Punkkeri Mitä edestään löytää, ei ole välttämättä jättänyt mihinkään

Valitsijaksi tulisi valita edistyneempien siunauksella

On erittäin kiehtova pohja keskustelulle, että useimmat ihmiset eivät ansaitse äänioikeutta, koska heidän ainoa halunsa on haalia keskinkertaisuutensa peitteeksi erilaisia oikeuksia, joita he eivät edes osaa käyttää.

Äänestämisen ongelmaa on käsitelty myös komedian keinoin, useimmille kun on tuntematon asia kuinka suuri rooli komedialla onkaan ollut kehittyneempien mielien tasaamisessa kohtaamaan näytöksen jälkeinen arkinen keskikertaisuus ympärillään. Toisaalta on tuo matalamielisyys kuin tyyny jolle lasketaan mitä kaunein sivistyksen safiiri ja jonka synkeiden uurteiden myötä tuo jalostuma saavuttaa kirkkautensa. Onko keskinkertaisuus siis sittenkään tuomittavaa? Ehkei, mutta tulisiko keskinkertaisten valita intuitionsa voimalla itselleen hallitsijoita, joiden valintaa he usein perustelevat puhtaalla edunvalvonnalla?

Äänioikeus on oikeuksista kiikkerin, sillä onhan esim. demarilla ihmisoikeudet demariudestaan huolimatta, mutta tulisiko hänellä olla silti äänioikeus? Tätä dilemmaa pohdimme näiden alustusten myötä kommenttiosiossa, jonka hoksaavainen ja sivistynyt sielu käyttää oivalluksen riemusta täyttyen jatkopohdintoihin, rahvaan suunnatessa peitsensä kirjoittajan oletettuihin ominaisuuksiin.

Lisää tulee taas huomenna.

Tämä kirjoitus on osa kirjoitussarjaa "Viikko parempana kuin kukaan teistä" ja saa jatkumokseen mm. seuraavat osat:

Viikko vihreänä

Viikko vegaanina

Viikko kansallissosialistina

Viikko aitona kristittynä

Viikko muslimikäännynnäisenä

(järjestys voi vaihdella)

Muut teemaviikot löydät selaamalla blogiani. Se kannattaa muutenkin, vaikkei mitään etsisikään.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat