Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Synkkä yksinpuhelu

Vähänkö olette kaikki ihan tyhmiä. 

Tyhmiä, tyhmiä, tyhmiä, tyhmiä, tyhmiä. 

Tajuatteko, tyhmiä olette? 

Ette ihan kaikki, mutta luettelen nyt ketkä kaikki. 

Poliittiset kommentaattorit

Olette tyhmiä koska teitä on niin lapsellisen helppoa puijata mukaan omaan pr-toimintaansa. Tyypillinen suomalainen toimittaja reagoi Pavlovin koiran tavoin kun joku sanoo Halla-aho ja kevätkunnossa olevan uroskoiran vimmalla kun Halla-aho sanoo mitä tahansa. Niinpä nyt perussuomalaiset saakin uuden puheenjohtajansa sekä niin halutessaan myös presidenttiehdokkaan nimeämiselle entistä enemmän julkisuutta ja uuden persupomon selkein plussa on valtakunnallisissa analyyseissä olla joku muu kuin Halla-aho. Hän se ei nimittäin tule olemaan ja tähän on syynsä jo 2007 alkaneen kehityksen alkumetreillä. 

Toimittajat tykkäävät kun Halla-aho pyrkii perussuomalaisissa johonkin. Aikoinaan 2009 käsittely kiihotussyytteistä sekä islamin uskonrauhan rikkomisesta oli kesken, joten Soini katsoi varmemmaksi pitää Halla-ahon vielä reservissä, sillä olihan tapauksesta kuin henkilöstä ylipäätäänkin tulossa väline jolla yritettiin hajottaa puolueen julkikuvaa "halla-aholaisiin" ja muihin. Tämän strategian menetettyä voimansa, oli seuraava askel arvioida Soinin siirtymistä Europarlamenttiin siltä kannalta, että viimeistään silloin "persut hajoavat" ja tämän pudotti monikin asiantuntija suustaan varsin huoletta, se oli hänen toiveensa ja toisen toimittajan mielestä kelpo toive olikin, joten täydellisestä virhearvioinnista omiin haavekuviin vaipumisen ohella ei tullut ammatillisia seurauksia kenellekään. Eikä tullut Trumpin täydellisestä aliarvoinnista, koska sitä tehdessä sai taas kihertää palkkaa vastaan tv-studiossa opiskelukaverinsa sutkauksille. 

Koska tyypillinen suomalainen poliittinen toimittaja on liian keskittynyt lohduttelemaan kavereitaan omilla peliteorioillaan, jää lähihistorian tulkinnoiksikin vain psyykkinen uniriepu, toiveajatuksilla ja muiden vaihtoehtojen paniikin sanelemalla torjunnalla kyhätty, repaleinen vaihtoehto todellisuudelle. 

Haastan ammattikommentaattorit omalla tulkinnallani ja kerron miten perussuomalaisten puheenjohtajapelissä tulee mielestäni käymään: 

Halla-ahon "ehdokkuus" on pelkkä huomiotäky joka myös tasoittaa tietä seuraavalle puheenjohtajalle, joka on Sampo Terho. Kuten 2009 myös nyt Halla-aho vetää pois ehdokkuutensa ja ilmoittaa tukevansa Terhoa, neuvoo myös kanssaan samoilla linjoilla olevia harkitsemaan asiaa.

Todennäköistä myös on, ettei PS aseta omaa presidenttiehdokasta, vaan ilmoittaa tukevansa Sauli Niinistöä toiselle kaudelle, mutta samalla toteaa että puolueen jäsenet ovat kuitenkin vapaita toimimaan kenen tahansa ehdokkaan kampanjassa.

Soini siirtyy politiikan kummisetäkaartiin sovinnollisissa tunnelmissa, kukkapuskia syli täynnä ja silmäkulmista valuu Niagaraa, sillä 20 vuotta puolueen johdossa on historiallisen pitkä aika. Niinpä myös Soinin jäähyväispuheessa kuullaan tarina nuoresta pojasta joka innostui Veikko Vennamon opeista ja ajatuksista, eteni sinnikkäästi SMP:n olemassaolon loppuun saakka, perusti raunioille vaivoin yhden kansanedustajan saaneen uuden puolueen, vaihtumisesta puheenjohtajaksi 1998 aikoihin, Tony Halme ihmisenä ja poliittisena toimijana, nousu maahanmuuttokriittisten kanavaksi, eurokriittisyyden uusi hengennostatus, listaus menneistä vaaleista, nousu suureksi puolueeksi, nousu ulkoministeriksi ja uuden puheenjohtajan humoristinen evästäminen tehtäviinsä.

Siinäpä läksiäispuheen arvattava peruskaava, perheen, ystävien (elävien ja kuolleiden), lasten ja muiden kiittelyn lisäksi kaikenlaisine muisteluvitseineen, murjaisuineen kuten sanotaan.

Te politiikkaa ammatiksenne kommentoivat olette ihan saatanan tyhmiä kun luulette Halla-ahon pyrkivän puheenjohtajaksi ja onanoitte valinnan seurauksilla päivästä toiseen, kuten eläkeläinen Soininvaara, jonka juttuja voisi kiteyttää enemmänkin tekstaripalstan iloksi. Olette nuorempia, mutta Odella on sentään ollut fiksujakin juttuja. Teillä ei niinkään. 

Demarit

Laitan nyt erikseen miksi olette juuri nyt ja juuri näin vielä sieraimet pinnan alla, vaikka laineet ovat vaara saada vettä nenäänsä ihan perusdemarillakin. Nuoremmalla demaripolvella jo sadekuuro tuo pisarat poskionteloihin, sellainen kansanliike teistä on hioutunut. En ehkä ylpeilisi muuten, mutta onhan tilanne jatkunut jo yli kymmenen vuotta. Siinä on sitä betonoitua ikuisuutta jota 2000-luvun sosialidemokratia on kaivannut! Vielä kun hiotte sen raakileen tänne 2010-luvulle, niin saattaa olla että puolueesta tehdään taas vitsejä, kun se ei enää sitä ole. 

Sitten siihen, miksi olette tyhmiä nyt: 

Antti Rinne houkuttaa vastaillessa puhelinhaastattelijalle markettien parkkipaikoilta sekä nettipaneeleissa, joita tosin klikkaillaan valmiiksi vähän arveluttaviinkin kellonaikoihin. Kunnallisvaaleissa voi johdossa olla Rinne, Tuppurainen, Harakka tai vaikka Halonen, se ei kunnallisvaaleja osaltanne pelasta. Johtajuudesta viis, kun koko aatteenne on kriisissä. Kokoomuslaisena tuumailen, että kun SDP on hanakkaasti ilmoittautumassa meille vastavoimaksi, niin sitä se kyllä onkin: menneisyyteen tuijottava, opportunistinen elitistikerho, jolle saavutettuja etuja nauttivat, hyvätuloiset eläkeläispariskunnat ovat kaikista suurin kannattajaryhmä. 

Tästä voi tehdä sopivuusluennon ja märistä sitä kuinka nyt sanoin ikävästi ja tunkeilin toisen puolueen asioihin...tai ottaa opikseen, jos kantti riittää.

Tuskin riittää, mutta olen onnellinen jos osoitatte kuinka väärässä ja ennakkoluuloinen olinkaan. 

Hillaryn kannattajat helevetin Suomessa

Jos Hillarya olisi voinut äänestää Suomessa, hän olisi saanut ylivoimaisen äänivyöryn, sillä suurin osa suomalaisista kuitenkin uskoo mitä sanotaan, sanoo mitä arvelee haluttavan kuulla, eikä oikein hallitse omien aivojensa käyttöä missään asioissa. 

Suomen kaikki mediatalot sekä muutama tutiseva printtimedian perinnekerho kuten Helsingin Sanomat uskoi loppuun asti Hillaryn ylivoimaiseen voittoon. Erityisen pohjanoteerauksen teki Yleisradio, mutta varmemmin siellä saa potkut olemalla oikeassa mistään Sipilän yritysporsasteluihin liittyvästä kuin tahallisestakaan valehtelusta, ainakaan jos sillä peitellään mainitun herran mainittuja toimintoja. 

Suurin osa Hillaryn kannattajista oli sen verran vimmoissaan, että Trumpin kannattajaksi pääsee sillä että on Hillaryn kanssa eri mieltä mistään tai Trumpin kanssa samaa mieltä jostain. Useimmat Hillaryn kannattajiksi ryhtyneet olivat kuten kunnon vasemmistolaiset ainakin, eriävät mielipiteet ahdistavat niin paljon ettei asiaa voi jättää sivuun missään, vaan siitä on huomauteltava vähän joka käänteessä. Vastaavaa kohtelua he eivät itse siedä eivätkä kestä, mutta muilta itseä enemmän vaatiminen on tässä tapauksessa tulkittava merkiksi terveestä arvostelukyvystä sekä tasapainoisesta omakuvasta. 

Siinäpä tärkeimmät, palataan taas. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

Ei se taida ihan noin mennä...
Halla-aho vastaa kentän pyyntöön, ja se kenttä on suuri. Muiden puolueiden piirissä ehkä kuvitellaan, että maahanmuuttokriittiset ovat vain pieni joukko persujen mahdollisesta äänestäjäkunnasta. Todellisuudessa se joukko on valtava, kuten osoittavat eri medioiden tekemät kyselyt: esimerkiksi MTV:n kyselyssä "Pitäisikö Suomen rajat pitää auki?" oli lähes 30 000 vastaajaa, ja 88 % sanoi "EI!"
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/orpo-v...

Sen mitä Halla-ahon johtamat perussuomalaiset menettäisivät "ex-demareissa", se voisi saada moninkertaisesti takaisin nukkuvista ja maahanmuuttokriittisistä, jotka ovat pettyneet puolueen hallitustaipaleen tehottomuuteen ja siksi nostaneet jonkin toissijaisen äänestysperusteensa uudeksi ykköseksi. Netti on täynnä ihmettelyjä, miten persuhallitus ei ole tehnyt mitään siirtolaistulvan pysäyttämiseksi (vaikka onhan se jotain - ilman persuja hallitus ei olisi tehnyt senkään vertaa). Uusimman Hesarin teettämän selvityksen mukaan persujen kenttäväestä jo yhtä moni kannattaisi Halla-ahoa kuin Soinia, jos nämä olisivat vastakkain.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tämä ainoakin kansanedustaja saatiin vaaliliton ansiosta remonttiryhmän kanssa, likellä kuolonrantaa kuljettiin.
Soinikin pääsi Espoonvaltuustoon yhteislistan ehdokkaana, nyt erottaa puolueesta kaikki yhteislistanehdokkaiksi lähtevät.
Sinäkin olet siirtynyt ennakkosensuuriin varmuudenvuoksi.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Niin siirryin, koska avaukseen liittymättömätöntä hölinää alkoi olla liikaa. Toisaalta unohdan välillä seurata tätä ja keskusteluyhteys katoaa jos esim. pariin päivään ei tapahdu mitään.

Toimituksen poiminnat