Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Muutospuolue ja Viskipuolue, still going strong!

  • Muutos 2011 (lähde: Victoria Media)
    Muutos 2011 (lähde: Victoria Media)
  • Muutospuolue (lähde: www.muutospuolue.fi)
    Muutospuolue (lähde: www.muutospuolue.fi)

Sain eiliseen blogiini huomautuksen että yksi on pienpuolueiden joukosta poissa, nimittäin Viskipuolue. Yhdistys ei ehtinyt puolueeksi ennen viime vaaleja, mutta sen ehdokkaat olivat nimellisesti piraattien ehdokkaita. Puolueiden kannat ovat sikäli hauskasti lomittain, etteivät piraattipuolueen kannattajat vastusta viskipuolueen linjauksia, toisaalta viskipuolueella ei ole mitään ongelmaa sulattaa piraattien ohjelmaa. 

Käytännössä viskipuolue kannattaa vähäisempää sääntelyä ja viranomaiskontrollia, suosii vapauslähtöistä yhteiskuntaa, haluaa muokata verotuksen yrittäjyyteen kannattavaksi sekä lopettaa aikuisiin kohdistuvan ylenpalttisen holhouksen.

Rehellisesti sanoen viskipuolueen ohjelma paljastaa että nykyisistä poliitikoistamme liian moni saa voimansa siitä että heidät otetaan vakavasti. Jos Susanna Huovisen (sd.) idealle kieltää olut- ja siiderimainokset jääräpäisesti mistään huolimatta olisi annettu nauraen mennä läpi sekä irvailtu hänen järjenjuoksulleen muissakin rajoituksissa, lanseerattu tunnettua kirjailijaamme hymyilyttävämpi käsite "kuulostaa Huovisen jutuilta",  niin siinä voisi moni muukin samanlainen alkaa viimeistään pelosta tajuta asioita. Naisistunut ja vihermiehistynyt lehdistö ei tähän kokenut tarvetta puuttua, koska luomuviinejä nautitaan muutenkin vain kotikutsuilla, eikä niitä saisi kuin Alkosta tilaamalla muutenkaan. Velttojen ranteiden sakeana ilmaa pyyhkivä siluettien tanssi voisi kuvata tämän porukan pikkujoulutunnelmaa melko osuvasti. 

Sellainen on meidän vallan vahtikoiramme, vieläpä se joka sijaitsee lähimpänä ytimiä. Jos joku ei vielä tiennyt. 

Muutos 2011 on sitten nykyään Muutospuolue ja mukana ovat vanhat tutut kuin Expendablesissa ikään. Keskeisin ulkoinen ero on joutsenen suunnassa, nykyään se purjehtii oikealle ja aiempaa synkemmissä väreissä. 

Puolueen linja on aikalailla samanlainen kuin aiemminkin, vahvimmin esillä ovat sananvapaus, suora demokratia ja suomalaisten etu. Puolueohjelman luonnokseen voit tutustua tästä

Muutoksen ratkaisu suurimpaan osaan poliitikkojen egotaisteluista olisi tarvittaessa järjestää kansanäänestys. Samoin se haluaisi puolueiden tehdessä enemmän joidenkin edustajiensa uratoiveiden mukaisia päätöksiä antaa mahdollisuuden, että tästä ärsyyntynyt kansa voisi hieman kyykyttää valitsemiaan päättäjiä jos nämä meinaavat unohtaa keiden etuja heidän pitikään ajaa vaikka hampaat veressä. Nykyisen järjestelmän paradoksi onkin että täytyisi ensin järjestää kansanäänestys siitä onko poliitikkojen toteltava kansanäänestyksiä, ovatko ne siis sitovia vai eivät. Koska jääviyskysymyksiä ei eduskunnan suhteessa kansan toiveisiin laissamme tunneta, on aika selvää ettei eduskunnassa tule kannatusta sille pitäisikö sen päätöksillä olla vähemmän valtaa yksilöiden elämään tai voisiko sen ajamia päätöksiä vastaan kapinoida kuin neljän vuoden välein. Ai niin, voihan sitä osoittaa mieltään silleen periaatteessa, jos sattuvat vaikka Taloustutkimukselta kysymään ketä äänestäisit jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt. Äänestämällä puhelinhaastattelussa tai nettipaneelissa jotain toista henkilöä (tai peräti puoluetta!) on se hallintoalamaisen pelätty kosto, niin kylmänä kuin sen vain tarjoilla voi. Siitähän kohistiin taas otsikoissa ja ajankohtaisohjelmissa, kaiken huipuksi ministerejä myöten otetaan leuka väristen kantaa mitä joku vastasi viikko sitten puhelimeen. Siis pelkästään tässä kuussa, ensi kuussa voi olla eri naama siellä vapisemassa.

Leipä alkaa loppua, mutta sirkushuveja sentään piisaa yes

TIEDOKSI: Tein tässä esittelyssä sellaisen poikkeuksen että puolue-esittelyjen sekaan pääsi lipsahtamaan joitain kirjoittajan näkemyksiä ja aiempi ohjelmien seikkaperäinen avaaminen jäi tavallista vähemmälle. Tiedä sitten oliko hyvä vai huono, ainakaan jos et kerro...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

"Muutos 2011 on sitten nykyään Muutospuolue ja mukana ovat vanhat tutut kuin Expendablesissa ikään. Keskeisin ulkoinen ero on joutsenen suunnassa, nykyään se purjehtii oikealle ja aiempaa synkemmissä väreissä."

Naurahdin ääneen, respect : )

Viskipuolueesta ehkä hyvä tarkentaa, että kun kortit ovat kasassa, puolue äänestää nimestä. Eräs mahdollinen lopputulema on Liberaalipuolue.

Toimituksen poiminnat