Punkkeri Mitä edestään löytää, ei ole välttämättä jättänyt mihinkään

Funky Trumpy

Donald Trump on kerännyt jälleen huomiota maailmalla lausunnoillaan. Hän ilmoitti että voisi vaikka ampua jonkun ja kannatus ei silti laskisi, samoin hän luonnehti Brysseliä "helvetinloukoksi" ja herätti nyt Euroopassakin jonkun verran tunteita. 

Tilanne on siitä mielenkiintoinen, että Trump on kirinyt ylivoimaisesti suosituimmaksi ehdokkaaksi republikaanien piirissä. Hän saattaisi jopa voittaa ja alkaa olla varma siitä. Lisäksi Trumpin kannatus afroamerikkalaisen väestön parissa hieman yllättäen on 25 % luokkaa.  

Mikä sitten voisi estää? Vauhtisokeus, julkisuuden paineessa ja kaikkivoipaisuuden huumassa heitetty, yksi huolimaton möläytys, joka ei enää menekään turhautuneita massoja puhuttelevan "suoran puheen" lokeroon. Trump on jo nyt kokeillut rajoja, hänen ajatuksensakin olisivat varmasti sinänsä riittäneet. 

On selvää että jos Trump säilyttää tukijansa voittaen esivaalin ja tekemällä kuitenkin itsestään vaikeasti kannatettavan, hän tulee lopulta häviämään varsinaisena vaalipäivänä. Trumpin möläytykset ovat jo nyt etäännyttäneet monia perinteisiä republikaanien kannattajia, samoin liikkuvat äänestäjät voivat tuntea Trumpin olevan liian voimakkaasti tunteita herättävä ainakaan näkyvästi fanitettavaksi. 

Hillary Clinton on osalle republikaanien äänestäjistä siedettävä paha jos vastassa on Trump, jota taas osa demokraateista kannattaa, jos vaihtoehtona on Clinton. 

Trumpin julkiset esiintymiset määräävät pitkälti kumpi porukka lopulta jää pienemmäksi ja jos hänen tavoitteensa toteutuu, näemme varmasti maailmanpolitiikankin tasolla asti erittäin mielenkiintoisia reaktioita. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän JarmoPulkkinen kuva
Jarmo Pulkkinen

Trumpin kannatusluvut ovat surkeita koko kansan tasolla: http://fivethirtyeight.com/features/donald-trump-i...

Rep esivaaleissa äänestää vihaiset valkoiset uskovaiset miehet ja alfa-gorilla-Trump vetoaa siihen porukkaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei kannata koskaan aliarvioida ihmisten typeryyttä.. eli eiköhän se ole Trump sitten.... itse asiassa joku Clinton ei olisi (toisista syistä) kamalasti parempi.... Sanders leimattaisiin kommariksi ja GOP:n puolelta Cruz on jopa (jos mahdollista) Trumpia kamalampi ehdokas.. ja muitahan ei ole mailla eikä halmeilla.

Tietenkin jos viisi vuotta sitten joku olisi ajatellut että Donald Trump on ykkösehdokas, niin hulluksihan sitä olisi pitänyt useimmat... maailma on vain edennyt hulluun suuntaan tai sitten sitä on itse vain wanhentunut :D Onhan sitä Suomessakin ollut... kuka nyt ajatteli "nuivien" tai persujen nousun etukäteen... tosin oli heitäkin, mutta heille naurettiin tai vielä pahempaa, ei välitetty..

Käyttäjän JarmoPulkkinen kuva
Jarmo Pulkkinen

Itselle suurimmät yllätykset ovat olleet Jeb!:n surkea kampanja, Sandersin kehittämä hurmos nuorissa ja Trumpin sitkeä gallupjohto. Jeb!:n rahat on valumassa Rubiolle, jonka veikkaan lopulta voittovan ehdokkuuden.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #5

Rubiolla tuskin on erityisiä mahdollisuuksia vaikka top5-listassa yleensä aina onkin. Cruz kun käy GOPn "ylimystölle" vielä pahemmin kuin Trump (SIC), niin Trump se sitten on mikä on "mielenkiintoinen" vaihtoehto ja jää nähtäväksi miten toimii ja mitä moisesta seuraa. Clinton vai Sanders on lähinnä kilpailu siitä sählääkö Clinton... ja miksei sähläisi.. kumpikaan ei juurikaan vakuuta. Ei hyvältä näytä ;) mutta minkäs sille mahtaa. Sandersin kannatus nuorissa ei yllätä yhtään.... ajattelitko että Clinton vetoaisi mikäli vaihtoehdot ovat noin huonot..

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Olen pohtinut, mikähän olisi sellainen möläytys, että Trumpin kannatus laskisi.

Itse pidin syksyllä Trumpin mahdollisuuksia ehdokkuuteen hyvin pienenä muslimien maahantulokiellon ja muslimirekisterin maininnan jälkeen, mutta ne vain paransivat Trumpin asemia, eli olin pahasti väärässä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Trump hallitsee sosiaalisen median aika suvereenisti, vaikkei sitä moni päältä päin huomaisi. Eihän Berlusconi tai Putinkaan kaatunut möläytyksiin (tosin etenkin Putin veti puolueettomalta medialta jalat alta tai tuhosi suoraan ettei nyt ihan vertaudu johonkin Trumpiin esim.).. tai vedetään vaikka natsikortti ja sanotaan ettei Hitlerkään kaatunut möläytyksiin etenkin kun oli kunnon propagandaministeri tukena. Ei mitään uutta taivaanrannan alla.. eri vivahteet vain.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

En osaa sanoa kumpi olisi pahempi Hilary Clinton vai Trump? Voi olla niin, että liikemiehenä Trump voisi ymmärtää enemmän maailmanrauhan tärkeyttä kuin Obaman ns. kasvattama Clinton.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

:D Trump on sen verran hullukortti ettei kukaan täysin varmasti tiedä mitä arvostaa.. ja se voi olla aika hengelle-hubaa maailmanrauhan kannalta. No ihmisethän kaipaavat jännitystä usein..

Clinton nyt arvostaa rahaa ja omaa arvoaan tai sen kuvan hänestä saa eli tavallaan "rauhallisempi" vaihtoehto sitä kautta (Trump arvostaa kyllä rahaa, mutta kun ei pääse koskaan Bloombergin lukemiin ja loputon kunnianhimo, niin voihan maailmanherruus tarjota yhden vaihtoehdon... vain pienesti huumorisilmin sanottuna). Kumpikin aivan hirveitä vaihtoehtoja sekä jenkeille että maapallolle, mutta niitten kesken peli voi mennä :D .. ja ihan mahdollista sekin ettei Sanders tai Cruz olisi yhtään vähemmän kamalia vaihtoehtoja... kukin omista syistään. Eli niin tai näin, niin päin sitä itseään mennään.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Trumpista tulee hyvä presidentti. Amerikkalaisille.

Toimituksen poiminnat