Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Miksi joskus kirjoitin

Olen tullut sellaiseen lopputulokseen, että nykyisin verkkoon kirjoittaminen ainakaan keskustelun hengessä ja uusia lähtökohtia etsien on muuttunut tarpeettomaksi, sillä ihmisillä on tietty (ja vähemmän heitä imarteleva) mielentila kirjautuessaan sosiaalisen median palveluihin. Siksi on turha yrittää keskustella, koska aidosti kysymyksiä herättävään tekstiin ei ole kenelläkään aikaa paneutua ja jos ei tökerösti provosoi lukijoitaan, kommentoijien kiinnostus harvoin yltää mihinkään millä olisi oikeasti jotain väliäkin. 

Kirjoitin aikoinaan toisaalta levittääkseni omia ja löytämiäni ajatuksia, mutta nykyisin taitaa olla tarpeetonta keskustella uskomuksistaan tai niiden perusteista. Ainakin kun kirjoitin tekstin jossa kerroin näkökulmieni muutoksista, siunaantui paikalle niin onnettoman heikkoja ihmisiä, että he pitivät itseään syntymätäydellisinä ja pyrkivätkin vain asettumaan virheensä myöntävän yläpuolelle jonain ikiviisaina. Verkko on täynnä sellaisia mulkkuja, normaalielämässä he sentään ajattelevat hieman noissa tilanteissa, varmaan tosin siksi että ovat kädenmitan päässä kohteestaan. 

Varmasti jatkan kirjoittamista, mutta uutena vaateena etsin yleisöä joka haluaa ajatella, kehittyä sekä on valmis myöntämään omatkin virheensä. Uusi Suomi oli hieno konsepti, mutta nykyisessä umpioituneen julistamisen tilassaan siitä ei ole ainakaan yhteiskunnallisen keskustelun foorumiksi, siis siinä hengessä jossa oli aikoinaan tarkoitus.

Kiitos kuluneista vuosista ja palaamme jossain missä jankuttajat sekä kaikkien alojen asiantuntijat eivät vielä päätä huutoäänestyksellä onko jokin väite totta vai ei, koska he muodostavat lopulta kaikissa keskusteluissa yksinkertaisen enemmistön. Enkä tarkoita nyt yksinkertaisella voimasuhdetta.

Työni on tehty täällä, sikäli kun tämä nyt olisi työstä koskaan käynyt.

PS. Ehkä pienpuolueista tulee vielä tekstejä, sillä he ansaitsevat kaiken julkisuuden ja sitä myötä mahdollisuuden tulla kuulluksi sellaisina kuin ovat. Sitä mahdollisuutta lukuun ottamatta jätän tämän kirjoituksen myötä Uuden Suomen tietäjäblogit tähän ja keksin jotain muuta.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat