Punkkeri Mitä edestään löytää, ei ole välttämättä jättänyt mihinkään

#politiikkaonihanaa

Suomi Areenassa oli nuorisopoliitikkojen keskustelu nuorekkaista aiheista, kuten rakennetyöttömyyden kokonaiskuva ja Brexitin vaikutus muun euroalueen suuntaan. Sanailu muuttui sävyltään peräti kiivaaksi kun päästiin populistiseksi leimattuun vaateeseen Nato-option hylkäämisestä täysin turvallisuuspoliittisena välineenä. Tarkoitus siis on, että Suomi ei aktiivisesti hae jäsenyyttä tällä kaudella, mutta pitää auki mahdollisuuden hakea jäsenyyttä, jos tilanne niin vaatii, mutta samalla pidämme myös yllä sovittelijan rooliamme, emmekä halua tällä option avoimena pitämisellä syventää jo olemassaolevia kriisejä, saati aiheuttaa uusia. 

On se ihme jos ei ala politiikka kiinnostaa, olihan noita puhumassa nuoret kasvot. 

Ongelma ei ole asiassa sinänsä, ovathan nuo kyllä tärkeitä ja tietyllä tapaa perustaviakin asioita Eduskunnalle, siten myös Suomelle. Politiikkamme on tosin aina ollut varovaista, idänpolitiikka erityisesti.

Esittäjät esitystapansa puolesta ovat niin ikään moitteettomia: puhe on selkeää, asiaa tuli jäsennellysti ja vertailevaa aineistoakin oli käytössä, yleisölle havainnollistamisen hengessä. 

Nuori vain hahmottaa maailman eri tavoin kuin poliitikko, joiden ikää, sukupuolta, koulutustasoa, jne. olisi kirjallisina, nimettöminä näytteinä erittäin vaikea arvioida laajallakaan aineistolla. Sen sijaan sellaisen joka on "nuori" erottaa kyllä hyvinkin helposti.  

Minä opin tästä, toivottavasti tekin. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat