Punkkeri Mitä edestään löytää, ei ole välttämättä jättänyt mihinkään

Huuskon viisaus kaiken yllä

Markku Huusko on verkkolehti Uuden Suomen päätoimittaja sekä muutenkin viisas mies. Hän tiesi jo maanantaina kertoa etteivät Suomeen tähän mennessä tulleet n. 30 000 turvapaikanhakijaa olekaan kaikki terroristeja, vaikka Pariisissa terrori-isku tapahtuikin. 

Huusko lisää aihetodisteiden mystistä kudelmaa seuraavalla lausunnolla, jossa viittaa väkivaltaista jihadismia tutkineeseen Juha Saariseen. Huusko toteaa seuraavasti:

"Monet propagandistit kytkivät iskut Eurooppaankin tänä syksynä osuneeseen pakolaisten vyöryyn. Tähän on vaikuttanut osaltaan se, että yhdeltä pariisilaiselta murhapaikalta on löytynyt passi, jonka uskotaan kuuluvan turvapaikanhakijalle." 

Joopa joo, mutta sitten tärähtää taustakuorosta:

"Tutkija Saarisen mukaan tämäkin voi olla tarkoitettua. Hänen mielestään Pariisin iskuissa on elementtejä, jotka viittaavat siihen, että yhteyttä turvapaikanhakijatilanteeseen on pyritty luomaan."

Kyllä niitä mahdollisuuksia nyt riittää tulkittavaksi asti. Arvailuahan tuo enemmänkin on, ISIS-taistelijan lähteminen mukaan turvapaikanhakijoiden virtaan ei olisi mikään suunnaton ihme, mutta sellaistahan ei Markun maailmassa voi koskaan tapahtua, koska ISIS-taistelija on konekivääri olalla hiippaileva huppuun sonnustautunut raivopää, eikä suinkaan normaalilta näyttävä tyyppi, jonka mielestä vääräuskoisten teurastaminen nyt vaan on mitä kunniakkainta hommaa. 

Koska Markku ei halua keskustelua siitä minkä verran terroristeja tulijoissa voisi olla, hän tapansa mukaan piiloutui isompana pidetyn selän taakse ja viittasi Sauli Niinistöön, joka oli eläkepäiviä odotellessa onneksi tehnyt täsmälleen saman, äärimmäisen nerokkaan havainnon.

Jos minulta kysytään, niin ei mitään tyhmiä jätkiä nämä. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (79 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eihän se asia keskustelemalla miksikään muutu.
Turvapaikan hakijoiden mukana joko on terroristeja, tai ei ole.
Jos terroristeja on, niiden lukumäärää ei tiedetä.

Ei muuten olisi mikään ihme jos terroristi etsisi turvapaikkaa.
Terroristin elämä on vaarallista ja turvallisempaa on tietenkin hakea turvapaikkaa kuin jatkaa terroristina ja ainut vahtoehto terroristin uralle voi olla hakea turvapaikkaa jostain mahdollisimman kaukaa, kuten Suomesta.

Turvapaikan hakijoiden joukossa voi tietenkin olla myös aktiivisia terroristeja, kavereita jotka on lähetetty suorittamaan tehtävää, islamin James Bondeja. Mutta mitä he tekisivät Suomessa? Kenties heidät vain asemoidaan tänne, muualla tehtäviä operaatioita varten.

Viranomaisten tehtävänä on selvittää kuka on terroristi, se ei selviä sillä että presidentti antaa lausuntoja, tai somessa keskustelemalla. Korkeintaan sillä tavalla saadaan kansalaisissa hämmennystä aikaan.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Näinpä. Viranomaisten antaessa kuitenkin lukuja jotka saavat idealistisen politiikan kannattajat vaikuttamaan idiooteilta, he yrittävät pelastaa kasvonsa jonninjoutavalla höpinällä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eivät kai politikot ole mitään terroristeja Suomeen tilanneet, eikä sen kummemmin turvapaikanhakijoitakaan.

Niitä vain tulee, pyytämättä, kuten fakseja Jäätteenmäelle, eikä presidentti voi sitä tietää ketä ne on jotka tulee.

Presidentin ei kannata esittää edes arvailuja, presidentin arvailuilla kun on merkitystä.

Minun arvailuillani ei ole mitään merkitystä, joten minä voin kyllä arvailla.

Minä arvaan että turvapaikan hakijoista 40% saattaa olla sotaa pakenevia sotilaita tai ns. terroristeja, käpykaartilaisia siis. Se on vain hyvä että tulevat pois sieltä toisiaan tappamasta.

Näiden sotilaskarkureiden joukossa saattaa sitten olla myös jokunen salainen agentti, vakooja tai sellainen henkilö joka pystyy toimimaan aktiivisesti, vaikkapa tekemään terrori-iskun.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mikä ihme olisi ettei haettaisi turvapaikkaa vaikkapa Suomesta, kuten on haettu Serbiasta? Onhan Pariisin iskujen ”aivoiksi” nimetty terroristi väittänyt liikkuneensa vapaasti pitkin Eurooppaa ja hankkineensa aseita. Liikkumiseenkaan ei näytä olleen esteitä. Tämä samainen heppu oli rajatarkastuksessa ja kuitenkin sai jatkaa matkaansa; "Viranomainen on jopa pysäyttänyt minut verratakseen ulkonäköäni kuvaani. Hän ei havainnut yhdennäköisyyttä, vaan päästi minut menemään, Abaaoud ihmettelee."

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14477228163...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Turvapaikan hakijoiden mukana on potentiaalisia terroristejä" Mistä tiedät, no, et mistään, mahdollista se toki on ja jopa todennäköistä, mutta varmaa tietoa T. Piepposella tuskin on vaikka niin hän antaa ymmärtää.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Vaikka itärajaa pidetään tarkemmin vartioituna, niin sitäkin kautta Suomeen tuli muinoin Kokkolan Palloseuran eli KGB:n väkeä "pahat mielessä".
Jos esim. viime kevään ja kesän aikana länsirajaa ei aidosti valvottu eikä tulijoita papereineen tarkastettu, maassa voi olla peitetarinoiden takana enemmän riskitapauksia kuin edes Supo tällä hetkellä voi avoimesti ääneen sanoa.
Tämä totean, kuten Partanenkin, viranomaisten antamien lukujen perusteella. Se saa sopulimedian ja osan asiaa kommentoivista poliitikoista (Orpo, Biaudet, oppositio lähes kokonaan) kuulostamaan idiooteilta.
Koko Schengen-sopimus sen nykyisessä tilassa, saa koko EU-byrokratian johtajineen näyttämään - anteeksi nyt - idiooteilta. Suomikin yhä "seuraa tilannetta"...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

En tiedä kuinka moni on lukenut hiljakkoin siitä kun pohjoisen taksikuskilta on pyytänyt joukko tänne tulleita turvapaikanhakijoita kyytiä Venäjälle ja mahdollisesti sieltä Norjaan. Tämä taksikyytikysely oli tullut puhelimen välityksenä ja kun taksikuljettaja pyysi ottamaan yhteyttä säkhöpostitse, niin siihen loppui halukkuus ja yhteydenotto.

Herää epäilyjä mikä lienee ollut todellinen päämäärä ja tarkoitus, sillä olivat kirjautuneita turvapaikanhakijoita (syyrialaisiako?).

http://www.talouselama.fi/uutiset/taksinkuljettaja...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Olisiko se ollut sama heppu, jolla oli reilut 10.000€ viidensadan seteleinä lompakossaan maksaessaan ruokaostoksiaan S-marketissa...? :-)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #17

Heh, no tuo on uusi tieto minulle. Paljon mahdollista että sama tyyppi, sillä kyllä 400 kyyditseminen jo jonkin verran "tuohta" maksaa. Hyvillä eväillä on kaveri lähtenyt turvaa hakemaan. ;)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #17

Kaksi somehuhua peräkkäin, eikä mitään todisteita taaskaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #24

#24. Ei pidä kiirehtiä johtopäätöksiin ns. somehuhusta.

Et ollut kanssani ja paikalla S-Marketissa, kun sekä kassapoika että minä (seuraava asiakas) totesimme tilanteen koomisuuden? ("ainakin kymppitonni viisisatasina")
Kasööri joutui kaivamaan lähes kaikki 50€:n setelit kun hän antoi 21€:n ruokaostoksista antoi ostajalle takaisin 500€:n setelistä 479€. :-)
Se toinen 'somehuhu' lienee Sanomakonsernin lehdestä: taksikyytejä Ivalosta Murmanskiin.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144714982797...

Se, että hymiön kanssa kirjoitin, liittyi nimenomaan tähän rahankäyttöön. Leikkimielinen kysymys "lieneekö ollut sama mies" ei auennut Mäkiselle. Voihan maassa olla useitakin paljon käteistä kantavia miekkosia...

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #34

Liekkö olleet itsekin jonkin sortin kauppamiehiä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #38
Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Oikeaan osunut blogi Ilkka!

Kun terroristeiksi ryhtyviä, tai niitä jo valmiiksi olevia, maahanmuuttajia on tulvinut pakolaisten mukana, tai muuten, jo vuosien ajan Eurooppaan, ja jatkuvasti lisääntyvät, niin miksi tällaiset henkilöt kiertäisivät maamme?!?
Kylmyyden takiako?
Kun Supon mukaan on seurannassa jo 300 potentiaalista terrorismihankkeista epäiltyä, ja oikein terroristisoluja epäillään, sekä värväystä, niin mitään uhkaa ei mukamas Huuskonkaan mukaan ole. Eikö todellakaan?

Mihinkään rajuun kansalaisten pelotteluun tuskin on vielä aihetta, mutta ei myöskään lapselliseen lepertelyyn uhkan olemattomuudesta Suomessakin; ei sängyn alla ole mörköjä.

Muuten. Eikö Schengen- sopimus koske lähinnä EU-kansalaisia, eikä kaikenmaailman paperittomia kulkijoita?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Eihän ISIS-taistelijoilla ole tarve lähteä pakolaisena Eurooppaan. Heillähän on jo paikallisia ihmisiä jotka voivat tehdä noita tekoja ja on myös helpompia reittejä kuin tuo pakolaispolku. Heillä kuitenkin tarve luoda mielikuva että tänne tulevat pakolaiset ovat pahoja ja saada rajat sulkeutumaan että ihmiset pysyisi siellä Syyriassa, Irakissa jne. Ja erityisesti äärioikeisto/maahanmuuttokriitikot uskovat kiltisti mitä Daesh haluaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Aika hyvä mielipide tuokin ja ihan julkaisukelpoinen.

Mutta emmehän me todella tiedä mitä terroristit ajattelevat.
Kaikki on vain arvailua ja mielikuvitusta.

Jos kuuntelee näitä todellisia asiantuntijoita, niin heidän lausuntonsa ovat vähemmän värikkäitä, suorastaan yksitoikkoisia, mutta niiden pohjalla toimiessa ollaan varmemmalla pohjalla, koska he eivät mielellään esittele oman mielikuvituksensa tuotoksia, vaan joko tutkittua tietoa, tai sitten "tutkimatonta tietoa" minkä sanomisella on kuitenkin joku tietty tarkoitusperä.

Matti Kolehmainen

Tämä Bodil kertoilee sellaisia tietoja Isisin tarkoitusperistä, joita ei kukaan muu tiedäkään. Tietenkin voisi luulla, että hänelle joku tuttu Isisin tavoitteista tietävä kertoo. Luulisi Suomen turvallisuusviranomaisten olevan kiinnostuneita Bodilista ja hänen tiedoistaan. Me muut joudumme tukeutumaan niihin faktoihin jotka ovat yleisesti tiedossa. Emmehän edes voi tietää sitä kuinka monta aktiivista Isisin salafanittajaa on suomalaistenkin suvakkien joukossa.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Kyllä aika moni muu on tuonut tuon esiin:

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/par...
http://www.theguardian.com/world/2015/nov/15/why-s...
http://www.cbc.ca/radio/the180/paris-attacks-why-k...

Emme myöskään tiedä kuinka paljon on Isiksen fanittajia maahanmuuttokriittisten joukossa. Ovathan ääri-islamistit ja nuivat samalla puolella.

Matti Kolehmainen Vastaus kommenttiin #52

Näköjään on päässut menemään siellä ylisillä sahanpurut todella kosteiksi kun väittää tällaista. Jos olisi kuunneltu jo aiemmin vapaaseen maahanrynnistystä vastustavien realistien puheita olisimme välttyneet monelta pahalta. Ensimmäinen teko olisi ollut Unkarin toiminnan kiittely, jossa Unkari yritti pitää tehdyistä sopimuksista kiinni. Ja sitä sinunlaisesi piti nuivana suhtautumisena rynnistäjiin. Pelaat koko ajan kommenteillasi ja ongelman vähättelyllä niiden pussiin, jotka haluavat tilanteen jatkuvan hallitsemattomana mahdollisimman pitkään. Niin pitkään, että on myöhäistä saada tilanne enään haltuun. En ymmärrä tällaisen toiminnan motiiveja, jos henkilö haluaa, että elämä jatkuu Euroopassa länsimaisittain.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Mitä mieltä kirjoittaja on ulkoministeri Timo Soinin (ps.) kannanotosta, josta raportoi muun muassa Suomenmaa?

Terrorismia ja pako­laisk­riisiä ei pidä sekoittaa keskenään, muistutti Soini Brysselissä.

- On se vaara, että täysin syyttömät ihmiset, jotka pakenevat hirmuvaltaa ja terrorismia, joutuvat epäilyksen alaiseksi, hän sanoi.

Ulkoministerin mukaan ainoa keino estää Isisin tukijoiden pääsyä Eurooppaan on vahvistaa EU:n ulkorajojen valvontaa. Mielestäni fiksua puhetta.

Suomenmaan juttu: http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/399...

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Pakolaiskriisin tai "kriisin" aikana otamme väkeä nurkat täyteen mm. seuduilta joilla ISIS ja muut yhtä laajaa julkisuutta tavoittelevat porukat mellastavat, niin se on jo riski itsessään.

Kun tulijat ovat 18-40-vuotiaita miehiä kyseisiltä seuduilta, voisi kysyä millä todennäköisyydellä joukossa ei ole kokonaisia ryhmiä taistelijoita?

Tuntemamme Euroopan ja sen Suomen jossa ei ole tarvinnut terrorismia pelätä tuhoaa vain sinisilmäinen, itsetuhoisuuteen saakka hyväntahtoinen hölmöytemme. Sitä sorttia sitten edistetäänkin poliitikkojen ja toimittajien avulla täysin voimin. Muistamme ketä kiittää kun jossain posahtaa, emme sotkeneet asioita keskenään ja olimme todella inhimillisiä. Harmi vaan että ne jotka sen varjolla tänne päästettiin, eivät uskoneet arvoihimme hetkeäkään, vaan hyväksikäyttävät järjestelmäämme kunnes ovat vahvistuneet tarpeeksi noustakseen kapinaan.

Euroopan ulkorajojen valvonta olisi pitänyt aloittaa jo paljon aiemmin. Nyt Suomeen tulleista 30 000 hakijasta voi olla ISIS taistelijoita 100, 1000 tai 10 000 kun ei ole tietoa keitä he edes ovat. Naisten käyttö terroristijärjestöjen apureina ei ole alueilla tavatonta ja lapsisotilaatkin arkipäivää. Voimme pää kenossa sääliä heitä ja ajatella kuinka raaka onkaan maailma, tosin emme heidän mielestään ansaitse mitään armoa siinä vaiheessa kun ovat taas toimintakykyisiä.

Toisen posken kääntäminen ei vaan toimi, siinä vaikein opetus nykyiselle löllö-älymystölle hyväksyttäväksi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kiinnitin myös huomion Niinistön kantaa tukevaa Soinin lausuntoa. Sellaista se on, kun tulee vastuuta, niin helppoheikkimäiset slouganit vakavasta asiasta jäävät unholaan, pisteet Soinille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minultakin pisteet Soinille ja myös puolustusministeri Niinistölle.

Populismin suomujen karistesta näistä veikoista on näköjään paljastumassa heidän aito euromyönteinen asenteensa.

Mutta miten mahtavat kannattajat reagoida?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto, miten ulko- ja turvallisuuspolitiikka on europolitiikkaa? Kaikki EU-jäsenmaat ovat perussopimuksen hyväksyneet, eikä siinä ole suoraa sidettä euroon.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #22

Hyvää viisastelua. :)
Ilmaisin itseäni tosiaan epäselvästi,
mutta varmaan oikeasti ymmärsit mitä tarkoitin.

Tarkoitin siis Eurooppa- myönteistä asennetta,
vaikka kirjoitin että euro- myönteinen.

Ei se mitään,
tällaista sattuu.
Annan itselleni anteeksi. :)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #26

Erkki Toivanenkin erotti 8 vuotta sitten Eurooppa-aatteen kannattajat euroideologeista, jotka paraikaa luovat tai synnyttävät tai aikaansaavat lisää kriisejä yhteiseksi harmiksemme.
http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4178...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #36

"Erkki Toivanenkin erotti 8 vuotta sitten Eurooppa-aatteen kannattajat euroideologeista."

Ovatko Soini ja puolustusministerimme Niinistö nyt sitten Eurooppa-aatteen kannattajia, mutta eivät euroideologisteja?

Entäs heidän äänestäjänsä?
Ovatkohan hekin Eurooppa-aatteen kannattajia, mutta eivät euroideologisteja?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #39

Arto, vastaanpa nyt tähän kommenttiisi sen edellisenkin puolesta. ;)

Toki se edellinen kommenttisi osuus viitaten euroon oli, kuten myönnät, lipsahdus. Tuleehan noita itsekullekin. JOten se siitä.

Nyt sitten puheen ollen Eurooppa-aatteen kannattajina ministerit Soini ja Niinistö luonnollisesti joutuvat olemaan puolueiden yhdessä sopimien hallitusohjelman kirjauksilla. PS puolue ei siis ole sanoutumassa yksinään irti EU:sta koska eroa ei puolue voi yksin saada aikaan. On siis Arto talsittava sillä tantereelle jonka Paavo "PÖÖ" Lipponen ja ex-ministeri, nykyinen Tasavallan Presidentti, Sauli Niinistö saivat aikaiseksi. Olaan nyt ikään kuin toisten "armoilla kulkevia". Tällä tarkoitan lähinnä Saksan perässä kulkemista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #62

"Nyt sitten puheen ollen Eurooppa-aatteen kannattajina ministerit Soini ja Niinistö luonnollisesti joutuvat olemaan puolueiden yhdessä sopimien hallitusohjelman kirjauksilla. "

Juu, ja hyvin he osansa esittävät. Minuun ainakin menee täydestä ja oikein sydäntä lämmittää tällaisella vanhalla Eurooppaa sympatisoivalla, tai fantsuttelevalla, kuten jotkut niin hauskasti asian ilmaisevat. :)

Tietysti toivoisin että tämä Soinin ja Niinistön Eurooppa- myönteisyys olisi aitoa, eikä esitystä ja se aiempi anti-Eurooppalaisuus olisikin ollut pelkkää teatteria, äänien keräämistä populismia hyväksi käyttäen.

Olipa asia miten tehansa, niin ainakin se on tullut todistetuksi että Soini ja Niinistö osaavat vetää tarvittaessa sekä pro- että anti- eurooppalaista roolia.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #39

Toivasen artikkelin perusteella uskon - huom. uskon - että suurin osa suomalaisista suhtautuu Eurooppaan ja sen edustamaan arvomaailmaan, sivistysperintöön ja eurooppalaisten kulttuurien (kansakuntien) monimuotoisuuteen myönteisesti. Se on vapaaehtoisuuteen perustuvan Eurooppa-aatteen pohjalla.

Tämä 'Eurooppa-aate' tarkottaa kansojen lähentämistä toisiinsa - ei valtioiden itsenäisyyden ja erilaisten kulttuurien pakonomaista yhdistämistä tai niiden omaleimaisuuden häivyttämistä. Edellistä "Mr. Eurooppa" eli Erkki Toivanen nimittää ns. Eurooppa-aatteen perusvireeksi, jälkimmäistä 'euroideologiaksi'. Jotta voi ymmärtää, mihin viittaan, pitäisi kai lukea Toivasen blogi.

Muista en mene takuuseen, mutta euroideologia on E.T.:n mukaan pitkälti generoinut nyky-EU:n ongelmia, pahentanut niitä tai jopa osaltaan ehkäisee osaltaan niiden ratkaisun.

Tuorein esimerkki on Ranska, joka rikkoo vakaus- ja budjettisopimusta, mutta vaatii nyt koko EU-jäsenistöltä ns. turvatakuu-klausuulin noudattamista. Samalla maa aikoo sulkea rajansa, julistaa poikkeustilan, panna perustuslakinsa uusiksi jne.
http://www.talouselama.fi/uutiset/ranska-heitti-ju...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #63

"Tuorein esimerkki on Ranska, joka rikkoo vakaus- ja budjettisopimusta, mutta vaatii nyt koko EU-jäsenistöltä ns. turvatakuu-klausuulin noudattamista. Samalla maa aikoo sulkea rajansa, julistaa poikkeustilan, panna perustuslakinsa uusiksi jne."

Tässä retoriikassa on ristiriitaista se että kun Suomi noudattaa sääntöjä(nythän se ei niitä noudata enää) niin Suomea arvostellaan mallioppilaana olemista ja liiasta kuuliaisuudesta ja ortodoksisesta sääntöjen noudattamisesta. Sitten kun muut rikkovat sääntöjä, kuten Ranska, niin sitä sitten pidetään rikollisena.

Minusta sääntöjen noudattaminen on kaksipiippuinen juttu. Toisaalta on hyvä että on säännöt ja niiden noudattaminenkin on hyväksi, mutta sekin on hyvä ettei sääntöjen valvominen ole turhan pikkutarkkaa, varsinkin kun säännöt ovat mitä ovat tässä unionin alkuvaiheessa, eivät ne aina joka tapauksessa niin kovin hyviä sääntöjä taida olla.
---------

"Muista en mene takuuseen, mutta euroideologia on E.T.:n mukaan pitkälti generoinut nyky-EU:n ongelmia, pahentanut niitä tai jopa osaltaan ehkäisee osaltaan niiden ratkaisun."

Periaatteessa olen samaa mieltä, mutta taidan olla eri mieltä siitä mikä on euroideologiaa. Toki sitäkin varmaan on, mutta paljon vähemmän kuin mitä Seppo ajattelee niitä olevan.

Varmaa on että tehdään paljon myös huonoja direktiivejä, mutta sitäkään ei voida kokonaan välttää. Niiden suhteen pitää olla pitkämielinen ja ne pitää pyrkiä poistamaan tai muuttamaan.

Janne Hilden

Valtiomiehiä on moneen lähtöön.
Tsekin presidentti keräsi tänään pisteitä kannattajiltaan, osallistumalla islamin vastaiseen marssiin :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ja Kanada lisäsi pakolaiskiintiötään.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #25

Ja puolet USA:n osavaltioista kieltäytyy nyt ottamasta vastaan syyrialaispakolaisia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Arto, sinä olet siis sitämieltä, että Soini ei olekaan turha ministeri !

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Eihän tällaista kaikkea tarvitsisi ihmisille tähdentää, ellei joillain ihmisillä olisi massiivisia hahmottamisvaikeuksia sen suhteen, että heinäsuovasta ei kannata kytätä terroristeja, ammattilaiset kaivavat heidät kyllä esille jos heitä on.

Terve varovaisuus on hyväksi, mutta siitä ei ole mitään hyötyä yhteiskunnassa että pingotetaan monomaanisesti pelkojen ja epäilysten ympärillä niin, että joillain tavallisilla tallaajilla on jo sisäänrakennettu erinäköisen ihmisen viha. Se ei auta kenenkään sopeutumista tänne.

Olen tyytyväinen Soiniin siinä mielessä, että hän on jo siirtynyt tässä asiassa populismin loukusta realiteettien tasolle. Vastuu ja korkea tehtävä näköjään jalostaa. Mahtaa olla hänestä raskasta, että osa hänen kärkimiehistään ja naisistaan kuluttaa kaiken energiansa epäluulojen lietsontaan, kun töitä olisi jos jonkinmoisia tehtäväksi. Noilla ihmisillä olisi ihan toisia osaamisen alueita. Esim. joku Hakkarainen tai Halla-aho eivät todellakaan ole mitään toisten kulttuurien asiantuntijoita vaan heidän taitonsa on jossain muualla, valitettavasti. Hakkarainen esimerkiksi voisi antaa yrittäjyyteen ja Halla-aho Ukrainaan.

Hukattuja taitoja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Taito ehkä onkin avainsana. Taito, taiten. Taito ei kaipaa mustavalkoisia maailmankuvia eikä hierarkiota jotka perustuvat näille. Ihmiset jotka omistautuvat niille myös tuhlaavat pois taitonsa. Taitoon liittyy aina geneorisiteetti halu olla mukana rakentavasti taitojaan osoittaen.

Matti Kolehmainen

Niinpä niin. Saksassakin näköjään virkavalta hoitaa ja estää? Ongelmana on mielestäni kansalaisten aito huoli viranomaisten (EU) kyvyttömyyteen hoitaa enään mitään asioita järjellisesti. Ilmiselviä asioita vain vatvotaan edestakaisin ja välillä laitetaan joku siantuntija hokemaan kansalaisille, että emmehän me mitään voi tehdä kun perustuslaki, kansainväliset sopimukset ja plaaplaa kieltään kaiken järjellisen toiminnan. Siihen kun vielä pätkäistään päälle salailu asioiden oikeasta tilasta niin eiköhän siinä riitä suomalaisille syitä radikalisoitua. Sinunkin ajatuksesi siitä, että vain nyökyttelijät keskustelisivat maahanmuuttoasioista kuulostaa oksettavalta. Taitaa Hakkarainenkin tietää enemmän eri kulttuureista kuin sinä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Sinunkin ajatuksesi siitä, että vain nyökyttelijät keskustelisivat maahanmuuttoasioista kuulostaa oksettavalta"

Taas Uuden Suomen keskustelun taso vaihtelee kun täällä on taas keskustelijoita, jotka keksivät päästään juttuja ja pöyristyvät niistä. Ottaisit nyt verkkokeskustelun perusasiat haltuun.

Matti Kolehmainen Vastaus kommenttiin #60

Olen samaa mieltä kanssasi keslustelun tasosta. Ihminen joka vetää puheisiinsa kolmannen henkilön (Hakkaraisen) ja heittää epämääräisiä arvioita hänen tiedoistaa ja taidoistaan niin pidän keskustelijaa moukkana. Mutta ymmärrän kuinka suuri kiusaus sinullaisella kirjoittelijalla on ottaa Hakkarainen esiin tällaisesti. Onhan hän teidän "paremmintietävien" jatkuva sylkykuppi.Eiköhän se Teuvo ole siellä maailmalla kulkiessaan tutustunut kulttuureihin.Olen tavannut tämän Hakkaraisen muutaman kerran ja hänestä voisi moni ottaa mallia kiertelemättömässä ja suorassa ulosannissa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #79

"Ihminen joka vetää puheisiinsa kolmannen henkilön (Hakkaraisen) ja heittää epämääräisiä arvioita hänen tiedoistaa ja taidoistaan niin pidän keskustelijaa moukkana."

Nyt tuli moukkakin sitten määriteltyä.

"Olen tavannut tämän Hakkaraisen muutaman kerran ja hänestä voisi moni ottaa mallia kiertelemättömässä ja suorassa ulosannissa."

Ihmisten keskeisessä kanssakäymisessä tavataan esiintyä tahdikkaasti ja diplomaattisesti, pyritään olemaan ärsyttämättä. Asiat jotka ärsyttävät muita pidetään sisällä ja ne tuodaan esiin vain jos se on ehdottoman välttämätöntä, silloinkin mahdollisimman tahdikkaasti. Näin menettelevät yleisön palvelijat, lääkärit, autokauppiaat jne. , jos ovat fiksuja. Suoraan puhuminen on tyhmää, tai ainakin moukkamaista.

Minä puhun itse usein liian suoraan, olen moukkamainen, tunnustan sen. Minun pitäisi olla fiksumpi ja sosiaalisempi jos tahtoisin pärjätä. No, jotkut pärjäävät vaikka ovat suoria, kuten Hakkarainen. Olen vähän katkera siitä, joskus moukallakin on tuuria, minulla vaan ei ole ja se pitää hyväksyä. :)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"...ellei joillain ihmisillä olisi massiivisia hahmottamisvaikeuksia sen suhteen, että heinäsuovasta ei kannata kytätä terroristeja, ammattilaiset kaivavat heidät kyllä esille jos heitä on."

Selittäisitkös millä mekanismilla tämä onnistuu tilanteessa, jossa rajan yli tunkee paperitonta väkeä, josta ei tiedä keitä he ovat, ja mihin päätyvät?

Ai niin, ja kun ajattelee vaikka tuota Ranskan keissiä, jossa osa tekijöistä oli vuosia asunut Ranskassa tai Belgiassa, ja osa oli jopa ollut ammattilaisten seurannassa, ja siitä huolimatta heidät "kaivettiin esille" vasta kun olivat itse levinneet ympäri lähialuetta yhdessä 140 sivullisen kanssa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"heidät "kaivettiin esille" vasta kun olivat itse levinneet ympäri lähialuetta yhdessä 140 sivullisen kanssa."

Jos ammattilaiset eivät kyenneet heitä esiin kaivamaan, eivät he tule esiin myöskään niin että levitetään erilaisia mielivaltaisia päättömiä huhuja, sillä ei näillä huhujen levittäjilläkään ole mitään todellista tietoa asioista.

Eipähän sitä tietoa ole etukäteen myöskään sarjamurhaajista, koulusurmaajista, Breivikeistä, tai hulluista piloteista, jotka muuten vain, huvikseen, ohjaavat lentokoneita päin vuorenseiniä.

Vaikka nämä jidahistkin voidaan luokitella samoin hullujen kaartiin, kuten koulusurmaajat ja rasistisin motiivein tappavat Breiviikit, islamilaisen terrorin juuret ovat kuitenkin ääriliikkeissä, kuten ISIS ja AL Quaida ja näitä jihadisti- zombeja ohjataan muualta käsin. Ongelmat ovat siis ehkä täällä meidän omissa yhteiskunnissamme ja ne on hyvä tiedostaa, mutta syy ongelmien kärjistymiseen löytyy siis jihadistien tapauksessa muualtakin kuin omasta yhteiskunnasta.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #55

"Jos ammattilaiset eivät kyenneet heitä esiin kaivamaan, eivät he tule esiin myöskään niin että levitetään erilaisia mielivaltaisia päättömiä huhuja..."

Onkos Vihavaisella esittää jokin konkreettinen esimerkki siitä, millaisia "päättömiä huhuja" minä olen levittänyt, vai onkos tässä nyt kysymys sellaisesta klassisesta olkiukosta?

Paikallisten kahjujen osalta meillä on mm. tehty muutoksia lääkärien ja muiden ilmoitusvelvollisuuksiin jne., jotta heidät saataisiin mahdollisimman hyvin seulottua ennen kuin mitään pääsee tapahtumaan.

Rajavalvonta erityisesti EU:n sisärajojen osalta on vähän toisenlaisissa kantimissa. Kunhan toivotaan että rajan yli tulleet ilmoittautuisivat jollekin viranomaiselle. Tyhmempi voisi kuvitella, että pystyäkseen erottelemaan potentiaaliset pahantekijät, "asiantuntijoiden" pitäisi edes tietää keitä maassa liikkuu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #58

"Onkos Vihavaisella esittää jokin konkreettinen esimerkki siitä, millaisia "päättömiä huhuja" minä olen levittänyt, vai onkos tässä nyt kysymys sellaisesta klassisesta olkiukosta?"

En tarkoittanut suoranaisesti ketään blogistia vaan keskustelua yleensä, enkä nyt halua lähteä tutkimaan Tomin kaikkia sanomisia, josko niistä löytyisi päättömiä huhuja, näillä palstoilla sellaisia kyllä esiintyy.

Olisi kyllä asiallista jos saataisiin se aikaiseksi että turvapaikanhakijat rekisteröitäisiin mahdollisimman tarkasti siellä mihin he ensimmäiseksi saapuvat. Sen jälkeen he tietenkin saavat liikkua vapaasti kunhan pystyvät esittämään paperinsa viranomaisille pyydettäessä.

Toki, jos terroristiuhka kasvaa, pitää valvontaa rajoilla tiukentaa, vaikka se onkin valitettavaa. Onhan viranomaisilla nykyaikana keinoja seurata ihmisten liikkumista. Kännykkä on yksi asia mikä paljastaa kantajansa sijainnin. Tarvittaessa henkilö voidaan vaikka pannoittaa, kuten susi tai karhu, se ei ehkä vielä ole laillista, mutta siis mahdollista.

Kahjut pitäisi tunnistaa, kuten rattikuopot ja lääkepilvessä ajavat, jotka aihauttavat vaaraa liikenteessä ja muuten.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Hyvä veto Ilkka - tosin siinä Markunkin blogissa oli oma ajatuksensa. Huomasin että siellä oli jännitteitä keskustelussa...

Mutta ei hätä ole tämännäköinen sillä Hirvimäen selän takaa teitä ei näe kumpaakaan! ;-)

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2067...

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Lohdullista.

En ole ainoa ärtynyt Uuden Suomen toimitukseen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Jonkinlainen parodiahorisontti lienee olevan ylittymässä kun aikuiset miehet tarvitsevat lohdullisuutta tällaisessa asiassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onhan niitä lehtiä joista saa ihania islamfobiota että yöunet tulee. MV, Vauva.fi, Hommaforum jne.

Reijo Tossavainen

On äärimmäisen typerää ja sinisilmäistä väittää, että maahantulijoiden joukossa ei olisi terroristeja, sillä Eurooppaan on tullut satoja tuhansia henkilöitä. Sellaiseen porukkaan mahtuu monenlaista väkeä. Myös terroristeja, jotka täällä jo ennestään olevien ohella odottavat vain toimintakäskyjä.

Mutta jos lähtee ajattelussaan siitä, että maahanmuutto ja monikulttuurisuus ovat niin ihania asioita, että niitä vastaan ei voi esittää minkäänlaisia vasta-argumentteja, niin silloin suvaitsemattomuus ja ahdasmielisyys suorastaan hirvittävät. Siitä ei hyvää seuraa.

On pimeää. Liian pimeää.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Reijo Tossavainen - saan sinulta eston blogiisi kun laitan joskus linkin, niin väitit.

(se ei ollut se syy kuten molemmat tiedämme)

Noh, sinä laitat copy pastella koko blogin joten taitaa olla aika antaa esto sinun itsellesi nyt tähän blogiin?

Olisi homma linjassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"On pimeää. Liian pimeää."

Pimeää on väittää tai antaa ymmärtää että kaikki ne sadat tuhannet olisivat agentteja tai terroristeja, jotka vain odottavat toimintakäskyjä, jostain.

Se on myös äärimmäisen typerää ja yksisilmäistä.

Suurin osa siitä porukasta on ihan tavallista väkeä, normaalin rehellitä ja normaalin vilpillistä, kuten suurin osa perussuomalaisten äänestäjistäkin on.

Mutta niin isoon joukkoon toki sopii myös muutamia Tynkkysiä, Immosia ja Hakkaraisia ja ehkäpä rikollisiakin, tuomittavana olleita, tuomittavaksi joutuvia ja tuomion jo saaneitakin.

Janne Hilden

En nyt vertaisi tynkkysimmosia massamurhia suorittaviin islamisteihin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"En nyt vertaisi tynkkysimmosia massamurhia suorittaviin islamisteihin."

Eipä tietenkään, mutta onhan niitä polttopullon heittäjiä ja jotkut on kuulemma olleet aseiden kanssa heilumassa vastaanottokeskusten lähellä, ja onhan Beivik.

Eiväthän persut toki sellaisia ole,
mutta isoon porukkaan mahtuu kaikenlaisia vipeltäjiä.

Sari Haapala Vastaus kommenttiin #43

"Eipä tietenkään, mutta onhan niitä polttopullon heittäjiä ja jotkut on kuulemma olleet aseiden kanssa heilumassa vastaanottokeskusten lähellä, ja onhan Beivik."

Mihin homogeeniseen joukkoon nämä kuuluvat, ja mitä tekemistä Tynkkysellä, Hakkaraisella ja Immosella on polttopullojen heittäjien ja Breivikin kanssa? Heittelet vaan nimiä ilmaan, vaikka nimeämilläsi henkilöillä ei ole mitään tekemistä islamistiterroristien tai minkään väkivallantekojen kanssa.

Onhan niitä Hitler, Stalin, Breivik, Vihavainen, Shkupolli, isoon maanosaan mahtuu kaikenlaisia vipeltäjiä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #45

"Tynkkysellä, Hakkaraisella ja Immosella on polttopullojen heittäjien ja Breivikin kanssa? Heittelet vaan nimiä ilmaan, vaikka nimeämilläsi henkilöillä ei ole mitään tekemistä islamistiterroristien tai minkään väkivallantekojen kanssa."

Tarkoitin vain että Tynkkunen, Hakkarainen ja Immonen eivät ole sellaisia kuin kaikki muut persut, elli etteivät kaikki persut käyttäydy kuten he.

Vai ovatko sinun mielestäsi kaikki persut kuten Hakkarainen, Immonen tai Tynkkynen?

Minusta ei se nyt niinkään ja sitä tahdoin vain sanoa.
Mutta isoon joukkoon mahtuu myös Hakkaraisia, Immosia ja Tynkkysiä.

Jos ei vielä mennyt jakeluun niin varmaan syynä on myöhäinen ajankohta.

Sari Haapala Vastaus kommenttiin #46

Sinulla siis on ainoastaan jonkinlainen fiksaatio perussuomalaisiin, koska otat ne aina esille ja siirrät asian niihin riippumatta aiheesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #50

"Sinulla siis on ainoastaan jonkinlainen fiksaatio perussuomalaisiin, koska otat ne aina esille ja siirrät asian niihin riippumatta aiheesta."

Aiheena ole terroristit ja maahanmuuttajat, sekä kysymys siitä ovatko maahanmuuttajat terroristeja.

Minun mielipiteeni on ettei se että maahanmuuttajien joukossa voi olla terroristeja tarkoita sitä että maahanmuuttajat ovat terroristeja. Havainnollistin tätä mielipidettäni ottamalla tutumman esimerkin, minkä tovoin selventävän asiaa. Luulisi nimittäin olevan helppoa ymmärtää etteivät kaikki perussuomalaiset ajattele kuten Immonen tai Hakkarainen ajattelee.

Sari Haapala

Eikös Huuskon ja näiden eräiden tutkijoiden ja asiantuntijoiden mukaan Isis pyri luomaan vastakkainasettelua ja konfliktia koko Euroopassa muslimiväestön ja muiden asukkaiden kesken. Samalla kuitenkin kielletään, ettei turvapaikanhakijoiden joukossa olisi potentiaalisia terroristeja. Tämähän sotii täysin toisiaan vastaan, sillä turvapaikanhakijoiden joukossa on helppo saada Isiksen jäseniä kaikkiin haluttuihin valtioihin, ja jos Isiksen tavoite on luoda konfliktia muslimien ja muiden välille, ei Syyrian sotatoimiin osallistuminen ole mikään syy iskujen kohdistamiselle tiettyihin valtioihin vaan uhka olisi kaikkialla. Saksan tiistainen esimerkki tukee juuri tätä.

Asiantuntijat ja tutkijat siis tunnustavat että terrorismin uhka on kaikkialla, mutta samalla toteavat että sille ei vain voi tehdä mitään.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kun nettihöpötystä oikein halutaan pitää hengissä, niin näin sitä tehdään ja väitetään väittämästä päästyä, että olisin sitä mieltä, "ettei turvapaikanhakijoiden joukossa olisi potentiaalisia terroristeja". Minä kun olen vain yrittänyt sanoa mielestäni selkokielisesti, että turvapaikanhakijan ja terroristin välille ei voi vetää yhtäläisyysmerkkiä. Samaa mieltä ovat muun muassa presidentti Niinistö ja ulkoministeri Soini.

Aika monissa ihmisryhmissä on valitettavasti potentiaalisia terroristeja, myös Eurooppaan saapuneiden turvapaikanhakijoiden joukossa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvä huomio tuo nettihöpötyksen ikiliikkujan etsiminen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

En ole kuulut pres. Niinistön missään väittävän, etteikö turvapaikanhakijoiden joukossa olisi mahdollisia terroristeja. Pres. Niinistö, kuten Soinikin painotti, että pakolaiset ja Ranskassa tapahtunut terroriteko ovat kaksi eri asiaa. Suuri osa turvapaikanhakijoista pakenee juuri ISIS:n silmitöntä väkivaltaa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Terroristisolujen perustajien ei tarvi vaeltaa kohdemaihinsa turvapaikangakijoiden joukoissa. He voivat lentää ykkösluokassa puhtain paperein.

Janne Hilden

Jaa, mistä tuollainen olettamus?
Aika monen pidätysmääräyksen omaavan murhaajan naama ja nimi on on esim. Irakin ja Syyrian viranomaisten tiedossa, joten heille on onni matkustaa pakolaisveneessä anonyymina tänne raukoille rajoille.

Nytkin juuri Pariisissa piiritetään perjantain iskujen "pääarkkitehtia", joka ei varmasti Ranskaan ole millään charter-lennolla saapunut.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Nytkin juuri Pariisissa piiritetään perjantain iskujen "pääarkkitehtia", joka ei varmasti Ranskaan ole millään charter-lennolla saapunut."

Ei tuo kyseinen epäilty jantteri ole kyllä mikään turvapaikanhakijakaan, kun on Brysselissä kasvanut.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #65

Kummasti hän on vain pompannut keskelle sivistystä, kun hänen otaksuttiin olleen viimeisten tiedustelutietojen mukaan Syyriassa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #65

Vaikka ei ollut tuo heppu turvapaikanhakija, niin kovin helposti on päässyt huseeraamaan Eurooppaan. IS kirjoittaa tästä hepusta mm. näin;
"27-vuotiaan belgialaisen Abaaoudin mukaan pääsy Eurooppaan ei ollut helppoa, mutta kuukausien määrätietoisten ponnisteluiden jälkeen hän onnistui matkustamaan jihadistiystäviensä kanssa Belgiaan.

– Onnistuimme hankkimaan aseita ja perustamaan turvatalon samanaikaisesti kun suunnittelimme iskuja ristiretkeläisiä vastaan, Abaaoud väittää Dabiqin haastattelussa."

On siis tullut Eurooppaan ihan vaivatta. Miksipä ei sitten voisi tulla myös turvapaikanhakijoiden matkassa ilman rekisteröitymistä? Kaikkiahan ei ole rekisteröity laisinkaan.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14477228163...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #68

IS kirjoittaa: "Abaaoudin mukaan pääsy Eurooppaan ei ollut helppoa, mutta kuukausien määrätietoisten ponnisteluiden jälkeen hän onnistui matkustamaan jihadistiystäviensä kanssa Belgiaan."

Sirpa tulkitsee: "On siis tullut Eurooppaan ihan vaivatta. "

Hmmm.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #70

Et voi vakavalla naamalla väittää, että Euroopan rajojen ylittäminen on kovin työlästä kelle tahansa :)

Paitsi nyt Ranskan, koska siellä on sotatila.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #72

Nyt lähinnä ihmettelen, miten Sirpan prosesseointilaitoksessa kuukausien määrätietoinen taistelu Eurooppaan pääsemiseksi muuttuu "ihan vaivattomaksi".

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #73

Tiedätkö itse mitä henkilö tarkoittaa määrätietoisella taistelulla Eurooppaan pääsemisellä? Joka tapauksessa suhteellisen vaivattomasti kuitenkin pääsi perille ja ihan vaivattomasti. Ei tullut esteitä eteen. Sai hankittua jopa perillä aseita ja räjähteitä.

Mutta toki voit jatkaa puolusteluasi. Ei uppoa minuun, sillä pyrin ajattelemaan itse ja tekemään johtopäätökset ihan itse. Olen muuten saanut kuulla maassamme jo asuvilta naahanmuuttajilta etteivät hekään hyväksy nykyisenkaltaista löperöä maahanmuuttoa.

Kovin helposti on päässyt huseeraamaan Eurooppaan ja jopa ihan vaivattomasti. Näin voidaan sanoa minun prosessikapasiteetin mukaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #75

"Olen muuten saanut kuulla maassamme jo asuvilta naahanmuuttajilta etteivät hekään hyväksy nykyisenkaltaista löperöä maahanmuuttoa."

Mistä hyppäsit nyt maahanmuuttoasioihin?

Abdelhamid Abaaoud ei edes ole maahanmuuttaja vaan paljasjalkainen belgialaissyntyinen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #76

Toinpahan vain tiedoksesi, sillä olen havainnut sinun yhtenä kommentoijana kovin puolustelevan nykymenoa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #77

Jahas, missä esimerkiksi? Vähän huolissani tuosta sinun luetun ymmärtämisestä nimittäin.

Nyt on Sirpa sillä lailla, että me emme mahda sille juuri mitään, että tänne tulee runsaasti turvapaikanhakijoita. Valtiojohto ja eri elimet ja organisaatiot ovat mielestäni suorituneet tilanteesta varsin hyvin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että mielestäni asia on ongelmaton tai että meidän pitäisi ottaa tänne koko maailma.

Ja kun tänne on tullut ihmisiä ja osa heistä myös tänne jää, pitää heitä mielestäni kohdella yhtä asiallisesti kuin muitakin maan asukkeja. Tavallisia ihmisiä tavallisina ihmisinä, rikollisia rikollisina, niin kuin muutenkin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Miten niin voivat lentää? Entäs se viisumi? Sehän on pakollinen Eurooppaan lennettäessä mm. Irakista, Syyriasta ja monesta muusta maasta.

Viisumin tarve ja Suomen hyväksymät matkustusasiakirja;

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodei...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Eiköhän tuo asiakirjojen ja passien väärentäminen ole melko yksinkertaista, kun pätäkkää on tarpeeksi takana. Usein näiltä kiinnijääneiltä löytyy monen valtakunnan ja monen henkilöllisyyden passeja.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #66

Kyllä passeissa löytyy, mutta niistäkin monet voidaan todeta jo rajatarkastuksessa väärennetyiksi. Sitten se viisumin kohdalla onkin jo ihan eriluokan kysymys, sillä taitaa noista aidoista myönnetyistä viisumeista olla rajalla tieto.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kun täällä väitellään tikusta ja tikun paksuudesta niin tsekatkaa väliin mun logiikka eilisestä blogistani - en koe että pakolaisaalto on se terrorismin synnyttäjä etenkään Suomessa. Ihan perusteilla.

Syyrian sota ja siihen mahdollinen osallistuminen sen sijaan on mutta meillä on paksumpi nahka silti tässä asiassa Suomessa -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2066...

Toimituksen poiminnat