Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Hollanti

Hollannin kokoomuspuolue sai eniten paikkoja, vaikka menettikin niitä että tuntuu. Vihervasemmisto (ihan oikeasti nimeltään Grönä Linke) lisäsi paikkojaan, samoin paikalliset kristillisdemokraatit ja vaalien häviäjänä esitelty Geert Wildersin PVV sai kannatustaan nostettua reilusti. Hänen puolueensa olisi normaalissa maailmassa neuvottelemassa yhteistyöstä suurimpien kanssa kuten muutkin puolueet. 

Tosin kun emme elä normaalissa maailmassa, kokee PVV näemmä saman kohtalon minkä aiemmin vaalivoiton napannut Ruotsin kansallismielinen SD eli demokratiaa ilmoitetaan pidettävän yllä siten, ettei (sinänsä sallittuja, mutta muuten vaan kiellettyjä) vaaliteemoja sekä julkisen keskustelun aiheita tarjonnut puolue pääse mukaan päätöksentekoon vaalivoitoistaan huolimatta.

Suomessa on paitsioon asettamisesta sekä ikuisuuspaikoista pitkät perinteet. Perussuomalaiset jäivät jytkyn jälkeen ulos hallituksesta, kokoomus oli ja pysyi Neuvoliitto-Kekkosen linjan aikaan paitsiossa, jopa huomattavasta vaalivoitostaan huolimatta. Halulla rajata demokratiaa on hullun voimat ja harhaisen vankkumattomuus aseinaan, mutta tällaisille rajauksille ei pitäisi antaa sijaa, ainakaan jos haluamme säilyttää edes juhlapuheissamme uskottavana sanat kansalaisyhteiskunnasta, osallistumisesta, vähemmistöjen kunnioittamisesta, avoimuudesta, suvaitsevaisuudesta, rohkeudesta ja ennakkoluulottomuudesta uuden edessä.

RKP oli hallituksessa vuosikymmenet ja kun jäi sieltä 2015 pihalle, ihmettelivät mistä moinen voi johtua, kun ainahan heidät on otettu mukaan. Muita syitä tarpeellisuudelleen heillä ei ollut antaa. 

  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Just! Wilders vahvistui, mutta hänen puolueensa tulosta verrataan jostain syystä "vaaraan", jossa PVV olisi noussut suurimmaksi parlamenttiryhmäksi. Siinä missä pääministeri Rutten todetaan ottaneen torjuntavoiton, katsotaan Wildersin joutuneen kokemaan edistymishäviön tai jotain sensuuntaista.

"Suomessa on paitsioon asettamisesta sekä ikuisuuspaikoista pitkät perinteet."

- Kyllä, mutta kokemusta on myös kapinallisten kesyttämisestä vallan kammareissa. Kekkonen teki sen kommunisteille, ja Soini itsepalveluna perussuomalaisille.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Mistä ihmeestä keksit nimen Grönä Linke? Kyseisen populistipuolueen nimi on GroenLinks eli suomeksi ViherVasemmisto. Hollannin vaalituloksen tärkein tosiasia oli sosialidemokraattipuolueen lähes täydellinen tuho. Siitä ei meillä Suomessa uutisoitu mitään...kiinnostava ilmiö sekin.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Muistinvaraisesti, en puhu saksaa kovinkaan hyvin tai juuri ymmärrä, mikä taisi tulla selväksi...

Demareiden romahduksesta joskus toiste, ehkä jo tänään.

Toimituksen poiminnat