Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Kappas vaan, "Al-Quaida bloggari" uhkaa "äärioikeistolaista" ja mikä on todellisuus takana

Iltalehti kertoo että "Al-Quaida bloggaaja" Abu-Sulaiman al Nasser sekä suomalainen "ääioikeistolainen" Seppo Lehto ovat löytäneet toisensa. Tai pikemmin al Nasser löyti Lehdon ja julisti tälle fatwan. Se mitä uutisessa ei suoranaisesti kerrota on henkilöiden tausta josta saa helposti väärän käsityksen tapauksen laajuudesta, vakavuudesta puhumattakaan.

Nimittäin "Al-Quaida bloggaaja" al Nasser on todellisuudessa vain yksittäinen nettihörhö, joka julistaa blogissaan jihadia, vaatii iskuja suomalaisia rauhanturvaajia vastaan Afganistanissa, ilmoitti aikoinaan Al-Quaidan olleen Ruotsin itsemurhaiskun takana (joissa pommittaja tosin onneksi tappoi ainoastaan itsensä) ja taannoin Helsingistä löytyneille räjähteille Nasser oli myös tarjoamassa Al-Quaidan toimintaa selitykseksi. Lisäksi samainen Abu-Sulaiman oli myöskin se taho joka ilmoitti Norjan tragedian yhteydessä "islamilaisen järjestön" olevan iskun takana, mikä vahvisti jo aiempia asiantuntijoiden epäilyjä ja päätyikin uutisiin hetkellisesti totuutena. Tiettävästi al Nasser ei kuitenkaan ole Al-Quaidan johtajia, eikä omaa järjestöön merkittäviä yhteyksiä, eikä hän ole suorittanut henkilökohtaisesti terrori-iskuja tai niitä valmistellut. Hän on uuden sukupolven "verkkojihadisteja", joiden elämän keskeinen sisältö täyttyy pelon lietsomisella ja ilmeisesti hän henkilökohtaisesti saa toiminnastaan jonkinlaista mielihyvää. Kuvitteellinen Al-Quaida jäsenyys ja halu sellaiseen kertonee rikosprofiilien tekijöille henkilöstä maallikkoa enemmän, joskin näin asiantuntija-aseman ulkopuolelta tarkkailtuna al Nasser on nk. "nettipeelo" joka käyttää erilaisia tragedioita henkilökohtaisen huomion saamiseen sekä sen mielikuvan rakentamiseen että ihmiset pitäisivät häntä jonain terroristijärjestön keskushahmona.

Seppo Lehto taas tunnetaan verkossa herrasmieshistorioitsijana, jonka mielestä Suur-Suomen luominen on vain poliittisesta pelkuruudesta kiinni. Lehto on internetissä jo käsitteeksi muodostunut henkilö, tunnetuimpana piirteenä ikävähkö taipumus hankkia aina jossain vaiheessa pysyväisluonteisia kirjoituskieltoja kaikille keskustelufoorumeille joilla hän esiintyy. Lehto on tehnyt myös kannanoton koskien Muhammed-pilapiirroksia videoblogin muodosssa, eräs mahdollisista Lehdon kannanotoista profeetta Mohammedia ja islamia kohtaan joista mahdollisesti voisi ihan oikeitakin tappouhkauksia saada. Suojeluskuntaihailuineen, palavan sotansa kommunismia vastaan ja "maahanmuuttokriittisyytensä" myötä Lehtoa on luonnehdittu "äärioikeistolaisiksi", joskin äärioikeistolaisuus on nykyään termi jolla on runsaanlaisen käyttönsä ja epämääräisen sisältönsä kautta niin monta merkitystä, ettei sillä ole kohta enää mitään merkityksiä. Jos vertaamme hra Lehtoa vaikkapa Isänmaalliseen Kansanliikkeeseen, niin Lehto ei tiettävästi ole masinoimassa aseellista vallankumousta diktatuurin luomiseksi, ei "muiluta" poliittisia vastustajiaan tai puolittainkin sellaiseksi epäiltäviä tai edes uhkaile väkivallalla tai iloitse kenenkään kuolemasta. Ylipäätään Lehto on täysin vaaraton ympäristölleen, joskin hänen blogiensa kohteeksi joutuneet epäilemättä pahoittivat mielensä.

Abu-Sulaimanin lietsoma ja ylistämä terrorismi, hänen pyrkimyksensä harhauttaa niin viranomaisia kuin tiedotusvälineitäkin ovat ainakin minusta paljon vakavampi haitta yhteiskunnalle kuin (joskin määrältään poikkeuksellisen runsaan) blogikirjoittelun hengessä henkilökohtaisuuksiin menevää törkyä täynnään olevien kirjoitusten tekeminen. Toki silläkin pitää seurauksensa olla, mutta Lehdon saama yli kahden vuoden ehdoton tuomio kuulostaa rikokseen nähden aika järeältä.  

Jos joku asialle vihkiytymätön ehti jo hätääntyä että nyt on rintamalinjat selvät "Al-Quaidan" sekä suomalaisen "äärioikeiston" välillä ja pian paukkuu niin puolin kuin toisinkin, on minulla suunnaton ilo kertoa että asia ei todellakaan ole niin dramaattisella tolalla. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Jukka Korhonen

Tällaiset uhkailut ovat käsittääkseni laittomia?

Ymmärtääkseni Astrid Thorsia uhkaillut mies tuomittiin.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Niinpä. Lehtoa on uhkailtu enemmänkin, kuulemma vuodesta 2008 alkaen yhä kiihtyvämmin: http://murhauhkauksia.blogspot.com/

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"17.9.2011 13:32 Veikko Sorvaniemi.
Seppo Lehto on jännä kaveri, täällä Tampereella kaveria pidetään yleisesti jonkinlaisena kylähulluna - eräänlainen Tampereen Pekka Siitoin - jonka moni paikallinen on nähnyt hakaristeineen keskustorilla tai muussa omituisessa performanssissa. Toispaikkakuntalaiset näkevät usein Lehdon ensisijaisesti jonkinlaisena vapaustaistelija. Jokaiselle on tietenkin oikeus luoda oma käsitys Lehdosta. "

Mielestäni tuossa kiteytetään Seppo Lehdon persoonaa parhaimmillaan.

Ulkopaikkakuntalaistenkaan ei pitäisi tehdä Seposta myyttisempää, kuin hän on. Hän nimittäin ei ole myyttinen oikeastaan ollenkaan.

Toinen seikka on se, jos Halla-Aho,- ja Seppo Lehdon myytti, joka myös voisi olla PerSu alkavat saamaan laajaa kannatusta, (liian laajaa) niin yhteiskunnan rakenteissa alkaa olla jotain pahasti vialla.

Meille riittää rivinsä kurissa kykenemään pitävä Kansallinen Kokoomus, muuten olemme hukassa. Jos sen ohi oikealta pyyhältää joku kuriton suuri liike, olemme kusessa.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"En minä Tyryä tunne, mutta mielestäni tuossa kiteytetään Markku Tyryn persoonallisuutta parhaimmillaan."

Etpä tunne Jari-Petri et, mutta minä voin kertoa sinulle itsestäni yhden seikan.
Minua ei kannata verrata Josifiin, koska en ole lainkaan kuin Josif.
Sen sijaan Jussi Halla-Aho (PerSu) ehdotti samanlaista käyttövalikoimaa, kuin Josif ongelmatilanteissa. Hänet siis voisi jollain tavalla yhdistää Josifiinkin.

Minä olen maltillinen vasemmistolainen,- ja voin korostaa, että oikein perkeleen maltillinen olenkin. Minä nimittäin hyväksyn vapaan markkintalouden järjestelmänä, mutta en suinkaan vapaana järjestelmänä.

Rönsyjä pitää, pitää kurissa. Yksi rönsy näin esimerkin omaisesti on vaikkapa Björn Wahlroos- niminen tyyppi.

Jari-Petri, minusta sinun edustamasi jengi ei paljoakaan puhu vapaasta markkintaloudesta, mutta sitäkin äänekkäämmin ihmisten rajoja ylittävästä vapaudesta,- jota puolestaan te,- ette haluaisi täysin vapaaksi.

No, on tapahtunut ylilyöntejä, molemminpuolin. Molempia pitää siis tarkastella.

Arhinmäki on muuten yhteiskunnan,- ja sen perussuomalaisten kannalta huomattavasti vaarattomampi tyyppi, kuin...no...antaa olla.

Tuossa yhteydessä en tarkoittanut PerusSuomalaisia, vaan perussuomalaisia.

Seppo Hildén

Ilkka, vaikeaa on meillä Sepoilla nykyään, sen nimisiä pidetään vankiloissa tapoista ja näköjään myös sanansäilällä lyömisestä.

Ja juuri kun Suomen kansa on saanut ihmetellä tätä vankilaSeppoa, niin eikös poliisien puolelta lyödä Seppoihin huono leima peitepoliisina toimimisesta.

Vaikea sitä on tämän jälkeen baareista epämääräisen näköisiä sutturoita yrittää iskeä, kun naiset jo etunimen kuullessaan epäilevät iskuyrityksen syytä. Siinä voi jäädä saamatta sinä iltana.

Kyllä sisäministeriön, jonka alaisuuteen vankila-ja poliisiasiat kuuluvat, pitäisi jonkinlainen anteeksipyyntö esittää kaikille Seppo-nimisille näistä typeristä yhteen nimeen kohdistetuista tökeröistä tempuista.

Toimituksen poiminnat