Mitä mieltä Tynkkysestä, Soinista ja perussuomalaisista? Tule ja keskustele :)

Tynkkynen on otsikoissa.

EU-kansanäänestyksen järjestämisestä.

Soini kommentoi Tynkkystä.

Otsikot tuli. 

Soini on perussuomalaisten puolueen puheenjohtaja.

Tynkkynen on Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja. 

Siinä virta missä kala. 

Soinin, Tynkkysen ja Eu-kansanäänestyksen kolmiyhteys sai ongelmallisen himmentäjän oppositiosta, kun Antti Lindtman totesi linjaeron horjuttavan hallitusta. En sitten oikeasti tiedä horjuttaako, mutta se on Antin duuni aina sanoa jotain tuollaista. Sitten toiset marssivat taas niitten puhujakorokkeiden ääreen, joissa on ne leijonaliput ja kertovat naamat näkkärillä, että phyh, ei varmana ole mitään ongelmia. Nyt Suomi kuntoon! 

Minusta on todella mielenkiintoista että uutisoinnin pohjalta ja opposition toiminnan luonteesta voisi päätellä, ettei tässä missään ongelmissa oltaisi. Opposition ja hallituksen kannattaisi sopia laajapohjaisesta ja asetelmat halkaisevasta yhteistyöstä. Se olisi ainakin uutta. Jos yhteiskunnassa on kovin erilaisia tavoitteita, niin jokainen puolue esittelee aina itsensä niillä isoilla teemoilla, kuten yksilön mahdollisuudet kehittää näköisensä elämä, jne. Näistä kaikki ovat samaa mieltä.

Sitten kuitenkin ollaan jotenkin eri mieltä? Halutaan tässä tilanteessa kaataa hallitus, ihan vaan että päästäisiin itse valtaan? 

Tarvittaisiin todella yhdistävää toimintaa, mietittäisiin että mistä kaikesta olemme samaa mieltä, millaiset menettelyt ovat sellaisia joita kaikki pitävät kannatettavina. Kokeiltaisiin edes, kun vain tajuttaisiin tilanteen vakavuus…

Saati että yhteinen suunta antaisi työrauhan ja varmaan edistäisikin asioita paljon, jos saataisiin 200 kansanedustajaa keskeisimpien juttujen taakse.

Mikä tahansa hallitus nimittäin voi tehdä enemmistöpäätöksinä mitä haluaa toki, mutta eräs Suomen ongelma saada tänne ketään sijoittamaan mihinkään johtuu juuri siitä, että pelisäännöt voivat koko maassa ja kokonaisilla toimialoilla muuttua neljän vuoden sykleillä. Asetelmaa luotaantyöntävämmäksi tekee vielä se, että päätökset ovat usein selkeän ideologisia ja toisinaan jopa asenteellisia.

 

 

ilikka
Kokoomus Kuopio

Syksyllä 2006 liityin kokoomukseen ja keväällä 2023 erosin kokoomuksesta. Tässä blogissa olevat kirjoitukset ovat syntyneet noiden lähes kahden vuosikymmenen välillä.

Toivotan avartavia hetkiä tämän ajatusteni julkiseksi arkistoksi jääneen blogisivun parissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu