Punkkeri Mitä edestään löytää, ei ole välttämättä jättänyt mihinkään

Populisti meni nakkikioskille...

Populisteja ovat kaikki jotka ovat samaa mieltä asioista, joista saisi olla vain sitä toista mieltä ja elitistejä kaikki jotka ovat eri mieltä siitä, josta kuuluisi olla samaa mieltä.

Populismi ja elitismi elävät toisistaan.

Ilman eliittiä populisti ei erotu tarpeeksi. Ilman populistia taas eliitti ei erotu tarpeeksi. Vaikka näiden kahden suuntauksen edustajat kuvitellaankin tyypillisesti täysin vastakkaisille kannoille, on tuo ero vain näennäinen.

Populisti ja elitisti ovat niitä jotka tietävät hieman paremmin ja ymmärtävät mikä on oikeasti tärkeää. Keinot ja tyyli paremmuutensa viestittämiseen ovat niin erilaisia, että näiden kahden kuvitellaan jopa edustavan toistensa täysiä vastakohtia. 

Elitisti halveksii suuria kansanjoukkoja, koska nämä ovat populistin vedätettävissä, millä vain puolikkaalla lupauksella. 

Populisti halveksii suuria kansanjoukkoja, koska nämä ovat eliitin vedätettävissä, millä vain puolikkaalla lupauksella. 

Jos joskus kävisi niin, että populistit tai elitistit olisivat eduskunnassa enemmistö, heidän kannatuksensa romahtaisi pohjalukemiin neljässä vuodessa, vieläpä joka vaaleissa toisensa jälkeen.

Elitistien tekemät toimenpiteet olisivat tuhoisia jo lyhyellä aikaa ja kansa nousisi kapinaan.

Populistien toimenpiteille ehkä hurrattaisiin aikansa, kunnes seuraukset alkaisivat näyttää rumaa päätään ja kansa nousisi kapinaan.

Lopulta elitistiä ja populistia ei erota syvätasolla mikään: kummankin edustajat suhtautuvat halveksien niihin ihmisiin joiden ansiosta heillä on mahdollisuus olla mitä ovat.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Juu, tutkimusten mukaan natsijohtajat olivat erittäin älykkäitä psykopaatteja. Natsismissahan elitismi ja populismi yhdistyvät.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Stalinin porukka ei oleellisella tavoin poikennut natseista, mutta voittajan nöyristely on ollut vasemmistolle aina ominaista. Ja oikeistolle.

Toimituksen poiminnat