Punkkeri Mitä edestään löytää, ei ole välttämättä jättänyt mihinkään

Brexit-äänestäjien jakauma ja demokratian ongelma

Mikä osuus Englannin nuorisosta muuten osallistui äänestykseen ylipäätään, trendinä tuntui olevan säilyttää EU-jäsenyys?

Mikä osuus eläkeläisistä, jotka nyt kuulemma söivät nuorten mahdollisuudet, sitten osallistui?

Nuoret ovat siitä veikeitä, että piirtäessään yön tunteina kirkkoveneitä vetureihin sitä reippautta ja ulkoiluhenkeä löytyy, mutta kun pitäisi mennä vetäisemään yksi saatanan vekki paperiin, niin jopas on tiukassa. Se johtuu siitä että "nuori" on määritelmällisesti elämänkokemukseltaan vajavaisempi kuin vanhempi henkilö voisi olla ja siten altis massojen houkuttavalle suojalle. Epävarma ihmistaimi, värisevän herkkä tylyssä ja kylmässä maailmassa, kärsien siitä kun hänen huutoonsa ei vastata...

...kun muuten katsoo tämänkin päivän reaktioita eiliseen äänestykseen, niin on aika helppo ymmärtää mistä onkaan syntynyt kuva että se on huuto jolla asioita hoidellaan, eikä suinkaan hirsipuun ikuinen voittaja eli päätöksentekoprosessi

Yritin googlata eri hakusanoilla ja yhdistelmillä, yhdyssanoilla ja vaikka millä. En tiedä menenkö Englannin oikeusministeriön sivuille kuitenkaan, koska asian luulisi välähtäneen jollain joka saa näistä ihan palkkaakin. Tosin, koska he Suomessa ovat yleensä kavereidensa palkkaamia sekä poliittisesti sidoksissa siihen viiteryhmäänsä, ei voi odottaa oikein mitään, normaalikin on monesti liikaa, ainakin mitä tasapuolisuuteen tulee. 

Jakaumia on tehty tuloluokan, asuinpaikan, maahanmuuttajuuden, skotlantilaisuuden, ym. ympärille, mutta kukaan ei tajua kysyä että moniko nuori käytti mahdollisuuttaan äänestää tästä asiasta ylipäätään? Sieltähän ne oikeusministeriön sivuilta löytyvät Suomessakin, niin jos vaikka 30 % tai alle esim. 18-30-vuotiaista osallistui koko äänestykseen, niin syyttäkööt sitten toisiaan, turha siitä on kitistä että naapurin mummo äänesti pappansa kanssa ihan väärää mielipidettä.

Toinen kysymys onkin, hieman vaikeammin selvitettävä tosin, että moniko nuori tai ylipäätään jäämistä kannattava edes kampanjoi asiansa puolesta? Vai onko se niin, että kaikkien olisi "nyt vaan v***u pitänyt tajuta" että se mitä itsekin tekisi on oikein, ilman mitään kampanjointejakaan?

Luuserit.

Nielkää nyt kalkkinne.

Jos vastaava äänestys tulisi Suomeen esim. NYT niin minä ainakin olisin torilla heti taktisen ajan jäädessä kampanjointiin ennen äänestyspäivää ja jakaisin niin paljon materiaalia torikansalle kuin se edes puoliväkisin ottaisi vastaan oli samaa mieltä tai ei, kiertäisin luukuttamassa postilaatikoihin sekä kerrostaloihin, tekisin mielipidekirjoituksia jokaiseen lehteen, kirjoittaisin blogeja, jututtaisin ihmisiä FB-seinälläni, osallistuisin myös eri mieltä olevien foorumeille, en siksi että saisin heitä käännytettyä, vaan siksi että käyttäytyessään kuin mitkäkin pökäleitään viskovat apinat, he näyttäisivät sen mielipiteenvapauden asteen jota heidän edustamansa suuntaus ilmentää sekä pohtisin keinoja millä voisin tehdä vielä enemmän minulle tärkeän asian edistämiseksi.

Tuolla tavalla valinta jää äänestäjälle, mutta hän on tietoinen vaihtoehdosta. Kainostelijat, jotka mm. valittivat kokoomuksen tavasta kerätä ovelta ovelle-tekniikalla ihmisten toiveita kunnallisvaaleissa ovat niitä jotka häviävät aina, koska he luulevat olevansa liian arvokkaita kohtaamaan ihmisiä asiansa kanssa. Siksi he toriteltoilla höpöttelevät tuttujen kanssa, roikottelevat esitenippujaan miten sattuu ja ovat muutenkin kuin hommassa josta ei makseta palkkaa.

Niin toimivat kaikki häviäjät.

Aina. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Jep, jep. Olen huomannut saman kuin mitä tuossa lopussa kirjoitat vaalityöstä.

Mutta aiheeseen - mielestäni vaihtoehtoja on kolme:
- Lähteä
- Jäädä
- Vaatia muutosta systeemiin.

Eli ei tuo niin helppoa ole, jos olisi kansanäänestys.
Toisaalta näen, että kansalle tiedotetaan aika lailla niinkuin tekstit olisi kirjoitettu mainostoimistossa.

Henry

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Luottamus taitaa olla molemmissa leireissä niin heikkoa järjestelmään, että puheet sen muuttamisesta kilpistyisivät kuitenkin eroamiselle (kun ei se kuitenkaan onnistu) tai jäämiselle (vähäisin, jos minkäänlaisin muutoksin).

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mitä suotta jalkautumaan kun bussit on keksitty, ja kovaäänisetkin.

http://videos.oneindia.com/watch/217788/ukip-launc...

ja pari lausetta riittää eläkeläisille:

http://yle.fi/uutiset/britannian_eroleiri_joutui_h...

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Niin, vastustajaleiriä pilkattiin, vähäteltiin, syyteltiin vaikka miksi ja lopulta "KYLLÄ!"-leirin kampanjaksi vissiin sitten jäi Cameronin lärvi ja pari puhetta. Siltä se näin sivumennen seuraavasta näytti ja puhtaasti internet-tietojen pohjalta. Sellainen dokumentti löytyy kuin Meet the Ukippers joka kertoo UKIP:in kannattajista, oikeastaan samalla suhtautumisesta heihin.

Olkaa hyvä, siinä on katselemista yöttömään yöhön: https://www.youtube.com/watch?v=0fSbpNh9fDY

Toimituksen poiminnat