Ole Muutos (2011) jonka haluat nähdä

Pienpuolueita on tällä hetkellä ajan tuntoja vastaava repertuaari: Liberaalipuolue – Vapaus valita rp. on sääntelyn purkamisen ja laajempien yksilönvapauksien kannalla, samoin myös Piraattipuolue rp. joka lisäksi nostaa esiin virtuaalimaailman ilmiöitä sekä niihin liittyvää problematiikkaa.

Jos tuntuu että Piraatit ja Liberaalit voisivat olla sama puolue, niin onhan vastapoolina peräti kaksi erillistä kommunistipuoluetta, Suomen kommunistinen puolue ja Kommunistinen työväenpuolue – rauhan ja sosialismin puolesta rp. Niidenkin erottaminen toisistaan vaatii hieman perehtymistä, mutta on osoittautunut mahdolliseksi.

Jos Luoja ja oikeusministeriö suovat, kolmantena aaltona tulee jälleen kaksi "uutta" puoluetta rekisteriin, jotka kilpailevat samoista äänestäjistä, pitkälti samoilla teemoilla.

Ensimmäinen on Muutos 2011:n tilalle koottu Muutospuolue, joka ajaa edeltäjänsä tapaan suoraa demokratiaa, maahanmuuttokriittisyyttä, vastustaa euroa ja Euroopan unionia, eikä oikein osaa sanoa Natosta. Toisaalta jos kansa päättää haluta edustuksellisen demokratian, rajat auki, euron ja EU:n, niin puolue on valmis siihenkin. Tärkeintä sille ovat sitovat kansanäänestykset, kuten juuri Sveitsissä on tapana, niiden nojalla se sallisi monetkin asiat joita sen jäsenten enemmistö vastustaa.   

Muutospuolueella on uusi puheenjohtaja, minkä lisäksi ainakin osa aiemmasta etulinjasta on vaihdettu edustuskelpoisempiin. Internetissä suosio oli viime eduskuntavaalien aikaan niin raivokasta, että toiveet eduskuntaan pääsystä olivat ymmärrettäviä. Johtihan kampanjaa Jari Leino ja hänen rinnallaan puolueen ainoana kansanedustajana toiminut James Hirvisaari, sivusta tukea antoi eurovaalikampanjastaan kuuluisaksi tullut Junes Lokka sekä monet muut. Hommafoorumin toimiessa rekrytointialustana monetkin Muutoksen ehdokkaat keräsivät sangen toimeliaat verkkotiimit kampanjoihinsa.  

Toinen rekisteriin mahdollisesti nouseva puolue, Suomidemokraatit, on ottanut nimensä ruotsalaiselta esikuvaltaan ja rakentuu vahvasti maahanmuuttokriittisyydelle. Julkisuutta tuli heti kättelyssä, sitä saa varmasti aina kun valitsee puhesenjohtajaksi (tai millään tapaa toimintaan mukaan) Olavi Mäenpään Turusta. Useimmille Mäenpää on tuttu monistakin eri yhteyksistä, mutta ne joille ei, annan neuvoksi että youtube on täynnä materiaalia ja google tietää hänestä vielä enemmän. Puolikin tuntia ja olet löytänyt tästä aiheesta kaikkiin kysymyksiisi vastauksen.

Muutospuolueen ja Suomidemokraattien yhdistymistä puuhattiin jonkin aikaa, mutta sittemmin suunnitelmasta on luovuttu ja ryhmittymät jatkavat tahoillaan. 

Sellaista pienpuoluerintamalle, varmaan joitain muitakin puolueeksi tähtääviä ryhmiä löytyy, mutta ne eivät vielä ole herättäneet juurikaan huomiota.

Vinkkejä saa laittaa, otan mieluusti esittelyyn 🙂 

 

 

ilikka
Kokoomus Kuopio

Syksyllä 2006 liityin kokoomukseen ja keväällä 2023 erosin kokoomuksesta. Tässä blogissa olevat kirjoitukset ovat syntyneet noiden lähes kahden vuosikymmenen välillä.

Toivotan avartavia hetkiä tämän ajatusteni julkiseksi arkistoksi jääneen blogisivun parissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu