Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Ratkaisu tasavertaisuuteen

Keksin ratkaisun ongelmaan, josta tähän asti on käyty vain alati tarkentuvaa rajanvetoa sekä hieman huvittaviakin mittasuhteita saanutta uhriutumiskilpailua, nimittäin sukupuolten tasa-arvon toteuttamiseen ja tietenkin parhaalla mahdollisella tavalla! Se menee näin: 

  • Nykyisin pääosin miehet tuovat esiin miesten ongelmia
  • Naiset ottavat kantaa naisten ongelmiin

Mietitäänkö hetki siten, että mikä on naisten mielestä suurin ongelma miehillä työelämässä tai keskimäärin yleisin este, jonka vuoksi asiat eivät tuppaa sujumaan? Sama miesten osalta naisille. 

Tulokset voisivat ällistyttää. Tosin yhdellekään ihmisiä pidempään seuranneelle tuo on yhtä yllättävää kuin saada esim. jonkun parisuhteesta (ja etenkin sen pahimmista ongelmista) kumpaakin yksinään jututtaessa hyvinkin erilainen kuva. 

Miehet ja naiset nimittäin arvostavat hyvin eri asioita ja tästä syystä myös kokevat tarvitsevansa erilaisia asioita tunteakseen luottamusta ja yhteenkuuluvuutta, jopa pelottomuutta. Useimmat yhteentörmäykset näyttävätkin johtuvan juuri siitä, että omia arvostuksia pidetään ainoina oikeina tai ainakin muita parempina, jolloin konflikti on ikään kuin käsikirjoitettu valmiiksi.

Miehet ja naiset myös ilmaisevat epävarmuuttaan keskimäärin hyvin eri tavoin. Mies yrittää pitää pokkansa ja voi olla mitätöivä tai ainakin röyhkeän ylimielinen, siiinä missä naiset ilmaisevat tällaiset tunteensa avoimemmin.

Nykyisin tosin arvostukset ovat enemmän ammattiin ohjaavia ja sikäli käytösmallit ovat vähemmän sukupuolen ja enemmänkin ammatin mukaan jaoteltavissa, jos senkään. Kuitenkin painotuksia on selkeästi nähtävissä ja tekstin tarkoitus on esitellä näkemyksellisellä otteella tällainen vaihtoehto.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Tiedä ratkaisusta mutta mielenkiintoinen kysymys kumminkin. Ja aika hankala. Yritin huvikseni kahvitauolla vähän pohtia, ja ei tosiaan ole helppoa yrittää nähdä tasa-arvoa vastakkaisen sukupuolen näkökulmasta.

Päädyin semmoisen veikkaukseen, että se olisi vanhemmuuden kustannusten epätasainen jakautuminen työelämässä. Eli mahdollinen syrjintä työhönotossa perustuen pelkoon siitä, että naispuolinen hakija saa lapsen tai lapsia.

Toimituksen poiminnat