Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Kaikki blogit puheenaiheesta Transsukupuolisuus

"Äkillisesti puhkeava sukupuolidysforia", "joukkohysteria" ja näennäistiede

Saulus-Lähetys ry isännöi 28.8. Tieteiden talolla avioliittoinstituutiota, avioeroja, seksuaalisuutta ja niiden lapsivaikutuksia käsittelevää debattia (ks. Youtube, "Puolimatka vs Kurttila debatti Tieteiden talolla"). Väittelijöinä tilaisuudessa olivat professori Tapio Puolimatka ja lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila. Myös yleisö sai esittää kysymyksiään.

Raju oikeudenpäätös Saksassa - "Myös nainen voi olla isä"

Saksan korkein oikeusistuin on tulkinnut sikäläistä vanhemmuutta määrittelevää lainsäädäntöä ja päättänyt ennakkotapauksenluonteisesti, että sukupuolensa korjannut nainen voi olla lastensa juridinen isä.  Oikeusistuimen käsittelemässä tapauksessa nainen oli tallettanut siittiöitään ennen vuonna 2012 juridisesti vahvistunutta sukupuolenkorjausprosessia - naisen puoliso oli sittemmin tullut raskaaksi näillä pakastetuilla siittöillä ja synnyttänyt vuonna

Aito avioliitto -yhdistys synnyttää

Mitä ilmeisimmin eduskuntavaalikampanjansa aloittanut Aito avioliitto -yhdistyksen pj ja paikallispoliitikko Susanna Koivula (kd) vaikuttaa synnyttävän artikkelilapsen toisensa perään yhdistyksen sivuille.

Tällä kertaa Koivulan aiheena on Lapin Kansan uutinen, missä kerrotaan suomalaisesta transsukupuolisesta henkilöstä, joka on raskaana. Yleisön hauskuuttamiseksi Koivula on linkittänyt paljon puhuvasti artikkelinsa loppuun maikkeliKAKKA -nimimerkin Youtube -palvelussa julkaiseman Jope Ruonansuun musiikkipläjäyksen nimeltään ”Meidän isä synnyttää”.

Koivula ei ole sananvapauden marttyyri

Susanna Koivula on uudessa kirjoituksessaan väittänyt joutuneensa sateenkaariaktivistien ajojahdin kohteeksi. Lähetin su 10.9 2017 Askolan seurakunnalle ja kirkkoherra Antti Kupiaiselle kyselyn Koivulan kirjoituksesta. En ole sateenkaariliikkeen jäsen tai aktivisti. En ole missään vaiheessa toivonut Koivulalle potkuja, tahdoin vain työnantajalta vastauksen siihen, miten kirkon nuorisotyössä todellisuudessa toimitaan. Julkaisen nyt kyselyni, ja jokainen päätelköön itse, mistä oli kyse.

Lakeja saa ja pitää analysoida kriittisesti


Lakeja saa ja pitää analysoida kriittisesti. Ei ole vallan tavatonta, että lakeja muutetaan. Nykyisessä tasa-arvolaissa olisi mielestäni tarkistamisen varaa. Sitä voidaan ja osin halutaankin tulkita vain sateenkaariliikkeen ehdoilla. Lakitekstin pitää olla täsmällistä, sillä laki on laki. Se ei ole ohje, suositus tai mielipide.  Kirjoitin tasa-arvolaista ja sen suhteesta moderniin Hannu ja Kerttu -tarinaan.

Sukupuolisesti monilahjainen

Transut ovat nyt päivän sana. Yleisradio on valjastanut koko suomalaisen mediapeiton leveyden siihen, että Louie Theroux käy morjestamassa trans-lapsia ja keväisen auringon kirkastamaa automatkaa tahdittaa Yle Puheen keskustelu transsukupuolisten kohtaamista ennakkoluuloista ja ongelmista.

Transage ihmiset

Kun näistä trassukupuoli asioista on kiistelty että onko useampia eri sukupuolia ja miten sukupuoli määritellään, on sanottu että se millaiseksi ihminen oman sukupuolensa kokee, olen kommentoinut asiaa että eikö muutkin ulkoiset asiat ja elämään liittyvät asiat, kuten ikääntyminen tai henkilön persoona, pitäisi voida määritellä samalla tavalla ihmisen henkilökohtaisen uskomuksen perusteella, riippumatta fyysisen todellisuuden realiteeteista. ts.

Saako tyttö leikkiä nukkevauvojen kanssa koti-isää?

Sukupuolen moninaisuus saattaa yhä edelleen ja uudelleen hämmentää järkiperäisestikin ajattelevia dualistisen sukupuolijärjestelmän ehdottomiin arkiolettamiin sopeutuneita henkilöitä  erityisesti tilanteissa, joissa on läsnä sukupuoleltaan oletusarvoja rikkovia ihmisiä.

Sukupuolen korjaushoitojen vaikutus hyvinvointiin ja elämänlaatuun

Suomalainen Lääkäriseura Duodecimin julkaiseman samannimisen lääketieteellisen aikakauskirjan artikkelissa transihmisten parissa työskentelevät lääketieteen ja terveydenhuollon  ammattilaiset valottavat sukupuolen korjaushoitojen tämän hetkistä  potilastyytyväisyyden vastetta.

​Kirjoituksessa esitettyjen arvioiden mukaan suurin osa sukupuolen korjaushoitoja saaneista on hyötynyt hoitojaksoilla saamastaan tuesta ja lääketieteellisestä hoidosta :

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä