Punkkeri Mitä edestään löytää, ei ole välttämättä jättänyt mihinkään

Itsenäisyyspuolueelle uusi puheenjohtaja

Noin tunti sitten Yle Pohjanmaa julkaisi uutisen Itsenäisyyspuoluetta 11 vuotta johtaneen Antti Pesosen vetäytymisestä toistaiseksi tehtävistään. Viime kevään eduskuntavaaleissa puolue sai yli 10 000 uutta äänestäjää, mikä tosin ei riittänyt eduskuntapaikkaan.

Puolueesta on tässä blogissa aiempi esittely vuodelta 2009, mutta puolue on pysynyt samojen pääteesien takana koko historiansa. Nämä teesit ovat ero eurosta ja Euroopan unionista, paluu kansalliseen valuuttaan, Nato-jäsenyydestä pidättäytyminen sekä nyt neuvottelujen kohteena olevasta TTIP-sopimuksesta kieltäytyminen. Itsenäisyyspuolue rakentaa näkemyksensä kristillis-sosiaaliselle pohjalle ja suhtautuu torjuvasti kaikenlaisiin ääriryhmiin.

Puolue vastustaa myös vaalirahoituslakia epädemokraattisena sekä katsoo Yleisradion rikkovan julkisesti ilmoittamiaan periaatteita suosimalla eduskuntapuolueita ohjelmissaan, joskin tämä näkemys on pienpuolueiden piirissä yleisesti jaettu. 

Tiettävästi ehdokkaita puheenjohtajaksi ei vielä ole ilmoittautunut. Pesosen elämäntyön jälki on näkynyt puolueessa vahvasti ja hänen paluunsakin on periaatteessa mahdollinen. Pitkä puheenjohtajuus ja kannatuksen kaksinkertaistaminen ovat ansioita joihin harva yltäisi. Niin kauan kuin on mahdollisuus Pesosen jatkolle, tuskin haastajiakaan löytyy. Mikäli käy toisin, voi ehdokkaita olla useampiakin, joista varmaankin monet toisivat puolueen linjaan joitain uudenlaisia painotuksia. Ainakin kuunnellessa puolueen edustajia Ylen Vaaligalleriassa, välittyy kuva varsin laajasti eri suuntauksia edustavasta kannattajakunnasta.  

Itsenäisyyspuolueen tilanteen kehitys tulee olemaan sikälikin mielenkiintoista, sillä kunnallisvaalit pidetään keväällä 2017 ja tämä tekee mahdolliseksi kattavan kannattajien järjestäytymisen. Vaikka tällä hetkellä ryhmittymä toimii rekisteröitynä yhdistyksenä, on se kuitenkin noussut aiemminkin takaisin puoluerekisteriin ja kannatuksen kasvu enteilee 5000 kannattajakortin keräämisestä entistä helpompaa. 

Toivotan lisäksi tässä palvelussa blogia pitävälle puheenjohtaja Antti Pesoselle mitä parhainta vointia. Hän oli kirjoittanut näemmä jo toista viikkoa sitten asiasta, mutta nykyisin valtava määrä asioita hukkuu täällä ja Facebookissa tiiviin päivitysvirran alle.   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Alkuvuoden vaalikeskusteluista jäi mieleen että IPUn ohjelma on kokoelma erinomaisia asioita. Perusvireenä on rakkaus Venäjän ja Putinin suuntaan. Siksi pitää vastustaa EU:ta ja Natoa koska ne ovat Venäjän pahimpia vastustajia.

Ydinryhmä koostuu erilaisista punalippuisista porukoista ja jähmäkommunisteista. (Jähmäkommunisti on entinen sosialismin kannattaja joka on siirtynyt kannattamaan Putin kapitalistista diktatuuria.)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Sittenhän aikanaan Sirola-opiston käynyt Putinia tukeva Hemmo Koskiniemi sopisi IPU:n johtoon.

Juha Kuittinen

Tuleeko sinun mielestäsi suomen erota eurosta ja EU:sta?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eihän se EU ole hääppönen yhteenliittymä, pankit ja omat oligarkit kuppaavat. Mutta siellä on meillä sentään jonkunlainen mahdollisuus selvitä. Vaihtoehtona on IPUn ns. itsenäisyys eli Putinin oligarkkien orjuus josta ei ole paluuta.

Parempi tossun alla kuin taivasalla!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Paasikivi (KOK) - Kekkosen (Kepu) linja on siis jonkinlaista korpikommunismia?
Tätä virttä on veisattu jo joitakin vuosia. "Jos olet Paasikivi-Kekkosen linjalla olet Putinisti!!"
Paasikiven sanoin: "Katsokaa karttaa!"
Toisaalta, onko kannattavaa julistaa Venäjä boikottiin kun esim. USA käy Venäjän kanssa kauppaa, niin kuin myös Euroopan isot maat. Me vaan otetaan kiltisti paskaa niskaan, sekö on se meidän "parempi linjaus"?
Ja kun meille sanotaan; "Älkää päästäkö sitä tai tätä maahan!" me tottelemme ja kun asiaan tarvittaisiin EUsta tukea sitä ei - yllätys, yllätys - löydykkään.

Henry

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjä on hyökännyt itsenäiseen Ukrainaan viime vuonna. Ja esitellyt miten Suomikin kuuluu sen vaikutuspiiriin, Stalinilta kun jäi homma kesken 1940.

Jos muutaman vuoden boikotilla saamme Venäjän uudet hyökkäykset estettyä, eikö se tule halvemmaksi kuin uusi sota?

Toimituksen poiminnat