Punkkeri Mitä edestään löytää, ei ole välttämättä jättänyt mihinkään

Our made man Petteri

Kommentoin asiaa puoluekokouspaikalta, joskin kyseessä on silti mielipidekirjoitus. Täällä niin monella on faktaa ja etenkin puolueen ulkopuolisilla kiistatonta faktaa mm. kokoomuksen asioista, että parempi mennä vastavirtaan jotta erottuu. 

Elina sai hyvän äänimäärän, mutta hävisimme. Eipä ole ensimmäinen kerta, viimeksihän kannatin Vapaavuorta, joka hävisi myös. Silloin kampanja oli kevyt ja nopea, tietääkseni ehdokkaan omasta toiveesta. Nyt jokin ympyrä sulkeutui, sillä olihan ensimmäinen kerta kun osallistuin puolueen puheenjohtajakampanjaan, mikä olikin kaikista vaaleista ainoa johon en vielä ollut osallistunut. Nyt on kaikki koettu.

Varapuheenjohtajavaali käydään huomenna, tosin se on enemmänkin puolueen sisäistä neppailua, jossa toki kampanjoidaan ja tsempataan, siitäkin huolimatta ettei se ketään muita kiinnosta. 

Tapasin ohimennen myös Tommi Parkkosen Iltalehdestä ja hän on paljonkin kirjoituksiaan leppoisampi kaveri. Muut puolueen ulkopuoliset julkkikset ovatkin antaneet vielä odottaa itseään, mutta ehkä täällä heitä on. 

Li Andersson päätyi odotetusti vasemmistoliiton puheenjohtajaksi, mikä on hyvä niin vasemmistolaisille kuin oikeistolaisille, keskusta on tottunut vain svengaamaan mukana, vaikkeivat poliitinen keskusta olekaan. Silläkin mielikuvalla tuppaa olemaan hintansa ja vähitellen on yrittäjäguruna sekä asiajohtajana pidetyn Sipilänkin pakkeli alkanut lohkeilla.  

Ostin täältä kokoomuksen logolla olevan hiirimaton ja Vapaavuoren kirjan Puolivallaton Suomi (esittelen tässä blogissa tietenkin heti kun saan luettua). Monia mielenkiintoisia tuttavuuksia on tullut solmittua ja virallista nimitystä odotellessa voin ilmoittaa että olen ilmeisesti nousemassa Eurooppalainen Suomi ry:n Pohjois-Savon piirin puheenjohtajaksi. Luottamusta kerrassaan satelee :) 

Petterin valinta oli odotettu jo ensimmäisellä kierroksella, joskin toisella Lepomäen pudottua oli ainakin minulle kohtalaisen selvää ettei Stubb voita.

Oliko se sitten minusta hyvä vai huono? Sitä olen itsekin miettinyt, enkä tiedä vieläkään.  

Tietysti jos on seurannut ja tietää minun panostaneen juuri Lepomäen kampanjaan, niin hetkeksi on hyvä pysähtyä ja ymmärtää ettei tässä ei ole kyse henkilöstä, vaan linjasta.

Oliko Stubbin linja minusta sittenkään huono? Ei yleisesti.

Oliko se huonompi kuin Lepomäen? Kyllä oli.

Oliko se huonompi kuin mihin Orpo kokoomuksen vie? Aika näyttäisi, joskin sellainen vertailu olisi turhaa. 

Alexin suuntaan esitetty kritiikki tulee tyypillisesti muilta kuin kokoomusta äänestäneiltä, liittyen aina ja poikkeuksetta mielikuviin hänestä henkilönä, joten siitä on vaikea erottaa mitä kokoomuksen osalta pitäisi tehdä. Harva sen prosenttijutun jälkeen on kritisoinut toimintaa valtionvarainministerinä, saati puolueen puheenjohtajana. Selittävänä se, että pitäisi tietää jotta voi kritisoida, mutta ei se tällä sivustolla ainakaan ennen ole mitään estänyt. Jään siis odottavalle kannalle vielä jälkipyykin osalta. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Seppo Hildén

"Eurooppalainen Suomi ry:n Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja"

Tää on hauska kombinaatio.

Käyttäjän MikaVenlinen kuva
Mika Venäläinen

Niin, ihan vaan kysyisin, että mikä "kombinaatiossa" sinua huvittaa?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Osaa Seppo olla mukavakin mies, mutta nyt ei nähnyt aiheelliseksi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Prosenttijutun" möi kansan tietoisuuteen ennen joulua Ville Niinistö, jopa demarit jäivät televisioidusta välikysymyksestä pois. Mielestäni hän on ansainnut kutsun Orpon voitonjuhliin Turun torille.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Yhden vaalilupauksen Orpo antaa turkulaisille kannattajilleen:

- Jos tulen valituksi, eiköhän pidetä juhlat Turun torilla."

http://www.turkulainen.fi/artikkeli/399391-petteri...

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #6

Okei, en minäkään ihan kaikkea ehdi rekisteröidä. En ole varma edes olenko tuosta kuullutkaan, jos oli puheessa, niin eipä rekisteröitynyt ainakaan samaan osioon jolla kuuntelin varsin yksiselitteisiä linjauksia myös järjestötoiminnan kehittämisen saralle, otin meinaan juuri ne mitä suurimmalla ilolla vastaan. Hänen taustansa on nimenomaan järjestötoiminnassa, niin painotus on tulevista vaalivuosista huolimatta jotain mitä hänen kokemuksellaan on varmasti tullut pistettyä hieman huolestuneena merkille.

Sanonpa julkisesti, niin on hyvä vaan jos joku kopioi ja ottaa innolla mallia: Kaikkia puoluejärjestöjä koskien ja etenkin paikallisyhdistyksille tiedoksi että JOS sanoo olevansa kansanliike ja nimikin on (jumalauta!) kokoomus, niin mikäli paikallistoiminta on kovin kaavamaisesti vaaleihin painottunutta, ei tule pelkästään mokattua kokoomuksen osalta halukkaiden jäsenten suhteen. Syntyy kämmäilyn verhoama kokemus, jonka johdosta pahimmillaan x määrä heistä, syystä tai toisesta kyllästyneistä, kertoo sitten kokemukseensa vedoten millaista on politiikka. Se on ihan totta, jos häntä on kohdeltu niin ettei otettu mukaan tai nimenomaan erikseen keksitty sitä yhteistä tekemistä, varsinkin kun on uusi jäsen mukana. Esimerkiksi pidetty vaikka ihan viralliset asiakirjat tuottava kokous aiheen tiimoilta ja kyselty innokkuutta vaikka hohtokeilaukseen tai mitä näitä kaikkia onkaan. Eikä maksa paljon. Yhdistys tietty vielä maksaa senkin vähän.

Liittymässä olevan ja ennen jäsenmaksuaankaan pakittavan, saati liittyneen jäsenen odotuksiin vastaamaton toiminta on eräs tarkastelun paikka sekin. Varsinkin jos se on oikeasti sitä ettei toimintaa ollut. Olen eronnut muutamasta järjestöstä kokonaan tämän vuoksi, enkä tajua miksi jotkut heistä spämmäävät ja lähettelevät jäsenmaksujaan silti, vaikka ero jäsenyydestä on käyty puhelimessa perusteluineen läpi. Erään kerran kyseisen yhdistyksen hallituksen varapuheenjohtajan kanssa, puheenjohtaja kun oli liian kiireinen tätäkään asiaa hoitamaan ja liian kiireinen millekään yhdistystoiminnalle. Sitä pitäisi kuulemma vaan ymmärtää. Olin kyllä ymmärtänyt kaksi vuotta, minkä jälkeen laitoin varsin perustellun eroilmoituksen ja sain vielä puhelunkin mainitulta vpj:lta. Varmaan viisi vuotta silti tuli jäsenmaksulomake ja kaikenmaailman kutsuja, jotka olisin kyllä saanut sähköpostiinikin, ellen olisi eronnut ihan erillisenä toimenpiteenä myös uutiskirjeen tilaajista. Välillä jäsensähköpostikin elpyi, vaikka nimenomaan se piti poistaa.

Toimituksen poiminnat