Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Maahanmuuttokriittisiltä rivit suoriksi

Maahanmuuttokriiittisten voimien uutta yhdistymistä on odoteltu aina Kansallisesta liittoneuvostosta lähtien. Aiemmin pettymykseen johtaneina vaiheina nähtiin Muutos 2011- ja Vapauspuolueen välinen kiista nimestä, logosta ja suoran demokratian ajamisesta ensimmäisenä. Puolueet eivät käytännössä identtisestä ohjelmastaan huolimatta kyenneet vaaliliittoon 2011 eduskuntavaaleissa, minkä seurauksena perussuomalaisten Jytky pääsi muodostumaan näiltä ryhmiltä kuin varkain. Kevään eduskuntavaaleissa Vapauspuolue oli nimellä Sinivalkoinen rintama, muttei osallistunut kampanjointiin, eikä sillä ollut tiettävästi edes ehdokkaita. Selviytymistaistelun voittanut Muutos 2011-puoluekin tippui rekisteristä. Monien muiden ohella nyttemmin Muutospuolueeksi nimensä vaihtanut ryhmä pyrkii sinne takaisin, uudenlaisia verkostoja hyödytäen.

Aiemmin erilliseksi puolueeksi kaavailtu Suomidemokraatit ry on länsinaapuristamme tutumpi Ruotsidemokraattien (SD) nimellä, suomalainen vastine alkuperäisen tapaan näkee uhkana islamisaation sekä massamaahanmuuton seuraukset yhteiskunnalle.

Nyt voimansa ovat yhdistäneet ainakin Englannin maahanmuuttokriittisistä suomalaiseksi versioksi muodostunut Finnish Defence League  (FDL), Muutospuolue, Suomidemokraatit sekä heitä kannustavia tahoja, kuten Suomen Sisun entinen puheenjohtaja, perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Teemu Lahtinen. Ryhmittymällä on kannattajansa myös Viron maahanmuuttokriittisissä piireissä, Kristiina Ojuland, puheenjohtaja, Kansan yhtenäisyyden puolueesta ilmoittautuu ryhmittymän tukijaksi. 

Meillä on käynnissä laajaa järjestäytymistä niin kansallismielisten ja maahanmuuttokriittisten parissa, samoin myös ovat paisuneet mielenosoituksiin osallistuneiden anarkistien, antifasistien ja Vapaa liikkuvuus-porukoiden rivit. Vaikuttaa jopa todennäköiseltä että tällaisten teemojen äärellä olemme vielä kunnallisvaaleissakin. 

Itsenäisyyspäivän mellakointi vaikuttaa olevan paitsi väistämätöntä, myös aiempaa väkivaltaisempaa ja tapahtuvan useammalla paikkakunnalla kuin aiemmin.  

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat