venäjä ja EU.

Pahus, unohdin melkein Kreikan.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Niinpä niin, koska asiaan ei ole saatu vastausta ja saman havainnon on tehnyt moni, se muuttuu "massailmiöksi" joka jollain tapaa ei tarvitsekaan laajempaa selvitystä. Tähän liittyen on ollut pelkkää nettikirjoittelua. Johonkin Immosen tapaukseen syntyi vastareaktiona erittäin fanaattinen ja peräti mobilisoitu joukko, mutta se oli ilmeisesti eri asia kun eivät herrat sitä olleet julistamassa "kuluneeksi läpäksi".

Näinhän se aina menee, fiiliksen mukaan.

Käyttäjän hannutkeranen kuva
Hannu Keränen

Persut ovat rasisteja nyt, RKP ehkä 60 v. sitten. Iso ero. Mikset samalla ihmettele, että miksi persuja haukutaan rasisteiksi, mutta saksalaisia ei, onhan heillä natsihistoriansa.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Eivät persut pääsääntöisesti ole rasisteja. Yksittäistapauksia tosin on.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

RKP:n rasismi ei rajoitu 60v. päähän, vaan kyseinen porukka ajattelee edelleenkin olevansa herrakansaa alamaistensa joukossa. Näkyyhän se monella tapaa, mainitsin useita niistä jo avauksessa. Tosin kun on iskostettu ettei näin voi olla ja puhutaan mieluummin vaikka persuista tai kokoomuksen historiasta, Syyrian pakolaisista tai minun poliittisesta tulevaisuudestani, niin kyllä siinä näkyy että nämä ovat tabuaiheita joista on hyvä keskustella. Onhan jatkuvasti käyty myös tilinpäätöstä Suomen sodanaikaisista ratkaisuista, päättäjistä joilla mahdollisia natsiyhteyksiä aikoinaan sekä muuta vastaavaa. Ihminen voidaan leimata pelkästään sillä että joku hänen suvustaan kuului Suomen SS-joukkoihin, mikä on paljon epäreilumpaa ja kaukaa haetumpaa kuin RKP:n rotuteorioiden ja syrjinnän täyttämän historian heijastuminen heidän nykyiseen toimintaansa.

Toimituksen poiminnat