Punkkeri Mitä edestään löytää, ei ole välttämättä jättänyt mihinkään

Viikko suvaitsevaisena käynnistyy!

Jos ette ole aiemmin tulleet sitä ajatelleeksi, niin on myös laillisia keinoja laajentaa tajuntaansa niin että säkenöi. Lähden tähän mennessä kenties vaativimpaan urakkaan ja olen viikon unelmoijien jengissä. Sarkasmia tulevista teksteistä on turha etsiä, siis ihan oikeasti, koska tarkoituksena on aito eläytyminen jotta voisin ymmärtää paremmin kanssani eri tavoin ajattelevia. 

Aiemmat sarjassa ilmestyneet tekstit:

Viikko feministinä

Viikko ylpeänä

Viikko fasistina

Huomenna tämä käynnistyy ja osallistun täällä vain unelma-näkökulmasta käsin keskusteluun, samoin kuin käyn läpi sisäistämäni filosofian hienojakoisimpia säikeitä levittääkseni oivalluksia täysin uudesta näkökulmasta. 

Vähän on kyllä sellainen olo kuin olisi vilkuttamassa avaruusraketin ovelta, mutta sehän näiden teemaviikkojen tarkoitus oli alunperinkin. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Viikko naisena?
Viikko homoseksuaalina?
Viikko turvapaikanhakijana epävarmoin perustein?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Pride-viikkoon juurikin viittaa tuo Viikko ylpeänä.

Viikko naisena olisi vaikea, tunnen ajattelultaan ja asenteiltaan niin monen tyyppisiä naisia etten tiedä mikä siinä olisi se ohuestikaan yhdistävä tekijä.

Turvapaikanhakijoita näyttäisi riittävän haastateltaviksi asti, joten kiitos ideasta, mutta sen asian ympärillä ei tuolta osin vallitse mitään mistä saisi suoranaisesti teemaviikon.

Homoissa taas erottavana tekijänä on vaikkapa se, että aika usein heistä nostetaan esiin vain ne joille homous on ensisijainen tapa kokea maailmaa ja suhtautua niin onnistumisiin kuin vastoinkäymisiinkin. Aiheesta on toki blogi jo tehtynä: http://ilikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/74132-julki...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Poistin huonon kommentin... :-0

Juha Kuittinen

Muista laittaa kukkahattu päähän niin ei unelmat karkaa.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Hyvää matkaa! Pirä ittes miehenä!

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kohta siis nähdään, kuinka systemaattista ja kaikenkattavaa suvaitseminen on. Vladimir Putin puhuu vielä tänään YK:ssa, ja siinä on jo aika hyvä testi Ilkan kyvylle suvaita, tällä kertaa Kremlin näkemyksiä.

Vai aikooko bloggaaja sittenkin keskittyä vain niihin asioihin, jotka reaalielämässäänkin voi suvaiten allekirjoittaa?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Tämä on sen verran äärimmäinen ihmiskoe, etten anna itselleni mitään myönnytyksiä. Suvaitsevaisuus vaan ajautuu ongelmiin Venäjän suhteen, koska aika moni suvaitsevainen kannattaa yleensä jonkin lajin sosialistista järjestelmää, vanhemman polven suvaitsevaisto ihaili jopa Neuvostoliittoa ja vastusti raivoisasti kapitalismia. Nyt kun Venäjä on vetänyt systeemissään ohi Amerikasta että heilahti, mutta toisaalta ylläpitää Neuvostoliitolle ominaisia rakenteita, muuttuu tilanne aikalailla harmaaksi alueeksi.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tuo vaikuttaa rehelliseltä tunnustukselta. Minunkin havaintojeni mukaan suvaitsevaisto osaa myös vaieta, ehkä tyypillisesti Venäjän tapauksessa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Erinomainen eksperimentti. Sääli ettei Ilkka ole nainen, näin voisi pyytää muutamaa ukkelia lähettämään Ilkalle hieman tuhmia kuvia, uhkailupostia ja herjauksia pitkin viikkoa. Näin kokemuksesta tulisi autenttisempi. Mutta ehkä Hirvisaari suostuisi parjaamaan sinua suvakkinatsiämmäksi Twitterissä pitkin viikkoa?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Sääli ettei Ilkka ole nainen..."

- Mitäpäs tätä hanketta sukupuoleen sitomaan! Uskon bloggaajan ottavan postin vastaan niin ukkeleilta kuin akkeleiltakin.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Petra: Pystyisitkö sinä eksperimentoimaan maahanmuuttokriittistä perussuomalaista? Veikkaan, että siitä voisi tulla aidosti mielenkiintoinen kokeilu. Sinulla riittäisi kyllä ajattelu- ja kirjoitustaito. Siitä voisi muutenkin tulla hieno edistysaskel koko Suomelle, kun täällä Uudessa Suomessa kaksi eri kantaa edustavaa blogistia ottaisi vastapuolen hatun määräajaksi päähänsä. Jotain kokonaan uusia oivalluksia saattaisi syntyä. =)

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Nämä ovat kyllä arvostettavia aivoharjoituksia. No pienpuolueiden esittelyt ja analyysit muutama vuosi sitten olivat myös mielenkiintoista luettavaa.

Jatka samaan malliin, Ilkka!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Tämä viikko käynnistyi hyvin minullakin -

#hyvävallankumous viikolla mennään täällä taas, kuinkas muuten. Pitää sisällään lukemattomia alakategorioita. Vähän sellaista osaan kaiken, mutta en mitään kunnolla hommaa ja siksi mennään näillä - pari muutakin "pikku" syytä voi olla...

Tsemppiä Ilkka omiin harjoituksiisi!

Toimituksen poiminnat