Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Myrsky teekupissa

Ilmestyskirjassa kerrotaan kuinka enkelien puhaltaessa Tuomiopäivän pasuunoihin kuului aina "Brrrreeeexxxiiit!!!" ja sitten meret kiehuivat, meteoriitteja satoi taivas leiskuen, seitsenpäinen peto jonka jokaisessa päässä on seitsemän sarvea nousi merestä maalle riehumaan...en ole kirjauskovainen, mutta aamun uutisoinnin pohjalta voisi luulla, että viimeisen pasuunankajauksen myötä kasa suomalaisia kommentaattoreita ilmestyi tv-studioon purkamaan Englannin EU-erosta järkkynyttä mieltään. 

Saksan ja Ranskan teräsyhteistyölle rakentui Euroopan unionin talous- ja politiikkaprojekti, joka käynnistyi välittömästi Toisen Maailmansodan jälkeen tuomaan taloudellista vakautta, jakamaan mahdollisuutta kansalliseen vaurauteen, turvaamaan demokratian kehitys, ym. minkä kaiken voi kuitenkin kiteyttää siihen ettei toista Natsi-Saksaa enää koskaan syntyisi. Sosialistitkin olivat EU:sta alkuun innoissaan, mutta tajutessaan sen luonteen talousunionina, he eivät oikein tienneet miten reagoida.

Suomen politiikassa tällä on eniten merkitystä eduskunnan ulkopuolisille pienpuolueille, joista kaikki ovat EU-kriittisiä ja eurokriittisiä, joskin maahanmuutto ja Nato ovat toistaiseksi vedenjakajina. Brexitistä tullaan puhumaan myös kunnallisvaalitentissä, sillä viimeksikin EU-asiat olivat pienpuoluetentissä läsnä, kunnallisvaaleista huolimatta. 

Kymmenen vuotta ja ero voi jo pitkälti olla totta, olettaen että tällainen päätös koetaan sitovaksi myös tulevien enemmistöjen toimesta. Koska kyseessä on valuuttaliiton ulkopuolinen valtio, on erolla lähinnä sisäpoliittinen merkitys Englannille ja täällä ulkopuolella toimittajien kohkaaminen, poliitikkojen pettyneet naamat uutisissa ja hetkellinen heilunta pörssimaailmassa ovat toistaiseksi näkyvimmät vaikutukset. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Samaa mieltä. Joka päivä tehdään päätöksiä ja tämä on vain yksi niistä. Nyt sitten neuvotellaan ja katsotaan, mitä lopulta tapahtuu.

(Nykyisessä asemassaan Britannialla on ollut hyvä neuvotteluasema EU:n sisällä. Neuvotteluasema tavallaan normalisoituu nyt. Koska se on erilainen maa kuin Norja tai Sveitsi, sen kanssa myös neuvotellaan eri lähtökohdista. Joten oikeastaan pidän kokonaisuuden kannalta lopputulosta myönteisenä olettaen, että brittiparlamentti myös tekee todella päätöksen erosta. - Tosin vaikea taitaa olla noudattamattakaan kansanäänestyksen tulosta.)

Toimituksen poiminnat