Punkkeri Mitä edestään löytää, ei ole välttämättä jättänyt mihinkään

Iltalehti: Juutalaiset kuriin!

Jos olisin juutalainen, en välttämättä haluaisi asua Euroopassa ja tarkemmin ottaen Suomessa vuonna 2015. Median toimijat oikeuttavat puolueellisuutensa sillä että he kirjoittelevat juttuja "äärioikeiston" väkivaltaisuudesta ja kuvitellusta noususta (jota emme silti ole nähneet), kun samaan aikaan teorioita juutalaisten salaliitoista levittelevätkin lähinnä eri asteista vasemmistoa edustavat tahot. Ellei uutisoinnin sävy muuttuisi 180 astetta riippuen kumpaa edustavaa haastatellaan niin eihän tässä mitään ongelmaa olisikaan. Uutisia seuraava voi huomata varsin nopeasti että oikeasti meillä pienenä maana on tasan yksi media, jossa yksi mielipide. Toimittajat ovat sen verran sisäänpäinlämpiävä ja pieni joukko että yhdenmukaisuutta edistää pienten kuvioiden lisäksi myös valtava ryhmäpaine. Siksi moniäänisyyttä ei ole, koska se nähdään oikeasti uhkana. 

Nyt peliin tulee Yleisradio ja keskustapuolue, ainakin Husun verran. Husu julkaisi seuraavan päivityksen seinällään: 

"Kehotan suomalaista valtamedia lopettamaan isisken hirmutekojen ja propagandan uutisoinnin. Näillä uutisilla saadaan vastakkaisen asettelun valtaväestön ja muslimien keskuudessa, ja näillä palvelemme just isista ja islamafoobikoita.

Yleisradion toimittaja sekä PEN-järjestön sananvapauspalkinnon saanut henkilö vaatimassa uutisiin sensuuria? Jos tulkitsette tuota jotenkin muuten, niin oletteko ihan varmoja että rakentava tulkinta on kaikissa tapauksissa vakioasetuksenne tulkita äärimmäisiä keinoja vaativia sosiaalisen median viestejä? Ihan puolueesta ja henkilöstä riippumatta siis. Nyt käsi sydämelle. 

Ok, jatketaan. 

Minua arveluttaa myös Iltalehden toimituksen linja jossa Husun näkemys esitettiin tietysti täysin neutraalisti, huolimatta siitä että se tietysti rikkoo monia niin journalismin, demokratian kuin sananvapaudenkin keskeisiä periaatteita. Eivätpä ne mitään paina kun ne sivuun nakkaa suoralla ilmoituksella oikea henkilö. Hänestä poiketen taas väärä henkilö taas ei voi sanoa oikeastaan mitään ilman parin päivän utelua että tarkoititteko sittenkin että journalismi, demokratia ja sananvapaus pitäisi vetää vessasta yleisen järjestyksen nimissä ja lisäksi ääriajatuksia esitettiin FB-seinällänne, selittäkää miksette poistaneet niitä, paljonko pidätte natseista asteikolla 9-10, jne. Lisäksi jokaisesta kaverista lankeaa henkilökohtainen vastuu hänen tärähtäneimpienkin ideoidensa kannattajana, ellei kuulu kööriin jolloin toimittaja suhtautuu poikkeuksetta myönteisesti. Heistä monella tai viimeistään päätoimittajalla tuntuu olevan tasan kaksi vaihdetta että haukutaan kaikesta tai ylistetään kaikesta. Lukutaitoiselta voisi odottaa enemmän, mutta tyhmyys ei oikeasti ole mikään perustavaa laatua oleva kognitiivinen vajavaisuus, vaan sosiologinen ilmiö. Kun ymmärtää tämän, tulee selkeys myös niihin asioihin yhteiskunnassa joita ei aiemmin ymmärtänyt. 

Husun seinällä nimittäin lähtee show jollaista ei olla kuitenkaan julkisesti "natseiksi" tai "natsilarppaajiksi" leimattujen valtapuolueen edustajien seinällä nähty, vastaavat kommentit perussuomalaisten tai kokoomuksen edustajan seinällä ja soppa kiehuisi yli. Toisia kohtaan ollaan vähän tasapuolisempia kuin toisia. Median suosikki Sipilän puoluetta edustava afrikkalainen joka on vieläpä YLE:llä kollega, on Iltalehden toimittajalle mahdoton käsitellä kuten muut julkisuuden henkilöt vastaavassa tilanteessa. Siksi hän ei edes yritä tai suostu ymmärtämään että kyse on melko mielenkiintoisesta kuviosta ja tekee refleksillä jutun liikoja miettimättä tai kyselemättä. 

Ohessa poimintoja keskustelusta Facebook-seinältä, siis Husu ei näitä kirjoita. Hänen seinällään vaan on meneillään antisemiittisen salaliittoteorian esittely:

"En sano et pitäisi lopettaa kokonaan uutisointi, mutta voitaisiin myös uutisoida näistä todisteista että usa pyörittää tätä toimintaa. Niin tekisi oikeat uutiset puolueettomana. Mutta mutta.... Juutalaiset"

Husu toteaa että pitää olla todisteita jos väittää tuollaista. Niitäkin tosin on jonkinlaisina luvassa, sillä seuraavana suomalaisvahvistus, joka kertoo vastustavansa USA:n imperialismia ja omien sanojensa mukaan puolustavansa muslimeita. Hän kertoo että oikeasti ISIS on juutalaisten salajuoni: 

"Kaikilla on oikeus mielipiteeseen. Jokainen valveutunut ihminen tietää ISIS:in olevan "Israeli secret intelligence service". Jenkit yrittää tuhota ihmisten käsityksen muslimeista; luoda terroria eurooppaan keksityillä pelotteilla. Muslimi ei saa edes tappaa kärpästä, jos tarkkoja ollaan."

Tosin lähde on jykevä: 

"Minä puolustan muslimeita, joten toivon että yleiseen tietoon saatettaisiin tämä. Olen kuullut alunperin tämän teorian eräältä muslimilta ja pyrin levittämään tietoa asiasta, sillä uskontokunnan leimaaminen imperialismin takia tai sitä edistääkseen on tuomittavaa." 

Seuraavaksi onkin naispuolisen osallistujan vuoro aloittaa kiehtova sananvaihto: 

"Mulla on nyt kiire. Pitäis pakata viikonloppureissuun. Mutta migrin koulutuksessa ihan olen tilastot nähnyt mistä on rekrytty porukkaa sinne sotimaan."

Johon äskeinen salaliittoherra: 

"Jep ja se varmaan antaakin "realistisen" kuvan. Niitä tilastoja kun ei voi valehdella ja ne on varmasti ISIS:in pääjehun itsensä allekirjoittamat paperit jossa kertoo asuinpaikaltaan jokaisen taistelemaan tulleen sotilaan. Ei varmasti ole. ISIS on jenkkien uusi pelote. Ei muuta."

Kirjoituspöytätutkimus ja kuullut jutut ovat FB-keskustelussa ihan käypäisiä lähteitä, mutta tästä vastauksesta ko. daamilta hieman yllätyin: 

"Voi se ollakin noin. Eipä tuo mahdotonta olisi. Onhan niitä väitteitä siitäkin että jenkit keksi aidsin ja ebolan biologisiksi aseiksi. Todella karmivaa vain jos nämä kaikki ovat tosia. Mutta ikävä kyllä sota on usein juuri tuota rahan tekemistä. Kuten Afrikassa... eri puolilla."

Ja niin edelleen. 

Mukana vilahtaa myös julkisuudesta tuttu puoluekaverini Nina Suomalainen, mikä tekee asian hieman kiusalliseksi. Onneksi vain hänelle. Nina toteaa napakkaasti vain seuraavan: 

"Olen samaa mieltä Husun kanssa."

Vähän on vaikea suoranaisesti onnitella, mutta mielipiteenvapaus kattaa myös avoimesti ilmaistun propagandan suosimisen. Mitähän uutisia sitten seuraavaksi poistetaan? Onhan se melkoista sananvapautta että julkisesti puhutaan että mistä ei enää julkisesti puhuttaisi, kun se ei jonkun mielestä kannata. Harmi kun Ville Niinistö oli tänään pöyristymässä A-studiossa kilpaa Arhinmäen kanssa ja menetti hyvän tilaisuuden aloittaa taas yhden lietsomisen hallitusta vastaan. Ai niin, kun kuviossa ovat muslimit, niin vihreät pitävät turpansa kiinni. Tunnustan iloni että kerrankin, mutta silloinkin juuri asiassa josta on vaikea keskustella ja jonka esiin nostamiseen vaadittaisiin puoluejohtajilta, varsinkin nykyisestä oppositiosta, jopa jonkinlaista rohkeutta. Joku voisi pitää hiljaisuuden rajaa hieman keinotekoisen tarkkana heidän muita julistamiaan arvoja sekä käytännön toimintaansa vasten, mutta he osaavat siitä kirjoittaa minua paremmin.  

PEN-järjestöä en ole suuremmin koskaan arvostanutkaan, sen todellisen puoluepoliittisen agendan vuoksi, joten heitetään heidät pihalle jo tässä vaiheessa, vaikken ymmärräkään mitkä Husun näkemyksistä ovat sananvapauspalkinnon arvoisia. Husun ja Iltalehden sananvapauskäsitys tuli selväksi, joten asia hämmästyttää vielä enemmän.

Iltalehti kirjoittaa jutussaan:

"Hussein toivoo, että keskustelu siirtyisi siihen, mitä on terroritekojen taustalla, kuka rahoittaa heitä, kuka pani alulle Isiksen.

- Mistä he saavat aseita? Ei heillä ole aseteollisuutta. Jos keskustelu siirtyisi yksittäisten tekojen lisäksi näihin rahoittaja-asioihin, niin ehkä aseiden saannin voisi helpommin lopettaakin, Hussein arvelee."

Tähän toki on esitetty vastaus, mutta ainakaan Husun frendeille se ei "juutalaismedian" kertomana kelpaa. Sen sijaan esitetään aiemmin linkatussa Husun seinässä erityisiä teorioita, joita näennäisestä yksittäisluonteestaan huolimatta emme voi käsitellä yksittäistapauksina. Toivoisin että voisimme, mutta kun ne eivät sitkeästä hokemisesta huolimatta ole mitään yksittäisiä tapauksia, vaikka näin on kohta kymmenen vuotta väitetty, sitä mukaa kun "yksittäisiä tapauksia" on julkiseen keskusteluun ollut nousemassa. Suomen media vaikuttaa tajunneen Tohtori Göbbelsinkin huomaaaman ikiaikaisen lainalaisuuden, että valehtelemalla mahdollisimman röyhkeästi välttää kaikki kysymykset ja samalla kaiken vastuun. Niinpä vasemmistolainen saati islamilainen antisemitismi ei ylitä oikein edes uutiskynnystä ja ei toimittajia kiinnosta siitä kirjoittaa. He sympatiseeraavat näitä ihmisiä.

Yleisesti islamin suhtautumisen eri asioihin kuitenkin pitäisi kiinnosta enemmän, nimittäin Jaakko Hämeen-Anttila on todennut seuraavasti Koraanin juutalaisvihasta: 

”Juutalaiset eivät tunnu suuressa määrin kääntyneen islamiin, mikä oli ilmeisesti Muhammadille iso pettymys, ja Koraanin myöhäisemmät osat suhtautuvat heihin hyvin kriittisesti. Perimätieto siirtää syyn välien huonontumisesta juutalaisille, joiden muun muassa väitetään suunnitelleen profeetan murhaamista.” 

Profeetan elinaikana tapahtuneet asiat jostain syystä vaikuttavat tänä päivänäkin, vaikka Euroopassa nähty antisemitismi huipentui tunnetuin seurauksin ja aihe on edelleen melko arka. Kuitenkin natsien henkisiksi perillisiksi leimataan henkilöt jotka vastustavat antisemiittistä islamia, eivät levittele vakuuttuneina aineistoa liittyen juutalaisten salaliittoihin milloin minkäkin suhteen, eivät pidä amerikkalaisia imperialisteina tai liputa kuinka heidän salajuoniaan olisivat kaikki AIDS:ista ja Ebolasta lähtien toistaiseksi väkivaltaisimman radikaali-islamilaisen ryhmittymän perustamiseen. Se on suvaitsevaisina itseään pitävien tapa hahmottaa maailmaa. Ennen heitä sanottiin uusnatseiksi, mutta kun saa nuoruuttaan nostalgisoivan toimitusväen puolelleen, on se eräänlainen Vapaudut vankilasta -kortti. Jopa asioiden suhteen joista muut joutuvat ainakin julkiseen grilliin "todellisista" ajatuksistaan. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ilkka, ota huomioon, että Husun suojelussa kulminoituu kolme merkittävää asiaa, hän kepu,muslimi ja somali !

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kuulin pätkän taannoisesta Ali ja husua, jossa alibaba sanoi kun oli kysymyksessä Putkonen, raiskauksesta tuomittu... lopetin kuuntelun siihen. Kunnioitin Alia hyvästä kielitaidosta ja myös joistakin ajatuksista, mutta nyt riitti. Täyttä sontaa taksikuskin ja pellen horina primeaikaan vielä.
Husulle voisi joku sanoa, että ei kannata juuri juutalaisia ärsyttää, ainakaan Lähi-idässä. Sitä yritettiin 68 ja huonosti kävi muslimeille.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Johtopäätös kaksoismoraalin suhteen lienee oikea. "Oikea" ihminen voi sanoa lähes mitä tahansa.

Näkyy se täälläkin kun asioita käsitellään. Suoranainen noitavaino alkaa jonkun sanomisista. Samalla saatetaan itse kompata ja ymmärtää väkivaltaisia tekoja.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Ilkka Partanen: "Ai niin, kun kuviossa ovat muslimit, niin vihreät pitävät turpansa kiinni."

Tietääkseni Pekka Haavisto on ottanut kaikista suomalaispoliitikoista voimakkaimmin kantaa ISIS:iä vastaan ja vaatinut Suomelta aktiivista roolia ISIS:in toiminnan pysäyttämiseksi.

https://www.vihreat.fi/blogit/pekka-haavisto/2015/...

Nykyinen hallitus ei tee mitään ISIS:iä vastaan eli Partasen retoriikkaa mukaillen suojelee hiljaisesti ISIS:in toimintaa.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

ISIS on suoran vaikutusvaltamme ulkopuolella, ei sille voitaisi sen enempää vaikka presidenttinä olisi Haavisto. Lisäksi Haaviston ISIS-kritiikki on samaa kuin se, että tuomitsevat holokaustin tietysti kaikki puolueesta riippumatta ja niitä ilmankin. Vasemmistolaiset ja heitä symppaavat toimittajat toki äänekkäästi tuomitsevat holokaustin, samoin varmaan myös Husukin.

Käytännön ongelma ja kaksinaismoralismi syntyykin siitä mistä oli tekstissä useita esimerkkejäkin, että täysin avoimia juutalaisvastaisia lausuntoja ei suuremmin noteerata kun niitä sanoo kaveri nenän edessä. Valitettavasti et niitä huomannut koska oli suurempi tarve puolustaa vihreitä ja koittaa nokitella minulle, mutta yhtäläisyyden osoittaminen ei onnistunut. Se johtuu siitä että tekstissä täytyisi olla ristiriita jotta siitä pääsisi huomauttamaan, sinä jouduit kyhäämään sen mihin tarttua.

Kaukaiset, suuren mittakaavan vääryydet ovat melko helppo kauhisteltava, se miten suhtaudumme ulottuvillamme oleviin ilmiöihin on se missä sitä selkärankaa vasta vaaditaan. Jos joku oma kaverini tulisi seinälleni kertoilemaan juutalaisten mediasalaliitosta niin voisin jopa julkisesti sanoa että nyt v***u, tosin ilman tähtiä. Olkoonkin että on minua haukuttu ja jopa epäilty "äärioikeistolaiseksi", natsit kun olivat sosialisteja niin sinne sektorille ei niinkään, mutta fasistiksikin on nimitelty. Kun tarkemmin kysyy mistä moinen, niin Hyvät Ihmiset siinä tyrkyttävät minulle Hyviä Ajatuksiaan ja suuttuvat jos on mistään eri mieltä. Kuka siinä sitten on se sulkeutunutta yhteiskuntaa edustava jää ulkopuolisen arvioitavaksi.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Salaliittoja, salaliittoja kaikkialla!

Keijo Räävi

USA on kouluttanut ja aseistanut ISIS:n, joten median pitäisikin käsitellä enemmän tätä puolta ISIS-uutisoinnissaan.

Jotenkin outoa ettei valtamedia ole ihmetellyt miksi NATO-maa Turkki voi pommittaa PKK:n asemia ISIS:n vastaisella eturintamalla ja samaan aikaan mukamas ollaan mukana taistelussa julmaa ja barbaarista giljotiinijengiä vastaan. Uskottavuus on ihan nollassa.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Kiitos kun toit oman panoksesi kehiin kirjoitukseni varsinaisesta aiheesta, joka tosin ei ollut ISIS tai Turkin uskottavuus.

Esa Niemi

Hyvä ja herättelevä kirjoitus.

Vastaako tuo Husun puolueen linjaa, mutta se on usein hiljaa Husun kiihtyvien kannanottojen suhteen.

Suomi ja länsimainen arvomaailma ei ole kovin korkealla Husun elämänkatsomuksessa eikä saman aatemaailman jakavien keskuudessa.

Toimituksen poiminnat