Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Soini istuu kuin hitsattu

Ylen Ykkösaamussa nähtiin hyvin erilainen Soini kuin aiempina vuosina missään. Ministeri Soini on kovin erilainen haastateltava kuin oppositiojohtaja Soini. Siinä missä jälkimmäinen heittelee letkautuksia hallituksen kompuroinneista voitonvarmuutta säteillen, on nykyinen hallituksen toiseksi suurimman puolueen ulkoministeri paljon harkitsevampi ja vakavampi. 

Puolueen sisällä näyttäisi kuohunta päättyneen. Sebastian Tynkkysen ja Vesa-Matti Saarakkalan yhteislaulu hiipui yleisön kadottua. Immonen on alkanut viritellä paluuta takaisin eduskuntaryhmään. 

Jokaisella puolueella on kasvukipunsa, radikaalinsa ja reformistinsa, tottelevaisen ja peesailijoita runsaasti sisältävän kannattajakuntansa lisäksi. Perussuomalaisissa tilanne on alkanut normalisoitua ja kohuja lienee tulevaisuudessa luvassa yhä vähemmän. Ainakin se on selkeä merkki edustajien kokemuksesta ettei erilaisia hölmöilyjä tule ihan samaan tahtiin kuin viime kaudella. Hakkarainenkin on rauhoittunut, vaikka hänen voitonjuhlansa vielä A-studioon päätyivätkin.

Soini esitti toiveen ettei omaa puoluetta kritisoitaisi julkisesti, mutta useinhan se sisäinen kritiikki jää kahvipöytiin tai vaietaan muuten vain. Ihan joka puolueessa, varsinkin jos sattuu olemaan hallituksessa. 

Tynkkyselle ja Saarakkalalle näin aidan yli onnittelut rohkeudesta, varmasti moniakin äänestäjiä ilahdutti tieto että valmiutta voimakkaisiinkin toimenpiteisiin löytyy. Tällä kertaa niille ei sitten ollut kuitenkaan tarvetta, mutta kyllähän tuollainen jää mieleen pitkäksi aikaa. Saarakkala jo aiemmin arvosteli varsin vakuuttavin perustein myös Soinin presidentinvaalikampanjaa

Aina ilo nähdä että politiikkaa tehdään myös sydämellä, se mikä on oikein ja mikä taas suosittua ovat nykyisin yhä useammassa kysymyksessä etääntyneet voimakkaasti. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Toimituksen poiminnat