Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Ai niin, oli bileet!

Tiedättehän M/S Baltic Princessin? Hahhah, pelleilin vain, tottakai tiedätte. Meillä demareillapa oli kuntavaaliristeily siellä, minäkin olin mukana. Monet nokkelat ja ajassa kiinni olevat demariveljet ja sisaret kyselivätkin onko täällä tarjolla sitä pekonipastaa, hahhah, kylläpä nauratti. Minä vastasin (näin omien seurassa) että "saman verran kuin kokoomuksella eläkkeen perusosaan korotusta", hahhah, kylläpä sitten vasta naurettiinkin! 

Tuula Haatainen avasi varsinaisen humun puheessaan, jossa hän totesi meidän demareiden bileille tyypillisesti: 

"– Suomen terveydenhuollon todellinen ongelma ei ole sen laatu, vaan hidas hoitoon pääsy terveysasemilla silloin kun kyse ei ole akuutista tai vakavasta vaivasta. Aika on rahaa terveydenhuollossa. Pieneltäkin tuntuvat vaivat pahenevat vaikeammiksi hoitaa ja se maksaa" 

Kyllä minäkin sitten nauroin ja taputin, mutta seisaalleni en tohtinut vielä nousta. 

"– Terveysasemalle pääsyn hoitotakuu on laitettava ajan tasalle, tätä ihmiset odottavat. Nopeampi hoitoon pääsy on mahdollista turvata lainsäädännöllä kaikille" 

Nyt oli jo klassikon aineksia, mutta pymppy pysyi penkissä sen kummemmin vikuroimatta ja punch linet taisi tulla jo edellisessä. Taputin kuitenkin aiempaa raivoisammin. 

"– Veroeuromme pitää käyttää hoitoon pääsyn varmistamiseen, jossa julkisen tukena tarvitaan yksityistä ja kolmannen sektorin palveluita." 

Hyvä, hyvä! Nyt oli aika nousta seisomaan ja koko salin räjähtäessä hulvattomaan myrskyyn! Taputin käsiäni yhteen koko sylin mitalta, mistä lie Tuula nuokin maneerit ottanut, oijoi, kyllä ihan vatsaan sattui.  

Kerran näin Leikolaa youtubessa ja kun lauloin sitä Pendoliino-laulua toimistolla, kaikki vain katsoivat pitkään. Yleisradion toimittajalla oli sentään huumorintajua, hänellä oli muka jäänyt äänitys päälle. Kyllä minä nauroin silloinkin! 

Sisältövaroitus: 

En oikeasti tiedä ajatteleeko SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ihan täsmälleen kuten yllä kerrotaan, mutta uskon keskustelun juuri näistä rajoista sekä mahdollisista ylityksistä tuovan selkeyttä hänen muutoin niin varjomaiseen henkilökuvaansa. Blogiteksti on sarjaa Viikko Antti Rinteenä ja lue myös edeltävä kirjoitus

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat