*

Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Kaikki blogit puheenaiheesta Tasa-arvo

Kevään merkkejä, vihdoinkin!

Kävin katsomassa olisiko kanadanhanhet jo saapuneet. Heitä ei näkyneet vielä, mutta joutsenpari saapui juuri lahteemme.
Kuulin ensimmäisen tikan päräytykset ja nyt näin talvehtineen mustarastaan jonka huilu ei vielä aivan vireessä ollut.
Jäällä oli vielä uskaltautunut pari pilkkijä potkukelkoilla.
Pieni poika kertoi minulle, ettei ole saanut vielä kelloa vaikka on jo kuusi vuotta. Kysyin eikö hänelle ole kännykkäkään. Se sentään on.
Kerroin, etten minäkään muuta kelloa käytä. Pojan mielestä rannekello olisi kuitenkin kova juttu.

Rakkauden vuorovaikutus – sähkökemiallinen vetovoima!

(... Ja nyt näin "trumppien, brexittien ja natojen" jälkeen se ihmiskunnan tärkein asia! ~ http://www.iltasanomat.fi/seksi-parisuhde/art-2000005046710.html *-)

[ … ”2010-luvun suomalainen nainen” muistuttaa HS:ssa: Ilman keskinäistä kemiaa ei synny parisuhdetta – ”leikkaa – liimaa” [IS*] …

 

Taas nainen toiseksi, miksi edes syntyvät?

Luin ohimennen Iltasanomien jutun, jossa esiteltiin "8 syytä miksi Saara ei voittanut" vaikka oikeasti ne olivat toimittajan arvailuja. Vai kuulostaako teistä todennäköiseltä vaikuttimelta mm.

Toi jätkä väänsi mun kättä!

Kyllä naisena oleminen on sitten helppoa. Vaikka kerran kuussa joudumme kärsimään niin koko muun ajan meillä on uskomaton etuoikeus (tai hyväksikäytön mahdollisuus) sosiaalisissa tilanteissa verrattuna miehiin.
 

Kesäsiirtolat takaisin

Aikuisten maailmassa kansa on yhä selvemmin jakautunut hyvin pärjääviin ja sitten niihin,joita hyvin pärjäävä ei  tunne. Lapsuus seuraa kehitystä.  Siihen voi löytyä tasapainoa pienillä toimilla.

 Olin kotikuntani kesäsiirtolassa eri rooleissa vuodesta 1973 vuoteen 2010. Aloitin ohjaajana ja lopetin leiritoiminnan yhdysopettajana.Vakuutuin tarpeellisuudesta. Seinäjoki on lajinsa viimeinen.

  Opettaja Maarit Korhosen ( Helsinki) V-blogikirjoitus havahdutti nykyhetkeen.Lainaan häntä alkuun

Burkalla, huulikiekolla tai ilman

Mitä yhteistä on etiopialaisittain huulikiekoin korjaillulla, muslimien burkaan peitetyllä tai länsimaisten kauneusmarkkinoiden naisella? Nainen kahlitaan aina.

Nykynaiset ovat karvattomia eivätkä tahdo vuotaa, ihmettelee naistentautien erikoislääkäri Anneli Kivijärvi (US 18.1.2016) ja tulee samalla antaneeksi pikakuvauksen suomalaisen naisen modernista vapauden maailmasta. Suomalainen nainen on vapaa naiseuden biologisista rasitteista, vapaa karvattomaan naiseuden toteuttamiseen. Mutta minkälaiseen vapauteen?

Päsmäröivät naiset – entä miehet?

Suomalainen heteroparisuhdekulttuuri on rappeutunut: Suomalainen mies on joutunut hellan ja rakennekynsien väliin. Vallanhimoiset naiset pitävät vahvoissa kynsissään väheksymiään vallattomuuteen alistuneita miehiään. Vallan vaihto näkyy kuulemma etenkin kolme-nelikymppisten keskuudessa.

Suomelle ringeten maailmanmestaruus

Suomi on voittanut ringeten MM-kullan Helsingissä pelatussa turnauksessa. Suomi voitti Kanadan sunnuntaina maalein 13–0 ja otti MM-kullan otteluvoitoin 2–0.

 

http://www.wrc2015.fi/

 

https://www.flickr.com/photos/ringette2010

 

 

Tasa-arvo

TASA-ARVO

Ihmiset liehuttavat sateenkaarilippuja torinkulmalla. Suomalaiset potkivat maahanmuuttajat mieluusti omiin maihinsa. Mustapukuiset soturit räjäyttävät Lähi-idässä noin kaksituhatta vuotta vanhan temppelin. Maailmalla on kuusikymmentämiljoonaa pakolaista. Islamin uskoa tulkitsevassa Sharia-laissa homoudesta rangaistaan kuolemalla. Epäoikeudenmukaisuutta kokevat ihmiset haluavat murtautua kristillisyyden pyhiin rakenteisiin, tehdä miehen ja naisen välisestä avioliitosta mahdollisen kaikille halukkaille.

Kukkahattutädin muotokuva

 

"Taas kukkahattutädit saivat mitä halusivat" kirjoitti vähemmän demokraattinen tuttavani Facebook-sivullaan Tapanilan joukkoraiskauksen tuomioiden julkistamisen jälkeen. Päivityksessä oli toki muutakin, mutta tuo oli painokelpoisin osa. En viitsinyt kommentoida asiaa mitenkään koska se ei olisi johtanut mihinkään rakentavaan. Todennäköisesti ajatukseni olisi kuitattu toteamuksella: "Vittu mitä jeesustelua."

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä