Punkkeri Mitä edestään löytää, ei ole välttämättä jättänyt mihinkään

Edunvalvoja voittaa aina

Kamppailun jatkuessa palkanlisistä olisi toimivin ratkaisu kannattaa ostovoiman lisäämiseen tähtääviä veronalennuksia.

Tuloveron alentamista ei korvattaisi etenkään välillisten verojen korotuksilla.

Jos kuitenkin halutaan estää ihan kaikki leikkaukset, olisi ratkaisu massiivinen, pakolaiskampanjaan verrattava kansanliike.

Se keskittäisi kulutuksen firmoihin, jotka varmasti maksavat veronsa kaikkinensa Suomeen, ja omistaja-yrittäjäkin elämistään myöten.

Tällä olisi myös pakolaisasiaan kannustavia vaikutuksia, sillä tulijat ovat seuduilta, joissa yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta on ollut ennen konfliktia tyypillinen elinkeino.

Nyt vauras ja asemansa moneen kertaan turvannut pukuihin ja jakkupukuihin verhoutunut porukka marssittaa eri värisistä torneistaan molempia pärjäämisestään epävarmojen rintamia.

Ay-kaaderit, heitä tukevat poliitikot, työnantajajärjestöt sekä heitä tukevat poliitikot – lopulta heillä ei ole koskaan mitään huolta huomisesta.

Poliitikko jos meneekin vaalitappion päätteeksi Alkoon, hän menee sen johtokuntaan.

Marksilaista luokkateoriaa porvaristoineen olen pitänyt melko omituisena, mutta kyllähän sille syntyy tässä kuviossa aika mielenkiintoinen käytännön malli: niukkuudessa elävät pienyrittäjät ja töihin kutsuttaessa saapuvat tuntityöläiset puolustavat kumpikin hampaat verissä omia eliittikaadereitaan, niin suurimmissa etujärjestöissä, kuin yhä vähemmän muina kuin etujärjestöinä näyttäytyvissä puolueissakin.

Olisikin mielenkiintoista nähdä ehdotus yhteiskuntasopimuksesta, jonka olisivat valmistelleet yhdessä YTK ja Suomen Yrittäjät.

Pienyrittäjässä on vähänlaisesti kadehdittavaa, hän harvoin on paljoakaan työntekijäänsä kummemmassa asemassa.

Jos sinullakin heräsi tunne, että olet ehkä pikkuisen uunotettu erinäisten kaaderiveijarien toimesta, et välttämättä ole tunteinesi väärässä.

Kirjoitus julkaistu Savon Sanomissa 7.10.2015

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Pekka Heliste

Pienyrittäjän kannattaisi liittyä SAK:Sehön kykenee ajamaan jäsentensä etua kaikkein parhaiten

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Se ei tosin aja edes pienyrittäjälle kuin lisää keppiä. Näin oli ainakin kun aikoinaan vielä kuuluin PAM:iin. On siellä jäsenyys periaatteessa mahdollista pien- tai yksinyrittäjälle, mutta annetaan samalla hyvin selkeästi ymmärtää että parempi jos menisivät johonkin muualle.

Pekka Heliste

Jos jäseniä on tarpeeksi niin liiton johdon on pakko huomioida jäsenensä.

Jos johtao jättää edunvalvonnan niin johto on entinen

Toimituksen poiminnat