*

Ilikka ottaa kantaa Evoluutiota revoluution sijaan.

Kaikki blogit puheenaiheesta Yhteiskunta

Piru kirkossa

Olen itekseni sanonut, että jos haluat löytää paholaisen niin mene kirkkoon. Viimeajat ovat osoittaneet sen todeksi. Evankelisluterilainen kansankirkko on kaikkea muuta, kun se paikka jossa esim. minut kastettiin. Kirkon pirullisuus alkoi jo lapsuudessani väkipalkolla jumalanpalveluksiin raahaamisiin peruskouluaikana ja minua rangaistiin mm. nuhteluna koska en laulanut virsiä väkisin. Tästä tuli minulle henkilökohtainen kontaktini myös Akseli Koskelan manitsemiini papinperkeleisiin.

STOP HALPATYÖMARKKINOILLE JA IHMISKAUPALLE

Hallituksen agenda on selvä: halpatyömarkkinat. Onko Suomi siis alhaisen laadun maa? Pakottaako huoltosuhde? Nouseeko BKT huimasti halpatyömarkkinoista?

Mikään noista ei ole juurisyy. Se on poliittisrakenteellinen korruptio. Pankkiirien ja poliitikkojen koalitio on houkutellut suomalaisen pääoman virtaa pois suomesta ajat sitten, esim. kilpailijamaihin kuten ruotsi. Suomen halpatyömarkkinat olisi sille etu, koska se ostaa suomesta.

Päättäjien viinakset kunnan piikkiin

Kemiönsaari on pieni saaristokunta Varsinais-Suomen lounaiskolkassa.

Kehittynyt ihminen voittaa yhteiskuntarakenteen

Ehdokkaiden koettua tietoa historiasta 

 

Yhteiskuntamme perusongelma on kehittymättömyys, joka ilmenee myös kyvyttömyytenä keskittyä olennaiseen ja hyväksyä todellisuus totena. Runoilijan johdonmukaisuudella Wm Shakespeare selvitti ongelman meidänkin tiedoksi 500 vuotta sitten. Mutta ilmaista opetusta ei sivuasioihin resurssinsa tuhlaava yhteiskuntamme ole kyennyt hyödyntämään, vaan harhailu jatkuu.

 

Käsittelyssä uudenvuodenpuheet täältä ja maailmalta!

Käsittelen lyhyesti uudenvuodenpuheet presidenteiltä Macron, Putin ja Niinistö. Suurin puute kaikilla kolmella presidentillä on tyhjä puhe, kun kaivattaisiin oikeasti yhteiskunnallisia tekoja, eikä johtajia jotka eivät osaa kansaa kuulla saati ymmärtää oikeasti muuta kuin omien jengiensä vai pitäisikö sanoa oman kuplansa sisällä!

Haluammeko olla yhtenäinen kansakunta?

Viime vuosina Suomessa, kuten myös muualla euroopassa on korostunut vastakkainasettelu. Se on merkki jostakin. Suomessa vastakainasettelu heräsi uudelleen todenteolla, kun perussuomalaiset saivat "jytkyn". Tuota ajankohtaa tullaan varmasti pitämään Suomen historiassa yhtenä merkkipaaluna, kuten aijempiakin vastaavia. 

 

Isyys sotien jälkeisessä Suomessa!

Sotavuosien jälkeen syntyvyys oli Suomessa ennätyskorkealla tasolla vuosien 1945-1950 välisenä aikana, jolloin vuositasolla syntyi jopa yli 100000 vauvaa. Ei liene kovin vaikeaa käsittää mitä siitä seuraa, kun sotien traumoista kärsineet nuoret miehet perustivat perheitä. Perheissä vallitsi sotien jälkeen varmaan hyvinkin vaihtelevat olosuhteet eri yhteiskuntaluokkien välillä, vaikka tilannetta yritettiin kansallisromanttisella kulttuurilla lähinnä elokuvien muodossa pehmentää.

Sota ei ollut aina ainoa trauma rintamamiehillä!

Tekoälyn ja systeemitieteen tohtori tyrmättiin Tekoälyaika-hankkeesta

 

Suomi aloitti kuukausi sitten suurella hehkutuksella hankkeen saada maa jopa maailman kärkimaaksi tekoälyssä. Pääministeri Juha Sipilä mainosti sitä EU:n johtaville elimillekin. Tekoälyä 30 vuotta ohjelmoineena halusin antaa omaa panostani aiheeseen tuntien vastuuta ja haasteena valtavan hypetyksen, käsittämättömät tarinat, mitä täälläkin blogissa on ihan syystä kritisoitu. Tekoäly tekee meidät kaikki työttömiksi, niinkö se on?

Sote seisoo nyt liikennevaloissa: mitä väriä sille näytetään?

 

Vaikka kansa varmaankin vihaa prosessikaavioita, esitän SOTE:sta lohkokaavion, joka kertoo värikoodein mitä voi tapahtua. Parhaimmillaan projekti etenisi kuin "junan vessa" vihreässä aallossa, mutta tässä ajelussa mikään ei ole mahdotonta. YLE:n Merikanto on kertonut taustoja, sekä monet kirjoittajat näillä sivustoilla.

Jos hanketta hoitaisivat analyyttiset systeemiosaajat, he osaisivat pilkkoa kuvaa pienempiin kokonaisuuksiin ja sitten neuvotella osapuolten kanssa kestävät ratkaisut. Poliitikoilla ongelmana on uskottavuuden säilyttäminen eri suuntiin.

Millä prioriteetilla

Yhteiskunnalla on velvollisuuksia kansalaisiaan kohtaan ja kansalaisilla on myös velvollisuuksia yhteiskuntaa kohtaan. Toisaalta kansalaiset voivat päättää, tosin edustajiensa välityksellä, millaisia asioita yhteiskunnan tulisi painottaa – mitkä ovat yhteiskunnan toiminnan prioriteetit.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä