Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Toisin ajateltuani

Ihan hävetti kun luin aikaisempia kirjoituksiani. Olin kadottanut suhteellisuudentajuni ja vertaillut täysin kelvottomalla, epäreilulla ja liioitellulla tavalla Suomea muihin EU-valtioihin. Tavoitteetkin olivat epärealistisia, vaatimukset kohtuuttomia, minkä lisäksi kaiken taustalla huokui tulehtuneille mielille ominainen myötätunnon puute. 

Tarkoitan näillä kirjoituksilla niitä kertoja kun olen kritisoinut suomalaista politiikkaa, olkoonkin että kokoomus on nyt kolmannessa hallituksessa niihin vaikuttamassa. Tietenkin vallankäytön pitää olla suoraa ja vaikutusten välittömiä, sitähän ne suomalaisessa politiikassa ovatkin. Siihen vaikuttaa ratkaisevasti se mahdollisuuksien avaruus joka avautuu edessämme palkintona kun kuitenkin olemme vähiten korruptoitunut maa. Toisaalta kokoomus onnistunut täydellisesti tavoitteissaan kaikissa kokoonpanoissa ja perussuomalaisetkin hienosti nykyisessä, keskustasta puhumattakaan. Muun väittäminen olisi jonninjoutavaa selittelyä, asioiden tahallista mutkistamista, siis suoraan sanottuna tyypillistä poliitikkojen muminaa.

Nykyisin tietoa on saatavilla joka paikasta, internet ei unohda ja ulkomuistin sijaan lähteiden tarkistus, niiden luotettavuuden arviointi ja artikkelin lähdeaineistoon perehtyminen ovat nykyisin tälläkin palstalla valtavirtaa. Kyllähän ihmiset nyt tällaisten mahdollisuuksien myötä, hyvänen aika, tietävät ihan tarkalleen miten päätöksenteko toimii. He osallistuvat, ottavat selvää ja käyttävät asiansa kannalta yhteiskunnallisesti vaikuttavia kanavia. Ei heitä pystyisi enää hämäämään ontoille kuvajaisille ja vastakkainasettelulle rakentuvalla populismilla. Sen vuoksi edes opposition ei ole tarvinnut moiseen syyllistyä, ei edes perussuomalaisten ollessa siellä, vaikka pelättiinkin että jutuille tulisi turhan paksut höysteet voitonvarmuuden myötä. Nykyinen oppositio on onneksi kokeneista ja maltillisista toimijoista rakentuva, erittäin yhtenäinen ryhmittymä, jonka toimintakyky on huippuluokkaa.

Halllituksen punoessa mestarillisesti verkkojaan heidän ymmärtämänsä parhaan mahdollisen Suomen saavuttamiseksi, on oppositio kuitenkin unilukkarina korjannut sen reittiä. Sittemmin onkin ollut lausunnoista luettavissa, että helppoon kauteen jo nyt pitkästyneet ministerit puolueineen siinä vaan ovat koepalloillaan testanneet edustajakollegoidensa valppautta. Hyvä yhteishenki on kuitenkin aatteellisia eroja tärkeämpi, mikä on mahdollistanut veijarimaisen leikinlaskun hallituksen ja opposition välillä niiden sisältämistä puolueista riippumatta. 

Mitä hätää olisi olla suomalainen poliitikko, mitä muka muuttaisit? Meillähän on täällä kaikki hyvin, sen kun vaan pidetään paketti kasassa ja vähän viilaillaan. Esimerkiksi Suomessa on verrattain maltilliset verot siihen nähden mitä sillä rahalla saamme. Esimerkiksi sosiaali- ja terveyspoliittista uudistusta on tehty jo kohta toistakymmentä vuotta, mutta toteutusta ei ole saatu sovittua, koska halutaan tehdä käyttäjille varmuudella paras malli. Sellainen, jossa yksityiskohdatkin on huomioitu loppuun saakka. Tämä on päättäjille lankeavaa painetta siitä että heidän edustajamansa järjestelmä on ehkä kallis, mutta kuitenkin paras maailmassa. Saman periaatteen voimme heijastaa mille tahansa politiikan sektorille. Aina voi napista jos niin haluaa. 

Maahanmuutosta on, pakolaiskriisin tai kansainvaelluksen nimellä vaihtelevasti kulkien, puhuttu asian monitahoisuuteen liittyen aivan liian vähän. On aivan selvää että kyseinen liikehdintä on meille tarkoitettu lahja sieltä mistä kaikki hyvä keskuuteemme muutenkin siunaantuu ja sikäli on moraalisesti ihan oikeutettua iloita väestöpyramidin tasoittumisesta ja esitellä työvoimapoliittisia laskelmia.

Yksien onni on aina joidenkin toisten tappio ja onneksi tietää että meillä tulee taas kohta mainokset jaettua, vessat putsattua, ym. tarpeellista tehtyä kun rääsyläiset saapuvat nyssäköineen järjestelykeskuksiimme.  Vieläpä tuo kaikki tehdään edulliseen hintaan, halvinta on ollut aina joukkotuhontojen aikaan. Voisikin joku Afrikan gepardisuikka pistää vähän tuulemaan, mutta jos mahdollista niin vasta juhannukselta. 

Vahvasti näyttää siltä että on todellinen marjakesä tulossa ja olisi niitä poimittavaksi vielä sen ensimmäisen thaimaalaisaallon jälkeen. Tosin hinnat on jo pudonneet ja thaimaalaisilla alkaa koulu. Afrikkalaiset ja Lähi-idän kansat vaan ovat aina osanneet iskeä juuri tähän väliin, mutta he ovat melkolailla kiintyneet kotiseutuihinsa ja houkuttelu Eurooppaan on vaatinut valtiovallan toimenpiteitä. Viimein strategia onnistui ja saimme liki 30 000 työnhakijaa, raavaita miehiä ja parhaassa työiässä. Oletan että ensi itsenäisyyspäivän vastaanotolla näemme tähän saavutukseen osallistuneiden virkamiesten liepeissä ihan uusia ja näyttäviä kunniamerkkejä. Vaikutukset talouteen ja yhteiskuntaan olivat välittömiä, minkä lisäksi osa tulijoiden mukana tulleista kulttuurillisista piirteistä jää pysyvästi rikastuttamaan arkeamme. Moninaisuutta on syleiltävä ja vasta silloin voi saada takaisin sen mitä Suomeen syntyessään menetti. 

Lisäksi sääntelyllemme nauretaan, mutta kyllä niistä kaikki on tehty meidän parhaaksemme. Kun asiantuntijat päättävät keskenään, syntyy paras mahdollinen lopputulos. Pysäköintikiekko on toistaiseksi ainoa selkeä ylilyönti, sen ei tarvitse olla tietynlainen. Muuten on mahdoton löytää perusteettomia vaatimuksia, sillä säädöksiä on tehty joka vuosi lisää, joten tietenkin johdonmukaisuudesta on pidetty kiinni. Siksi on aivan turha avata keskustelua millaisia muutoksia tulisi tehdä, koska jokaisen rajoituksen tai muun määräyksen suorat hyödyt pystytään tutkimuksellisesti osoittamaan. Sen vuoksi "turhaa" byrokratiaa ei olekaan, eikä varsinkaan Suomessa. 

Salaisuus hyvinvointiimme on kuitenkin hieman yllättävä, koska se on niin syvällä puitteissa: onnistunut ja pitkäjänteinen energiapolitiikka. Suomessa on tuulipuiston teho sisämaassa kuitenkin n. 15 % puiston kapasiteetista, joten valtion korvatessa erotuksen siihen että myllyt pyörisivät koko ajan on kuitenkin hyvät perusteet. Tukemalla kannattamattomana pidettyä tuulivoimaa, varmistetaan sen kannattavuus ottamalla rahat niiltä jotka eivät vielä tajua käyttää tuulivoimaa. Kun he sitten tajuavat siihen siirtyä, otetaan hieman enemmän niiltä jotka eivät vieläkään tajunneet. Tavoitteena on että 50 % käyttäisi tuulivoimaa ja toinen 50 % maksaisi kolminkertaisia sähkölaskuja sen vuoksi. Luontoarvot ovat tärkeitä, muttei pelkällä tuulivoimalla sentään voida koko Suomea pyörittää, niin joidenkin on käytettävä myös ydin-, vesi-, turve- ja hiilivoimaa. Muuten jää kik-paistos kylmäksi. 

Loppuun vielä syvällinen kysymys: jos kaikki eläisivät ekologisesti, niin keitä parempina vihreät silloin pitäisivät itseään? 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

No onhan tämäkin Ilkan julkaisema kirjoitus, vaikkei olekaan päivätty 31.03.2016.

Toimituksen poiminnat