Brexit-äänestäjien jakauma ja demokratian ongelma

Mikä osuus Englannin nuorisosta muuten osallistui äänestykseen ylipäätään, trendinä tuntui olevan säilyttää EU-jäsenyys?

Mikä osuus eläkeläisistä, jotka nyt kuulemma söivät nuorten mahdollisuudet, sitten osallistui?

Nuoret ovat siitä veikeitä, että piirtäessään yön tunteina kirkkoveneitä vetureihin sitä reippautta ja ulkoiluhenkeä löytyy, mutta kun pitäisi mennä vetäisemään yksi saatanan vekki paperiin, niin jopas on tiukassa. Se johtuu siitä että "nuori" on määritelmällisesti elämänkokemukseltaan vajavaisempi kuin vanhempi henkilö voisi olla ja siten altis massojen houkuttavalle suojalle. Epävarma ihmistaimi, värisevän herkkä tylyssä ja kylmässä maailmassa, kärsien siitä kun hänen huutoonsa ei vastata…

…kun muuten katsoo tämänkin päivän reaktioita eiliseen äänestykseen, niin on aika helppo ymmärtää mistä onkaan syntynyt kuva että se on huuto jolla asioita hoidellaan, eikä suinkaan hirsipuun ikuinen voittaja eli päätöksentekoprosessi

Yritin googlata eri hakusanoilla ja yhdistelmillä, yhdyssanoilla ja vaikka millä. En tiedä menenkö Englannin oikeusministeriön sivuille kuitenkaan, koska asian luulisi välähtäneen jollain joka saa näistä ihan palkkaakin. Tosin, koska he Suomessa ovat yleensä kavereidensa palkkaamia sekä poliittisesti sidoksissa siihen viiteryhmäänsä, ei voi odottaa oikein mitään, normaalikin on monesti liikaa, ainakin mitä tasapuolisuuteen tulee. 

Jakaumia on tehty tuloluokan, asuinpaikan, maahanmuuttajuuden, skotlantilaisuuden, ym. ympärille, mutta kukaan ei tajua kysyä että moniko nuori käytti mahdollisuuttaan äänestää tästä asiasta ylipäätään? Sieltähän ne oikeusministeriön sivuilta löytyvät Suomessakin, niin jos vaikka 30 % tai alle esim. 18-30-vuotiaista osallistui koko äänestykseen, niin syyttäkööt sitten toisiaan, turha siitä on kitistä että naapurin mummo äänesti pappansa kanssa ihan väärää mielipidettä.

Toinen kysymys onkin, hieman vaikeammin selvitettävä tosin, että moniko nuori tai ylipäätään jäämistä kannattava edes kampanjoi asiansa puolesta? Vai onko se niin, että kaikkien olisi "nyt vaan v***u pitänyt tajuta" että se mitä itsekin tekisi on oikein, ilman mitään kampanjointejakaan?

Luuserit.

Nielkää nyt kalkkinne.

Jos vastaava äänestys tulisi Suomeen esim. NYT niin minä ainakin olisin torilla heti taktisen ajan jäädessä kampanjointiin ennen äänestyspäivää ja jakaisin niin paljon materiaalia torikansalle kuin se edes puoliväkisin ottaisi vastaan oli samaa mieltä tai ei, kiertäisin luukuttamassa postilaatikoihin sekä kerrostaloihin, tekisin mielipidekirjoituksia jokaiseen lehteen, kirjoittaisin blogeja, jututtaisin ihmisiä FB-seinälläni, osallistuisin myös eri mieltä olevien foorumeille, en siksi että saisin heitä käännytettyä, vaan siksi että käyttäytyessään kuin mitkäkin pökäleitään viskovat apinat, he näyttäisivät sen mielipiteenvapauden asteen jota heidän edustamansa suuntaus ilmentää sekä pohtisin keinoja millä voisin tehdä vielä enemmän minulle tärkeän asian edistämiseksi.

Tuolla tavalla valinta jää äänestäjälle, mutta hän on tietoinen vaihtoehdosta. Kainostelijat, jotka mm. valittivat kokoomuksen tavasta kerätä ovelta ovelle-tekniikalla ihmisten toiveita kunnallisvaaleissa ovat niitä jotka häviävät aina, koska he luulevat olevansa liian arvokkaita kohtaamaan ihmisiä asiansa kanssa. Siksi he toriteltoilla höpöttelevät tuttujen kanssa, roikottelevat esitenippujaan miten sattuu ja ovat muutenkin kuin hommassa josta ei makseta palkkaa.

Niin toimivat kaikki häviäjät.

Aina. 

ilikka
Kokoomus Kuopio

Syksyllä 2006 liityin kokoomukseen ja keväällä 2023 erosin kokoomuksesta. Tässä blogissa olevat kirjoitukset ovat syntyneet noiden lähes kahden vuosikymmenen välillä.

Toivotan avartavia hetkiä tämän ajatusteni julkiseksi arkistoksi jääneen blogisivun parissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu