Vaalikonepsykedeliaa

Tein ohimennen kaksi kappaletta HS:n vaalikoneita eli toinen nyt tapetilla tietovuodosta olevassa nimikkolehdessään ja toisen iltapäivälehtien bipolaarisesta maailmasta (kaikissa merkityksissä), jossa Ilta=Sanomat kamppailee suosituimman irtonumeromyynnin, mainosklikkausten, mainostajien ja muun jakoperusteista Iltalehden kanssa kahdestaan. 

Tulokset näistä ehdokasmittauksista ovat vähintään yhtä hämmentäviä kuin kysymyksetkin. Laura Huhtasaari ja Pekka Haavisto ovat samoissa, kuten HS-testissä Niinistö ja Haatainen, joiden jälkeen taas Huhtasaari ja Haavisto.

IS-testissä Nils Torvalds on minulle vähiten sopiva, HS-testissä sopivin.

Haatainen ja Vanhanen ovat IS-testin mukaan seuraavaksi sopivimmat Haaviston ja Huhtasaaren jälkeen, tasaprosenteilla hekin ja HS-testissä Vanhanen on kuudenneksi sopivin, IS-testin viidennen sijaan.

Viisastun tästä sen, että Matti Vanhasen kanssa olemme melko etäällä toistemme näkemyksistä, samoin Merja Kyllösen ja Paavo Väyrysen. 

Noin muuten nämä kaksi vaalikonetta jättävät lähinnä hämmentyneeksi: jos Torvalds on kerran suuremmalla prosentilla minua lähempänä kuin Niinistö, jota konservatiivisempi ja oikeistolaisempi kuitenkin näemmä olen, niin siinä tapauksessa sosialismiin kallistuneen Sauli Niinistön äänestäminen olisi pienin paha. 

Minulla on sellainen todeksi nähty periaate, että RKP-miehiä ei kannata äänestää minnekään, Haatainen taitaa olla mukana lähinnä naisteemoilla ja eteerisissä sfääreissä Tarja Halosen voittoon siivittänyttä henkeä etsien. Haavisto on mukana, koska oli viimeksikin ja vihreillä pitää oppositiopuolueena olla oma ehdokas, samoin vasemmistoliitolla, perussuomalaisilla ja Matti "taking one for the team" Vanhanen on uhrautumassa vielä viime metreillä puolueensa ässänä tukkimaan Väyrysen henkistäkään voittokulkua.

Vihreät on veikein jengi taas kerran. Viimeksi Haaviston nostetta toivottiin puolueelle (pieleen meni) ja nyt "Touko Aalto-ilmiö" sorvaa todellisuuteen ne jämäkät askelmat joita pitkin Suomi viimein herää Vihreän Presidentin somaan valtakuntaan! 

…paitsi ettei niin käy, mikäli toinen kierros tuleekin, siellä tullaan näkemään suurimmalla todennäköisyydellä Väyrynen, jonka olisi pitänyt päästä iskemään kipinää toiselle kierrokselle jo kuusi vuotta sitten. Hänkään ei voita, mutta tekee kisasta todella mielenkiintoisen. 
 

Näin minä virtuaalisesti profetoisin, mutta olen ollut väärässä ennenkin, joten vastaveikkauksia voi heitellä. 

 

 

 

ilikka
Kokoomus Kuopio

Syksyllä 2006 liityin kokoomukseen ja keväällä 2023 erosin kokoomuksesta. Tässä blogissa olevat kirjoitukset ovat syntyneet noiden lähes kahden vuosikymmenen välillä.

Toivotan avartavia hetkiä tämän ajatusteni julkiseksi arkistoksi jääneen blogisivun parissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu